Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Την ιντελ και συγκεκριμενα τους i7 υποτιθεται τους διαλεγεις αν εχεις αναλογο το υπολοιπο συστημα,χωρις αυτο να σημαινει οτι η 1070ti ειναι κακη καρτα.

Αν το budget λοιπον δεν σου εφτανε,τοτε αγοραζες ενα i5 8400 και με την χρηματικη διαφορα τσιμπαγες μια 1080ti. Λυσεις υπαρχουν το εχω ξαναγραψει και πιο πριν,αλλα οταν ειναι αργα τι να το κανεις?

Για παραπανω αναλυσεις στις οθονες δεν θελω να το συνεχισω

1)γιατι αρκετα γραφτηκαν πιο πισω

2)γιατι εδω δεν ειναι το καταλληλο θεμα

Πολλά λεφτά η 1080ti πήγαινε 979 η strix 400 ευρώ πάνω. Για κάτι τόσο αναλώσιμο δεν μου πήγαινε να ρίξω 200 ευρώ να πάω σε 8400 να κατεβάσω άλλα 100 από ψήκτρα και αλλα 100 από άλλα parts θα χαλούσε όλο το build για 25 30fps πιο πάνω όταν η gpu αλλάζεται εύκολα και γρήγορα. Δεν είναι λύση να χαλάσεις όλο το build για 30fps παραπάνω. 

1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε

Για να γυρίσουμε λίγο στο θέμα, nvme performance Z370 vs X470:

Είναι με spectre meltdown? Πάλι μπροστά είναι το z370. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα 75αρια τα κραταει CPU που εχει 200€ λιγοτερα απο τον δικο σου. Και για να μην το παμε σε κοντρα Intel - AMD, θα πω τον 8400. Ο καθενας προφανως οτι γουσταρει ψωνιζει, αλλα αντικειμενικα να το δεις ο συνδιασμος 8700k + 1070ti με το monitor αυτο απλα δεν βγαζει νοημα. Προσωπικα ας πουμε ενα τετοιο PC θα το προτεινα για CS GO με ενα 240hz monitor. Για ΑΑΑ games με 75hz κανεις trade 8700k για 8400 και 1080ti με ενα καλυτερο monitor. 

13 minutes ago, Heybro said:

Είχε προχθές ο kotsovolos σε προσφορά 34ara UW 144hz στα 399 από 550. Έτοιμος ήμουν να την πάρω αλλά σκέφτηκα από 96ppi θα πάω σε 80 και για τα 144hz θα πρέπει να παίζω σε low στα νέα παιχνίδια για να έχω 144. Freesync ήταν. Οπότε με την παραπάνω οθόνη θα έπεφτα στα 80ppi και θα επαιζα στα 72 η 60 μιας και 75fps δεν έχει. Η ισορροπία μου αρέσει και μακάρι να βγάλει καλές κάρτες η AMD να αξιοποιήσω και το freesync. 

Tην οθονη μου λες. Τζαμπα την δινουν πλεον :P 600 την ειχα παρει την καταραμενη

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, strawman είπε

Τα 75αρια τα κραταει CPU που εχει 200€ λιγοτερα απο τον δικο σου. Και για να μην το παμε σε κοντρα Intel - AMD, θα πω τον 8400. Ο καθενας προφανως οτι γουσταρει ψωνιζει, αλλα αντικειμενικα να το δεις ο συνδιασμος 8700k + 1070ti με το monitor αυτο απλα δεν βγαζει νοημα. Προσωπικα ας πουμε ενα τετοιο PC θα το προτεινα για CS GO με ενα 240hz monitor. Για ΑΑΑ games με 75hz κανεις trade 8700k για 8400 και 1080ti με ενα καλυτερο monitor. 

Tην οθονη μου λες. Τζαμπα την δινουν πλεον :P 600 την ειχα παρει την καταραμενη

Δεν παίζω online ρε συ καθόλου για αυτό ο καθένας ανάλογα τι παίζει βλέπει και άλλα πράγματα. Ναι ένας 8400 + 1080ti σίγουρα έδειχνε καλύτερη επιλογή από 8700k+1070ti καθαρά για gaming αλλά ο σκοπός μου ήταν να φτιάξω ένα σοβαρό build και την gpu να την αλλάξω με τις νέες που στα 500 θα βρίσκεις επιδόσεις 1080ti ενώ τότε ήθελα 900+. Από οθόνη είμαι πολύ ικανοποιημένος για κάτι καλύτερο σε UW θα ήθελα 700 800 ευρώ. Δεν έβγαιναν τα κουκια μακάρι να είχα απεριόριστο budget. 

Ναι την LG λέω 79ara τούμπανο είναι αλλά αντε να πιάσω 144 σε wildlands η final fantasy η ότι νέο AAA βγαίνει. Στα 72 θα έπαιζα στο τέλος ακόμα και με 1080ti. Με κάποια Vega όμως θα έλεγε πολύ λόγω freesync. 

Επεξ/σία από Heybro

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, Heybro said:

Ναι την LG λέω 79ara τούμπανο είναι αλλά αντε να πιάσω 144 σε wildlands η final fantasy η ότι νέο AAA βγαίνει. Στα 72 θα έπαιζα στο τέλος ακόμα και με 1080ti. Με κάποια Vega όμως θα έλεγε πολύ λόγω freesync. 

Ουτως η αλλος τα ΑΑΑ games δεν τα παιζεις σε 144. Δεν ειναι φτιαγμενα για τετοια frames και δεν εχει και νοημα να προσπαθησεις. Ουτε τα CPU δεν επαρκουν, ποσο μαλλον τα GPU. 

Eιπαμε ομως, ο καθενας οτι γουσταρει ψωνιζει και το χαιρεται,. Και γω τωρα θα κανω μια αλλαγη με μεγαλο νοημα ,θα παρω 4266 μνημες :P 

Επεξ/σία από strawman

4 λεπτά πριν, strawman είπε

Ουτως η αλλος τα ΑΑΑ games δεν τα παιζεις σε 144. Δεν ειναι φτιαγμενα για τετοια frames και δεν εχει και νοημα να προσπαθησεις. Ουτε τα CPU δεν επαρκουν, ποσο μαλλον τα GPU. 

Eιπαμε ομως, ο καθενας οτι γουσταρει ψωνιζει και το χαιρεται,. Και γω τωρα θα κανω μια αλλαγη με μεγαλο νοημα ,θα παρω 4266 μνημες :P 

Άρα γιατί διαφωνεί ο Fulgore μαζί μου για τα 75fps που έπαιξα τα παραπάνω παιχνίδια δεν καταλαβαίνω. Επίσης θεωρείς ότι ο 8700k χαραμίζεται με την 1070ti και 75αρα οθόνη αν δούμε μόνο την gpu όμως είναι ιδανική για τα 75 και την 2560x1080 ανάλυση. Αν έπαιζα counter overwatch fortnite pubg και εγώ θα είχα άλλες απαιτήσεις θα ζητούσα τα 144 και δεν θα με ένοιαζαν και τα γραφικά τόσο. Σε single player όμως και AAA παιχνίδια είναι κρίμα να ρίχνεις ρυθμίσεις και τόση διαφορά δεν θα κάνουν τα παραπάνω fps ήδη στα 75 γ@μω και δέρνω τους αντιπάλους :p. Αρκετά off topic με το καλο να βγει ο 9700k η 8800k και βλέπουμε αν θα κράξουμε την Intel η αν θα πούμε μπράβο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 minutes ago, Heybro said:

Άρα γιατί διαφωνεί ο Fulgore μαζί μου για τα 75fps που έπαιξα τα παραπάνω παιχνίδια δεν καταλαβαίνω. Επίσης θεωρείς ότι ο 8700k χαραμίζεται με την 1070ti και 75αρα οθόνη αν δούμε μόνο την gpu όμως είναι ιδανική για τα 75 και την 2560x1080 ανάλυση. Αν έπαιζα counter overwatch fortnite pubg και εγώ θα είχα άλλες απαιτήσεις θα ζητούσα τα 144 και δεν θα με ένοιαζαν και τα γραφικά τόσο. Σε single player όμως και AAA παιχνίδια είναι κρίμα να ρίχνεις ρυθμίσεις και τόση διαφορά δεν θα κάνουν τα παραπάνω fps ήδη στα 75 γ@μω και δέρνω τους αντιπάλους :p. Αρκετά off topic με το καλο να βγει ο 9700k η 8800k και βλέπουμε αν θα κράξουμε την Intel η αν θα πούμε μπράβο. 

Δεν διαφωνει με τα 75 fps, διαφωνει με τον συνδιασμο που εχεις κανει. Απλα gaming PC με 8700k και 160€ ψυκτρα ας πουμε δεν κολλαει με 75fps / 1080p / 29" monitor. Σου εξηγησα και πριν, με τα ιδια λεφτα επαιρνες ειτε καλυτερη καρτα ειτε καλυτερο monitor αλλαζοντας απλα CPU / ψυκτρα / mobo και διατηρωντας τις ιδιες PC. Ουτως η αλλος ηδη ριχνεις settings, δεν παιζεις στα ultra. Στο Wildlands που ανεφερες για παραδειγμα σε ultra settings πεφτεις κατω απο 45 με την 1070ti. Εδω η δικια μου πεφτει στα 55.

Χοντρικα για παραδειγμα επαιρνες 8400 + 1080ti με το ιδιο monitor ας πουμε, θα κρατουσες το 75 minimum που θες και θα το επαιζες σε σαφως υψηλοτερα settings, στα οποια οπως ανεφερες πριν σε ενδιαφερουν. 

Επεξ/σία από strawman
  • Like 1

14 λεπτά πριν, strawman είπε

Δεν διαφωνει με τα 75 fps, διαφωνει με τον συνδιασμο που εχεις κανει. Απλα gaming PC με 8700k και 160€ ψυκτρα ας πουμε δεν κολλαει με 75fps / 1080p / 29" monitor. Σου εξηγησα και πριν, με τα ιδια λεφτα επαιρνες ειτε καλυτερη καρτα ειτε καλυτερο monitor αλλαζοντας απλα CPU / ψυκτρα / mobo και διατηρωντας τις ιδιες PC. Ουτως η αλλος ηδη ριχνεις settings, δεν παιζεις στα ultra. Στο Wildlands που ανεφερες για παραδειγμα σε ultra settings πεφτεις κατω απο 45 με την 1070ti. Εδω η δικια μου πεφτει στα 55.

Χοντρικα για παραδειγμα επαιρνες 8400 + 1080ti με το ιδιο monitor ας πουμε, θα κρατουσες το 75 minimum που θες και θα το επαιζες σε σαφως υψηλοτερα settings, στα οποια οπως ανεφερες πριν σε ενδιαφερουν. 

Ναι εδώ συμφωνώ απλά τα 979 ήταν τόσα πολλά για την 1080ti ρε γαμωτο δεν με πήγαινε η καρδιά να τα δώσω. 979-579 έβγαιναν 400 ευρώ διαφορά. Είχα φτιάξει πολλά builds και με 1080ti 8600k αλλά δεν έβγαιναν τα κουκιά. Μόνο στο wildlands έριξα ρυθμίσεις μέχρι στιγμής κυρίως shadows δεν έβγαινε αλλιώς τόσο βαρύ παιχνίδι. Στα 750 θα πήγαινα αναμφίβολα στην 1080ti αλλά ήταν τότε που ανέβηκαν οι τιμές σε gpu ram και ήταν ζόρικα τα πράγματα. Ούτε ο 8400+1080ti πιστεύω είναι σωστό build πάντως στα min θα πέφτει αρκετά περισσότερο από 8700k στα 5 που τον έχω. 

2 minutes ago, Heybro said:

Ναι εδώ συμφωνώ απλά τα 979 ήταν τόσα πολλά για την 1080ti ρε γαμωτο δεν με πήγαινε η καρδιά να τα δώσω. 979-579 έβγαιναν 400 ευρώ διαφορά. Είχα φτιάξει πολλά builds και με 1080ti 8600k αλλά δεν έβγαιναν τα κουκιά. Μόνο στο wildlands έριξα ρυθμίσεις μέχρι στιγμής κυρίως shadows δεν έβγαινε αλλιώς τόσο βαρύ παιχνίδι. Στα 750 θα πήγαινα αναμφίβολα στην 1080ti αλλά ήταν τότε που ανέβηκαν οι τιμές σε gpu ram και ήταν ζόρικα τα πράγματα. Ούτε ο 8400+1080ti πιστεύω είναι σωστό build πάντως στα min θα πέφτει αρκετά περισσότερο από 8700k στα 5 που τον έχω. 

Χωρις παρεξηγηση ρε συ, ok ειναι πολλα τα 950+ για 1080ti, αλλα ουσιαστικα εδωσες 600€ για CPU + mobo + cooler που τελικα δεν χρησιμοποιεις, μιας και τρωει μποτιλια απο καρτα και οθονη (και μαλιστα ψηνεσαι και να τον αλλαξεις με 9700k :P)  Παντως εβρισκες και με 800€ σφραγισμενες εδω απτο forum, 950 ειχαν μονο οι πανακριβες strix. Η aorus x ηταν αρκετα πιο κατω. 

Τεσπα, δεν εχει νοημα, οτι αγορασε ο καθενας μας αγορασε, παω να παρω κανα κοτοπουλο στο pubg

1 hour ago, Zaknafein said:

Ναι, fully patched.

Δεν υπάρχει περίπτωση, είμαι 30% κάτω με τα patches ενεργοποιημένα στα random IOPS. Sequential read/write δεν πέφουν καθόλου όμως.

2 λεπτά πριν, strawman είπε

Χωρις παρεξηγηση ρε συ, ok ειναι πολλα τα 950+ για 1080ti, αλλα ουσιαστικα εδωσες 600€ για CPU + mobo + cooler που τελικα δεν χρησιμοποιεις, μιας και τρωει μποτιλια απο καρτα και οθονη (και μαλιστα ψηνεσαι και να τον αλλαξεις με 9700k :P)  Παντως εβρισκες και με 800€ σφραγισμενες εδω απτο forum, 950 ειχαν μονο οι πανακριβες strix. Η aorus x ηταν αρκετα πιο κατω. 

Τεσπα, δεν εχει νοημα, οτι αγορασε ο καθενας μας αγορασε, παω να παρω κανα κοτοπουλο στο pubg

Δεν είχα επιλογές τα είχα γράψει αν θυμάσαι με τιμολόγια κτλ ούτε μεμονωμένα μπορούσα να τα πάρω. Όπως και να έχει η gpu είναι το πιο εύκολο να αλλαχτει και βλέπουμε τι θα γίνει με τη cpu. Σημασία έχει ο καθένας να απολαμβάνει αυτό που έχει. Αν έπαιζες pubg στα 75 αυτομάτως θα ήσουν πίσω σε σχέση με άλλους που έχουν 144. Άλλες απαιτήσεις το online άλλες το single. Η οθόνη που έχεις η 34 είναι κουραστικη? Από άποψη μεγέθους και ppi? Μελλοντικά με μια Vega δείχνει πολύ καλή επιλογή αλλά φοβάμαι το ppi στα 50 60 εκατοστά απόστασης. Η 29αρα δείχνει πολύ sharp εικόνα λόγω 96ppi. 

6 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση, είμαι 30% κάτω με τα patches ενεργοποιημένα στα random IOPS. Sequential read/write δεν πέφουν καθόλου όμως.

Μπορείς να τρέξεις τα παραπάνω benchmarks να δεις που βρίσκεσαι? 

3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Η μόνη λογική στο βίντεο είναι ότι πέφτει και η AMD με το Spectre..

Προφανώς και πέφτει το spectre επηρέαζε σχεδόν τα πάντα μέχρι και arm. Το meltdown επηρέαζε μόνο τους Intel. Το spectre λόγω microcode patch ήταν το γερό χτύπημα στα IOPS. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...