Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

41 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Σουπερ μηχανή γραφικών :P

Ουσιαστικά τερματίζει στα 139. 

Το Black Cocks 4 δεν είναι τίποτα. Βάλε Arma 3 να δεις. Ο ορισμός του "unoptimized shit". 

Spoiler

Με συγκίνησες ρε μπαγάσα με το avatar σου. Η πρώτη μου κάρτα ήταν η Voodoo 3 2000 16 MB.  Ωραίες εποχές...😥

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 ώρες πριν, ilos είπε

συγνωμη αλλα τωρα μου βαζεις 36 vs 64 threads. ας δουμε ενα με ιδιους πυρηνες σε λινουξ οπως και scaling win.

το μονο που δειχνουν αυτα τα τεστ ειναι οτι ειναι διαφορετικοι οι scheduler των win απο το λινουξ και μαλλον εχουν διαφορετικα ρυθμισμενο τον dispatcher οι cpu, που εισαγη τις εντολες στους πυρηνες. το λινουξ ειναι ρυθμισμενο για να λειτουργει περισσοτερο σε i/o operations που ειναι και λογικο αφου προοριζεται για σερβερς κυριως.

10 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Το Black Cocks 4 δεν είναι τίποτα. Βάλε Arma 3 να δεις. Ο ορισμός του "unoptimized shit". 

Απόκρυψη περιεχομένων

Με συγκίνησες ρε μπαγάσα με το avatar σου. Η πρώτη μου κάρτα ήταν η Voodoo 3 2000 16 MB.  Ωραίες εποχές...😥

Δεν έζησα αυτές τις εποχές, ως γεννημένος το '95 αλλά είχα διαβάσει την ιστορία πριν 5 χρόνια και με συγκίνησε η αυγή και πτώση της 3DFX

• Like 1

2 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Δεν έζησα αυτές τις εποχές, ως γεννημένος το '95 αλλά είχα διαβάσει την ιστορία πριν 5 χρόνια και με συγκίνησε η αυγή και πτώση της 3DFX

Spoiler

Την έζησα εγώ. Και λόγω αυτού ήμουν φανατικός πολέμιος της nVidia και της Intel για χρόνια. Μετά κατάλαβα πόσο ανόητο ήταν αυτό και δες τώρα στην υπογραφή τα χάλια μου!😂

• Like 1

1 hour ago, 7nisiotis said:

Yeap yeap.. Δεν είπα τίποτε αλλο. Άνετα και ο 2600Κ που είχα τσιπ του 11 παίζει στα ίδια στοκ με 1600Χ. Που να είχε και oc 😛

Ο 2600κ που είχες το 2011 όμως ρίχνει ένα 20% στον ανταγωνιστή του 1600 που ήταν ο i5 7600. Αλλά εκει γαργάρες με αλατόνερο το έκανες 

3 λεπτά πριν, strawman είπε

Ο 2600κ που είχες το 2011 όμως ρίχνει ένα 20% στον ανταγωνιστή του 1600 που ήταν ο i5 7600. Αλλά εκει γαργάρες με αλατόνερο το έκανες 

Ρε αγόρι μου κόφτο πια να επιτίθεσαι στον οποιονδήποτε θίγει την αγαπημένη σου εταιρεία AMD. Έχεις ψύχωση και έχεις καταντήσει κουραστικός. Τράβα σε κάνα ψυχίατρο και σταμάτα να καταστρέφεις τα thread. Έλεος πια!!

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, strawman είπε

Nice story

Anyway. Παραγγέλνω τη μητρικουλα μου και τις ραμ από βδομάδα , μετα cpu να παίξουμε κανα παιχνίδι και κάνω και ενα unsub απο το θέμα. Εξάλλου δεν σας βλέπω να παίζετε και τίποτα σε αντίθεση με μένα που δεν έχω υπολογιστή μιας και έδωσα τα πάρτς. Όλο για μουλτιστασκ, 2κ,4κ, R E ND E R , και 30 παράθυρα στον chrome everyday ....

Επεξ/σία από 7nisiotis

3 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Nice story

Anyway. Παραγγέλνω τη μητρικουλα μου και τις ραμ από βδομάδα , μετα cpu να παίξουμε κανα παιχνίδι και κάνω και ενα unsub απο το θέμα. Εξάλλου δεν σας βλέπω να παίζετε και τίποτα σε αντίθεση με μένα που δεν έχω υπολογιστή μιας και έδωσα τα πάρτς. Όλο για μουλτιστασκ, 2κ,4κ, R E ND E R , και 30 παράθυρα στον chrome everyday ....

αυτο με τα 30 παραθυρα που το πας? εγω με το ζορι να ανοιξω καμια πεντε εξι😃

15 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Ρε αγόρι μου κόφτο πια να επιτίθεσαι στον οποιονδήποτε θίγει την αγαπημένη σου εταιρεία AMD. Έχεις ψύχωση και έχεις καταντήσει κουραστικός. Τράβα σε κάνα ψυχίατρο και σταμάτα να καταστρέφεις τα thread. Έλεος πια!!

Ο strawman οντως εχει λιγο ξεφυγει με το hate της intel εδω και κατι μηνες. Ειπαμε να πουμε τα κακα που εχει δεν αναιρει το γεγονος ομως οτι το 2011 επερνες 2600k στα 250 και μεχρι σημερα σε καλυπτε ανετα με καρτες μεχρι 1080ti. Ποιος μπορει να το πει αυτο για τους τοτε amd? Κανεις το BN ειναι απιστευτο. Βλεπω ατομα με 1700 να πηγαινουν οι περισσοτεροι σε 2700x χανοντας το vfm του 1700 και ακομα να πιασουν επιδοσεις 7700k σε gaming και σε single thread προγραμματα. Δηλαδη οκ το κραξιμο με επιχειρηματα ομως.

1 λεπτό πριν, nikos5800 είπε

αυτο με τα 30 παραθυρα που το πας? εγω με το ζορι να ανοιξω καμια πεντε εξι😃

Ολοι 5 6 ανοιγουμε max δεν χρειαζονται παραπανω. Ανοιξα απο περιεργεια 150 και ολα κομπλε με τη ram στα 12gb αλλα η cpu στο 60-70% μαζι με mining. 

• Like 2
  • Thanks 1

53 λεπτά πριν, james rod είπε

συγνωμη αλλα τωρα μου βαζεις 36 vs 64 threads. ας δουμε ενα με ιδιους πυρηνες σε λινουξ οπως και scaling win.

το μονο που δειχνουν αυτα τα τεστ ειναι οτι ειναι διαφορετικοι οι scheduler των win απο το λινουξ και μαλλον εχουν διαφορετικα ρυθμισμενο τον dispatcher οι cpu, που εισαγη τις εντολες στους πυρηνες. το λινουξ ειναι ρυθμισμενο για να λειτουργει περισσοτερο σε i/o operations που ειναι και λογικο αφου προοριζεται για σερβερς κυριως.

Ο 7980 xe στοιxίζει ακριβότερα από τον 2990 wx.

Αν θες περίπου τα ίδια cores δες και εδώ το linus vid με τον xeon  των 10.000 euros να τρώει και αυτός ήττες από το σαπάκι τον 1700 ευρώ επειδή κάποιος ξέχασε τον chiller στην αποθήκη.

Παρόλα αυτά συνέχισε να υπερασπίζεσαι τους μπλε και την τιμολογιακή πολιτική τους. Κατά τα άλλα εμένα μου φταίνε οι Εβραίοι.

19 ώρες πριν, Fp84 είπε

Μην το γελάς καθόλου , οτι θέλει βγάζει ο καθένας 

Δεν το γελάω καθόλου, υπάρχει λόγος που σε sites/OC competitions όταν ανεβαίνουν σκοράκια, συνοδεύονται από λεπτομέρειες (ρολόγια, ψύξη, μνήμες, μητρικές κτλ κτλ) και κατά καιρούς θα με πετύχεις να κράζω αρκετούς techreviewers/techtubers γιατί φτιάχνουν μεν ωραιότατα slides με γραφήματα κτλ, αλλά τα δε νούμερα είναι ότι να 'ναι.

Ευτυχώς έχουμε αρκετά παιδιά στο φόρουμ, με ποικιλία υλικού, που ανεβάζουν νούμερα τεκμηριωμένα, από δικές τους μετρήσεις και όχι απλά copy-paste από Youtube κ review sites.

@ShooterX Θα ακολουθήσω την τακτική σου με τις αναφορές, γιατί δεν πάει άλλο. Ποστάρει ένας (κόκκινος/μπλε δεν έχει σημασία) κάτι offtopic, τσουπ 5 απαντήσεις μην τυχόν και μείνει ανυπεράσπιστη η αγαπημένη μας εταιρεία. Τι δουλειά έχουν οι TR/79xx και ο linux scheduler εδώ πχ;

14 λεπτά πριν, Arkin είπε

το γεγονος ομως οτι το 2011 επερνες 2600k στα 250 και μεχρι σημερα σε καλυπτε ανετα με καρτες μεχρι 1080ti. Ποιος μπορει να το πει αυτο για τους τοτε amd? Δηλαδη οκ το κραξιμο με επιχειρηματα ομως.

To γεγονός ότι από τότε (2xxx σειρά) μέχρι τώρα (σειρά 7xxx) σου έδινε πάνω κάτω το ίδιο τεχνολογικά προϊόν ας πούμε ? Αυτό δεν θέλει κράξιμο?  

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...