Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Να ρωτησω εγω κατι που το εχω απορια? Γτ σε ολα σχεδον τα παιχνιδια ο 8086k ειναι πιο κατω απο τον 8700k?

Καλά τι πιο κάτω, στο margin of error είναι η διαφορά.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Καλά τι πιο κάτω, στο margin of error είναι η διαφορά.

Στο margin of error αλλα ολο λιγοτερο και με μεγαλυτερα ρολογια, δεν ξερω δεν μου κολλαει πιο πολυ τεινω στην απο πανω απαντηση οτι ειναι ΓΤΠΚ 😛

7 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Το ίδιο και ο 9900K. Μπορεί κάποιος να παίζει σε 144Hz κάνοντας ποιοτικό streaming ταυτόχρονα.

Και που το ξερεις εσυ; Εχεις τον επεξεργαστη στα χερια σου; Τον δοκιμασες; Τον μπεντσαρες; Του ηπιες το αιμα με καλαμακι και oc σε μια μητρικη Ζ390 και 2080ti αν οχι 2x2080ti? Αιντε γιατι γεμησαμε ειδικους του αποτετοιου που το κοντινοτερο που εχουν ερθει σε επαφη με τετοιο hardware ειναι στην σαλιωμενη 60hz 1080p οθονη που παιζει youtube...

Για high refresh gamaplay θες raw STP. End of story. Αν εχεις μονιτορ 240Hz το εχει πληρωσει πολυ ακριβα και φυσικα θα πας σε 9900k μαζι παρεα με ενα βαρβατο Ζ390 και μια 2080ti.

Για το υπολοιπο 90% των χρηστων υπαρχουν φθηνοτερες vfm επιλογες στην πλευρα της AMD.

• Like 2

5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Στο margin of error αλλα ολο λιγοτερο και με μεγαλυτερα ρολογια, δεν ξερω δεν μου κολλαει πιο πολυ τεινω στην απο πανω απαντηση οτι ειναι ΓΤΠΚ 😛

Spoiler

Τι ειναι το ΓΤΠΚ? Μην γραφετε με συντομογραφιες να μαθαινουμε κι εμεις οι ασχετοι ρε παιδες ...  :P

1 λεπτό πριν, buuren είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Τι ειναι το ΓΤΠΚ? Μην γραφετε με συντομογραφιες να μαθαινουμε κι εμεις οι ασχετοι ρε παιδες ...  :P

Για τον π...ο.καβαλα.

• Like 1
  • Thanks 1

Μόλις τώρα, buuren είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Spoiler

Για Τον Π..... Καβαλα 😛

Ρε γαμωτο. Ειπαμε οι amd ειναι vfm. Η ιντελ ειναι για τοπ gaming performance οταν δεν σε εμποδιζει το κασερι. Το σπαμ για τους ryzen εχει γινει αηδια. Και 2ον οτι θελει αγοραζει ο καθενας κουμαντο κανει στο πορτοφολι του. Αν κρινει οτι αξιζουν τα 20-30 fps παραπανω να παει να τον παρει. 

Ο 8700k μετα τον ενα χρονο κυκλοφοριας του επρεπε να παιζει 300-310 ευρω και ο 9900k 100 ευρω παραπανω. Τοσο απλα. Ιδια nm, ιδια αρχιτεκτονικη.. Δυο cores προστεθηκαν. 

O 8700K ήταν το τυράκι,όταν άρχισαν να ανεβαίνουν οι πωλήσεις ryzen..

o 9900K είναι η φάκα,οι πυρήνες δεν είναι μπριζόλες βάλε δυο παραπάνω πόσο κάνουν..

Καλημέρα

Εγώ πάντως από ότι είδα και διάβασα δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα, η Ιντελ έβαλε μια εταιρεία ειδική στο promotion να κάνει ρεκλάμα στο προϊόν της,γιατί να το κάνει αυτό λίγες ημέρες πριν λήξει το nda για τους reviewers?, χτίζει hype για αυτούς που θέλουν το τελευταίο και καλύτερο ώστε να κάνουν preorder?, και προς τι η ανάγκη να κάνουν συγκριτικό με τον ανταγωνισμό πετσοκομένο?, (στόκ cooler, timings cl20, 4 πυρήνες)? εγώ εάν έψαχνα για cpu αυτή την στιγμή θα περίμενα τα reviews.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, MoviemakerGr είπε

O 8700K ήταν το τυράκι,όταν άρχισαν να ανεβαίνουν οι πωλήσεις ryzen..

o 9900K είναι η φάκα,οι πυρήνες δεν είναι μπριζόλες βάλε δυο παραπάνω πόσο κάνουν..

Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, η AMD λόγο design μπορεί να ανεβάσει το core count σχετικά εύκολα (απο άποψη κόστους) γιατί το die δεν αλλάζει μέγεθος άρα τα yields παραμένουν ίδια. Όσο ανεβάζει η Intel το core count τόσο πιο χαμηλά είναι τα yields, που σημαίνει πιο υψηλές τιμές. Η όλη φάση έκανε μπαμ από την στιγμή που κυκλοφόρησαν οι πρώτοι Zen CPUs. Δεν νομίζω η Intel να παραμείνει σε monolithic dies για πολύ καιρό ακόμα, απλά πρέπει να φτιάξουν ένα interconnect της προκοπης. Απλά αυτό θέλει μερικά χρονια.

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 3

4 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Καλημέρα

Εγώ πάντως από ότι είδα και διάβασα δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα, η Ιντελ έβαλε μια εταιρεία ειδική στο promotion να κάνει ρεκλάμα στο προϊόν της,γιατί να το κάνει αυτό λίγες ημέρες πριν λήξει το nda για τους reviewers?, χτίζει hype για αυτούς που θέλουν το τελευταίο και καλύτερο ώστε να κάνουν preorder?, και προς τι η ανάγκη να κάνουν συγκριτικό με τον ανταγωνισμό πετσοκομένο?, (στόκ cooler, timings cl20, 4 πυρήνες)? εγώ εάν έψαχνα για cpu αυτή την στιγμή θα περίμενα τα reviews.

Μα τι λες; Είσαι συνωμοσιολόγος. Η intel είναι ηθική και χαμηλοβλεπούσα, ποτέ δεν θα προέβαινε σε τέτοιες ενέργειες. Δεν τα ξέρεις καλά. Μας τα λένε κι εδώ μέσα. Μάθε μπαλίτσα από τους άρχοντες. 

• Like 2

2 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Μα τι λες; Είσαι συνωμοσιολόγος. Η intel είναι ηθική και χαμηλοβλεπούσα, ποτέ δεν θα προέβαινε σε τέτοιες ενέργειες. Δεν τα ξέρεις καλά. Μας τα λένε κι εδώ μέσα. Μάθε μπαλίτσα από τους άρχοντες. 

Ηθική εταιρεία?,δεν υπάρχει αγαπητέ τέτοιο πράγμα😄.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...