Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 λεπτά πριν, akoinonitos είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Δεν θελω να συνεχισουμε να αναλωνομαστε σε αυτα αλλα ρε σεις σοβαρα τωρα??? Πραγματικα σας διαβαζω και απορω.... Η ιντελ εχει στειλει τσιπακια σε reviewers τους εχει πει μεχρι 19 του μηνος δεν δημοσιευετε τπτ και πληρωνει η ιδια μια εταιρια να κανει review καποιων επεξεργαστων και το βγαζει επισημα στην παρουσιαση της. Και γτ δεν αφηνε τους reviewers να βγαλουν τα νουμερα τους στις 9 του μηνα δλδ. 

Η εταιρια αυτη που πληρωσε ολως τυχαιως τα εκανε ολα μα ολα λαθος στο review αυτο ακομα προσπαθω να καταλαβω πως δουλεψαν τις μνημες στα 2933mhz χωρις να πειραξουν xmp ,εγω αν το κανω αυτο με την ιδια μητρικη το συστημα δεν ποσταρει καν και πως να ποσταρει αφου η ταση μενει 1.2v χωρις xmp.

Ας μην κοροιδευομαστε,κανεις δεν λεει οτι ο 9900k ειναι χειροτερος απo τον 2700x ,οποιος το πει ειναι απλα φελος ,απλα η ιντελ εκανε παλι το τρικ της θελωντας να δειξει οτι ο 9900k ειναι εως οπως εγραφε και στην παρουσιαση τις 50% πιο γρηγορος στο gaming απο τον 2700x δικαιολογωντας ετσι την μεγαλη διαφορα στην τιμη .

Συγνωμη για το χαρακτηρισμο αλλα αν καποιος δεν το βλεπει ειναι μεγαλο προβατο... και αν μου πειτε γτ να το κανει αυτο η ιντελ και να ρεζιλευτει  να σας θυμησω το κρυμμενο chiller στην computex...  

Και μην αρχησετε τις αηδιες με τα κοκκινα γυαλια και τα σχετικα γτ δεν το εχω και πολυ να με δειτε μεθαυριο με 9900k 😛

Δε ξέρω ποιον διαβάζεις και απορείς αλλά δε νομίζω οτι διάβασες το μήνυμα που έκανες quote.

Δε δικαιολόγησα πουθενά το marketing της Intel. Το μόνο που προσπάθησα να κάνω ήταν να καταρρίψω μια χαζοχαρούμενη "θεωρία συνωμοσίας".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε

Δε ξέρω ποιον διαβάζεις και απορείς αλλά δε νομίζω οτι διάβασες το μήνυμα που έκανες quote.

Δε δικαιολόγησα πουθενά το marketing της Intel. Το μόνο που προσπάθησα να κάνω ήταν να καταρρίψω μια χαζοχαρούμενη "θεωρία συνωμοσίας".

Οποτε ορθα το εκανα παραθεση και ορθα καταλαβα συμφωνα με αυτο που εγραψες τωρα. Αφου συνωμοσια υπαρχει προφανεστατα... δεν γινεται να κανεις τοσα λαθη μαζεμενα...

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, akoinonitos είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Οποτε ορθα το εκανα παραθεση και ορθα καταλαβα συμφωνα με αυτο που εγραψες τωρα. Αφου συνωμοσια υπαρχει προφανεστατα... δεν γινεται να κανεις τοσα λαθη μαζεμενα...

Νομίζω παρέθεσα αρκετά στοιχεία. Δεν είμαι σίγουρος πως μπορεί ακόμα κάποιος να θεωρεί ότι η συγκεκριμένη εταιρία ανήκει στην Intel αλλά ταυτόχρονα να δουλεύει και για πολλές άλλες εταιρίες του χώρου ή πως μπορεί η συγκεκριμένη εταιρία να αγνόησε το NDA αλλά ταυτόχρονα τα αποτελέσματα να είναι μέρος του επίσημου marketing campaign της Intel. Αλλά δε μπορώ να κάνω και κάτι παραπάνω.

Τώρα το πόσο λάθος είναι τα αποτελέσματα και αν αυτό είναι μέρος συνωμοσίας ή μέρος του " deliver the facts that make them shine" είναι μια άλλη συζήτηση.

Επεξ/σία από sir ImPeCaBlE

2 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε

Νομίζω παρέθεσα αρκετά στοιχεία. Δεν είμαι σίγουρος πως μπορεί ακόμα κάποιος να θεωρεί ότι η συγκεκριμένη εταιρία ανήκει στην Intel αλλά ταυτόχρονα να δουλεύει και για πολλές άλλες εταιρίες του χώρου ή πως μπορεί η συγκεκριμένη εταιρία να αγνόησε το NDA αλλά ταυτόχρονα τα αποτελέσματα να είναι μέρος του επίσημου marketing campaign της Intel. Αλλά δε μπορώ να κάνω και κάτι παραπάνω.

Τώρα το πόσο λάθος είναι τα αποτελέσματα και αν αυτό είναι μέρος συνωμοσίας ή μέρος του " deliver the facts that make them shine" είναι μια άλλη συζήτηση.

Αν  με το θεωρια συνομωσιας μιλουσες για το αν ανηκει στην ιντελ γραψε λαθος ,το καταλαβα αλλιως, εννοειτε και δεν ανηκει στην ιντελ.

• Like 1

6 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

New “proper” Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X benchmarks released across 19 games

Από 10-17% πάνω από τον 2700Χ σε gaming.

Αρα, η΄θελω το καλυτερο και ως συνηθώς μου πιάνουν τον κ@λο με χέρια και με πόδια, η΄ θελω vfm και παω σε amd που βάση των επιδόσεων, εχει φανταστικη τιμή και με τα ρεστα παιρνω και μητρικη κτλ κτλ κτλ...

• Like 1

8 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Αρα, η΄θελω το καλυτερο και ως συνηθώς μου πιάνουν τον κ@λο με χέρια και με πόδια, η΄ θελω vfm και παω σε amd που βάση των επιδόσεων, εχει φανταστικη τιμή και με τα ρεστα παιρνω και μητρικη κτλ κτλ κτλ...

Αυτό ισχύει από το launch των ryzen...Φανταστικές τιμές...άλλα οχι το καλύτερο performance..Το καλύτερο (top of the top) πάντα πληρώνεται...

4 ώρες πριν, james rod είπε

ας δουμε μερικα τεστ σε rendering.

7900χ με 1950χ διαφορα 5 λεπτα υπερ του amd. 20 threads vs 36.

..... ενω εμεις πιστευουμε εσενα. εγω ξερεις τι πιστευω? οτι φταινε οι εβραιοι......:lol:

32 threads έχει ο 1950x

Τι προσπαθείς να μου αποδείξεις τα αυτονόητα τωρα? Το premiere δε σκελάρει καν πάνω από 14-16 cores (μη σου πω λόγω πιο πολύπλοκου scheduling έχει και αρνητικό scaling με παραπάνω cores). To blender σκελάρει, aλλά μετά από ένα εξωφρενικό αριθμό πυρήνων (32?) έχει diminishing returns. Επίσης καλό είναι στη περίπτωση του 2990wx να παραθέσεις linux benches γιατί στα windows αυτή τη στιγμή δε λειτουργεί σωστά ούτε ο scheduler ούτε το NUMA access.

Δε σου ζήτησε κανένας να πιστέψεις εμένα, ούτε κανέναν άλλον εδώ στο forum. Μπορείς κάλλιστα όμως να πιστέψεις τον linus που είναι από αυτούς που κάνουν φτου κακά με τα ρύζια.

• Like 2

9 λεπτά πριν, ShooterX είπε

Αυτό ισχύει από το launch των ryzen...Φανταστικές τιμές...άλλα οχι το καλύτερο performance..Το καλύτερο (top of the top) πάντα πληρώνεται...

Εδω δεν μιλαμε για το lanch των ryzen  αλλα για 2 τσιπακια συγκεκριμενα..  Και ο 9900Κ μετα απο καιρο λιγο θα πεσει αλλά λιγο...

Η amd εχει πολυ καλύτερες τιμες γιατι κανει το παν για να την ξανα εμπιστευτει ο κόσμος... Οχι επειδη ειναι πολυ πιο υποδεέστερα...

Κι εννοειται πως η ιντελ ειναι πιο πανώ ακομα σε ρολογια και επιδοσεις ανα core... Δεν το συζητάμε αυτο... Απλα δεν αξιζει να δωσεις αυτο το παρα πανω που ζητάει σε χρήματα παρα μόνο αν θες το καλυτερο και δεν σε νοιάζει πόσο θα το πληρώσεις...(Για gaming)...

Εδω δεν ισχυει το ο,τι πληρωσεις παίρνεις,(σε σχεση με τον ανταγωνισμό) ισχύει το ο,τι αρπάξουμε τωρα που μπορούμε και προλαβαίνουμε ακόμα... Πλέον με την φανέλα παίζει... και ειναι στις καθυστερήσεις το μάτς.....   Η αρχιτεκτονική της ειναι έτοιμη να εκραγεί πλέον..... Και οι ryzen έχουν ακομα να πάρουν και πολλές βελτιώσεις και ρολόγια...

• Like 4

Μόλις τώρα, ZELOMOTH είπε

Κι εννοειται πως η ιντελ ειναι πιο πανώ ακομα σε ρολογια και επιδοσεις ανα core... Δεν το συζητάμε αυτο... Απλα δεν αξιζει να δωσεις αυτο το παρα πανω που ζητάει σε χρήματα παρα μόνο αν θες το καλυτερο και δεν σε νοιάζει πόσο θα το πληρώσεις...(Για gaming)...

Μα η πλάκα είναι ότι ο κάθε pirmen, james rod κλπ με κάρτες επιπέδου 1060 και 1080p 60ρια panels είναι. Αν είχαν άλλα μηχανάκια δε θα με ένοιαζε τι έγραφαν για το πόσο χάλια συμπεριφέρονται οι ryzen στο gaming.

• Like 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Από 10-17% με 1080Ti. Με gpu bottleneck δηλαδή.

Όταν καταφέρει να κρατήσει άνθρωπος τον AMD του όσο κράτησε κόσμος και κοσμάκης τα 2600Κ και 4770K(με όριο τα 60fps)  ας έρθει να μας πει για vfm.  Στην εποχή τους τα ίδια έλεγαν. Ότι ο 8350 ήταν αρκετός και με τα i7 η ίντελ σε λήστευε.

* Εν τω μεταξύ βλέπω περιπτώσεις αρκετά πάνω από 20%. Αλλά και πάλι δεν έχει σημασία. Όποιος θέλει να καταλάβει θα καταλάβει.

Spoiler

Αναφορά σε κείμενο

Όχι. Όποιος θέλει επιδόσεις για σήμερα Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 πάει σε 8600K/8400. Δεν χρειάζονται τα 16 θρεντ του 2700X. Αυτά είναι για το μακρινό μέλλον, όπως λέτε και εσείς οι ίδιοι.

Είναι μόνο κρίμα που έγινε αυτό με τις τιμές γιατί σαν gaming cpu το 8600Κ είναι συνολικά καλύτερο και φθηνότερο από 2700Χ.

Επεξ/σία από pirmen56

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...