Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Ειδα τι διάφορες υπάρχουν, δεύτερο λαν, κουμπιά onboard κτλ, καλύτερη ψυκτρα. Για αυτό έβαλα την Κ6. Αν και με αυτά που διάβασα μετα αναμένεται ο οκτάπυρηνος.

Κάνε υπομονή για 8πύρηνο αν μπορείς...ειδάλλως κότσαρε έναν 8700/8700Κ  ....δεν θα σε απογοητεύσουν...gaming και conversion παράλληλα και είναι απλά σκύλος και χωρίς ίχνος κολλήματος.......μητρική είναι κομπλέ ......υπομονή για 8core αν μπορείς ή απλά πάτα την σκανδάλη για 6c/12t ......

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα,

Αν αργήσουν οι Ζ390 (ή δεν δούμε 8/16 επεξεργαστές) με βλέπω να πάω σε Ζ370. Έψαξα λίγο για μητρικές και VRM, καλή περίπτωση ποιότητας και ψύκτρας, είδα είναι αυτή https://www.skroutz.gr/s/12979478/Asrock-Fatal1ty-Z370-Gaming-K6.html. Ψύκτρα με heatpipe, (θα μπει και ένα μικρό φανάκι 4άρι λογικά), και 5Χ2 phases. 

Τι λέτε; Οι Strix είδα δεν έχουν καλές ψύκτρες, πολύ λεπτές χωρίς σχεδόν καθόλου μάζα και fins.

Επεξεργαστής λογικά ο 8600Κ με πολύ mild OC. Ίσως και 8700Κ. Αλήθεια ισχύει ακόμα το +4 multy απο το turbo για τους κλειδωμένους; Μπας και αξίζει να πάω σε απλό 8700 αφου δεν με νοιάζει να χτυπήσω 5Ghz.

Δεν θα σου προτεινα τον 8600κ αν δεν τον θες για συγκεκριμενη χρηση(με μεγαλυτερη το overclock φυσικα) γιατι κοστιζει ακριβοτερα απο πλευρας καλης/ποιοτικης μητρικης και ψυκτρας σε σχεση με ενα κλειδωμενο 8700 με φθηνοτερη μητρικη και ψυξη που θα σου δωσει και παραπανω threads για αντοχη στον χρονο.

Για 8πυρηνο αν δεν θες να περιμενεις υπαρχει τωρινη λυση στα ιδια περιπου χρηματα απο την κοκκινη μερια.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Fulgore είπε

Δεν θα σου προτεινα τον 8600κ αν δεν τον θες για συγκεκριμενη χρηση(με μεγαλυτερη το overclock φυσικα) γιατι κοστιζει ακριβοτερα απο πλευρας καλης/ποιοτικης μητρικης και ψυκτρας σε σχεση με ενα κλειδωμενο 8700 με φθηνοτερη μητρικη και ψυξη που θα σου δωσει και παραπανω threads για αντοχη στον χρονο.

Για 8πυρηνο αν δεν θες να περιμενεις υπαρχει τωρινη λυση στα ιδια περιπου χρηματα απο την κοκκινη μερια.

Ψύξη έχω (θα στήσω σε λίγες μέρες δηλαδη) custom watercooling αναγκάστηκα για να βάλω και την gpu πάνω. Μητρική θα πάρω μια σχετικά καλή (150-180€) γιατί θέλω πολλές pci express (πολύ πιθανόν να μπει μια tesla έξτρα, πάνω).

Οι οκταπυρηνοι αναμένονται φέτος; Από όσο καταλαβα θα μπαίνουν στις Ζ390 και όχι 370. Μωρε δεν βιάζομαι, την δουλειά μου την κάνω, αλλά αυτός που έχω σε simulation που τρέχω είναι ΕΝΝΙΑ φορές αργότερος από 8700Κ στοκ, καταναλώνει υπερδιπλάσια ισχύ, και κάνει δεκαπλάσιο θόρυβο. Όποτε δεν πάει άλλο. Δεν χαλασε, αλλά θέλω αλλαγή φέτος κάποια στιγμή. Μπορώ να περιμένω φυσικά λίγους μήνες.

Εντομεταξυ, επειδή τρέχω περίεργα προγράμματα, πες με χαζό, πες με fanboy, την AMD λόγω vtd την φοβάμαι. Το θέλω για δουλειά, για αυτό.

Επεξ/σία από Sheogorath
Αθάνατο Τ9...
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά, δεν πιστεύω να έχω θέμα αν περάσω 8700 (όχι Κ) στη μητρική της υπογραφής μου ε? Με Cryorig H7 θα παίξει

14 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Ψύξη έχω (θα στήσω σε λίγες μέρες δηλαδη) custom watercooling αναγκάστηκα για να βάλω και την gpu πάνω. Μητρική θα πάρω μια σχετικά καλή (150-180€) γιατί θέλω πολλές pci express (πολύ πιθανόν να μπει μια tesla έξτρα, πάνω).

Οι οκταπυρηνοι αναμένονται φέτος; Από όσο καταλαβα θα μπαίνουν στις Ζ390 και όχι 370. Μωρε δεν βιάζομαι, την δουλειά μου την κάνω, αλλά αυτός που έχω σε simulation που τρέχω είναι ΕΝΝΙΑ φορές αργότερος από 8700Κ στοκ, καταναλώνει υπερδιπλάσια ισχύ, και κάνει δεκαπλάσιο θόρυβο. Όποτε δεν πάει άλλο. Δεν χαλασε, αλλά θέλω αλλαγή φέτος κάποια στιγμή. Μπορώ να περιμένω φυσικά λίγους μήνες.

Εντομεταξυ, επειδή τρέχω περίεργα προγράμματα, πες με χαζό, πες με fanboy, την AMD λόγω vtd την φοβάμαι. Το θέλω για δουλειά, για αυτό.

Πάντως Sheo τα Ryzen είναι μηχανάκια για productivity (τα TR ακόμη περισσότερο).. Ψάξε λίγο τα "περίεργα" που τρέχεις, δες αν υπάρχουν θέματα με τους Ryzen και ξανασκέψου το

Επεξ/σία από vins
  • Like 1

33 λεπτά πριν, vins είπε

Καλημέρα παιδιά, δεν πιστεύω να έχω θέμα αν περάσω 8700 (όχι Κ) στη μητρική της υπογραφής μου ε? Με Cryorig H7 θα παίξει

Μια χαρά υποστηρίζεται....

https://www.gigabyte.com/Motherboard/B360M-AORUS-GAMING-3-rev-10#support-cpu

• Like 1
  • Thanks 1

Βρε το ξέρω ότι υποστηρίζεται! Και έχει και μια υποτυπώδη ψύξη στα VRM η μητρική, απλά ρωτάω αν θα την παλέψει από άποψη θερμοκρασιών στο σύνολο!

Δεν είναι Κ, αλλά έχω διαβάσει ότι τα temp spikes του τα κάνει κι αυτός!

5 λεπτά πριν, vins είπε

Βρε το ξέρω ότι υποστηρίζεται! Και έχει και μια υποτυπώδη ψύξη στα VRM η μητρική, απλά ρωτάω αν θα την παλέψει από άποψη θερμοκρασιών στο σύνολο!

Δεν είναι Κ, αλλά έχω διαβάσει ότι τα temp spikes του τα κάνει κι αυτός!

Mια χαρα θα σε καλύψει.

Μωρέ τρέχω πολλά, αλλάζουν συνέχεια, και βαριέμαι/δεν έχω χρόνο να ψάξω. Άσε που θα πρέπει να βρω νέο mounting bracket για το Alphacool Nexus :P . Αλλιώς θα έτρεχα για έναν 1700/2700.

• Like 2

1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε

Mια χαρα θα σε καλύψει.

Μωρέ τρέχω πολλά, αλλάζουν συνέχεια, και βαριέμαι/δεν έχω χρόνο να ψάξω. Άσε που θα πρέπει να βρω νέο mounting bracket για το Alphacool Nexus :P . Αλλιώς θα έτρεχα για έναν 1700/2700.

Μήπως να το κουμπώσεις μόνο του στην κάρτα και να βάλεις ακόμα ένα 280 στον 2700? :P

Χαχαχαχαχαχαχαχ

(overkill detected)

1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Υποτιθεται οτι φετος θα δουμε 8πυρηνο προς απαντηση στους ryzen 7,απλα ο λογος που στο λεω αυτο ειναι οτι απο το πολυ περιμενε στο τελος καποιος θα φτασει να περιμενει την επομενη γενια που θα παιξουν ddr5 μνημες ram.Γιαυτο και απειρες φορες εγραφα και περυσι με τους καφεδες οτι ειναι η τελευταια ισως γενια(μαζι με τους αντιστοιχους ryzen)που αξιζει καποιος να στησει μηχανημα ή να κανει αναβαθμιση.

Βλεπεις τι γινεται τωρα που μπηκαμε στον χωρο με τους πολλους πυρηνες και πλεον ο κοσμος αγοραζει πυρηνες(για mainstream πλατφορμα)οι οποιοι καθονται.

Μεχρι και στα κινητα την εχουμε μυριστει την δουλεια και πετανε παντου(για λογους marketing/διαφημισης)τους 8πυρηνες και τους 10 ασχετως αν οι 4 ειναι που λειτουργουν κυριως.

Τωρα αυτο που ειπες για την ψυξη ειναι ενας παραγοντας που δεν τον υπολογιζα αρα σιγουρα αλλαζουν καπως τα δεδομενα.

Αν μπορεις τοτε χρηματικα(αφου θα δωσεις που θα δωσεις χρηματα για μητρικη)πηγαινε στον 8700κ αν δεν θες να περιμενεις και κοιτας μονο σε Intel,μιας και σου προσφερει και το overclock του 8600k αλλα και τα παραπανω threads που φανταζομαι θα χρειαστεις.

Εχει πεσει και η τιμη του απο τα κοντα 400ευρω που ειχε στις αρχες.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπήκαν καν στον κόπο να κάνουν έστω κάποιο υποτυπώδες binning, έχει ίδια turbo clocks με τον 8700Κ εκτός από το single core... που μεταξύ μας ακόμα και ο πιο σάπιος 8700Κ πάει 5 single, οπότε τζίφος η υπόθεση... αν είχε καλύτερο binning άντε πες με τα χίλια ζόρια να τον κυνηγούσανε κάποιοι για OC/benching, άλλα έτσι ούτε για αυτούς αξίζει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...