Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Άσχετο αλλά έχει καταντήσει πλέον χαζό το όλο θέμα με το new hardware. Μετριότητες, σε τρελές τιμές και αρκετό ρίσκο. Ξεκινώντας από τα καινούργια iPhone, περνώντας στις πανάκριβες Nvidia, τους καινούργιους Intel, και καταλήγοντας στα πανάκριβα Panels οθόνης. Δεν θυμάμαι παλιά να ήταν όλα τόσο χάλια. (ή τουλάχιστον και να ήταν θα ήταν με πολύ χαμηλότερο οικονομικό ρίσκο)

Meh, disappointed..

Βρήκα την αγελάδα και αρμεγουν όλοι τους. Καλά κάνουν για μένα αφού μπορούν και πάλι πουλάνε πολύ. Για αυτό είναι εταιρίες και ο κόσμος μάζα που κατεβάζει αμασητο ότι του πλασάρουν. Εδώ η 2080ti βγάζει 20% πάνω απο 1080ti και πουλιέται διπλάσια τιμή και τρέχουν ο 9900k θα βγάζει 3fps πάνω από 8700k με συν 200 ευρώ και πάλι τρέχουν. Για τα panels ας το αφήσουμε εκεί και αν γίνεται το κλέψιμο. Να δούμε μέχρι πότε θα κατεβάζει γάλα η αγελάδα βέβαια. 

Επεξ/σία από Arkin
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, Arkin είπε

Βρήκα την αγελάδα και αρμεγουν όλοι τους. Καλά κάνουν για μένα αφού μπορούν και πάλι πουλάνε πολύ. Για αυτό είναι εταιρίες και ο κόσμος μάζα που κατεβάζει αμασητο ότι του πλασάρουν. Εδώ η 2080ti βγάζει 20% πάνω απο 1080ti και πουλιέται διπλάσια τιμή και τρέχουν ο 9900k θα βγάζει 3fps πάνω από 8700k με συν 200 ευρώ και πάλι τρέχουν. Για τα panels ας το αφήσουμε εκεί και αν γίνεται το κλέψιμο. Να δούμε μέχρι πότε θα κατεβάζει γάλα η αγελάδα βέβαια. 

Στα panels γίνεται κλέψιμο συστηματικά στα "gaming" non tn high refresh panels. Και επειδή είμαστε Ευρώπη και είναι ακόμα πιο τσιμπημένα κάνει μπαμ ακόμα παραπάνω. Αλλά αν θες ένα απλό monitor να κάνεις τη δουλειά σου και να παίζει και κανένα παιχνιδάκι αραιά και που μια χαρά βρίσκεις αξιοπρεπείς λύσεις. Πχ

https://www.skroutz.gr/s/15946483/AOC-Q3279VWFD8.html#specs

Το ίδιο και στα cpu, υπήρχαν μέχρι πριν 6 μήνες intel και ryzen για όλα τα βαλάντια. Δεν είναι αναγκαίο να τα σκάσεις για τους 9xxx. Το πρόβλημα βρίσκεται εδώ και χρόνια στις high end gpu και ram όπου η ngreedia και το καρτέλ των τριών παίζουν μπαλίτσα ανενόχλητοι.

17 λεπτά πριν, ilos είπε

Στα panels γίνεται κλέψιμο συστηματικά στα "gaming" non tn high refresh panels. Και επειδή είμαστε Ευρώπη και είναι ακόμα πιο τσιμπημένα κάνει μπαμ ακόμα παραπάνω. Αλλά αν θες ένα απλό monitor να κάνεις τη δουλειά σου και να παίζει και κανένα παιχνιδάκι αραιά και που μια χαρά βρίσκεις αξιοπρεπείς λύσεις. Πχ

https://www.skroutz.gr/s/15946483/AOC-Q3279VWFD8.html#specs

Το ίδιο και στα cpu, υπήρχαν μέχρι πριν 6 μήνες intel και ryzen για όλα τα βαλάντια. Δεν είναι αναγκαίο να τα σκάσεις για τους 9xxx. Το πρόβλημα βρίσκεται εδώ και χρόνια στις high end gpu και ram όπου η ngreedia και το καρτέλ των τριών παίζουν μπαλίτσα ανενόχλητοι.

Για high end μίλησα μόνο προφανώς και στα 300 κάνεις άψογα τη δουλειά σου και σε monitor και σε cpu. Gpu θες 300+. Στο high end κλέβουν όμως. Θέλω 800 για 1440p UW για ένα απλό monitor. Είναι πάρα πολλά χρήματα συν καμία 2080 για να τα βγάλει πέρα. Ποτέ δεν ήταν έτσι οι τιμές. Προφανώς δεν πέφτω στο τριπακι τους και μια χαρά gaming κάνω στην οθόνη που έχω. Αρκετοί πέφτουν στο τριπακι του 4k σε μικρές οθόνες και παίζουν σε 40 50fps χάνουν από αλλού δηλαδή. 

16 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ποτέ δεν ήταν έτσι οι τιμές

Πάντα ήταν έτσι οι τιμές, μιλάς για niche προϊόντα, αλλά δεν το καταλαβαίνεις... Πόσο είχαν οι πρώτες TFT θυμάσαι (κάτι 17" / 19" 4:3 1280x1024); Όσο έχουν τώρα κάποιες 27" 2Κ/60, αυτές είναι ένα "απλό" μόνιτορ, αν όχι οι ακόμα πιο φθηνές 22-24" 1080p/60 Hz.

Τώρα αν εσύ θες 21:9 1440p 34" και 100+ Hz και g-sync και κάρτα για όλα ultra, ε ναι θα στον πιάσουν τον ποπό.

Απο αυτη την γενια

Spoiler

(2013 που κυκλοφορησε τοτε η γνωστη 144hz οθονη της Asus https://www.skroutz.gr/s/2885556/Asus-VG248QE.html?from=catspan)και ειδικα μετα το 2015 περιπου ξεκινησαν ολα αυτα(καπου εκει βγηκε και το Counter Strike GO ολως τυχαιως).

Πιο παλια οι περισσοτεροι ειχαν ενα απλο 1080p monitor(ή τηλεοραση)και απο hardware μια της σειρας x70 ηταν υπερ αρκετη.

Τωρα που μπηκαμε σε πιο premium πραγματα οπως 1440p 165hz και Ultrawide,1080p 240hz, εκει ανεβηκαν και αυτα.

Για παραδειγμα πιο παλια θυμαμαι ορισμενοι για gaming αγοραζαν τους ακριβοτερους i7 3930k και 4930κ(αυτον που εχει και του dsogaming),και μιλαμε για hedt τιμες τυπου 550ευρω.

Επισης για να γελασουμε και λιγο,μεχρι και περυσι ο κοσμος πληρωνε 330-360ευρω για 4πυρηνο i7(7700k)που ασχετως των παραπανω threads και του overclock,παραμενει 4πυρηνος.

Ετσι σιγα σιγα στρωνεται το εδαφος(οπως και τα τελευταια χρονια που βγηκε στην φορα το streaming).

Υπαρχει κοσμος που πληρωνει 60ευρω για Mousepad με φωτακια ρε παιδια ή 150ευρω ξερω γω για ποντικι.

Και για τις τιμες,θυμαμαι το 2013 παλι η γνωστη Dell 27αρα ultrasharp 1440p 60hz κοστιζε 500-550ευρω.

Τωρα λογικο στον συμφορουμιτη να του κανουν εντυπωση ολα αυτα γιατι φετος εφτιαξε νεο συστημα.

• Like 2

3 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Πάντα ήταν έτσι οι τιμές, μιλάς για niche προϊόντα, αλλά δεν το καταλαβαίνεις... Πόσο είχαν οι πρώτες TFT θυμάσαι (κάτι 17" / 19" 4:3 1280x1024); Όσο έχουν τώρα κάποιες 27" 2Κ/60, αυτές είναι ένα "απλό" μόνιτορ, αν όχι οι ακόμα πιο φθηνές 22-24" 1080p/60 Hz.

Τώρα αν εσύ θες 21:9 1440p 34" και 100+ Hz και g-sync και κάρτα για όλα ultra, ε ναι θα στον πιάσουν τον ποπό.

Δεν θυμάμαι ρε συ να είχαν ποτέ 1300 οι κάρτες γραφικών. 800 θυμάμαι την 8800 ultra και μίλαγαν για πάρα πολλά χρήματα. Τώρα τα 800 τα έχουμε για στραγάλια. Και στις οθόνες το ίδιο. Στα cpu επερνες με 250 2600k τώρα θες 500 για τον αντίστοιχο του 2018. Όλα έχουν ανέβει ποτέ δεν αντιδρούσε τόσο ο κόσμος. Παντού τα ίδια και στα κινητά που έπιασαν 1200 1500. 34αρα 1440p UW έχω σκοπό για Χριστούγεννα η καλοκαίρι αλλά 900 και 1000 δεν μπορώ να δώσω και ούτε η 1070ti θα τραβάει εδώ ζοριζετε στα 2560x1080 για να βγάλει τα 75fps. Δηλαδή θελουμε 1700 για μια 2080 και μια ανάλογη οθόνη. Και δεν μιλάμε για τέρμα high end που εκεί πάμε σε 4K και 2080ti στα 2500 ευρώ. 

Πάντως να σου την αλήθεια δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο είχαν τότε οι οθόνες ήμουν και πιο μικρός. Μια viewsonic 17αρα 1280x1024 85hz είχα τώρα πόσο την πήρα δεν θυμάμαι. 

2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Απο αυτη την γενια

Απόκρυψη περιεχομένων

(2013 που κυκλοφορησε τοτε η γνωστη 144hz οθονη της Asus https://www.skroutz.gr/s/2885556/Asus-VG248QE.html?from=catspan)και ειδικα μετα το 2015 περιπου ξεκινησαν ολα αυτα(καπου εκει βγηκε και το Counter Strike GO ολως τυχαιως).

Πιο παλια οι περισσοτεροι ειχαν ενα απλο 1080p monitor(ή τηλεοραση)και απο hardware μια της σειρας x70 ηταν υπερ αρκετη.

Τωρα που μπηκαμε σε πιο premium πραγματα οπως 1440p 165hz και Ultrawide,1080p 240hz, εκει ανεβηκαν και αυτα.

Για παραδειγμα πιο παλια θυμαμαι ορισμενοι για gaming αγοραζαν τους ακριβοτερους i7 3930k και 4930κ(αυτον που εχει και του dsogaming),και μιλαμε για hedt τιμες τυπου 550ευρω.

Επισης για να γελασουμε και λιγο,μεχρι και περυσι ο κοσμος πληρωνε 330-360ευρω για 4πυρηνο i7(7700k)που ασχετως των παραπανω threads και του overclock,παραμενει 4πυρηνος.

Ετσι σιγα σιγα στρωνεται το εδαφος(οπως και τα τελευταια χρονια που βγηκε στην φορα το streaming).

Υπαρχει κοσμος που πληρωνει 60ευρω για Mousepad με φωτακια ρε παιδια ή 150ευρω ξερω γω για ποντικι.

Και για τις τιμες,θυμαμαι το 2013 παλι η γνωστη Dell 27αρα ultrasharp 1440p 60hz κοστιζε 500-550ευρω.

Τωρα λογικο στον συμφορουμιτη να του κανουν εντυπωση ολα αυτα γιατι φετος εφτιαξε νεο συστημα.

Συμφωνώ με όλα και σίγουρα δεν θυμάμαι το γινόταν παλιότερα πάντως σίγουρα βρίσκουν και τα κάνουν. Και η nvidia και η Asus Dell με τις οθόνες και η Intel. Ούτε ξέρουν τι βγάζουν όλοι τους. 

16 λεπτά πριν, Arkin είπε

Πάντως να σου την αλήθεια δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο είχαν τότε οι οθόνες ήμουν και πιο μικρός. Μια viewsonic 17αρα 1280x1024 85hz είχα τώρα πόσο την πήρα δεν θυμάμαι.  

Εξαρτάται για τι οθόνη μιλάμε, τις δικές μου τις Acer τις είχα πάρει 300-350€ τότε ή εκεί γύρω (μπορεί η πρώτη να ήταν και με δραχμές), φυσικά υπήρχαν κάτι Eizo κτλ στα 1000+.

Απλά τώρα, αυτά που παλιά ήθελες HEDT + 3x monitor setup με Titan SLI (~2.5Κ μόνο για τις κάρτες δλδ), τα κάνεις με μια 1080ti. Εκεί είναι η "πρόοδος", το bleeding edge παραμένει bleeding edge.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

250 που είχε ο 2600Κ.

Στην απόδειξη που έδωσα μαζί όταν τον πούλησα Δεκέμβριο του 2011 τον είχα αγοράσει 272 ευρώ. Και γενικά εκεί γύρω έπαιζε με 23% ΦΠΑ και μετά από ένα χρόνο κυκλοφορίας. Πολλά άλλαξαν από τότε. Ίσως μεγάλωσε και ο αριθμός παικτών που ήρθαν στο pc τα τελευταία χρόνια στατιστικώς.  Μεγαλύτερη ζήτηση σε hardware κλπ κλπ. Επίσης θα συμφωνήσω με το spoiler του fulgore. 

Επεξ/σία από 7nisiotis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η asus prime a z390 εχει καμια διαφορα τελικα απο την prime a 370?

σκεφτομαι να εδινα την extreme4 και να επερνα μια prime a μιας και εχω ενα πιστωτικο στο eshop

γενικα τι λεει απο ρευματα offset/adaptive δουλευουν καλα σε αυτην??

Επεξ/σία από FORIS78

6 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Εξαρτάται για τι οθόνη μιλάμε, τις δικές μου τις Acer τις είχα πάρει 300-350€ τότε ή εκεί γύρω (μπορεί η πρώτη να ήταν και με δραχμές), φυσικά υπήρχαν κάτι Eizo κτλ στα 1000+.

Απλά τώρα, αυτά που παλιά ήθελες HEDT + 3x monitor setup με Titan SLI (~2.5Κ μόνο για τις κάρτες δλδ), τα κάνεις με μια 1080ti. Εκεί είναι η "πρόοδος", το bleeding edge παραμένει bleeding edge.

Κάπου εκεί 350 400 νομίζω την είχα πάρει την viewsonic μου την πήρανε δηλαδή. Σωστό αυτό που γράφεις αλλά σκέψου ότι φθηναινουν και αναλογικά τα υποσυστήματα. Δηλαδή το 2017 αρχές επερνες με 850 1080ti τώρα θες πάλι τα ίδια για επιδόσεις 1080ti. 1.5 χρόνο μετά. Μέχρι το 2015 κάτι γινόταν μετά την άνοδο των ram έπεσε και το mining μέσα ανέβηκαν αρκετά τα πάντα. Οι οθόνες έπρεπε να έχει Max 600 μια 1440p UW 100hz και 1000 max οι 4k 100hz. Τουλάχιστον εμένα μου φαίνονται πολλά αυτά που ζητάνε και δεν ξέρω κατά πόσο τα αξίζουν. 

2 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

η asus prime a z390 εχει καμια διαφορα τελικα απο την pime a 370?

σκεφτομαι να εδινα την extreme4 και να επερνα μια prime a μιας και εχω ενα πιστωτικο στο eshop

γενικα τι λεει απο ρευματα offset/adaptive δουλευουν καλα σε αυτην??

Για την 370 prime a μπορώ να σου γράψω ότι θέλεις την δουλεύω με manual ρεύμα τώρα 1.15 llc 5 στα 4.7 all core και ειναι Rock solid. Αν βάλω adaptive πάει μέχρι 1.24. Ενώ αν πάω στα 4.9 με 1.24 ρεύμα δεν πάει πάνω από 1.24 αυτο το κάνει μόνο όταν πέφτω κάτω από 1.20. 

• Thanks 1

3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

H asus εχει καλυτερες θερμοκρασιες απο την asrock

ωπ , τα έγραψα ανάποδα... Λάθος μου.

Η taichi έχει τόσο ψηλά τα fins... Ποιό το νόημα να μοιράζεις θερμότητα με το pipe και μετά να απάγεις; 

Το pipe πάντως μου φαίνεται μεγάλο ψέμα. Ελπίζω έστω και ελάχιστα να βοηθάει.

• Like 2

14 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

250 που είχε ο 2600Κ.

Στην απόδειξη που έδωσα μαζί όταν τον πούλησα Δεκέμβριο του 2011 τον είχα αγοράσει 272 ευρώ. Και γενικά εκεί γύρω έπαιζε με 23% ΦΠΑ και μετά από ένα χρόνο κυκλοφορίας. Πολλά άλλαξαν από τότε. Ίσως μεγάλωσε και ο αριθμός παικτών που ήρθαν στο pc τα τελευταία χρόνια στατιστικώς.  Μεγαλύτερη ζήτηση σε hardware κλπ κλπ. Επίσης θα συμφωνήσω με το spoiler του fulgore. 

Το mining ανέβασε πάρα πολύ τις τιμές. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...