Zaknafein Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 17 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Καλα εγω με γνωμονα το oc το εγραψα οχι αν παιζει γενικα ο 9900k σε z370 αλλα αν θα κλοκαρει ,απεξω απεξω το διαβασα το αρθρο βασικα γιαυτο ρωτησα. Απλα μου κανει λιγο κουλο... Εξαρτάται για τι OC μιλάμε και για ποια μητρική... οι φθηνές Ζ370 που κλατάρανε με 8700Κ προφανώς θα κλάσουν μέντες και με τον 9900Κ, οι μέτριες θα ζορίζονται σε βαριά φορτία (5+ Corona ίσως, Blender σίγουρα) και οι κορυφαίες θα είναι ΟΚ για τα πάντα, πλην σεναρίων τύπου prime95 sFFT. 8 λεπτά πριν, Arkin είπε Συνηθως στα 80-120watt παιζω με τον 8700k ο 9900k θα παιζει στα ιδια οπως γραφει η intel σε normal σεναρια. Τα benchmarks δεν ειναι normal σεναρια σε καμια περιπτωση. Οι 8 πυρήνες ίδιας αρχιτεκτονικής πώς ακριβώς θα έχουν την ίδια κατανάλωση με 6, σε πλήρες φορτίο; Προφανώς και θα έχουν παραπάνω, ακόμα κι αν έχουν κάποιες μικρο-βελτιώσεις απόδοσης. Τα benchmarks μια χαρά μπορεί να απεικονίζουν ρεαλιστικά σενάρια χρήσης, αρκεί να ξέρεις πώς να ερμηνεύσεις τα αποτελέσματά τους και να κατανοείς τις ιδιαιτερότητές του καθενός από αυτά. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 24 λεπτά πριν, Arkin είπε Εχω δει 175watt καταναλωση μονο απο cpu σε 8600k σε prime 95. Να σου πω οτι σε 8700k στα 5.1 ειδα μεχρι 148watt καταναλωση. Οποτε ναι το prime 95 δεν με απασχολει καθολου αν με κανει throttle τα vrms δεν προκειται ποτε να ασχοληθω. Συνηθως στα 80-120watt παιζω με τον 8700k ο 9900k θα παιζει στα ιδια οπως γραφει η intel σε normal σεναρια. Τα benchmarks δεν ειναι normal σεναρια σε καμια περιπτωση. Αν σε κοβει η μητρικη σε στοκ τοτε ισως υπαρχει θεμα να κλοκαρεις σε αυτην εκει ειναι το ζητημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 https://www.allround-pc.com/artikel/mainboards/2018/test-asus-rog-maximus-xi-hero ROG Maximus XI Hero testing vs the older Maximus X Hero Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, Zaknafein είπε Εξαρτάται για τι OC μιλάμε και για ποια μητρική... οι φθηνές Ζ370 που κλατάρανε με 8700Κ προφανώς θα κλάσουν μέντες και με τον 9900Κ, οι μέτριες θα ζορίζονται σε βαριά φορτία (5+ Corona ίσως, Blender σίγουρα) και οι κορυφαίες θα είναι ΟΚ για τα πάντα, πλην σεναρίων τύπου prime95 sFFT. Οι 8 πυρήνες ίδιας αρχιτεκτονικής πώς ακριβώς θα έχουν την ίδια κατανάλωση με 6, σε πλήρες φορτίο; Προφανώς και θα έχουν παραπάνω, ακόμα κι αν έχουν κάποιες μικρο-βελτιώσεις απόδοσης. Τα benchmarks μια χαρά μπορεί να απεικονίζουν ρεαλιστικά σενάρια χρήσης, αρκεί να ξέρεις πώς να ερμηνεύσεις τα αποτελέσματά τους και να κατανοείς τις ιδιαιτερότητές του καθενός από αυτά. Ετσι διαβασα σε κανα 2 review οτι η intel δινει ιδια καταναλωση με τους 8xxx αλλα οπως σωστα λες λογικα θα μιλαει για normal σεναρια και οχι full load που εκει παει και το tdp και ολα. Τα εχω αφησει ολα τα benchmarks στην αρχη ετρεχα αρκετα αλλα εχω 3 4 μηνες να ασχοληθω και δεν εχω δει καθολου μπλε οθονη σε οτι και αν κανω. Για τον 9900k στα 4.7 all cores αν τον κραταει η prime θα ειμαι 100% ευχαριστημενος. Οπως καταλαβα τα λιγα παραπανω mhz θελουν υπερβολικο ρευμα για ενα 5% επιδοσεις που δεν προκειται να δω ποτε μου. Θελω να δω θερμοκρασιες παντως του 9900k σε κανα corona μιας και εκει επιανα 95αρια στα 5.2 με τον 8700k. 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Αν σε κοβει η μητρικη σε στοκ τοτε ισως υπαρχει θεμα να κλοκαρεις σε αυτην εκει ειναι το ζητημα Ισως να κοβουν οι μητρικες με 4 και 7 phases. Με 10phases και πανω δεν νομιζω. Τουλαχιστον σε stock. Τωρα για 1.35-1.4 το θεωρω απολυτα λογικο να με κοβει η prime. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Ετσι διαβασα σε κανα 2 review οτι η intel δινει ιδια καταναλωση με τους 8xxx αλλα οπως σωστα λες λογικα θα μιλαει για normal σεναρια και οχι full load που εκει παει και το tdp και ολα. Τα εχω αφησει ολα τα benchmarks στην αρχη ετρεχα αρκετα αλλα εχω 3 4 μηνες να ασχοληθω και δεν εχω δει καθολου μπλε οθονη σε οτι και αν κανω. Για τον 9900k στα 4.7 all cores αν τον κραταει η prime θα ειμαι 100% ευχαριστημενος. Οπως καταλαβα τα λιγα παραπανω mhz θελουν υπερβολικο ρευμα για ενα 5% επιδοσεις που δεν προκειται να δω ποτε μου. Θελω να δω θερμοκρασιες παντως του 9900k σε κανα corona μιας και εκει επιανα 95αρια στα 5.2 με τον 8700k. Ισως να κοβουν οι μητρικες με 4 και 7 phases. Με 10phases και πανω δεν νομιζω. Τουλαχιστον σε stock. Τωρα για 1.35-1.4 το θεωρω απολυτα λογικο να με κοβει η prime. Δεν ξερω ισως ψαχνουν ενα τροπο να πουλησουν τα νεα chipsets... νωρις ειναι ακομα θα δειξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Moderators Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 32 minutes ago, mutexlock said: Περίμενα δηλαδή 2 μήνες για 8πύρηνο με 600€? Τι καπνίζουν εκεί στην Intel? Φύγαμε για TR 1920x. Καλωσήρθες, 2700x παρήγγειλα εγώ, απορωντας για το ίδιο ακριβώς πράγμα. 30 minutes ago, EddieObscurant said: οι μέχρι στιγμής ενδείξεις πάντως βγάζουν 8πύρηνο το zen2 Μακάρι μπας και πάρουν λίγο ρολογια. Έχουμε αρχίσει και το χάνουμε με το core count τελευταία... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Δεν ξερω ισως ψαχνουν ενα τροπο να πουλησουν τα νεα chipsets... νωρις ειναι ακομα θα δειξει. Ανετα ειδικα οσοι εχουν z370 και δεν προκειται να αλλαξουν βλεποντας αυτα το σκεφτονται για z390. Τα reviews τα περισσοτερα πληρωμενα ειναι μια ζωη τα ιδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_rom Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Καλωσήρθες, 2700x παρήγγειλα εγώ, απορωντας για το ίδιο ακριβώς πράγμα. Από που έκανες την παραγγελιά και σε τιμή? Ποια μητρική διάλεξες? Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2018 από giorgos_rom Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 6 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Καλωσήρθες, 2700x παρήγγειλα εγώ, απορωντας για το ίδιο ακριβώς πράγμα. Μακάρι μπας και πάρουν λίγο ρολογια. Έχουμε αρχίσει και το χάνουμε με το core count τελευταία... Την καλυτερη δουλεια εκανες. Bdie λογικα πηρες οποτε εισαι κομπλε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Moderators Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 2 minutes ago, giorgos_rom said: Από που έκανες την παραγγελιά και σε τιμή? Ποια μητρική διάλεξες? Τσέκαρε τελευταία ποστ και απάντησε εδώ, για να μη χαλάμε το παρόν. https://www.insomnia.gr/forums/topic/684474-νέο-βαρβάτο-σύστημα-με-όλα-τα-περιφερειακά/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Πότε περιμένουμε benchmarks για 9900; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, 7nisiotis είπε https://www.allround-pc.com/artikel/mainboards/2018/test-asus-rog-maximus-xi-hero ROG Maximus XI Hero testing vs the older Maximus X Hero Η μόνη διαφορά δηλαδή ότι η XI έχει δύο heatsink για M2 αντί για ένα που έχει η X. Τώρα είδα αυτό.. ''At least the additional 4-pin power connector suggests that Intel is planning new processors for the Z390. If there are new processors, we will again test the Asus ROG Maximus XI for you.'' Περιμένω να δω διαφορές μεταξύ των δύο με 9900K. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2018 από Psycho_Warhead Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Η μόνη διαφορά δηλαδή ότι η XI έχει δύο heatsink για M2 αντί για ένα που έχει η X. Τώρα είδα αυτό.. ''At least the additional 4-pin power connector suggests that Intel is planning new processors for the Z390. If there are new processors, we will again test the Asus ROG Maximus XI for you.'' Περιμένω να δω διαφορές μεταξύ των δύο με 9900K. Ρε παιδεις και οι x470 εχουν ενα 8Pin και ena 4pin ,αλλα δεν ειναι για νορμαλ χρηση ειναι για ln2 φαση ,τις ιδιες μπoυρδες ελεγαν και οταν ειχαν βγει οι x470 θα ειναι για τους επομενους ryzen και αηδιες 😛 Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2018 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
holy grail Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 9 ώρες πριν, Arkin είπε Ετσι διαβασα σε κανα 2 review οτι η intel δινει ιδια καταναλωση με τους 8xxx αλλα οπως σωστα λες λογικα θα μιλαει για normal σεναρια και οχι full load που εκει παει και το tdp και ολα. Τα εχω αφησει ολα τα benchmarks στην αρχη ετρεχα αρκετα αλλα εχω 3 4 μηνες να ασχοληθω και δεν εχω δει καθολου μπλε οθονη σε οτι και αν κανω. Για τον 9900k στα 4.7 all cores αν τον κραταει η prime θα ειμαι 100% ευχαριστημενος. Οπως καταλαβα τα λιγα παραπανω mhz θελουν υπερβολικο ρευμα για ενα 5% επιδοσεις που δεν προκειται να δω ποτε μου. Θελω να δω θερμοκρασιες παντως του 9900k σε κανα corona μιας και εκει επιανα 95αρια στα 5.2 με τον 8700k. η ιντελ δινει μια τιμη για ρολοι βασης και τουρμπο 6 πυρηνων στα 95w. προφανως αν πανε 2 πυρηνες στα 5 μπορει να ανεβαινει παραπανω αλλα αυτο γινεται στιγμιαια, ασχετα που πολυ σπανια θα το δεις αυτο στην καθημερινοτητα. φαντασου οτι στον 8400 εχω δει τα 3.8 σε εξι πυρηνες σε αποσυμπιεση δεδομενων απο online game, καπου 6,5 gb αρχειο. δουλευαν δηλαδη ολοι μαξ και σε φουλ ταχυτητα. στα υπολοιπα παει απο 0,8 αντε σε κανα 2,5ghz και την πιο πολυ ωρα να ειναι αναμεσα σε 1 - 2ghz. το 4.0 σε εναν πυρηνα ακομα δε το εχω δει. στην πραγματικοτητα δηλαδη η καταναλωση ειναι πολυ πιο κατω των 95w. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 22 λεπτά πριν, holy grail είπε η ιντελ δινει μια τιμη για ρολοι βασης και τουρμπο 6 πυρηνων στα 95w. προφανως αν πανε 2 πυρηνες στα 5 μπορει να ανεβαινει παραπανω αλλα αυτο γινεται στιγμιαια, ασχετα που πολυ σπανια θα το δεις αυτο στην καθημερινοτητα. φαντασου οτι στον 8400 εχω δει τα 3.8 σε εξι πυρηνες σε αποσυμπιεση δεδομενων απο online game, καπου 6,5 gb αρχειο. δουλευαν δηλαδη ολοι μαξ και σε φουλ ταχυτητα. στα υπολοιπα παει απο 0,8 αντε σε κανα 2,5ghz και την πιο πολυ ωρα να ειναι αναμεσα σε 1 - 2ghz. το 4.0 σε εναν πυρηνα ακομα δε το εχω δει. στην πραγματικοτητα δηλαδη η καταναλωση ειναι πολυ πιο κατω των 95w. Ναι βρε συ το ξερω η intel καλα τα γραφει απλα οταν περνεις ενα Κ επεξεργαστη θα του κανεις σιγουρα OC οποτε και θα ανεβει το tdp σε full load. Στα 0.8 πανε σε idle οπως τα γραφεις. Συνηθως σε 60-90watt παιζω τα 140-150 τα εχω δει μονο σε iblt και corona μεχρι 130watt και αυτα στα 5. Λογω tim ομως βλεπεις οτι πιανεις 85-90 βαθμους σε τετοια benchmark και σε αυτο φταιει μονο η intel που τσιγκουνευτηκε το solder. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις