Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Πανε για κλαμμα οι z370 η κανω λαθος?

Όταν θα τρέξουν σε 1.27-1.35v , οι 9700/9900 οι περισσότερες z370 δεν θα αντέξουν το regulation και θα πετάνε "κακής" ποιότητας ρεύμα... Άρα θα μιλάμε για διαφορές 1-3% που θα καθορίζουν το 0.1-0.2 ghz στο τελικό ρολόι , ότι γίνεται και σε b450 - x470 - z370 μεταξύ των μοντέλων. 

Τώρα στα όρια το 1.4 θα έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το λίγο , για να ξέρεις σε πόσο καιρό θα τα πάρεις στο χέρι.

Το όλο νόημα των z390 πρακτικά θα είναι αυτός ο έλεγχος και η μικρή απελευθέρωση κάποιων lane για το 3.1 gen2. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

https://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/asus_rog_z390_maximus_xi_gene_preview/1

Πανέμορφη η μικρή και τεράστιο βήμα μετά τη μετριότητα του περσινού lineup matx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχει λογος που στην ιδια την παρουσιαση εδωσαν τοση βαση στο streaming που μεχρι και κοπελα καλεσαν πανω ταχα μου pro gamer για να πει την(αδιαφορη)γνωμη της.

Απλα στην Ελλαδα και ας μην μας χρειαζεται ειχαμε μαθει απο πιο παλια κυριως στα forums να εχουμε το latest and greatest και τωρα που κυριως οι 2 γνωστες εταιρειες(μπλε και πρασινη)σηκωσαν πολυ ψηλα το κεφαλι μας κακοφαινεται.

Ολα αυτα να τα εχετε υποψη και για το μελλον btw.

Τι περι value for money περιμενατε στον 9900κ οταν ουτε ο 8700κ με τις αρχικες τιμες δεν ηταν value for money,και ειδικα τωρα που ανακοινωθηκαν και τα προβληματα που εχει η εταιρεια στην παραγωγη της και με τις πανω τιμες?

Γιατι δηλαδη αν ειχε 450-500ευρω θα ηταν value for money ο 9900κ οταν με 200ευρω ξεκιναει ο φθηνοτερος ryzen 7 και με φθηνοτερη μητρικη(και καλα για αυτον που οντως χρειαζεται τους παραπανω πυρηνες),κοροιδευομαστε τωρα ρε παιδια?

Περαν τουτου ο καθενας ας αγορασει οτι θελει απο οποια απο τις δυο εταιρειες ή φυσικα να μην αγορασει τιποτα και να περιμενει(και αυτη η επιλογη παιζει).

Αλλα μην καθομαι και διαβαζω για value for money λες και η intel πουλαγε ποτε τα high end προιοντα της φθηνα.

Το value for money της ηταν παντα μεχρι τους i5 κυριως τους κλειδωμενους(γιατι και ο ξεκλειδωτος i5 ηθελε ακριβοτερη μητρικη και ψυξη για το overclock).

Οι τιμες αντικειμενικα μιλωντας οντως ειναι αχρειαστα υψηλες και ερχονται σε αντιθεση με αυτα που γραφανε καποιοι για τα ''καλα''του ανταγωνισμου(που αν και γενικα ισχυει,δεν εφαρμοζεται παντα στην πραξη τοσο απλα οπως το αναφερουν ορισμενοι).

Και το λεω αυτο γιατι στους επεξεργαστες υπαρχει μεγαλυτερος ανταγωνισμος απο τις καρτες που εκει η αλλη παιζει μπαλα μονη της.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2

Κατα τη γνωμη μου ο 8700k  εχει πολλα να δωσει ακομη σε gaming καταστασεις. Ο 9900k ειναι φαση πιο πολυ, με λενε ιντελ κ εδωσα κ εγω στην αγορα 8c/16t  κ παταω τον  2700x.αλλα κ για να τον αγορασουν αυτοι που θελουν το καλυτερο.. οχι οτι δεν τον πατουσε και ο 8700 βεβαια καθως ανεκμεταλλευτα πηγαινουν τα 2 εξτρα cores του 2700 ακομη στα παιχνιδια κ λογω του πολυ καλου ipc του ιντελ.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο 9900κ το μονο που κανει ειναι να συμπληρωσει το αρχικο Lineup των καφεδων που κυκλοφορησαν νωριτερα περυσι με το αρχικο paper launch.

Προφανως ειναι σε φαση αντιστοιχου 1800x οταν πρωτο κυκλοφορησε τιμολογιακα,απλα δυστηχως δεν υπαρχουν οι αντιστοιχες επιλογες οπως στους ryzen 7.

Το προβλημα δηλαδη δεν ειναι τοσο το οτι ο 9900κ κοστιζει τα χρηματα αυτα,οσο οτι δεν υπαρχει κατι αλλο απο Intel σε mainstream πλατφορμα σε 8c/16t.

Βγαζει δηλαδη μονο εναν με φουλ τα ρολογια και η τιμη στον Θεο.

Σε αντιθετη περιπτωση ο 8700κ ειχε και μια φθηνοτερη προταση σε 6c/12t τον κλειδωμενο 8700.

9 ώρες πριν, dimtsef είπε

πω πω.. δεν καταλαβαίνετε από τρολιές έτσι ?

και ναι έδωσα τον 8400 και με + 30 ευρώ πήρα 8500 έτσι για το γουστο μου δεν με ενδιαφέρουν τα οβερκλοκς ουτε τρελαίνομαι με τα γιγαχερτζ ! απλά ήθελα οτι καλύτερο στα 65Watt

Για να τον εχεις βαλει αγγελια παντως μαλλον δεν ηθελες τελικα οτι το καλυτερο στα 65watt,μαλλον το μετανιωσες :P

Δεν ξερω βεβαια και το υπολοιπο συστημα σου που σε οδηγησε σε αυτη την αλλαγη αλλα οκ.

Spoiler

Παντως θα σου εβαζα like στον τιτλο της αγγελιας αν γινοταν,ολα τα λεφτα :D

Καλοριζικος και καλοδουλευτος οποιον επεξεργαστη τελικα παρεις(μιας και βλεπω οτι εισαι ακομα στο ψαξε),αν και για 9500 δεν εχει ακουστει ακομα τιποτα.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ολα καλα φιλε τη πλακα μου κανω χαλαρωνω με δαυτα... για να καταλαβεις δεν το εχω σε τιποτα να τον δωσω τωρα που μιλαω σε ενα παλικαρι και να παρω εναν g5400 και με τα ρεστα να παρω σουβλακια, αλλα ακομα και με αυτο καπιοι θα παρεξηγηθουν !

Επεξ/σία από dimtsef

1 λεπτό πριν, dimtsef είπε

ολα καλα φιλε τη πλακα μου κανω χαλαρωνω με δαυτα... για να καταλαβεις δεν το εχω σε τιποτα να τον δωσω τωρα που μιλαω σε ενα παλικαρι και να παρω εναν g5400 και με τα ρεστα να παρω σουβλακια, αλλα ακομα και με αυτο καπιοι θα παρεξηγηθουν !

Οπως ειπα δεν γνωριζω την χρηση του pc σου ή το υπολοιπο συστημα αλλα φυσικα και αν θες το κανεις το παραπανω,δικαιωμα σου ειναι :)

• Thanks 1

αυτο λεω και εγω , τωρα να καθομαστε να μαλωνουμε για την ιντελ και την αμδ.. απλα μερικοι αρπαζονται λες και μιλας για τη μανα τους ενα πραγμα...

• Like 3

8 λεπτά πριν, dimtsef είπε

αυτο λεω και εγω , τωρα να καθομαστε να μαλωνουμε για την ιντελ και την αμδ.

Αυτα γινονταν στο forum ακομα και επι εποχες fx που τα πραγματα ηταν πιο ξεκαθαρα,τωρα που ειναι καλυτερα τα πραγματα απο πλευρας ανταγωνισμου δεν θα τα δουμε.

• Like 2

2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Πανε για κλαμμα οι z370 η κανω λαθος?

Μ@λ@κίες εις το τετράγωνο είναι αυτό το άρθρο (για πολλούς λόγους). Το prime95 smallFFTs δεν είναι το "100% φορτίο" που λένε, είναι πάνω από 120% και εντελώς μη ρεαλιστικό σενάριο χρήσης (το Blender πχ έχει AVX instructions, αλλά και πάλι δεν πιάνει το power draw του p95 sFFT), οπότε είναι πραγματικά ηλίθιο ως βάση μέτρησης/σύγκρισης.

Επίσης με την ίδια λογική και τα μισά Ζ390 είναι για πέταμα, όχι μόνο οι Ζ370... άρα τι ισχύει, έδωσε προδιαγραφές κουκουρούκου η intel στους κατασκευαστές μητρικών ή αυτοί στο review δεν ξέρουνε τι λένε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και για το πιο πισω που αναφερθηκε απο hw unboxed,εχει ανεβασει και απο gamers nexus σχετικο βιντεο.

Οπως και να εχει αναμενουμε τα benchmarks και τιμες και απο αλλα καταστηματα για να εχουμε μια πιο πληρη εικονα του τι στο καλο συμβαινει,γιατι ακομα ειναι λιγο χαος η κατασταση.

Επεξ/σία από Fulgore

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Μ@λ@κίες εις το τετράγωνο είναι αυτό το άρθρο (για πολλούς λόγους). Το prime95 smallFFTs δεν είναι το "100% φορτίο" που λένε, είναι πάνω από 120% και εντελώς μη ρεαλιστικό σενάριο χρήσης (το Blender πχ έχει AVX instructions, αλλά και πάλι δεν πιάνει το power draw του p95 sFFT), οπότε είναι πραγματικά ηλίθιο ως βάση μέτρησης/σύγκρισης.

Επίσης με την ίδια λογική και τα μισά Ζ390 είναι για πέταμα, όχι μόνο οι Ζ370... άρα τι ισχύει, έδωσε προδιαγραφές κουκουρούκου η intel στους κατασκευαστές μητρικών ή αυτοί στο review δεν ξέρουνε τι λένε;

Καλα εγω με γνωμονα το oc το εγραψα οχι αν παιζει γενικα ο 9900k σε z370 αλλα αν θα κλοκαρει ,απεξω απεξω το διαβασα το αρθρο βασικα γιαυτο ρωτησα. Απλα μου κανει λιγο κουλο... 

Επεξ/σία από akoinonitos

4 ώρες πριν, godslayerxp είπε

Επειδή ξέρω τι σάλια θα μου τρέξουν όταν βγει ο 3700x με τους (πιθανότητα) 12 πυρήνες του και τα 24 threads του ο 9900k θα φάει πανηγυρικό skip... ειδικά σε αυτή την τιμή... γελάει ο κόσμος

οι μέχρι στιγμής ενδείξεις πάντως βγάζουν 8πύρηνο το zen2

• Like 1

7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Καλα εγω με γνωμονα το oc το εγραψα οχι αν παιζει γενικα ο 9900k σε z370 αλλα αν θα κλοκαρει ,απεξω απεξω το διαβασα το αρθρο βασικα γιαυτο ρωτησα. Απλα μου κανει λιγο κουλο... 

Εχω δει 175watt καταναλωση μονο απο cpu σε 8600k σε prime 95. Να σου πω οτι σε 8700k στα 5.1 ειδα μεχρι 148watt καταναλωση. Οποτε ναι το prime 95 δεν με απασχολει καθολου αν με κανει throttle τα vrms δεν προκειται ποτε να ασχοληθω. Συνηθως στα 80-120watt παιζω με τον 8700k ο 9900k θα παιζει στα ιδια οπως γραφει η intel σε normal σεναρια. Τα benchmarks δεν ειναι normal σεναρια σε καμια περιπτωση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...