Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, Heybro said:

Το 80% τα εχει με κατω απο 1.35 τα 5. Για καλοκαιρι θα παιξεις με 4.8 4.9 και κατω απο 1.30 σιγουρα εκτος αν εχεις custom loop η κανεις delid. Για καλοκαιρι ακομα και με τουμπανο υδροψυξη και 1.32 οι 70 75 ειναι σιγουροι και 80 85 σε κανα rendering. Με tjmax 105 θεμα δεν υπαρχει αλλα για το ψυχολογικο κυριως.

Μιλάς για all core ή boostαρίσματα 1 ή 2 πυρήνων;

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

Το καλοκαίρι το ξεχνάς το πάνω από 1.3v αν δεν έχεις κάνει delid και θες ησυχία από την ψύξη.

Ναι δεν το ανεφερε θεωρησα οτι ειναι αυτονοητο αυτο. Αν δουλευει τερμα η ψυξη και με 1.35 μια χαρα την παλευει αλλα για ησυχια απλα δεν μιας και ανεβαινει αρκετα η θερμοκρασια του νερου της ψυκτρας οποτε ειναι δυσκολοτερο να κρατησει θερμοκρασια.Με ambient 27 με 30.

Μόλις τώρα, GeorgeMan είπε

Μιλάς για all core ή boostαρίσματα 1 ή 2 πυρήνων;

Παντα all core παιζω. 5 μηνες allcore στα 5ghz ημουν τωρα επεσα 4.9 και για απολυτη ησυχια 4.8 all core και 1.22vcore. Το χειμωνα με ambient 18-20 κα 1.35vcore 5.1 δεν εχει θεμα.Χωρις delid παντα με delid και κατακαλοκαιρο θα παιξεις ανετα 1.35 και 5.1ghz χωρις θεμα στις θερμοκρασιες.

Δημοσ.

Τι νόημα έχει να δουλεύει τέρμα η ψύξη αφού κάνει σαν σκουπάκι ; Αυτά τα κάνεις μόνο αν bench-άρεις ή αν θες να τρέξεις κάνα βαρύ stress test. Για 24/7 χρήση θες ησυχία.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ok thanx for the info, θα το σκεφτώ σοβαρά όταν έρθει η ώρα! :-) 

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Τι νόημα έχει να δουλεύει τέρμα η ψύξη αφού κάνει σαν σκουπάκι ; Αυτά τα κάνεις μόνο αν bench-άρεις ή αν θες να τρέξεις κάνα βαρύ stress test. Για 24/7 χρήση θες ησυχία.

Δεν εχει νοημα για αυτο του προτεινα το παραπανω. Μεχρι 700 800 στροφες ειναι κομπλε η ψυξη μετα αρχιζει να ακουγεται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Old news, το ξέραμε από τον προηγούμενο μήνα 😛 https://www.techpowerup.com/244673/intel-core-i7-8086k-listed-first-5-00-ghz-processor

Το θέμα είναι, τα 5GHz πόσο εύκολα τα έχει ο 8700Κ με OC. Επειδή με ενδιαφέρουν και οι emulators για νέο PC, εκεί δυστυχώς η πολυνηματικότητα είναι σε βρεφικό επίπεδο (άντε 4cores use), και τα GHz μετράνε πολύ...

Με 8700Κ και 5,0ghz στέκεσαι μόνο με delid χειμώνα-καλοκαίρι......τώρα το μεγαλύτερο ποσοστό 8700Κ τα έχει μέχρι 1,35v-1.37v (στην χειρότερη περίπτωση πιστεύω) τα 5,0ghz......ο 8086Κ ένας καλύτερα binarismenos 8700K θα είναι......τώρα μπανάνες cpu πάντα θα υπάρχουν (μιλώντας πάντα και για 8700Κ αλλά και για 8086Κ) που θα ζητούν αρκετό vcore για να ανέβει ghz και να είναι stable.....

Για λίγους από ότι φαίνεται θα είναι ο 8086Κ.......

https://unboxholics.com/news/tech/31687-o-intel-core-i7-8086k-special-edition-einai-gegonos

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BabisTs είπε

Με 8700Κ και 5,0ghz στέκεσαι μόνο με delid χειμώνα-καλοκαίρι......τώρα το μεγαλύτερο ποσοστό 8700Κ τα έχει μέχρι 1,35v-1.37v (στην χειρότερη περίπτωση πιστεύω) τα 5,0ghz......ο 8086Κ ένας καλύτερα binarismenos 8700K θα είναι......τώρα μπανάνες cpu πάντα θα υπάρχουν (μιλώντας πάντα και για 8700Κ αλλά και για 8086Κ) που θα ζητούν αρκετό vcore για να ανέβει ghz και να είναι stable.....

Για λίγους από ότι φαίνεται θα είναι ο 8086Κ.......

https://unboxholics.com/news/tech/31687-o-intel-core-i7-8086k-special-edition-einai-gegonos

ημουν με 8700 4.85 με stock ρυθμισεις και watercooling. το εριξα γιατι καηκε αντλια.δεν υπηρχε θεμα με θερμοκρασιες και gaming.

οταν παω σπιτι θα σας πω vcore 

Επεξ/σία από alexakos89
Δημοσ.

Δεν μίλησα για Gaming μονο..... Στα 4.9ghz προ delid σε βαρύ στρεσσαρισμα του cpu με realbench έφτανε και τους 84-85 και δεν ήταν η τωρινή εποχή με τις αυξημένες θερμοκρασίες.... Στα 5.0 ghz τώρα με delid και 1.28v σε βαρύ στρεσσαρισμα ήμουν στους 74 βαθμούς.... Σε Gaming τώρα στη F1 είμαι στα 5.0ghz και έχω 42 βαθμούς..... Σε conversion ταινίας είμαι max 55 βαθμούς....Τώρα χωρίς delid αυτά τα temps απλά δεν τα έβλεπα ούτε με τα κιάλια... 

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Δεν μίλησα για Gaming μονο..... Στα 4.9ghz προ delid σε βαρύ στρεσσαρισμα του cpu με realbench έφτανε και τους 84-85 και δεν ήταν η τωρινή εποχή με τις αυξημένες θερμοκρασίες.... Στα 5.0 ghz τώρα με delid και 1.28v σε βαρύ στρεσσαρισμα ήμουν στους 74 βαθμούς.... Σε Gaming τώρα στη F1 είμαι στα 5.0ghz και έχω 42 βαθμούς..... Σε conversion ταινίας είμαι max 55 βαθμούς....Τώρα χωρίς delid αυτά τα temps απλά δεν τα έβλεπα ούτε με τα κιάλια... 

Μείον 20 25 είναι σε delid το Tim της Intel είναι για ζητω πραγματικά έκαναν το χειρότερο που μπορούσαν. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Heybro είπε

Μείον 20 25 είναι σε delid το Tim της Intel είναι για ζητω πραγματικά έκαναν το χειρότερο που μπορούσαν. 

Οι 15 βαθμοί είναι στανταρακι... Σίγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις 20+ βαθμών. 

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Οι 15 βαθμοί είναι στανταρακι... Σίγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις 20+ βαθμών. 

Όποιος είναι Θεσσαλονίκη του το φέρνω να το κάνει delid. Με τελείως silence την ψύκτρα σε mining έχω 64 βαθμούς στα 4.8 με 1.22volt και 70 στα 5 με 1.29. Τελείως silence όμως. Στα παιχνίδια από 40 μέχρι 65 ανάλογα το παιχνίδι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Αν αργήσουν οι Ζ390 (ή δεν δούμε 8/16 επεξεργαστές) με βλέπω να πάω σε Ζ370. Έψαξα λίγο για μητρικές και VRM, καλή περίπτωση ποιότητας και ψύκτρας, είδα είναι αυτή https://www.skroutz.gr/s/12979478/Asrock-Fatal1ty-Z370-Gaming-K6.html. Ψύκτρα με heatpipe, (θα μπει και ένα μικρό φανάκι 4άρι λογικά), και 5Χ2 phases. 

Τι λέτε; Οι Strix είδα δεν έχουν καλές ψύκτρες, πολύ λεπτές χωρίς σχεδόν καθόλου μάζα και fins.

Επεξεργαστής λογικά ο 8600Κ με πολύ mild OC. Ίσως και 8700Κ. Αλήθεια ισχύει ακόμα το +4 multy απο το turbo για τους κλειδωμένους; Μπας και αξίζει να πάω σε απλό 8700 αφου δεν με νοιάζει να χτυπήσω 5Ghz.

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα,

Αν αργήσουν οι Ζ390 (ή δεν δούμε 8/16 επεξεργαστές) με βλέπω να πάω σε Ζ370. Έψαξα λίγο για μητρικές και VRM, καλή περίπτωση ποιότητας και ψύκτρας, είδα είναι αυτή https://www.skroutz.gr/s/12979478/Asrock-Fatal1ty-Z370-Gaming-K6.html. Ψύκτρα με heatpipe, (θα μπει και ένα μικρό φανάκι 4άρι λογικά), και 5Χ2 phases. 

Τι λέτε; Οι Strix είδα δεν έχουν καλές ψύκτρες, πολύ λεπτές χωρίς σχεδόν καθόλου μάζα και fins.

Επεξεργαστής λογικά ο 8600Κ με πολύ mild OC. Ίσως και 8700Κ. Αλήθεια ισχύει ακόμα το +4 multy απο το turbo για τους κλειδωμένους; Μπας και αξίζει να πάω σε απλό 8700 αφου δεν με νοιάζει να χτυπήσω 5Ghz.

Δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη διαφορά απο αυτή: https://www.skroutz.gr/s/12980005/Asrock-Z370-Extreme4.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη διαφορά απο αυτή: https://www.skroutz.gr/s/12980005/Asrock-Z370-Extreme4.html

Ειδα τι διάφορες υπάρχουν, δεύτερο λαν, κουμπιά onboard κτλ, καλύτερη ψυκτρα. Για αυτό έβαλα την Κ6. Αν και με αυτά που διάβασα μετα αναμένεται ο οκτάπυρηνος.

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...