Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Κάποιες θύρες usb 3.1 gen2 και wifi/bt αν θέλει και ο κατασκευαστής της μητρικής να το ενσωματώσει.

Έχουμε και λέμε:
9900K+Taichi = 900€ (το λιγότερο)  χωρίς ψύξη.
2700Χ+Taichi = 580€ (και βγάλε)  με ψύξη.

Και όλα αυτά γιατί; Μιλάμε για ελάχιστη διαφορά τιμής 50%...

Το θέμα δεν είναι η διαφορά στο κόστος.

Το θέμα είναι πως μιλάμε για midrange κατηγορία όπου και τα 580€ θεωρητικά είναι πολλά και ταβάνι για ένα σετάκι CPU-MOBO-COOLER .

1000€ για ένα σετ CPU-MOBO-RAM σε midrange αρχίζει να γίνεται ανούσιο.  Είναι όσα περίπου ζητάει ένα TR4 combo για 16/32 CORES όπου εκεί τα δίνεις αν και μόνο αν αυτό που κάνεις είναι επάγγελμα και βγάζεις χρήματα , όπου αλλάζουν τα δεδομένα.

Αν οι τιμές μείνουν εκεί για τον 9900Κ , θα πουλήσει ελάχιστα σε ορισμένους καμμένους και θα είναι ένας επεξεργαστής απλά για marketing ώστε να προωθηθούν στην αγορά οι μικρότεροι μέσω του promo που θα δημιουργήσει ο μεγάλος .

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators
28 minutes ago, adtakhs said:

Το θέμα είναι πως μιλάμε για midrange κατηγορία όπου και τα 580€ θεωρητικά είναι πολλά και ταβάνι για ένα σετάκι CPU-MOBO-COOLER .

1000€ για ένα σετ CPU-MOBO-RAM σε midrange αρχίζει να γίνεται ανούσιο.  Είναι όσα περίπου ζητάει ένα TR4 combo για 16/32 CORES όπου εκεί τα δίνεις αν και μόνο αν αυτό που κάνεις είναι επάγγελμα και βγάζεις χρήματα , όπου αλλάζουν τα δεδομένα.

Αν οι τιμές μείνουν εκεί για τον 9900Κ , θα πουλήσει ελάχιστα σε ορισμένους καμμένους και θα είναι ένας επεξεργαστής απλά για marketing ώστε να προωθηθούν στην αγορά οι μικρότεροι μέσω του promo που θα δημιουργήσει ο μεγάλος .

Φυσικά και το θέμα είναι η διαφορά στο κόστος. Θέλω να παραγγείλω χτες και είμαι πολύ μπερδεμένος. Από τη μια σε κάποια (ελάχιστα) tasks χρειάζομαι το 2-core 5GHz boost γιατί δυστυχώς κάποιες εφαρμογές είναι κακογραμμένες και εκεί θα φανεί και με γυμνό μάτι η διαφορά από τον 2700Χ (σχεδόν 20%), καθώς επίσης και σε παιχνίδια υπάρχει (σήμερα) διαφορά λίγο κάτω από 10% στην ανάλυση που θέλω. Επίσης ο 9900k έχει stock boost 4.7 all core, ο 2700X πόσο έχει είπαμε;

Από την άλλη αξίζει για 20% σε λίγα tasks και 10% σε everyday η διαφορά τιμής 50-60+%; Η απάντηση είναι ασφαλώς ΟΧΙ.
Αλλά το μεγάλο μπέρδεμα προκαλείται από το γεγονός ότι πλέον δεν υπολείπεται σε cores, με ταυτόχρονη επαναφορά του solder (το TIM ήταν deal breaker για μένα), αλλά κρατάει και το πάνω χέρι της συχνότητας λειτουργίας. Είναι δηλαδή για εμένα best of both worlds (cores-MHz).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Edit : επισης ειχαν ενεργοποιησει το game mode απο το ryzen master στον 2700x το οποιο απο 8 core τον εκανε 4 core . Τετοιο misleading δυσκολα να ξανα δεις. 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 4

@georgeman

Δεν καταλαβαίνω γιατί το σκέφτεσαι. Από την στιγμή που έδωσες 3-4k αν δεν κάνω λάθος για το pc, θα πας να βάλεις μισού ή ενός χρόνου cpu μέσα; Πάρε τον 9900k και θα είσαι καλυμμένος για τουλάχιστον 3 χρόνια.

7 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Από την άλλη αξίζει για 20% σε λίγα tasks και 10% σε everyday η διαφορά τιμής 50-60+%; Η απάντηση είναι ασφαλώς ΟΧΙ.
Αλλά το μεγάλο μπέρδεμα προκαλείται από το γεγονός ότι πλέον δεν υπολείπεται σε cores, με ταυτόχρονη επαναφορά του solder (το TIM ήταν deal breaker για μένα), αλλά κρατάει και το πάνω χέρι της συχνότητας λειτουργίας. Είναι δηλαδή για εμένα best of both worlds (cores-MHz).

Σημερα ισως να αξιζει η διαφορα τιμης αν αυτα που θες ειναι critical. Αυριο με Zen 2 ΔΕΝ θα αξιζει γιατι θα εχει καλυψει αυτο το 20% (15% εστω) και θα εχει ξεπερασει το 10% χωρις να θες αναβαθμιση σε αλλο chipset και με την λογικη οτι θα ειναι πιο φθηνος

• Like 2

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, greg4 said:

@georgeman

Δεν καταλαβαίνω γιατί το σκέφτεσαι. Από την στιγμή που έδωσες 3-4k αν δεν κάνω λάθος για το pc, θα πας να βάλεις μισού ή ενός χρόνου cpu μέσα; Πάρε τον 9900k και θα είσαι καλυμμένος για τουλάχιστον 3 χρόνια.

11 minutes ago, narta said:

Σημερα ισως να αξιζει η διαφορα τιμης αν αυτα που θες ειναι critical. Αυριο με Zen 2 ΔΕΝ θα αξιζει γιατι θα εχει καλυψει αυτο το 20% (15% εστω) και θα εχει ξεπερασει το 10% χωρις να θες αναβαθμιση σε αλλο chipset και με την λογικη οτι θα ειναι πιο φθηνος

Ορίστε, εξέθεσα έναν πολύ ρεαλιστικό προβληματισμό μου και ήδη από 2 άτομα έχω 2 αντίθετες απόψεις 😛 

2 minutes ago, akoinonitos said:

Aυτος δεν εχει αλλο πουκαμισο? 😛

Τους εκραξε κανονικα...

Καλά το βλέπω κι εγώ τώρα, καθαρά και ξάστερα "paid result"... Απίστευτο.

Επεξ/σία από GeorgeMan

1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Ορίστε, εξέθεσα έναν πολύ ρεαλιστικό προβληματισμό μου και ήδη από 2 άτομα έχω 2 αντίθετες απόψεις 😛 

Δες το αλλιως 

• Like 1

2 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Καλά το βλέπω κι εγώ τώρα, καθαρά και ξάστερα "paid result"... Απίστευτο.

Eγω σας το ειπα και εχθες τα νουμερακια δεν στεκουνε ;)

• Like 2

6 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Ναι απλά και οι δυο σωστές είναι.

Αν θες να πάρεις κάτι (αρκετά) πιο ακριβό και day 1 να έχεις τις επιδόσεις και να μην ξανα-ασχοληθείς με cpu παίρνεις 9900k.

Αν θες να γλιτώσεις χρήματα σήμερα και του χρόνου να κάνεις τράμπα με 3700x παίρνεις αυτόν.

40 λεπτά πριν, greg4 είπε

@georgeman

Καλά σχετικό ειναι και αυτο. Με το ίδιο σκεπτικο μπορει να σου πει και ο αλλος οτι θα δώσεις τοσα λεφτα και θα βαλεις αρχιτεκτονική (skylake) σχεδόν τετραετιας, και αν σε ενα χρονο δώσει μαζεμενο ipc η ιντελ μαζι με μικροτερα nm μπορει να του φανει άσχημο ότι έδωσε τόσα λεφτά.

Απο την άλλη συμφωνώ μαζί σου οτι δεν νομίζω ότι το cpu δεν θα τον καλύπτει κάπου για τα επομενα 3 χρονια.

3 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε

Καλά σχετικό ειναι και αυτο. Με το ίδιο σκεπτικο μπορει να σου πει και ο αλλος οτι θα δώσεις τοσα λεφτα και θα βαλεις αρχιτεκτονική (skylake) σχεδόν τετραετιας, και αν σε ενα χρονο δώσει μαζεμενο ipc η ιντελ μαζι με μικροτερα nm μπορει να του φανει άσχημο ότι έδωσε τόσα λεφτά.

Απο την άλλη συμφωνώ μαζί σου οτι δεν νομίζω ότι το cpu δεν θα τον καλύπτει κάπου για τα επομενα 3 χρονια.

Αν είναι να κοιτάμε τι θα βγει σε 1 χρόνο καθημερινά κανείς δεν θα έπαιρνε τίποτα. πχ του χρόνου θα υπάρχουν φωνές μην τα ακουμπάτε χοντρά έρχονται οι DDR5.

• Like 1

1 ώρα πριν, adtakhs είπε

Για την τιμή του 1800x (launch price-γιατί τώρα δεν πιάνει μια ούτε στα μτχ) λογικά έγραφες τα ίδια ε??

Δεν λέω ότι είναι καλές οι τιμές έτσι...άλλα μ φαίνεται ζήλεψε  από την nvidia η Intel...και θα πουλήσει...

6 λεπτά πριν, ShooterX είπε

Για την τιμή του 1800x (launch price-γιατί τώρα δεν πιάνει μια ούτε στα μτχ) λογικά έγραφες τα ίδια ε??

O 1800x ηταν αποτυχημενος εξ αρχης οταν με 150€ λιγοτερα επερνες τις ιδιες επιδοσεις απο τον 1700

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...