Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.tomshardware.com/news/amd-intel-market-share-desktop-pc,37864.html

Κάτι πιο επίσημο από τα slides του r/bullyingVictims :lol:

Γενικά έχει δει μια σεβαστή αύξηση το marketshare της AMD από το 2016 αλλά έχει ακόμα δρόμο.

Επεξ/σία από sir ImPeCaBlE
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για να βλέπουμε τα κοντερ καρφωμενα στα 5 για τον 9900Κ σε όλα τα μέχρι τώρα advertisements ας υποθέσουμε από τώρα ότι τα περισσότερα τσιπ θα τείνουν προς τα 5 και θα μας "βομβαρδίσουν" με oc memory :P αναφορές

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Για να βλέπουμε τα κοντερ καρφωμενα στα 5 για τον 9900Κ σε όλα τα μέχρι τώρα advertisements ας υποθέσουμε από τώρα ότι τα περισσότερα τσιπ θα τείνουν προς τα 5 και θα μας "βομβαρδίσουν" με oc memory :P αναφορές

Το max που εχω βρει ειναι 5,1ghz 

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/9780662

Και αλλα σκορακια 9900k

https://benchmark.chaosgroup.com/cpu?search_string=9900k

27 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Περιμενω να δω συμπεριφορα 9900κ σε z370 Μητρικη σε αερα 

Ποια ψυκτρα εχεις?

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Το max που εχω βρει ειναι 5,1ghz 

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/9780662

Και αλλα σκορακια 9900k

https://benchmark.chaosgroup.com/cpu?search_string=9900k

Ποια ψυκτρα εχεις?

noctua u14s

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Fulgore είπε

noctua u14s

Ελα ρε συ ανετα τον εχεις...

Το πολυ πολυ της κοτσαρεις αλλον ενα ανεμιστηρα για push pull 

Επεξ/σία από akoinonitos

Καλά και για τον 8700k πριν ,αλλά και αφού κυκλοφόρησε ,σε όλα τα leaks & reviews για 5ghz άνετα λέγανε...ένας γνωστός στη γειτονιά πάντως που τον πήρε,με έσωσε από θέρμανση το χειμώνα..

Κρατάτε μικρό καλάθι για all cores 

• Like 1

1 λεπτό πριν, Mpatz είπε

Εγω που εχω μια z370 αξιζει να αλλαξω σε 390 αν πω να παω για 9900k ή ειμαι καλα με αυτην;; Θα κερδισω κατι παραπανω;; 

Δεν υπάρχει λόγος καταρχάς να βιαστείς.Οπότε περιμένεις και βλέπεις αν θα έχει νόημα. 

• Like 2
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Καλά και για τον 8700k πριν ,αλλά και αφού κυκλοφόρησε ,σε όλα τα leaks & reviews για 5ghz άνετα λέγανε...ένας γνωστός στη γειτονιά πάντως που τον πήρε,με έσωσε από θέρμανση το χειμώνα..

Κρατάτε μικρό καλάθι για all cores 

Εγω παντως αν ειχα τωρα τα φραγκα και δεν με ενοιαζε να τα σκασω δεν θα με χαλουσε και το 4,7ghz all core που δινει, αυτο που ειμαι περιεργος να δω ειναι οι θερμοκρασιες τους. Στο review του 9700k ηταν αρκετα ψηλα αλλα λεει οτι υπηρχε θεμα με το bios της z390 και εδινε πολυ υψηλες τασεις. 

• Like 2

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Εγω παντως αν ειχα τωρα τα φραγκα και δεν με ενοιαζε να τα σκασω δεν θα με χαλουσε και το 4,7ghz all core που δινει, αυτο που ειμαι περιεργος να δω ειναι οι θερμοκρασιες τους. Στο review του 9700k ηταν αρκετα ψηλα αλλα λεει οτι υπηρχε θεμα με το bios της z390 και εδινε πολυ υψηλες τασεις. 

Εννοειται πως έτσι κι αλλιώς ο cpu θα είναι όπλο σε όλα τα σενάρια και σε οποιαδήποτε συχνότητα παίξει από 4.7 και πάνω. 

Προσωπικά θα περιμένω να δω που θα παίξουν οι τιμές και μετά από κάποιους μήνες -μιας που δεν βιάζομαι- και αν δεν πάει κοντα στο 350-400άρι θα απασφαλίσω για Ryzen.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Εννοειται πως έτσι κι αλλιώς ο cpu θα είναι όπλο σε όλα τα σενάρια και σε οποιαδήποτε συχνότητα παίξει από 4.7 και πάνω. 

Προσωπικά θα περιμένω να δω που θα παίξουν οι τιμές και μετά από κάποιους μήνες -μιας που δεν βιάζομαι- και αν δεν πάει κοντα στο 350-400άρι θα απασφαλίσω για Ryzen.

Εγω αν και τελος καλοκαιριου το σκεφτομουν σοβαρα σε αλλαγη προς ιντελ μερια αποφασισα να μεινω με το ρυζι 2 και να χτυπησω κατευθειαν ρυζι 3, αν βγουν και σε μισο χρονο οπως φημολογειται θα εχουν μπει και τα λεφτα στον κουμπαρα σιγα σιγα

Παντως 350αρι το θεωρω απιθανο για τον 9900k, στα 450 πανω κατω τον κοβω να κατασταλαζει σε τιμη.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Ελα ρε συ ανετα τον εχεις...

Το πολυ πολυ της κοτσαρεις αλλον ενα ανεμιστηρα για push pull 

25ευρω για 2ρο fan για 2βαθμους(στην καλυτερη)διαφορα δεν το λες και τρελο value παντως.

Μόλις τώρα, Fulgore είπε

25ευρω για 2ρο fan για 2βαθμους(στην καλυτερη)διαφορα δεν το λες και τρελο value παντως.

Εξαρταται ποσα watt θερμοτητας θα εχει να σπρωξει ,παντως ειναι μια χαρα η ψυκτρα σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόβλεψη δικια μου MSRP τιμών

i9 9900K: €479

i7 9700K: €369

i5 9600K: €279

i5 9400: €189

Κάτι τέτοιο +-10/15 ευρώ αναλόγως.

Και μετέπειτα κλασσικά θα τραβούν την ανηφόρα οι τιμές :P

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...