Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, ilos είπε

1.24v? 8600k έχω, έχει διαφορά? Ρώτα τον strawman.🤩 Άσε που στο auto είναι τιραμόλα η τάση όπως και στους ryzen, ανάλογα αν έχεις xmp, mce ενεργοποιημένα παίζει σε πολλές μητρικές και δίνει και τρελά νούμερα από 1.35 και πάνω σε boost clocks.

Ξεχαστηκα νομιζα οτι εχεις και εσυ 8700k. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με cpu-z πάντως σε 100% load (aida64) σε stock all cores 4.3ghz έβλεπα 1.21v. Συνεπώς, θα θεωρήσω αυτό ως stock voltage...

Επεξ/σία από jeandoumpier

5 λεπτά πριν, jeandoumpier είπε

Με cpu-z πάντως σε 100% load (aida64) σε stock all cores 4.3ghz έβλεπα 1.21v. Συνεπώς, θα θεωρήσω αυτό ως stock voltage...

Κλεισε (turbo ,mce και τα σχετικα) να τρεχει δλδ στα 3700 ο επεξεργστης και δες ποση ταση δινει το auto.

• Like 1

10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Την στοκ ταση του τσιπ ομως πως θα την με το turbo on? Δεν θα δινει παραπανω? 

Εξαρτάται, νομίζω ναι δίνει λίγο παραπάνω, αλλά δεν το έχω ψάξει εκτενώς... (το μειονέκτημα του OC on first boot OC) :P

Θα πρέπει να τον βοηθήσει κάποιος με τις ρυθμίσεις για OC + Offset στην συγκεκριμένη μητρική, δεν συμπεριφέρονται όλες το ίδιο, συν το LLC στις PrimeA/E/F Gaming είχε ιδιοτροπίες στην αρχή, δεν ξέρω αν το φτιάξανε μετά.

25 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

4.5ghz@62 βαθμούς. Χμ, κάτι δεν κολλάει. 

Μάλλον θα είναι το καπάκι του επεξεργαστή....

Ή δεν έχει ιδέα από ρεύματα και είναι στο θεό. 

Εδώ δύσκολο-βλέπω 60αρι στα 5/1.3+v

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή πήρα πρόσφατα delιded υποτίθεται cpu, θα σας πω ότι απλά είχε ξεκολημενο το καπάκι μέσα είχε απλή πάστα Colgate και δεν είχε αφαιρεθεί και η φλατζοκολα περιμετρικά του τσιπ στην ουσία δεν ήταν delid, και έκατσα και το σενιαρισα εγώ όπως πρέπει να είναι, μάλλον κάτι τέτοιο θα αγόρασε και το παλικάρι από τις αγγελίες γιαυτο και οι χάλια θερμοκρασίες στα 4.5 αν είδα καλά 

Επεξ/σία από FORIS78

2 ώρες πριν, FORIS78 είπε

Επειδή πήρα πρόσφατα delιded υποτίθεται cpu, θα σας πω ότι απλά είχε ξεκολημενο το καπάκι μέσα είχε απλή πάστα Colgate και δεν είχε αφαιρεθεί και η φλατζοκολα περιμετρικά του τσιπ στην ουσία δεν ήταν delid, και έκατσα και το σενιαρισα εγώ όπως πρέπει να είναι, μάλλον κάτι τέτοιο θα αγόρασε και το παλικάρι από τις αγγελίες γιαυτο και οι χάλια θερμοκρασίες στα 4.5 αν είδα καλά 

60 με 62 βαθμους σε stress test το λες χάλια δηλαδη εσυ στο 4.5 με μια απλη h55 corsair  υδροψυξη? Οκ εμενα μια χαρα μου φαινεται. τον εφτασα 4.8 στους 73-75 βαθμους αλλα δεν υπαρχει λογος να τον κρατησω τοσο ψηλα

1 ώρα πριν, notisgreek98 είπε

60 με 62 βαθμους σε stress test το λες χάλια δηλαδη εσυ στο 4.5 με μια απλη h55 corsair  υδροψυξη? Οκ εμενα μια χαρα μου φαινεται. τον εφτασα 4.8 στους 73-75 βαθμους αλλα δεν υπαρχει λογος να τον κρατησω τοσο ψηλα

60- 62 βαθμούς που αναφέρεις για 4.5 ghz τους έχει και ένας 8700κ που δεν εχει ανοιχτεί, το καταλαβαινεις αυτο?

αν αφαιρεσεις το ihs θα δεις απλή πάστα μέσα και οχι liquid metal που βάζουμε όταν κάνουμε delid, μάλιστα είπα και στο παιδί που τους πουλάει να μην γράφει στην αγγελια delided για καλύτερη θερμική συμπεριφορά γιατί θα εκτεθεί, πιθανόν δεν το γνώριζε και ο ίδιος γιατί τα φέρνει από εξωτερικό,

75 βαθμούς γράφει ένα σωστό delided chip σε stress test στα 5ghz

την απλή h55 που την ειδες? με την stock της ιντελ ειμαι, εσυ φαντάζομαι θα το ψυχεις με chiller το εργαλειο😂

1 ώρα πριν, notisgreek98 είπε

Το θεμα ειναι οτι πουλας κατι εκτος εγγυησης σε τιμη που κοστιζει καινουργιος,ακομα και με τις ανεβασμενες τιμες των ιντελ.

Γιαυτο και οι delid επεξεργαστες γενικα πρεπει να πωλουνται αισθητα φθηνοτερα απο οτι καινουργιοι,γιατι αν του μεινει ο επεξεργαστης του αλλου στο χερι μετα απο 2μηνες κλαφτα Χαραλαμπε.

Ολα τα αλλα να χαμε να λεγαμε.

• Like 1

2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Το θεμα ειναι οτι πουλας κατι εκτος εγγυησης σε τιμη που κοστιζει καινουργιος,ακομα και με τις ανεβασμενες τιμες των ιντελ.

Γιαυτο και οι delid επεξεργαστες γενικα πρεπει να πωλουνται αισθητα φθηνοτερα απο οτι καινουργιοι,γιατι αν του μεινει ο επεξεργαστης του αλλου στο χερι μετα απο 2μηνες κλαφτα Χαραλαμπε.

Ολα τα αλλα να χαμε να λεγαμε.

145 ευρο έδωσα τον 8600k πριν 10 μερες για αυτό το λόγο οτι δεν είχε πλέον εγγύηση, θα μπορούσα να σκεφτώ και εγω πονηρά και να τον βαλω 210

σημασία έχει να ξέρεις τι έχεις στα χεριά και πόσο αξίζει πραγματικά

• Like 3

27 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

60- 62 βαθμούς που αναφέρεις για 4.5 ghz τους έχει και ένας 8700κ που δεν εχει ανοιχτεί, το καταλαβαινεις αυτο?

αν αφαιρεσεις το ihs θα δεις απλή πάστα μέσα και οχι liquid metal που βάζουμε όταν κάνουμε delid, μάλιστα είπα και στο παιδί που τους πουλάει να μην γράφει στην αγγελια delided για καλύτερη θερμική συμπεριφορά γιατί θα εκτεθεί, πιθανόν δεν το γνώριζε και ο ίδιος γιατί τα φέρνει από εξωτερικό,

75 βαθμούς γράφει ένα σωστό delided chip σε stress test στα 5ghz

την απλή h55 που την ειδες? με την stock της ιντελ ειμαι, εσυ φαντάζομαι θα το ψυχεις με chiller το εργαλειο😂

Corsair H100i V2 αυτην διαβαζω κατω απο τα σχολια σου και υπεθεσα οτι αυτην εχεις. Το ποσο εξιζει για τον καθενα ειναι υποκειμενικό. Οπως λεει και παραπανω το παλικαρι δικαίωμα του καθενός να πουλαει οτι θελει στην τιμη που θελει. Εγω τοσο πιστευω οτι αξιζει τοσο το βαζω. Δεν υποχρεωσα κανεναν να την αγορασει οπως και δεν ειμαι υποχρεωμενος αν για οποιοδηποτε λογο παθει κατι να απολογηθω σε κανεναν αφου δεν γραφω πουθενα για εγγυηση. Αν δεν σας αρεσει η τιμη προβλημα μας και δεν με νοιαζει κιόλας.Εχετε την αποψη σας και εχω την δικη μου. Και μην σχολιαζεται απο κατω απο την αγγελια σχολια του τυπου '' 390 ευρω? σοβαρα τωρα? χαχαχ'' οπως εκανε ενας αλλος. Αν δεν σας αρεσει η τιμη απλα προχωρηστε παρακάτω δεν σας πεφτει κανενας λογος για το τι και ποσο θα πουλησω κατι. 

στα μπρίκια μας πόσο θα τον βάλεις για πούλημα βάλτον και 1000 ευρω το θέμα ειναι να μην εξαπατηθεί κάποιος χρήστης του φόρουμ

από κάποιον επιτήδειο σαν εσένα, και αρχικά έγραφες για εγγύηση και delided από την ίδια την ιντελ, μόλις εφαγες κράξιμο το άλλαξες

• Like 8

φιλε εχεις προβλημα σοβαρο. Ποτε δεν εγραφα για εγγυηση απο intel. Εγραφα οτι το ειχε κανει το delid η intel οπως μου ειχε πει ο προηγουμενος. Μου εστειλε σχολιο ο αλλος το εψαξα λιγο και το εσβησα γιατι χεν γνωριζα οτι δεν γινεται αυτο. Δεν εφαγα κραξιμο απο κανεναν για αυτο. Δεν το ηξερα μου το εστειλε σχολιο ενας απο εδω το κατεβασα στα επομενα 2 λεπτα και τελος. Το προβλημα το δικο σου ποιο ειναι? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σου φαινόταν λογικό να κάνει η Ιντελ delid ρε συ; Και τον αγόρασες κιόλας

Επεξ/σία από 7nisiotis

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...