Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκεί έχω απελπιστεί......εφόσον ούτε leak δεν βλέπω .....μαλλόν καλό χειμώνα μιλάμε(ούτε για Σεπτέμβριο δεν νομίζω)....όχι τίποτα άλλο αλλά έδωσα και το γομάρι την ti (τουλάχιστον έφυγε σε καλή τιμή)......

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάθε μήνα σχεδόν έχουμε νέα CPUs και κάρτες τίποτα από το 2016..Να πάρεις CPU να τον συνδυάσεις με αρχαία κάρτα..Άντε βγάλτε νέες ρε μλκες..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Εδώ που φτάσαμε περιμένεις να βγει και ο 8-core CFL.

Έκανα ένα διάβασμα μπας και κερδίσω λίγο χαμένο έδαφος. 

Προβλέψεις κάνω , τζογάρω τώρα για δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο  και περίμενε από μένα.

Τα 8-core CFL θα είναι στα ίδια επίπεδα με 8600/8700 και θα συμμαζέψουν λίγο το χάος στα  πολυ  cores πολυ νηματικά σε σχέση με τους Ryzen. 430-450Ε / τεμ. 

Αν δώσουν αυτή την φορά υποστήριξη στα Ζ370, δεν θα μου κάνει έκπληξη. 

Ή  παίρνεις ένα καλό mid z370 + 8400  περιμένεις και δεν ανοίγεσαι.  Ή δίνεις άλλα 200-250 για ένα καλό Χ470 3200CL14  + 2600X/2700X  πείθοντας τον εαυτό σου ότι μπορεί (ίσως) να δεις και κανά + 20% σύνολο στα single thread στα 7nm χωρίς να ξεστήνεις και να τα αλλάζεις όλα.   

οπότε ότι και να κάνω τώρα, λάθος θα γίνει, αυτό είναι σίγουρο. 

Επεξ/σία από dem

Ε τώρα ανάλογα πράττει ο καθενας. Το 8πυρηνο αν έρθει θα έρθει στη τιμή του 8700Κ στο λανσάρισμα. Μην λέμε τα ίδια. Λέγαν πολλοί τότε κατι 450-550 και είδαμε τι έγινε. Ανταγωνισμός υπάρχει ο καθένας αγοράζει ανάλογα την ανάλυση/Hz αν θέλει παιχνίδια, το πορτοφόλι του είτε τη δουλειά του ( επαγγελματική χρήση ). Μην αρχίσουμε πάλι συγκρίσεις. 

Το πιθανότερο σενάριο είναι το Z chipset που θα υποστηρίξει 8core να δέχεται και coffe lake της σειράς 8 αλλά να μην "μπαίνουν" οι 8 core σε Ζ370. 

• Like 1

Καλησπέρα, σε πρώτο στάδιο έχω φτάσει σε αυτές τις ρυθμίσεις που είναι σταθερές και δε ξεφεύγω και σε ρεύμα ιδιαίτερα.

Καμιά πρόταση ;

SETTINGS (1).jpg

• Like 1

1 ώρα πριν, Nikos747 είπε

Καλησπέρα, σε πρώτο στάδιο έχω φτάσει σε αυτές τις ρυθμίσεις που είναι σταθερές και δε ξεφεύγω και σε ρεύμα ιδιαίτερα.

Καμιά πρόταση ;

Είσαι ένα κλικ κάτω σε VCCIO αν θες να σφίξεις timings και νομίζω και ένα κλικ πάνω σε VCCSA - αν και εξαρτάται και από το chip προφανώς.

tWR είναι αστέρι, tCWL επίσης, tCKE πρέπει να παίζει και πιο κάτω λογικά (7-8), το tREFI δεν ξέρω τι παίζει, ψηλά το έχεις και δεν ξέρω τι παρενέργειες μπορεί να έχει.

tWRRD μην περιμένεις θαύματα, εμένα είναι πιο πάνω στα 3800 και δεν πέφτουν με τπτ (με λογικά vDimm/IO/SA).

Επίσης tRAS & tFAW δεν είναι σωστά, αν και μάλλον τα διορθώνει ο IMC χωρίς να το βλέπεις. Α και για το τεστ θες 200% σαν ελάχιστο και 1000%-10000% για να πεις ότι είσαι σταθερός με μια σχετική σιγουριά - ram stability is a bitch.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Είσαι ένα κλικ κάτω σε VCCIO αν θες να σφίξεις timings και νομίζω και ένα κλικ πάνω σε VCCSA - αν και εξαρτάται και από το chip προφανώς.

tWR είναι αστέρι, tCWL επίσης, tCKE πρέπει να παίζει και πιο κάτω λογικά (7-8), το tREFI δεν ξέρω τι παίζει, ψηλά το έχεις και δεν ξέρω τι παρενέργειες μπορεί να έχει.

tWRRD μην περιμένεις θαύματα, εμένα είναι πιο πάνω στα 3800 και δεν πέφτουν με τπτ (με λογικά vDimm/IO/SA).

Επίσης tRAS & tFAW δεν είναι σωστά, αν και μάλλον τα διορθώνει ο IMC χωρίς να το βλέπεις. Α και για το τεστ θες 200% σαν ελάχιστο και 1000%-10000% για να πεις ότι είσαι σταθερός με μια σχετική σιγουριά - ram stability is a bitch.

Για tRAS & tFAW ποιος είναι ο γενικός κανόνας ; Το tFAW ανεβάζει πολύ το write στο ΑIDA. Το tREFI όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερα από ότι ξέρω τουλάχιστον οπότε στο τέρμα είναι. Το tCKE δε ξέρω αν παίζει ρόλο που τα περισσότερα είναι χειροκίνητα περασμένα οπότε χάνεται η σταθερότητα πιο κάτω ακόμα και στο boot που κάνει και στα windows φαίνεται. Η αλήθεια είναι ότι πιο εύκολα ρύθμισα RTL κλπ και έδωσαν διαφορές παρά τα υπόλοιπα. Όσο για το ποσοστό αν σκεφτείς ότι το άφηνα στο 100-120% τα ίδια ρολόγια κατεβάζοντας ρεύματα σιγά σιγά μάλλον το έπιασα το 1000% αλλά θα το αφήσω όπως και να έχει απλά όταν ήταν κάτι λάθος μου το πέταγε στο 20-30%. Περισσότερο ψάχνομαι για τα δευτερεύοντα για να φτιάξω ένα πρότυπο παρά για τα πρωτεύοντα που ίσως κατεβαίνουν και στο 16.

Screenshot_17.jpg

Επεξ/σία από Nikos747
  • Like 1

Για tRAS είναι tCL+tRCD+tRTP +-2, για tFAW = 4x tRRD.

Για το tREFI, είναι για το πόσο συχνά κάνει refresh, αν το έχεις στο τέρμα όπως εσύ, μπορεί να έχεις θέματα με data corruption, αν είσαι σταθερός σε συνεχόμενο memtest όμως, μια χαρά.

Πάντως καλό είναι αφού καταλήξεις κάπου (που ήδη είσαι μπόμπα), να κάνεις reboot για να γίνει και το IMC training και μετά να ελέγξεις για σταθερότητα.

• Like 2

1 ώρα πριν, Nikos747 είπε

Για tRAS & tFAW ποιος είναι ο γενικός κανόνας ; Το tFAW ανεβάζει πολύ το write στο ΑIDA. Το tREFI όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερα από ότι ξέρω τουλάχιστον οπότε στο τέρμα είναι. Το tCKE δε ξέρω αν παίζει ρόλο που τα περισσότερα είναι χειροκίνητα περασμένα οπότε χάνεται η σταθερότητα πιο κάτω ακόμα και στο boot που κάνει και στα windows φαίνεται. Η αλήθεια είναι ότι πιο εύκολα ρύθμισα RTL κλπ και έδωσαν διαφορές παρά τα υπόλοιπα. Όσο για το ποσοστό αν σκεφτείς ότι το άφηνα στο 100-120% τα ίδια ρολόγια κατεβάζοντας ρεύματα σιγά σιγά μάλλον το έπιασα το 1000% αλλά θα το αφήσω όπως και να έχει απλά όταν ήταν κάτι λάθος μου το πέταγε στο 20-30%. Περισσότερο ψάχνομαι για τα δευτερεύοντα για να φτιάξω ένα πρότυπο παρά για τα πρωτεύοντα που ίσως κατεβαίνουν και στο 16.

Screenshot_17.jpg

Για να πεις οτι εισαι σταθερος (κανονικα σταθερος και οχι περιπου σταθερος) θελει ωρες , καποιοι λενε οτι με ενα 1000% εισαι οκ αλλα βγαζει και error μετα τα 1000%, επισης μετα θελεις και cpu stability test καποιο βαρυ γτ μπορει να εχεις φτιαξει το memory overclock αλλα να εχεις χαλασει τη σταθεροτητα του cpu. Καλη επιτυχια

• Like 1

45 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Για να πεις οτι εισαι σταθερος (κανονικα σταθερος και οχι περιπου σταθερος) θελει ωρες , καποιοι λενε οτι με ενα 1000% εισαι οκ αλλα βγαζει και error μετα τα 1000%, επισης μετα θελεις και cpu stability test καποιο βαρυ γτ μπορει να εχεις φτιαξει το memory overclock αλλα να εχεις χαλασει τη σταθεροτητα του cpu. Καλη επιτυχια

Ο επεξεργαστής είναι βολικός δε παραπονιέται, έτσι κι αλλιώς χαλαρός είναι 4,8GHz, 4.2GHz Cache με 1,28V που του έχω δώσει για να βγάζει και IBT Very High. Τα πιο ελαφριά τα βγάζει και με 1,265V.  Σίγουρα μέχρι τώρα απλά γίνονται δοκιμές για την περίπου σταθερότητα και για να φτάσω σε επιθυμητά νούμερα αφού τις χρυσοπλήρωσα έτσι κι αλλιώς τις μνήμες τουλάχιστον να μη κάθονται. Η σταθερότητα χάνεται με το παραμικρό. Πας και βάζεις ένα auto στις ρυθμίσεις και σε στέλνει αδιάβαστο η μητρική . Με λίγο παίδεμα ακόμα θα τη βρω τη σταθερότητα στα 3900. Μετά θα δω αν αξίζει να πάω στα 3800 με CL16. Είχα ξεκινήσει και καλά με τη λογική του να είμαι πιο χαμηλά σε ρεύματα να πάω σε 3400-3500MHz αλλά δε μπόρεσα να βρω κάτι καλό σε Latency στο AIDA 40ns και 4000-5000 πιο κάτω σε read-write.

• Like 1

3 ώρες πριν, Nikos747 είπε

Καμιά πρόταση ;

SETTINGS (1).jpg

Αρκετά καλά για τα sub αλλά τα primary δεν είναι σφιγμένα......προσωπικά για daily σφιχτά primary και από sub όσο παίρνει στα φυσιολογικά όρια στα vDimm / IO / SA.Τσέκαρε σταθερότητα για να είσαι σίγουρος....πρώτα σε ram και μετά σε γενικό system stability.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...