Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Asus σε design και μπλιμπλικια και φρου φρου καλά τα πάει . Ομως στη κατηγορία κάτω των 200που μας νοιάζει τους περισσότερους να δούμε αν συνέχισε το downgrade των vrm/phases . Πάντως η Gene φαίνεται να κάνει δυναμικό comeback

Επεξ/σία από 7nisiotis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Και πόσοι είναι αυτοί στην Ελλάδα ; Εδώ μέσα δεν βλέπω κανέναν τέτοιον.

Όσο για την ομορφιά, εδώ:

ASUS-Maximus-XI-Extreme-1000x1066.jpg

8 λεπτά πριν, narta είπε

Beautiful...

Maximus XI

SxAP00K.jpg

Maximus XI Code

G1EaxfV.jpg

Πανεμορφες μητρικες.Πανω απο 400 και οι 2 ομως. Η XI εξαιρετικο design κρυβει τα παντα σχεδον και τι γινεται με τα vrms ποσα εχουν?

Επεξ/σία από Arkin

Μόλις τώρα, 7nisiotis είπε

Η Asus σε design και μπλιμπλικια και φρου φρου καλά τα πάει στη κατηγορία κάτω των 200που μας νοιάζει τους περισσότερους να δούμε αν συνέχισε το downgrade των vrm/phases . Πάντως η Gene φαίνεται να κάνει δυναμικό comeback

Τα παραπονα σου καντα στην Gigabyte που ειναι μακραν η χειροτερη απο τις 3. Ειδες με την Ultra gaming τι εγινε περυσι.

Ειδες και με την Gaming 7 που την εκραζε ο αλλος απο oc3d για το bios.

Μαλλον γιαυτο με το καλημερα εδιναν κουπονακια με steam επιταγες στις μητρικες και ειναι full στο rgb μπας και πουλησουν καθολου.

Η Asus χρεωνει οσο χρεωνει γιατι εχει εν μερη μονοπωλειο στις μητρικες πλεον και η Msi απλα εκτος τοπου και χρονου με την GodLike.

Μονο η Asrock το παλευει,γιαυτο και η Taichi ηταν η καλυτερη φθηνοτερη επιλογη της Hero στα χρηματα της(γυρω στα 230-240day one)και ειδικα τωρα που εχει πεσει.

• Like 1

2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Η γιατι πρεπει να δωσει αναφορα αυτος που θα τον αγορασει για ποιο λογο τον πηρε?Ζητησε χρηματα απο κανεναν εδω μεσα μηπως?

Και εδω ειναι το ζουμι. Κραζουν την εταιρια και καποιοι, επειδη αγορασαν ή θελουν να αγορασουν το παιρνουν προσωπικα οτι τους βριζουν την μανα. Το γεγονος οτι η intel εχει στριμωχτει με τις @@ που κανει και την αποτυχια που λεγεται 10nm, δεν αφορα εσενα (ή τον καθενα εν δυναμη αγοραστη) αλλα την ιδια την εταιρια. 

Η γυναικα μου δουλευει photshop/lightroom αρα με ενδιαφερει το τι κανει η Intel και οχι για το ποσα fps βγαζει. Οπως με ενδιαφερει η τιμολογιακη πολιτικη της Nvidia γιατι στην δουλεια μου παιζει ρολο πλεον και η gpu ειδικα σε adobe.

Αρα ο καθενας που ειναι "άπλας" καλα κανει και γουσταρει να σκαει 2000€-3000€ για τα 20fps παραπανω, δεν σημαινει οτι πρεπει να γινουμε και εμεις οι υπολοιποι (εχουμε δεν εχουμε την οικονομικη δυνατοτητα, αυτο δεν παιζει κανενα ρολο). 

Αυτοί που πήραν 8700k/1080ti ή θα πάρουν 9900k/2080ti είναι το 1% παγκοσμίως (και πολύ λέω). Ποσώς τους ενδιαφέρει τι θα πει ο κάθε πικραμένος εδώ μέσα. Έχουν κάνει προφανώς συνειδητή αγορά. Το αν τα μαρούλια τους τρέχουν από τα μπατζάκια ή είναι απλά αρρωστάκια και κάνουν το σκ@τό τους παξιμάδι, πάλι μου είναι εντελώς αδιάφορο. Αυτό που έχει πιο πολύ σημασία για μένα είναι το marketing πίσω από το "gaming" ειδικά στα cpu.

Από την αποτυχία των FX και μετά έχει καθιερωθεί λίγο πολύ η νοοτροπία και διαιωνίζεται από πολλούς καλοθελητές ότι η "AMD στα cpu γενικά και αόριστα δεν κάνει για gaming". Μερικοί που είμαστε παλιότεροι στο χώρο και προλάβαμε athlon xp ή τους og FX, πραγματικά θυμόμαστε τότε καταστάσεις με τους preshot και μας πιάνει νευρικό γέλιο όποτε το ακούμε. Τι σημαίνει gaming?

Για μένα είναι 60 καρέ μίνιμουμ χωρίς drops με όσο το δυνατόν περισσότερα visuals στα 1440p. Για έναν φίλο μου με 240 hz 1080p tn panel είναι τουλάχιστον 300-400 καρέ στο cs για να είναι όσο πιο δυνατόν smooth το aiming. Προφανώς άλλες απαιτήσεις σε stp θα έχω εγώ και άλλες αυτός. Για μένα ο 8600κ στα 4.7 που έχω τώρα είναι υπερβολή (και μια χαρά βολεύομαι και με τον 1600 στα 3.7-3,8 στο 2ο pc tbh). Για αυτόν αν έχει κολλήσει στα 4.8, είναι η διαφορά στο ένα spike παραπάνω στα 250 fps που μπορεί να ήταν κρίσιμο την συγκεκριμένη στιγμή στο competitive. Για αυτόν προφανώς και όποια κουβέντα για ryzen είναι αστεία. Όπως όμως είναι αστεία και για τον 8400 κλπ.

Ο average joe που παίρνει intel εδω μέσα κατά πάσα πιθανότητα τον 8400 έχει πάρει και μια 1060 το πολύ, που για τα τότε launch prices μια χαρά vfm ήταν για gaming. Δε θυμάμαι ποτέ κάποιος να του αντιπρότεινε ryzen γιατί απλά ο 1600 ήταν πιο αργός. Τι σημαίνει πιο αργός και πόσο? Και τι θα συμβεί στην διαφορά αν κάνεις oc τον 1600?  Εδώ λοιπόν έρχεται καπάκι το marketing της intelας και σε φλομώνει στα 5 GHz 8700k 1080p 1080ti benchmarks. Τα 99% από τα οποία δε τρέχουν τους ryzen επίσης overclocked ή με custom bdie timings, ειδικά όταν τεστάρονται κλειδωμένοι CL μαζί. Άσε που όταν τεστάρουν κάτι 8100 ποτέ μα ποτέ δε θα δεις 1% και 0.01% lows (γιατί άραγε?). Ε για να ρίχνει τόσο στο κεφάλι ο 8700k δε θα ρίχνει το κάτι της και ο 8100/8400? Θα πει ο κλασσικός αγοραστής. Am i right or am i right φάση δηλαδή.

Και τσουπ έρχονται τώρα τα προβλήματα με τα fabs και κοστίζει πλέον ο 8400 με 2666 μνήμες όσο ο 2600x με bdies. Και εδώ αρχίζουν τα ζόρια γιατί πέφτει και το τελευταίο οχυρό του "gaming", Γιατί δε μιλάμε διαφορές τύπου 4-5% όσο ήταν η διαφορά του 8400 με τον 1600 σε 1080p με κάρτες επιπέδου 1080/vega64, αλλά ίσως και παραπάνω από την ανάποδη μεριά. Kαι προφανώς για οποιαδήποτε άλλη δουλειά που απαιτούνται threads δεν υπάρχει έτσι και αλλιώς καν σύγκριση.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Τα παραπονα σου καντα στην Gigabyte που ειναι μακραν η χειροτερη απο τις 3. Ειδες με την Ultra gaming τι εγινε περυσι.

Μαλλον γιαυτο με το καλημερα εδιναν κουπονακια με steam επιταγες στις μητρικες και ειναι full στο rgb μπας και πουλησουν καθολου.

Η Asus χρεωνει οσο χρεωνει γιατι εχει εν μερη μονοπωλειο στις μητρικες πλεον και η Msi απλα εκτος τοπου και χρονου με την GodLike.

Μονο η Asrock το παλευει,γιαυτο και η Taichi ηταν η καλυτερη φθηνοτερη επιλογη της Hero στα χρηματα της(γυρω στα 230-240day one)και ειδικα τωρα που εχει πεσει.

Στην Ζ370 όλες οι Asrock στο εύρος τιμής 130-200 ήταν πιο άνω σε phases/vrm από τις άλλες. Εγγύηση στα 3 χρόνια θέλει η ASRock και να ανεβάσει την ποιότητα των vrm ψυχτρων της, τότε ναι θα πιάσει πρωτιά. Τώρα είναι 2η. Κατ εμέ. Έχει βελτιωθεί πολύ με τα. χρόνια αλλά θέλει δουλειά ακόμη.

Επεξ/σία από 7nisiotis

• Moderators

Μα έχει 3 χρόνια εγγύηση. Και τα VRM πχ στην Χ470 taichi είναι των 60Α και όχι τα κλασικά 40A, και είναι και κάμποσα.

Εγώ την κατατάσσω 2η μετά από ASUS, αν και δε μας τα λέει καλά όσο περναν τα χρόνια με τα VRMS σε μη top υλοποιήσεις, τείνει να πάει στο "τόσο-όσο", ενώ η AsRock μου φαίνεται ότι το παλεύει καλύτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Μα έχει 3 χρόνια εγγύηση.

Νομιζω επισημα 2χρονια δινει η ιδια και τον 3ο τον δινει το ιδιο το καταστημα.

Επεξ/σία από SPANK

• Moderators
1 hour ago, Psycho_Warhead said:

Placeholders, δεν μπορείς να παραγγείλεις. 

17 ώρες πριν, Fulgore είπε

Η Gaming 7 είναι καλό κομμάτι, ο Logan τα είχε γενικά με την Γίγα και έκραζε αβέρτα και γενικότερα σε αρκετά review του έχει λίγο περίεργα αποτελέσματα.

Σε κάποια σημεία είχε δίκιο (το fail της ultra gaming πχ), αλλά μην τον αναφέρετε και σαν ευαγγέλιο τον τύπο.

Στο low-mid κομμάτι όντως είναι αρκετά κάτω, μόνο η δικιά μου (Gaming 5) την παλεύει σε ζόρι κι αυτή μέχρι ενός ορίου (~1.42v/120-130A). Απ'την άλλη νομίζω ότι οι περισσότερες Ζ370 μητρικές δεν είναι για τέτοια χρήση, αλλά σε πιο νορμάλ συνθήκες είναι ΟΚ. Τώρα αν θες 5.0+ και να τρέχεις βαριά φορτία και να είναι και δροσερά τα VRMs... ε υπάρχουν τα monoblock.

Γενικότερα με τις μητρικές δεν είναι τόσο εύκολη η κατάταξη, όλες έχουν κάποιες ιδιοτροπίες κ θεματάκια.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...