Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε

Guys μπορεί να μου πει κανείς ποιος αισθητήρας είναι σωστός; Μου φαίνεται λίγο αφύσικο το 127 βαθμοί στα VRMs αν δεν κανω λαθος ειναι αυτη η θερμοκρασία: 

MJ1O8Fk.png

Ρυθμίσεις BIOS: 

SVID Support -> Best Case Scenario, MCE Enabled, VCCIO 1.1V

Manual Timings τα RAM 3000 @15 CAS, 1.35V για να μην αρχίσουν τα underclocking από το XMP (αλλάζει τις ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να φτάνει στο power limit νομίζω)

Καμία ιδέα; Maximus X Hero μοντέλο

Μαλλον λαθος διαβασμα , η asus τα εχει κανει σκατα με τους sensor της....

Δημοσ.

Τράβηξα ένα screenshot με τις θερμοκρασίες του PC σε idle. Γνωρίζει κάποιος να μου πει τι είναι τα TMPIN0,1,2,3,4,5 ;; Και τι το package;; Σε ποια πρέπει να δίνω βάση όταν θέλω να ελέγξω τις θερμοκρασίες ;;

image.png.dff88f7fbae8c7310572bca15d5cd541.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Μαλλον λαθος διαβασμα , η asus τα εχει κανει σκατα με τους sensor της....

Όταν βάζω το OC profile μου κάθεται στα 45 κανονικα αντε παει και 46 under load

36 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Τράβηξα ένα screenshot με τις θερμοκρασίες του PC σε idle. Γνωρίζει κάποιος να μου πει τι είναι τα TMPIN0,1,2,3,4,5 ;; Και τι το package;; Σε ποια πρέπει να δίνω βάση όταν θέλω να ελέγξω τις θερμοκρασίες ;;

image.png.dff88f7fbae8c7310572bca15d5cd541.png

Τα πρώτα είναι θερμοκρασίες της μητρικής στη διάφορα σημεία που έχουν sensors (λέει στο manual που βρίσκονται). Το package ειναι του CPU 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Όταν βάζω το OC profile μου κάθεται στα 45 κανονικα αντε παει και 46 under load

Τα πρώτα είναι θερμοκρασίες της μητρικής στη διάφορα σημεία που έχουν sensors (λέει στο manual που βρίσκονται). Το package ειναι του CPU 

Στη θεση σου δεν θα ασχολιομουν καν... οπως σου ειπα και πριν οι asus βαζουν κατι φθηνιαρικους  sensors που ειναι για τον ... μην πω καλυτερα...

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Βασικά μπορεί να έχει και θέμα με το software... έχει παράλληλα ανοιχτά HWinfo & iCUE, κάποιοι σένσορες τα παίζουνε όταν έχεις 2 διαφορετικά προγράμματα παρακολούθησης ταυτόχρονα.

Πάντως τα VRMs της Hero αποκλείεται να βαράνε 100+ απλά με MCE ON.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Βασικά μπορεί να έχει και θέμα με το software... έχει παράλληλα ανοιχτά HWinfo & iCUE, κάποιοι σένσορες τα παίζουνε όταν έχεις 2 διαφορετικά προγράμματα παρακολούθησης ταυτόχρονα.

Πάντως τα VRMs της Hero αποκλείεται να βαράνε 100+ απλά με MCE ON.

Τι είναι το MCE;; Πρέπει να το έχουμε στο Off;;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Τι είναι το MCE;; Πρέπει να το έχουμε στο Off;;

MCE = Multi Core Enhancement, με την λειτουργία που περιέγραψε ο Ψυχάκιας. Δεν κάνει τίποτα το MCE στους κλειδωμένους, οπότε καλύτερα στο off (θεωρητικά και στο on/default δεν πρέπει να έχεις καμία απολύτως διαφορά -σε τάση, γιατί σε συχνότητα σίγουρα δεν θα έχει-, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις, άστο off).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα με το MCE στο Auto στα 4,3-4.4GHz κάθεται, (μόνο αν το γυρίσω σε Sync all cores πάει 4,7 αλλά εκεί θέλει ρυθμίσεις στα voltage manual) ξόδεψα πολύ χρόνο να βγάλω άκρη με το τι γίνεται γιατι οταν ανοιγα τα XMP Profiles έτρωγα underclocking μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε AIDA, OCCT, Prime95 (GG ASUS) οπότε αναγκάστηκα να κάνω μονος μου ενα All Core στα 4,7 @ 1.264V. Από ότι φαίνεται το πρόβλημα είναι από το software πάντως και όπως μου είπαν καλύτερα να κάνω enable στο HWINFO64 τους αισθητήρες της ASUS για πιο ακριβείς μετρήσεις. Δεν έχει να κάνει με παρεμβολές λόγω iCUE & HWInfo64 απλώς δε διαβάζει σωστα το iCUE και δεν είναι σταθερές οι τιμές που εμφανίζονται κάθε φορα πχ το Temp2 μπορεί να γίνει Temp3. Μου είπαν από την Corsair να πάω στο HWInfo και να ανοίξω τα ASUS sensors μόνο και όχι της Corsair και θα έχω πιο καλά readings. 

Πράγματι μου φαίνεται παράλογο να φτάσει τέτοια νουμερα η MAXIMUS X HERO, πόσο μάλλον οταν τα VRMs της ειναι κρύα και σε OCers με 5GHz+ 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Τελικά απ' ό,τι διαβάζω πάμε για 19 Οκτώβρη για τη νέα σειρά;

Δεν τα πάει καλά με τα 14nm αυτή τη στιγμή η Ιντελ, για τον 9900Κ μην περιμένεις κάτω απο 550-600€ για αρχή. Άρχισαν και οι ΟΕΜ να γκρινιάζουν για τα laptop sku's.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...