Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, LambisElef είπε

Οι φάσεις δε μετριούνται με τα πηνία (και φυσικά όχι με τους πυκνωτές, οι πυκνωτές μπαίνουν όλοι παράλληλα, τελείως έξω από το vrm κομμάτι). Επίσης, σε αυτές πιθανόν να περιλαμβάνεται VCCSA, VCCIO, UNCORE, και διάφορα άλλα. Σε αυτή τη σειρά συνήθως χρησιμοποιεί ολοκληρωμένα πάντως, οπότε αν ανέβασε το μοντέλο και πήγε από το 40A στο 60A, και με μία φάση λιγότερη στο Vcore, μιλάμε πάλι για αναβάθμιση. Εκτός κι αν έχετε καμία φωτογραφία κάτω από την ψύκτρα, όπου φαίνεται και το μοντέλου του ολοκλρηρωμένου.

Για αναλυτικα τι εχει η καθε μητρικη μονο εδω

https://www.overclock.net/forum/6-intel-motherboards/1638955-z370-z390-vrm-discussion-thread.html

που το κατεχουν το κομματι. Και η Prime A εχει βγει με 2 τυπους vrms αλλα μονο αν βγαλω τα io shield θα μπορεσω να δω ποιο μοντελο ειναι δεν το γραφει πουθενα αλλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Arkin είπε

Για αναλυτικα τι εχει η καθε μητρικη μονο εδω

https://www.overclock.net/forum/6-intel-motherboards/1638955-z370-z390-vrm-discussion-thread.html

που το κατεχουν το κομματι. Και η Prime A εχει βγει με 2 τυπους vrms αλλα μονο αν βγαλω τα io shield θα μπορεσω να δω ποιο μοντελο ειναι δεν το γραφει πουθενα αλλου.

Δε θα κάτσω να διαβάσω 200 σελίδες... Αν θες να κάνεις quote κάποια φωτογραφία ή comment από εκεί ευχαρίστως. Πάντως οι πυκνωτές που λες δεν έχουν σχέση με το πόσες φάσεις έχει ένα VRM. Επίσης, όσον αφορά στη Z390, ίσως φαίνεται η ίδια, αλλά αν δε βγάλει κάποιος φωτογραφία να μας πει ποια είναι τα ολοκληρωμένα από κάτω, δε μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα, ακόμα κι αν ξέρουμε αν έχει παραπάνω ή λιγότερες φάσεις.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ίσως έβαλαν λίγο καλύτερα ολοκληρωμένα από κάτω.

Επεξ/σία από LambisElef

Μόλις τώρα, LambisElef είπε

Δε θα κάτσω να διαβάσω 200 σελίδες... Αν θες να κάνεις quote κάποια φωτογραφία ή comment από εκεί ευχαρίστως. Πάντως οι πυκνωτές που λες δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με το πόσες φάσεις έχει ένα VRM. Επίσης, όσον αφορά στη Z390, ίσως φαίνεται η ίδια, αλλά αν δε βγάλει κάποιος φωτογραφία να μας πει ποια είναι τα ολοκληρωμένα από κάτω, δε μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα, ακόμα κι αν ξέρουμε αν έχει παραπάνω ή λιγότερες φάσεις.

Για τους πυκνωτες εγραψα για να δει ο akoinonitos ποσες ειναι οι φασεις απο πανω μεχρι που πανε δηλαδη προφανως δεν εχουν σχεση. Στην 370 τα vrms φτανουν μεχρι την ακρη των πυκνωτων ενω στην 390 μενει αρκετος χωρος. Σε λιγες μερες λογικα θα φτιαξουν καποιο chart τι εχει η καθε μητρικη θα το αναρτησουμε οπως περσι. 

• Moderators

Φαίνεται λειψή κατά 1 πηνίο πάντως, τώρα αν είναι πιο μέσα δεν ξέρω. Δύσκολο. Όπως και να έβαλε καλύτερα μοσφετ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα βρήκα ανάλογο thread από το hardware lux, απ' ότι βλέπω τα ίδια είναι δυστυχώς σχεδόν όλες οι bugdet Z370 μητρικές της ASUS. 4 phase Vcore οι Z370-A και οι όλες οι Strix εκτός της Strix-I.

Τελείως άσχετο, αλλά οι μητρικές στο ΑΜ4 ίδια σειρά είναι καλύτερες για κάποιο λόγο.

EDIT: Για το πηνίο που λείπει, ίσως απλά αντί για 2 φάσεις Uncore έβαλαν 1, αλλά δε βλέπω το λόγο...

Επεξ/σία από LambisElef
  • Like 1

• Moderators
19 minutes ago, Vasilis 07 said:

@GeorgeMan

Τον αέρα τον έχεις αποκλείσει σαν επιλογή ψύξης ?

Όχι, αλλά αν δεν ασχοληθώ τώρα, δε θα βάλω νερό ποτέ.

11 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

αλλά αν δεν ασχοληθώ τώρα, δε θα βάλω νερό ποτέ.

Βαλε νερο. Εδω και 6 χρονια το εχω καταευχαριστηθει παρα του οτι αμελω την σωστη συντηρηση. Ειναι λιγο μανουρα το αδειασε, καθαρισε, ξαναγεμισε, που ομως με μια σωστα τοποθετημενη drain port γινεται παιχνιδακι. Το καλυτερο ολων ειναι, αν εχει αρκετα ψυγεια, το passive cooling που δεν γυριζει κανενας ανεμηστηρας αλλα παλι εισαι σε λογικες θερμοκρασίες.

DO IT LAD!

• Like 1

• Moderators
25 minutes ago, narta said:

Βαλε νερο. Εδω και 6 χρονια το εχω καταευχαριστηθει παρα του οτι αμελω την σωστη συντηρηση. Ειναι λιγο μανουρα το αδειασε, καθαρισε, ξαναγεμισε, που ομως με μια σωστα τοποθετημενη drain port γινεται παιχνιδακι. Το καλυτερο ολων ειναι, αν εχει αρκετα ψυγεια, το passive cooling που δεν γυριζει κανενας ανεμηστηρας αλλα παλι εισαι σε λογικες θερμοκρασίες.

DO IT LAD!

Καλά πλέον παίρνεις τροφοδοτικό που σβήνει σε light load, η arctic 33 με έναν i7-6700 μέχρι και σε browsing έσβηνε το ανεμιστήρι, οι gpus κάτω από 60C σβήνουν κι αυτές... Πλέον είναι σαφώς πιο εύκολο απ ο,τι παλαιότερα να έχεις σύστημα που βγάζει τον απόλυτο σκασμό.

Το νερό είναι μια επένδυση που την κάνεις μία φορά και μετά απλά συντηρείς, και αλλάζεις block όταν αλλάζεις hardware. 

3 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Καλά πλέον παίρνεις τροφοδοτικό που σβήνει σε light load, η arctic 33 με έναν i7-6700 μέχρι και σε browsing έσβηνε το ανεμιστήρι, οι gpus κάτω από 60C σβήνουν κι αυτές...

Εγω μιλαω για full load σβηστα 🤣

• Moderators
Just now, narta said:

Εγω μιλαω για full load σβηστα 🤣

Α 😋 Θα σου πω κι εγώ σε λίγο καιρό. Αν εξαφανιστώ σημαίνει ότι τα έκαψα όλα και κρεμάστηκα 😋

Ψιλο-απογοητεύτηκα πάντως που τα ASUS δεν φαίνεται να είναι συμβατά (η Hero φαίνεται να είναι), περίμενα περισσότερα από το Z390-A...

1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Α 😋 Θα σου πω κι εγώ σε λίγο καιρό. Αν εξαφανιστώ σημαίνει ότι τα έκαψα όλα και κρεμάστηκα 😋

Ψιλο-απογοητεύτηκα πάντως που τα ASUS δεν φαίνεται να είναι συμβατά (η Hero φαίνεται να είναι), περίμενα περισσότερα από το Z390-A...

Λογικα θα βγαλει η EK αν ειναι συμβατα η οχι, απο την αλλη μπορεις να παρεις standalone waterblock για vrm. Εχω δει 6/8/10cm χαλκινα με πλεξι.

Παντως για passive μην το τολμησεις χωρις ΑΡΚΕΤΟ ψυγειο. Εγω θελω 2x480 + 1x240 Black Ice GTX για 1900x+1070ti και εχω θερμοκρασιες delta +30 σε επεξεργαστη και +25 σε gpu

• Moderators
1 minute ago, narta said:

Λογικα θα βγαλει η EK αν ειναι συμβατα η οχι, απο την αλλη μπορεις να παρεις standalone waterblock για vrm. Εχω δει 6/8/10cm χαλκινα με πλεξι.

Παντως για passive μην το τολμησεις χωρις ΑΡΚΕΤΟ ψυγειο. Εγω θελω 2x480 + 1x240 Black Ice GTX για 1900x+1070ti και εχω θερμοκρασιες delta +30 σε επεξεργαστη και +25 σε gpu

Η EK καθυστερεί χαρακτηριστικά να βγάλει συμβατά monoblocks, μπορεί να της πάρει μήνες αν δεν είναι τα υπάρχοντα λόγω αλλαγών στα VRM.

Βασικά χρειάζεται απλά μια πολύ ελαφρά ροή για να ξεκινήσει να δουλεύει το πράγμα, σκοπεύω να πάρω ανεμιστήρια που κλείνουν και να τα ρυθμίσω ανά 2 ή 3 με PWM. Εσύ πού στην ευχή έχεις χωρέσει 2x480 και ένα 240? 😛 

1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Η EK καθυστερεί χαρακτηριστικά να βγάλει συμβατά monoblocks, μπορεί να της πάρει μήνες αν δεν είναι τα υπάρχοντα λόγω αλλαγών στα VRM.

Βασικά χρειάζεται απλά μια πολύ ελαφρά ροή για να ξεκινήσει να δουλεύει το πράγμα, σκοπεύω να πάρω ανεμιστήρια που κλείνουν και να τα ρυθμίσω ανά 2 ή 3 με PWM. Εσύ πού στην ευχή έχεις χωρέσει 2x480 και ένα 240? 😛 

Χειμωνας ερχεται καλα θα εισαι. Αυτο που ειπες σωστο, μπορεις να χωσεις 2 40mm φανακια απο ενα header και το ρυθμιζεις αναλογα την θερμοκρασια των vrm να ξεκινανε

Corsair 900D 😁

• Like 1

• Moderators
1 hour ago, narta said:

Χειμωνας ερχεται καλα θα εισαι. Αυτο που ειπες σωστο, μπορεις να χωσεις 2 40mm φανακια απο ενα header και το ρυθμιζεις αναλογα την θερμοκρασια των vrm να ξεκινανε

Corsair 900D 😁

Yes, sadly, the Monoblock for the ASUS Prime Z370-A is not compatible with the ASUS Z390 Prime-A because the VRMs are positioned differently. The Monoblocks for the ASUS Z390 Motherboards are in the testing/making process so they will be available in the near future. Thank you for your patience and understanding.

Τσαααακ! Δε με χάλασε 😛 

• Sad 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...