Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

26 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

https://videocardz.com/78256/asus-z390-rog-maximus-xi-strix-prime-and-tuf-motherboards-leaked

Επιτέλους leak!

Oι Strix φαίνεται να έχουν περισσότερες φάσεις από την Prime-A αυτή τη φορά...

10 phases διακρίνω στην strix e. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

Δεν είναι θέμα αρεσκείας, ψύχει με νερό και τα VRMS ρε συ... :( Μου φαίνεται θα πάρω κάνα ψυκτράκι της κακιάς ώρας να βγάλουμε τον χειμώνα και σε κάνα 6μηνο που θα αρχίσουν πάλι οι ζέστες θα το ξαναδώ τότε...

Ε καλα ρε συ δεν θα παθουν και τπτ αν ειναι χωρις νερο... μητρικη εχεις παρει μπορει να βγει καμια rog με δικο της vrm waterblock. Δεν το σκεφτεσαι? χρηματικα δεν νομιζω να εχει και μεγαλη διαφορα με το να επαιρνες μονομπλοκ.

Επεξ/σία από akoinonitos

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Σου αρεσει το monoblock ,μονο σε εμενα δεν αρεσουν?

vrm cooling ftw.

Βασικα παλαιοτερα που το chipset καιγοταν εβαζες και motherboard block. Τωρα τα εκαναν monoblock αλλα τα περισσοτερα δεν καλυπτουν και τα SoC vrm δυστυχως

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Ε καλα ρε συ δεν θα παθουν και τπτ αν ειναι χωρις νερο... μητρικη εχεις παρει μπορει να βγει καμια rog με δικο της vrm waterblock. Δεν το σκεφτασαι χρηματικα δεν νομιζω να εχει και μεγαλη διαφορα με το να επαιρνες μονομπλοκ.

Δυστυχως ποιοτικο waterblock απο κατασκευαστη δυσκολα. Χωνουν αλουμινιο και γινεται της ποπης απο γαλβανισμο αμα ολο το αλλο loop ειναι cooper/nikel/brass

Μόλις τώρα, narta είπε

vrm cooling ftw.

Βασικα παλαιοτερα που το chipset καιγοταν εβαζες και motherboard block. Τωρα τα εκαναν monoblock αλλα τα περισσοτερα δεν καλυπτουν και τα SoC vrm δυστυχως

Δεν ξερω, για την δικια μου που ειχα κοιταξει τα καλυπτε ολα. 

Εγω ειμαι σε TR4 και για τα SoC δινει ψυκτρακι της κακιας ωρας. Οχι οτι θα παθουν κατι αν δεν τα τσιτωσεις φουλ, αλλα αν ηταν και αυτα καλυμμενα απλα δεν σε απασχολει.

1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε

Νόμιζα ότι έχει και 1080p, my mistake.

pc master race 4k/144Hz only

Cause you know, they pay for everything 

O Linus ειναι πλεον informational advertising και απο ουσια γιουβετσι και τρια αυγα πιθηκου. GN, HU, Kitguru για actual infos

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, narta είπε

pc master race 4k/144Hz only

Cause you know, they pay for everything 

O Linus ειναι πλεον informational advertising και απο ουσια γιουβετσι και τρια αυγα πιθηκου. GN, HU, Kitguru για actual infos

Βρε τα βλέπω αυτά που λες απλά χθες μετά την δουλειά αργά το βράδυ ετυχε και είδα το δικό του βίντεο και είχα στο μυαλό μου ότι έβαλε και 1080p bench... Μυαλό κουρασμένο...

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1

19 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Μυαλό κουρασμένο...

Κατανοητο. Δεν εχει και αλλαγη λαδιων κα ιρεταρει μετα απο τα αντα. Σε καταλαβαινω απολυτα.

#Oldmanthings

• Moderators
1 hour ago, narta said:

Εγω ειμαι σε TR4 και για τα SoC δινει ψυκτρακι της κακιας ωρας. Οχι οτι θα παθουν κατι αν δεν τα τσιτωσεις φουλ, αλλα αν ηταν και αυτα καλυμμενα απλα δεν σε απασχολει.

Να τα πείτε στο νήμα για τα TR4 αυτά κύριε 😛 

1 hour ago, akoinonitos said:

Ε καλα ρε συ δεν θα παθουν και τπτ αν ειναι χωρις νερο... μητρικη εχεις παρει μπορει να βγει καμια rog με δικο της vrm waterblock. Δεν το σκεφτεσαι? χρηματικα δεν νομιζω να εχει και μεγαλη διαφορα με το να επαιρνες μονομπλοκ.

Δεν υπάρχει περίπτωση, θα μπει monoblock. Χρηματικά είναι πιο φτηνό αν έβαζα απλό block, γιατί είναι πιο μικρό. :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Να τα πείτε στο νήμα για τα TR4 αυτά κύριε 😛 

Δεν υπάρχει περίπτωση, θα μπει monoblock. Χρηματικά είναι πιο φτηνό αν έβαζα απλό block, γιατί είναι πιο μικρό. :-)

Ναι ρε αλλο λεω αν υπολογισεις ας πουμε τα λεφτα για μια αντιστοιχη σε z390 οπως η maximus x formula που ερχεται απο μονη της με vrm block απο ek + cpu waterblock σε σχεση με μια απλη μητρικη + monoblock. Aλλα απο οτι βλεπω η maximus ειναι φαρμακι στην τιμη ,monoblock και παλι monoblock :D

1 ώρα πριν, narta είπε

vrm cooling ftw.

Δυστυχως ποιοτικο waterblock απο κατασκευαστη δυσκολα. Χωνουν αλουμινιο και γινεται της ποπης απο γαλβανισμο αμα ολο το αλλο loop ειναι cooper/nikel/brass

Δεν νομιζω ρε συ πλεον στις rog τα φτιαχνει η ek δεν παιζει να βαζει αλουμινιο αν ηταν θα το ανεφερε οπως σε αλλα προιοντα της με αλουμινιο. Ειναι προσεκτικη η ek σε αυτα. 

Ασχετα τωρα στην crosshair x470 εγινε πολυ καλη δουλιστα στα vrms με την αλλαγη θεσης στα soc vrms στη μεση. Πανω απο 52 βαθμους δεν ειδα ποτε μα ποτε οτι και να ετρεξα ibt avx /prime95 .

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 minutes ago, akoinonitos said:

Ναι ρε αλλο λεω αν υπολογισεις ας πουμε τα λεφτα για μια αντιστοιχη σε z390 οπως η maximus x formula που ερχεται απο μονη της με vrm block απο ek + cpu waterblock σε σχεση με μια απλη μητρικη + monoblock. Aλλα απο οτι βλεπω η maximus ειναι φαρμακι στην τιμη ,monoblock και παλι monoblock :D

Ούτε καν, αφού μέσα στην τιμή θα το καλύψει το monoblock. Άσε που μάλλον είναι αλουμινένιο και θα γίνει π@@τ@ν@ με τους χαλκούς στο υπόλοιπο σύστημα, αλλά γενικά και λόγω τιμής, ούτε καν. :D Τέλος πάντων έστειλα mail στην EK και περιμένω να μου πουν τι σκοπεύουν να κάνουν στο launch με τα blocks.

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 1

2 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Ούτε καν, αφού μέσα στην τιμή θα το καλύψει το monoblock. Άσε που μάλλον είναι αλουμινένιο και θα γίνει π@@τ@ν@ με τους χαλκούς στο υπόλοιπο σύστημα, αλλά γενικά και λόγω τιμής, ούτε καν. :D Τέλος πάντων έστειλα mail στην EK και περιμένω να μου πουν τι σκοπεύουν να κάνουν στο launch με τα blocks.

Ποια μητρικη σκεφτεσαι αν επιτρεπεται?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...