Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Εντάξει τον 2700Χ τον στέλνει για σταφύλια πάντως..

Που είναι και φρούτο της εποχής...

Πάντως οι αξιόλογοι επεξεργαστές έρχονται σε ρυθμό πολυβόλου... Διαλέγεις κατασκευαστή και περιμένεις το πολύ ένα 6μηνο... Άντε αν αργεί λίγο πας απέναντι τελικά και πάλι παίρνεις σούπερ μπλιμπλικι.

Επεξ/σία από dimoskoutr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators
6 minutes ago, dimoskoutr said:

Και καποιοι από την πρώτη μερα γιατί μπορούν! Γούστα είναι αυτά.

Count me in. Αρκεί να βγει αρχές Οκτώβρη.

1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Count me in. Αρκεί να βγει αρχές Οκτώβρη.

Ναι βρε κατανοώ, εγώ πάλι δεν κουνιέμαι από τον 1600 μου αλλά γούστα είναι αυτά. Και κυρίως στο χόμπι μας γούστα βγάζουμε... Άντε και κόμπλεξ καμιά φορά έτσι για να γίνεται της Βοσνίας. :-)

3 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Που είναι και φρούτο της εποχής...

Καταρχήν τα σταφύλια δεν είναι της εποχής πλέον, αυτά που τρως είναι ψυγείου.

Πάντως βλέποντας τα bench πάνω δεν βλέπω και κανένα λόγο να αλλάξω τον 6700k.. Μια χαρά την παλεύει σε παιχνίδια και δεν χάνει και τπτ. Και για προγραμματισμό που κάνω + 50 tabs + photoshop + 2 browser μια χαρά είναι.. 

1 ώρα πριν, ShooterX είπε

Μπομπα...  απο οτι βλεπω παιζει να εχει και καλο headroom για Overclocking αν για τα 5ghz θελει 1.28v αν το διαβασμα ειναι σωστο. Βεβαια αυτο θα εξαρτηθει και απο τα temps.

Μου την σπαει που δεν βαζουν και ενα tab απο τις μνημες να ξερουμε που παιζουν...

• Like 2

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, dimoskoutr said:

Ναι βρε κατανοώ, εγώ πάλι δεν κουνιέμαι από τον 1600 μου αλλά γούστα είναι αυτά. Και κυρίως στο χόμπι μας γούστα βγάζουμε... Άντε και κόμπλεξ καμιά φορά έτσι για να γίνεται της Βοσνίας. :-)

Ε δε θα ήταν τουλάχιστον βλακεία αφού στήνω που στήνω τώρα, να έβαζα έστω 8700Κ όταν σε 15-20 μέρες περιμένουμε 9700Κ/9900Κ? :-) 
Κι εγώ αν είχα στήσει πέρσι με 1600 σιγά μην κουνιόμουν.

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 1

3 hours ago, narta said:

To θεμα ειναι, εφτασε η 14nm λιθογραφια στα ορια της; Λιγο που κοιταξα το αρθρο (το οποιο ειναι μοναδικο και ισως με μπανανα κομματι) θελει αρκετο ρευμα για να φτασει τα 5 all core. Αν σε αυτο προσθεσουμε το οτι ο 8700k φτανει για πλακα εκει με καλη ψυξη και θα ειναι και κανα 50αρικο (μια καλη αεροψυκτρα) φθηνοτερος, δεν νομιζω να παει κανενας να τα σπρωξει εκει.

Ο 8700k για πλακα δεν φτανει εκει, θες καλο κομματι, ειδικα αν το θες για 24/7 (χειμωνα καλοκαιρι) και χωρις delid. 

3 λεπτά πριν, strawman είπε

Ο 8700k για πλακα δεν φτανει εκει, θες καλο κομματι, ειδικα αν το θες για 24/7 (χειμωνα καλοκαιρι) και χωρις delid. 

Δεν νομιζω να μιλαει κανενας για τσιπακια με τσιχλοπαστα χωρις delid 🤣

1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

IPC ολόιδιο, ούτε 1% διαφορά δε θα έχει.

Μα είναι οι ίδιοι πυρήνες με ίδια αρχιτεκτονική, interconnect κτλ, από πού να προκύψει η βελτίωση σε IPC;

@narta Εξαρτάται το κομμάτι, σαν μέσο όρο κάπου στα 4.8 είναι το όριο για την οδοντόπαστα με αερόψυκτρα, με καλή ΑΙΟ μπορούν να παίξουν και στα 4.9-5 αν η τάση δεν είναι πολύ υψηλή, εφόσον μιλάμε για νορμάλ φορτία.

• Like 2

Μιας και αναφέρατε το σκορ ~ 1680 για 8700k στο cinebench @5.0ghz... εγώ όσα run και να κάνω κινούμαι στα ~ 1630. Παίζει ρόλο και η cache; Στα 4.5 είναι σε μένα. Μνήμες 3600 (16-16-16-36). Έκδοση cinebench R15.0 (RC184115DEMO)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

Μιας και αναφέρατε το σκορ ~ 1680 για 8700k στο cinebench @5.0ghz... εγώ όσα run και να κάνω κινούμαι στα ~ 1630. Παίζει ρόλο και η cache; Στα 4.5 είναι σε μένα. Μνήμες 3600 (16-16-16-36). Έκδοση cinebench R15.0 (RC184115DEMO)

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1
  • Thanks 1

Μέχρι να έρθει η AMD να πετάξει τον 2800Χ στο παιχνίδι και να πάρει κεφάλι στο σκορ. Δε βλέπω πως η Intel θα χτυπήσει στα 10nm τα αντίστοιχα 7nm της AMD, μπορει να μου το εξηγήσει κάποιος; Σοβαρή ερώτηση είναι 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...