Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα δεν γράφω κάτι διαφορετικό από εσένα, αν η καρτα σου είναι της ταξης 1080p 30 έως 60 fps, που ουσιαστικά είναι ειτε high end  κάρτες του 2011, είτε νέες 1050/560 κτλ. σαφώς και ο 4/4 i5 είναι εντάξει, όπως επίσης αν παίζεις μόνο κάτι online παιχνίδια τύπου lol/csgo που τρέχουν και σε μια πατάτα.

Αν δεις την γενική εικόνα, σου αρέσουν τα ports από κονσόλες, τα ΑΑΑ από ubi, ms, se και διάφορα άλλα games, έχεις ένα τυπικό 1080p60hz και δεν σου αρέσει το shuttering μπαίνω βγαίνω στο vsync η παίζω με tearing. Ε δεν κανει ο i5, κυρίως παλιότεροι κλειδωμενοι και χαμηλά χρονισμενοι, ακόμα και οι 1 gen ryzen δεν κανουν, κυρίως με φθηνιαρικες μνήμες και σχετικά stock settings.

Δυστηχως δεν γράφει μηχανές γραφικων μόνο η id, ούτε έχουμε φτάσει σε dx12/vulkan only μηχανές, καλά θα ήταν.

Δημοσ.

Το ότι υπάρχει γενικά στο insomnia μια υπερβολή σχετικά με το hardware είναι γεγονός, είναι το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κάποιος αν διαβάσει λίγα posts.

Είναι σαν να ρωτάει κάποιος "τι hardware να αγοράσω" και οι περισσότεροι που θα διαβάσουν το ερώτημα του θα το μεταφράσουν "ποιό είναι το καλύτερο hardware" για να αγοράσω.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Μα δεν γράφω κάτι διαφορετικό από εσένα, αν η καρτα σου είναι της ταξης 1080p 30 έως 60 fps, που ουσιαστικά είναι ειτε high end  κάρτες του 2011, είτε νέες 1050/560 κτλ. σαφώς και ο 4/4 i5 είναι εντάξει, όπως επίσης αν παίζεις μόνο κάτι online παιχνίδια τύπου lol/csgo που τρέχουν και σε μια πατάτα.

Αν δεις την γενική εικόνα, σου αρέσουν τα ports από κονσόλες, τα ΑΑΑ από ubi, ms, se και διάφορα άλλα games, έχεις ένα τυπικό 1080p60hz και δεν σου αρέσει το shuttering μπαίνω βγαίνω στο vsync η παίζω με tearing. Ε δεν κανει ο i5, κυρίως παλιότεροι κλειδωμενοι και χαμηλά χρονισμενοι, ακόμα και οι 1 gen ryzen δεν κανουν, κυρίως με φθηνιαρικες μνήμες και σχετικά stock settings.

Δυστηχως δεν γράφει μηχανές γραφικων μόνο η id, ούτε έχουμε φτάσει σε dx12/vulkan only μηχανές, καλά θα ήταν.

Το θεμα ξερεις ποιο ειναι?Οτι για να δωσεις χρηματα σε hardware οπως αναφερεις σημαινει οτι θα αγορασεις και καποια παιχνιδια ετσι?Η ακομα και αν παιζεις τα γνωστα online παιχνιδια θα εχεις και αναλογα περιφερειακα/οθονη/hardware.

Εγω ρε παιδια κυριολεκτικα μονο εδω στο forum εχω δει τα build που βλεπουμε.Και γενικα μονο στο internet θα πετυχω Ελληνες να παιζουν και 3-4παιχνιδια.

Ισως να ειμαι η μειοψηφια εγω και να εχετε πολλους φιλους εσεις οι οποιοι παιζουν σε 1440p 144hz monitors τι να πω.

Εμεις μιλαμε για 6 και 8core i7 οταν στην Ελλαδα αρκετοι ουτε i5 8400 δεν μπορουν/θελουν να αγορασουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα παντως απο τον κυκλο μου ο χειροτερος κυκλοφορει με 4770k απο CPU και 1060 απο καρτα γραφικων 😛 

Και δεν ειναι δα και περιεργο, αν το hobby σου ειναι το gaming και εχεις τελειωσει το σχολειο δεν νομιζω να υπαρχει λογος να εχεις ξεμεινει με hardware 5ετιας+

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, music_lover είπε

Το ότι υπάρχει γενικά στο insomnia μια υπερβολή σχετικά με το hardware είναι γεγονός, είναι το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κάποιος αν διαβάσει λίγα posts.

Είναι σαν να ρωτάει κάποιος "τι hardware να αγοράσω" και οι περισσότεροι που θα διαβάσουν το ερώτημα του θα το μεταφράσουν "ποιό είναι το καλύτερο hardware" για να αγοράσω.

Το εχω διαβασει απειρες φορες του τυπου να μην προτεινεται καν ενας i5 8400 ή ακομα και i3 8100 λες και μονο με i5 ξεκλειδωτο ή i7 μπορεις να παιξεις παιχνιδια.

Προσοχη αλλο να παιξεις και αλλο αν θες το καλυτερο αποτελεσμα(που θα πρεπει και το υπολοιπο συστημα να ειναι φυσικα περαν του πυργου).

• Like 1
Δημοσ.

πάντως το ρωσακι εδώ μια χαρά το παίζει το παιχνιδάκι και άμα ρίξεις και λίγο τα setings κάτι τρέχει στα γύφτικα δηλαδη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

gtx 1066 ειναι νεα καρτα? :D

Περαν της πλακας παντως αυτα τα video γενικα γιαυτο ανεβαινουν.Για να βλεπουν αρκετοι που εχουν μεινει με τους παλιοτερους επεξεργαστες αν χρειαζεται να αναβαθμισουν ή οχι.

Ε και μιας και βλεπουν οτι μια 1060 τρεχει μια χαρα το τελευταιο Far Cry σου λενε''τι να τον κανω τον 8700κ?Σιγα τις τρομερες διαφορες''

Αλλα παραδειγμα τετοιου video φυσικα με ακομα καλυτερο παραδειγμα ενα i7 2600k(που οποιος εχει 2500κ μπορει να τσιμπησει παμφθηνα πλεον απο αγγελιες).Φυσικα ο συγκεκριμενος reviewer εφαγε κραξιμο που εκανε τα τεστ με 1070 και ανεβασε αργοτερα και αλλο ενα με 1080ti,αλλα νομιζω οτι ο τιτλος του τα λεει ολα.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Fulgore είπε

Το εχω διαβασει απειρες φορες του τυπου να μην προτεινεται καν ενας i5 8400 ή ακομα και i3 8100 λες και μονο με i5 ξεκλειδωτο ή i7 μπορεις να παιξεις παιχνιδια.

Προσοχη αλλο να παιξεις και αλλο αν θες το καλυτερο αποτελεσμα(που θα πρεπει και το υπολοιπο συστημα να ειναι φυσικα περαν του πυργου).

Εγω οταν ειπα οτι παίζω μια χαρά με i5 4690k και εχω οθόνη 1440p/60fps ηταν σαν να μου λέγανε πέτα τον.

Όμως το ποιό hardware είναι το καλύτερο είναι λίγο πολύ γνωστό και σίγουρα δεν ενδιαφέρει αυτόν που θα ρωτήσει τι να αγοράσει για να κανει απλώς την δουλειά ή το χόμπι του.

Το θέμα είναι ποιο hardware εξυπηρετεί καλά τις ανάγκες του καθενός και εκεί είναι που μπερδεύεται το πράγμα όταν ακούγονται προτάσεις για overpower υλικό.

Αν πχ ρωτήσω τι ψύξη να παρω για ελαφρύ oc ενός ξεκλείδωτου intel cpu στο τέλος θα καταλήξω στο συμπέρασμα "πάρε την nzxt x62"..αλλά αυτό είναι η απάντηση στο ποιά είναι η καλύτερη (ή μια απο τις καλύτερες τέλος πάντων) και οχι ποιά χρειάζομαι.

Δημοσ.

Σήμερα ένας oced 2500Κ είναι ανεπαρκής ακόμα και για 60fps. Θυμάμαι ότι ακόμα και για το witcher 3 πόσταραν παράπονα σε ξένα φόρα για σχεδόν 100% usage. Σε ACO κτλ. δεν το συζητάμε καν. Αντίθετα ο 2600K κρατάει καλά για 60 ή και 75 καρέ, αφού ουσιαστικά πρόκειται για έναν 7600K(στα πολυνηματικά games) λόγω του HT.

Το γεγονός ότι γίνονται αναφορές σε χρήστες που ακόμα παίζουν σε top cpu εξαετίας ως δήθεν απόδειξη του ότι δεν χρειαζόμαστε ισχυρά CPU, απλά αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της μακροζωίας των CPU. Γιατί όπως ακριβώς οι κλειδωμένοι i5 εποχής sandy bridge καταποντίζονται σε σύγχρονα games έτσι ακριβώς θα γίνει με τους τωρινούς κλειδωμένους. Άσχετα αν οι τελευταίοι κρατήσουν λίγο παραπάνω λόγω γενικότερης επιβράδυνσης της τεχνολογίας σε επίπεδο hw και sw.

Εγώ πάντως βλέποντας το παρακάτω στο Origins από 4c/8t(με υποψία gpu περιορισμού) συμπεραίνω ότι αν ο 8700Κ είναι cpu για επαετία, τότε ο επερχόμενος 9700K με 8c/16t είναι ίσως το τελευταίο cpu κάποιου μέχρι να πάει σε κάτι...από γραφένιο, κβαντικό, μοριακό, βιολογικό ή και γω δεν ξέρω τι άλλο. Γι'αυτό και προτείνεται ένας φθηνός 8700K(λέγε με 9600K) ή και λίγο παρακάτω. Δες ξέρεις πόσα πράγματα θα αλλάξουν σε 10+ χρόνια.

Spoiler

ACO-4700-2c.png.673354488d8e886f61575a76431459b3.png

ACO-4700-1c.png

υ.γ.: Το χάσμα intel-AMD στα games εξακολουθεί να παραμένει μεγάλο. Απλά χρειάζονται κάρτες επιπέδου 1180Ti για να το δεις και μάλιστα στα τωρινά games σε 1080p. Γι'αυτό και τόσοι πάνε άφοβα σε ryzen.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Σήμερα ένας oced 2500Κ είναι ανεπαρκής ακόμα και για 60fps. Θυμάμαι ότι ακόμα και για το witcher 3 πόσταραν παράπονα σε ξένα φόρα για σχεδόν 100% usage. Σε ACO κτλ. δεν το συζητάμε καν. Αντίθετα ο 2600K κρατάει καλά για 60 ή και 75 καρέ, αφού ουσιαστικά πρόκειται για έναν 7600K(στα πολυνηματικά games) λόγω του HT.

Το γεγονός ότι γίνονται αναφορές σε χρήστες που ακόμα παίζουν σε top cpu εξαετίας ως δήθεν απόδειξη του ότι δεν χρειαζόμαστε ισχυρά CPU, απλά αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της μακροζωίας των CPU. Γιατί όπως ακριβώς οι κλειδωμένοι i5 εποχής sandy bridge καταποντίζονται σε σύγχρονα games έτσι ακριβώς θα γίνει με τους τωρινούς κλειδωμένους. Άσχετα αν οι τελευταίοι κρατήσουν λίγο παραπάνω λόγω γενικότερης επιβράδυνσης της τεχνολογίας σε επίπεδο hw και sw.

Εγώ πάντως βλέποντας το παρακάτω στο Origins από 4c/8t(με υποψία gpu περιορισμού) συμπεραίνω ότι αν ο 8700Κ είναι cpu για επαετία, τότε ο επερχόμενος 9700K με 8c/16t είναι ίσως το τελευταίο cpu κάποιου μέχρι να πάει σε κάτι...από γραφένιο, κβαντικό, μοριακό, βιολογικό ή και γω δεν ξέρω τι άλλο. Γι'αυτό και προτείνεται ένας φθηνός 8700K(λέγε με 9600K) ή και λίγο παρακάτω. Δες ξέρεις πόσα πράγματα θα αλλάξουν σε 10+ χρόνια.

Απόκρυψη περιεχομένων

ACO-4700-2c.png.673354488d8e886f61575a76431459b3.png

ACO-4700-1c.png

υ.γ.: Το χάσμα intel-AMD στα games εξακολουθεί να παραμένει μεγάλο. Απλά χρειάζονται κάρτες επιπέδου 1180Ti για να το δεις και μάλιστα στα τωρινά games σε 1080p. Γι'αυτό και τόσοι πάνε άφοβα σε ryzen.

Μαντης - μελοντολογος pirmen! Ο Παισιος του gaming

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
Στις 23/5/2018 στις 10:08 ΜΜ, Razor333 είπε

Σε αυτα τα settings χωρις recording στα ιδια σημεια εχω πανω απο 60fps εστω και οριακα, με recording πεφτει σε σημεια κατω απο 60fps. Δεν ξερω γιατι στα 1440p που παιζω με αυτα τα settings εχω drops κατω απο 60 και δεν ειναι η καρτα, ισως οντως να ανεβαινει λιγο η δυσκολια με την αναλυση και για το cpu. Οπως το βλεπω χωρις τα 4 επιπλεον threads απο το HT υστερει και λογικα και στο mafia δεν θα ειναι πανω απο 60 σε πολλα σημεια. Δεν νομιζω οτι ο locked i5 ηταν καλυτερη επιλογη, οπως και να το δουμε και σαν συστημα σε μια γενικη εικονα.

Το farcry 5 το canned δεν λεει και πολλα, γενικα ειναι ενα παιχνιδι που ενω τσουλαει πολυ καλα πανω απο 60fps, εχει 3-4 συγκεκριμενες σκηνες που επεφτε στα 50-55, δεν ξερω αν με τον i5-7500 θα ηταν καλυτερα τα πραγματα, μπορει και να ηταν, στο 50-60% cpu usage παιζει ετσι και αλλιως, μπορει να βοηθαει το low memory latency.

Οπως και να εχει η διαφορα στην τιμη δεν ειναι μικρη, ο 6700Κ δεν παυει να ηταν πριν ουτε 2 χρονια flag ship των 399. Ακομα και ο 7500 ηταν ακριβοτερη λυση και σιγουρα οχι πιο ολοκληρωμενη.

Λογικα παντα ο 2500x που ερχεται με αρκετα πιο μειωμενο memory latency και αλλα 400MHz (λογικα) stable 24/7 O/C  πανω απο τον 1400, θα κλεισει την ψαλιδα και μιλαμε για ενα cpu των ουτε 150€.

Μονος σου το λες, περιμενεις την intel να βγαλει τους 8/16 για να παρεις 6/12 στα 200, αλλα χωρις το σπρωξιμο απο τον ανταγωνισμο, δεν θα φτασεις σε αυτο το σημειο συντομα. Μια χαρα τραβαει τον 8700Κ μεχρι τους ryzen 2, εκτος και αν παιξει ενα μοντελο 8/16 λογο γοητρου, αλλα η τιμουλα δεν σημαινει οτι θα ειναι καλη, στην καλυτερη θα παιξει στα 400€.

με τιποτα δεν εχει 60 καρε με 1060 και 7400 στο mafia 3. σε σκηνες μαχης 40-53fps θα εχει ή καπου εκει. τωρα αν κανει καμια βολτα με το αυτοκινητο εκει μπορει.

τωρα εσυ εχεις 2+2 και την μιση cache απο 1500χ 4+4 δηλαδη και στατιστικα πληρωνεις συχνοτερα τo latency με το αλλο die και αυτο αν εχεις hit.

Δημοσ.

Αρκετά ενδιαφέρον να χρησιμοποιείτε το... ξεχασμένο igpu. Δεν περίμενα τέτοια αύξηση επιδόσεων.

Πλάκα θα έχει να δούμε χρήση του και σε games

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

https://www.gamersnexus.net/guides/3310-adobe-premiere-benchmarks-rendering-8700k-gpu-vs-ryzen

https://www.youtube.com/watch?v=Tj6rUdhmIvQ

Η βελτίωση επιδόσεων στο Adobe Premiere μετά από το patch για την εκμετάλλευση της ενσωματωμένης gpu.

Τελικα η ποιοτητα βελτιωθηκε; Το quicksync δεν ειναι κατι καινουριο, το ανακαλυψε και η adobe μετα απο σχεδον μια 10ετια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...