Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Δεν ξερω τι χρειαζονται οι υπολοιποι αλλα στην περιπτωση μου ειναι αναγκαιος κυριως επειδη εχω ηδη z370 μητρικη και 144hz monitor.

Με τι καρτα εισαι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Οι φημες και για 4.5ghz στους τωρινους ryzen λεγανε και οτι οι ryzen 5 θα παιζουν στα ισια με τον 8700κ,αλλα ειδαμε στην πραξη τι ισχυε τελικα....

Υπαρχει λογος που λεγονται''φημες....

Βεβαια εννοειται οτι κραταμε παντα μικρο καλαθι οπου βλεπουμε φουσκωμενα τα νουμερα(οπως στα 5.5ghz που αναφερθηκαν πιο πισω).

Δεν ξερω τι χρειαζονται οι υπολοιποι αλλα στην περιπτωση μου ειναι αναγκαιος κυριως επειδη εχω ηδη z370 μητρικη και 144hz monitor.

Και δηλαδη πιστευεις οτι με τον 9900k θα τα πιασεις τα 144hz και οτι ο 8700k φταιει που δεν τα εχεις τωρα.... ρε συ fulgore δεν σε ειχα για τοσο αφελη . 

6 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Επεξ/σία από noFEARgr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Με τι καρτα εισαι?

1080ti.

19 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Και δηλαδη πιστευεις οτι με τον 9900k θα τα πιασεις τα 144hz και οτι ο 8700k φταιει που δεν τα εχεις τωρα.... ρε συ fulgore δεν σε ειχα για τοσο αφελη . 

Δεν καταλαβες,δεν ειπα οτι τωρα με κοβει ο 8700κ σε αυτο.

Ειπα οτι στην περιπτωση μου θα μου προσφερει το κατι παραπανω.Και αυτο πηγαινε στο σχολιο που εκανες για το οτι ολοι ξαφνικα χρειαζομαστε 8πυρηνο.

Ουτως ή αλλως η επομενη μου αναβαθμιση(με το καλο)θα παει για μετα το 2021+(μεχρι τοτε σωθηκαμε)με τις ddr5 μνημες που θα γινει ριζικη αλλαγη πλατφορμας.

Γιατι και για τον 7700κ τα ιδια γραφονταν περυσι και γενικα για τους 4πυρηνους i7 μεχρι που ηρθε ο 8700κ(γιατι ο 7700κ ηταν μπροστα στα benchmarks απο τους ryzen) και ξαφνικα καποιοι φαγανε τα λογια τους.

Ειδες τωρα ξαφνικα στα πιο καινουργια παιχνιδια πως βγαινει μπροστα ο 8700κ σε σχεση με τα αρχικα Benchmarks που τον εβγαζαν μεχρι και πισω απο τον 8400(linus)στα παλιοτερα παιχνιδια?Γιατι και για τον 8700κ αυτο γραφανε αρκετοι στο προηγουμενο θεμα.Οτι θα αξιοποιηθει στο μελλον..Ολως τυχαιως οι περισσοτεροι που τα εγραφαν αυτα στο προηγουμενο θεμα,εχουν εξαφανιστει απο αυτο.

Ουτως ή αλλως και 5ghz(με αερα) να εχει ο 9900κ ,προσφερει πανω κατω τα ιδια ρολογια με τον 8700κ αλλα σου δινει 2παραπανω πυρηνες και 4 παραπανω threads,αρα μια χαρα αναβαθμιση θεωρειται(οχι μεγαλη βεβαια)ειδικα αν εχεις ηδη Z370 μητρικη.

Τωρα το οτι θα κοστιζει πολυ δεν ειναι κατι καινουργιο.Και ο 8700κ κοστιζε αναλογα σε σχεση με τον ryzen 5.

Δεν ειμαι αφελης,ουτως ή αλλως για μενα προσωπικα μιλησα με βαση παντα το συστημα μου,δεν γενικευσα καπου,ουτε ειπα πουθενα οτι ολοι πρεπει να τρεξουν να τον αγορασουν day one ή γενικα να παρουν αυτον. Μην τα μπερδευεις.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Fulgore είπε

1080ti.

Δεν καταλαβες,δεν ειπα οτι τωρα με κοβει ο 8700κ σε αυτο.

Ειπα οτι στην περιπτωση μου θα μου προσφερει το κατι παραπανω.Και αυτο πηγαινε στο σχολιο που εκανες για το οτι ολοι ξαφνικα χρειαζομαστε 8πυρηνο.

Ουτως ή αλλως η επομενη μου αναβαθμιση(με το καλο)θα παει για μετα το 2021+(μεχρι τοτε σωθηκαμε)με τις ddr5 μνημες που θα γινει ριζικη αλλαγη πλατφορμας.

Γιατι και για τον 7700κ τα ιδια γραφονταν περυσι και γενικα για τους 4πυρηνους i7 μεχρι που ηρθε ο 8700κ(γιατι ο 7700κ ηταν μπροστα στα benchmarks απο τους ryzen) και ξαφνικα καποιοι φαγανε τα λογια τους.

Ειδες τωρα ξαφνικα στα πιο καινουργια παιχνιδια πως βγαινει μπροστα ο 8700κ σε σχεση με τα αρχικα Benchmarks που τον εβγαζαν μεχρι και πισω απο τον 8400(linus)στα παλιοτερα παιχνιδια?Γιατι και για τον 8700κ αυτο γραφανε αρκετοι στο προηγουμενο θεμα.Οτι θα αξιοποιηθει στο μελλον..Ολως τυχαιως οι περισσοτεροι που τα εγραφαν αυτα στο προηγουμενο θεμα,εχουν εξαφανιστει απο αυτο.

Ουτως ή αλλως και 5ghz(με αερα) να εχει ο 9900κ ,προσφερει πανω κατω τα ιδια ρολογια με τον 8700κ αλλα σου δινει 2παραπανω πυρηνες και 4 παραπανω threads,αρα μια χαρα αναβαθμιση θεωρειται(οχι μεγαλη βεβαια)ειδικα αν εχεις ηδη Z370 μητρικη.

Τωρα το οτι θα κοστιζει πολυ δεν ειναι κατι καινουργιο.Και ο 8700κ κοστιζε αναλογα σε σχεση με τον ryzen 5.

Δεν ειμαι αφελης,ουτως ή αλλως για μενα προσωπικα μιλησα με βαση παντα το συστημα μου,δεν γενικευσα καπου,ουτε ειπα πουθενα οτι ολοι πρεπει να τρεξουν να τον αγορασουν day one ή γενικα να παρουν αυτον. Μην τα μπερδευεις.

Φιλτατε σε διαβάζω με ενδιαφέρον πάντα αλλά σαν να θυμάμαι κάπου όταν πήρες τον 8700k έλεγες ότι θα είσαι καλυμμένος για πολύ καιρό... Που πήγε αυτό και πας για 9900k τώρα; Σαν να τα γυρίζεις και εσύ λιγάκι; Αν δεν θυμάμαι καλά την συγνώμη μου.

Επεξ/σία από dimoskoutr

Είσαι καλυμμένος για πολύ καιρό με τον 8700Κ, το αν έχει το μικρόβιο της αναβάθμισης κάποιος είναι άλλο θέμα.

• Like 3

44 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Φιλτατε σε διαβάζω με ενδιαφέρον πάντα αλλά σαν να θυμάμαι κάπου όταν πήρες τον 8700k έλεγες ότι θα είσαι καλυμμένος για πολύ καιρό... Που πήγε αυτό και πας για 9900k τώρα; Σαν να τα γυρίζεις και εσύ λιγάκι; Αν δεν θυμάμαι καλά την συγνώμη μου.

Δεν εχεις αδικο,οντως ειχα γραψει οτι ο 8700κ ειναι μια χαρα για μενα και εξακολουθει να ισχυει αυτο φυσικα δεν αλλαξε κατι.

Αλλα ολα αυτα ειχαν γραφτει πριν βγουν στην φορα τα πραγματα του 9900κ που δεν γνωριζα οπως

-υποστηριξη σε z370(που εχω ηδη)

-soldered(που με ενδιαφερει γιατι δεν εχω κορυφαια υδροψυξη αλλα αεροψυξη)

-υψηλα ρολογια(αρα δεν χανω κατι απο τον 8700κ)

-8c/16t

Μπορω αν θελω να μεινω με τον 8700κ ακομα και τωρα,αλλα αν η χρηματικη διαφορα δεν ειναι μεγαλη που ακριβως ειναι το προβλημα?Ξεκαθαρη αναβαθμιση απο τον ηδη υπαρχον 8700κ μου ειναι(οπως τον ξερουμε απο τις φημες παντα)και αν μπαινει και στην μητρικη που ηδη εχω γιατι να μην κανω την αναβαθμιση?

Ουτως ή αλλως για τον εαυτο μου μιλαω,δεν ειπα οτι οσοι εχουν 8700κ να τρεξουν να τον πουλησουν για να παρουν τον 9900κ.

Αν ο 9900κ(μιας και δεν εχει ανακοινωθει επισημα ακομα)δεν υποστηριζεται απο τις ηδη Z370 μητρικες,δεν προκειται να μπω στο τρυπακι να πουλησω και μητρικη για αυτον.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για καθήστε ρε παλικάρια λόγαριασμο θα δώσει ο καθένας που θέλει να βάλει 9900κ? Πουλάει τον 8700k και βάζει και 2 κατοστάρικα και παίρνει το δυνατότερο επεξεργαστή στην mainstream κατηγορία, χαρείτε τα συστήματά σας και μην ασχολείστε με το τι θα βάλει ο καθένας και γιατί 

Επεξ/σία από FORIS78
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από μένα ο 9900Κ στο 500ρικό + απλά δεν ...ακόμα είναι ικανός για αυτά που κάνω ο 8700Κ ....μετά από κανά τρίμηνο με τους new ryzen απέναντί του θα το σκεφτώ στο 350ρι που θα έχει τότε......

Επεξ/σία από BabisTs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα τον 9900k εχω περιεργεια να δω τι θα βγαλει η ιντελ.Ο 9900k μοιαζει ως απο τελευταια τσιπακια αυτης της ''γενιας'',δεν νομιζω να χωραει αλλα cores με τετοιες ταχυτητες με την υπαρχουσα κατασταση.

Θα ηταν υπερβολικο οπως βλεπω σε πολλα φορουμ να συγκρινεις με την λογικη του  pentium 4 τα σημερινα τσιπακια,γιατι και δυναμη εχουν και δεν εχουν και τοσο μεγαλη καταναλωση για αυτο που ειναι,αλλα το τελμα με τα ρολογια και την συχνοτητα,θα το λυσει μονο μια καινουργια αρχιτεκτονικη με υψηλοτερο ipc χαμηλοτερα ρολογια.

Επεξ/σία από Shadows

1 ώρα πριν, FORIS78 είπε

Για καθήστε ρε παλικάρια λόγαριασμο θα δώσει ο καθένας που θέλει να βάλει 9900κ? Πουλάει τον 8700k και βάζει και 200 κατοστάρικα και παίρνει το δυνατότερο επεξεργαστή στην mainstream κατηγορία, χαρείτε τα συστήματά σας και μην ασχολείστε με το τι θα βάλει ο καθένας και γιατί 

Αυτο για την τιμη το αφηνω ακομα ως ενα ερωτηματικο γιατι αν οντως day one παιξει τιποτα 550ευρω Ελλαδα(ολα τα εχω πιθανα οταν μιλαμε για φημες,ειδικα στις τιμες)τοτε εννοειται οτι θα παει για αργοτερα η αναβαθμιση/αλλαγη.

2 ώρες πριν, Fulgore είπε

Δεν εχεις αδικο,οντως ειχα γραψει οτι ο 8700κ ειναι μια χαρα για μενα και εξακολουθει να ισχυει αυτο φυσικα δεν αλλαξε κατι.

Αλλα ολα αυτα ειχαν γραφτει πριν βγουν στην φορα τα πραγματα του 9900κ που δεν γνωριζα οπως

-υποστηριξη σε z370(που εχω ηδη)

-soldered(που με ενδιαφερει γιατι δεν εχω κορυφαια υδροψυξη αλλα αεροψυξη)

-υψηλα ρολογια(αρα δεν χανω κατι απο τον 8700κ)

-8c/16t

Μπορω αν θελω να μεινω με τον 8700κ ακομα και τωρα,αλλα αν η χρηματικη διαφορα δεν ειναι μεγαλη που ακριβως ειναι το προβλημα?Ξεκαθαρη αναβαθμιση απο τον ηδη υπαρχον 8700κ μου ειναι(οπως τον ξερουμε απο τις φημες παντα)και αν μπαινει και στην μητρικη που ηδη εχω γιατι να μην κανω την αναβαθμιση?

Ουτως ή αλλως για τον εαυτο μου μιλαω,δεν ειπα οτι οσοι εχουν 8700κ να τρεξουν να τον πουλησουν για να παρουν τον 9900κ.

Αν ο 9900κ(μιας και δεν εχει ανακοινωθει επισημα ακομα)δεν υποστηριζεται απο τις ηδη Z370 μητρικες,δεν προκειται να μπω στο τρυπακι να πουλησω και μητρικη για αυτον.

Φιλτατε δεν θυμάμαι να δήλωσα ότι έχω πρόβλημα. Η παρατήρηση μου είχε να κάνει με το ότι σε εκείνο το ποστ σου που σχολίασα λες για κάποιους που αλλά λέγανε, άλλα έκαναν και εξαφανίστηκαν από εδώ... Αν κατάλαβα καλά...ε απλά όχι με αρνητική διάθεση σου επεσημανα ότι και εσύ άλλα είπες και άλλα θα κάνεις τελικά, οπότε δεν είναι και τόσο κακό αυτό... Αν σε πείραξε την συγνώμη μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

λες για κάποιους που αλλά λέγανε, άλλα έκαναν και εξαφανίστηκαν από εδώ... Αν κατάλαβα καλά...ε απλά όχι με αρνητική διάθεση σου επεσημανα ότι και εσύ άλλα είπες και άλλα θα κάνεις τελικά, οπότε δεν είναι και τόσο κακό αυτό... Αν σε πείραξε την συγνώμη μου.

Συγνωμη αλλα που κολλαει αυτο που λες με αυτο που εγραψα εγω?Και γιατι με βαζεις στο ιδιο τσουβαλι με τα ατομα αυτα που μπηκαν στο προηγουμενο θεμα μονο και μονο για να δημιουργησουν χωρις λογο VS με αποτελεσμα να κλειδωθει αυτο?

Τι αλλα ειπα και αλλα κανω?Οι νεοι 6πυρηνοι και συγκεκριμενα ο 8700κ ειναι τσιπακια που τον μεσο χρηστη ανετα τον βγαζουν για χρονια σε οτι χρηση και να κανει.

Βασικα μεχρι και οι προηγουμενοι 4πυρηνοι(ειδικα οι I7)το κανουν αυτο,αρα ποσο μαλλον οταν εχουμε και παραπανω πυρηνες πλεον στα ιδια χρηματα.

Το οτι εγω προσωπικα ειδα ενα μελλοντικο προιον που με ενδιαφερει για την δικη μου προσωπικη χρηση,δεν σημαινει οτι ξαφνικα εβγαλα αχρηστο τον υπαρχον 8700κ ή οτι αλλαξα αποψη για αυτον για το αν ειναι ικανος ή οχι για να πεις οτι αλλα ελεγα και αλλα εκανα.

Ασε που οπως ειπα αν τελικα δεν μπαινει στην τωρινη πλατφορμα(μενει να μαθουμε επισημα πλεον)δεν θα ασχοληθω καν μαζι του, γιατι επομενη πλατφορμα πλεον μονο με ddr5 μνημες θα κοιταξω και ισχυει αυτο δεν αλλαξε.

Α και μια διορθωση σε αυτο που εγραψα πιο πισω,2 θεματα εχουν ηδη κλειδωθει για τους καφεδες και ενα για τα ρυζια.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

[email protected] (100mhz)oc all cores vs stock vs [email protected] oc

Intel-Core-i9-9900K-3DMark-Timespy-CPU-Performance.png.e13b6a935d57ae2b27b72d4473a72da2.png

5.1ghz geekbench 4

Screen-Shot-2018-09-11-at-7_09.45-PM.png.c102ddcb3b552b7b910b52d6449c10c9.png

https://wccftech.com/intel-core-i9-9900k-cpu-3dmark-timespy-performance-benchmark-leak/

Επεξ/σία από ShooterX

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, ShooterX είπε

4,8ghz λετε να μην τραβαει απο ρολογια? Πως και δεν βαλανε κανενα στα 5ghz? Eπισης μεγαλη η διαφορα απο 4,7 στα 4,8  δεν δικαιολογειται για το time spy.

Επεξ/σία από akoinonitos

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...