thetiesthatbind Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, narta είπε Θα περιμενεις ομως 2 χρονια απο το commercial launch των ddr5 γιατι θα ειναι πανακριβες και παν-αργές στην αρχη. Μεχρι τωρα εχουμε δει 4400 @CL42 Καλά δε με πειράζει να περιμένω, για αυτό το λόγο έφτιαξα ένα σύστημα που θα μου βγάλει μια 5ετία θέλω να πιστεύω και οι μοναδικές παρεμβάσεις που θα μπορούσα να κάνω θα ήταν σε έναν 9900Κ (το 2020) και μια ώριμη RTX GPU, μέχρι να έρθει η ωρα αλλαγής σε DDR5. Τουλάχιστον, αυτό έχω στο μυαλό μου για το μετά Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2018 από thetiesthatbind 2
Arkin Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, narta είπε Θα περιμενεις ομως 2 χρονια απο το commercial launch των ddr5 γιατι θα ειναι πανακριβες και παν-αργές στην αρχη. Μεχρι τωρα εχουμε δει 4400 @CL42 CL42? Δηλαδη μιση αποδοση απο 3200cl16. Κατα το 2025 παλι καλη αναβαθμιση με 1-2 ενδιαμεσες για gpu. 20 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Καλά δε με πειράζει να περιμένω, για αυτό το λόγο έφτιαξα ένα σύστημα που θα μου βγάλει μια 5ετία θέλω να πιστεύω και οι μοναδικές παρεμβάσεις που θα μπορούσα να κάνω θα ήταν σε έναν 9900Κ (το 2020) και μια ώριμη RTX GPU, μέχρι να έρθει η ωρα αλλαγής σε DDR5. Τουλάχιστον, αυτό έχω στο μυαλό μου για το μετά Το ιδιο σκεπτικο ακριβως εχουμε. RTX απο την επομενη γενια εννοειται με μια καλη 1440 UW στα 120hz.
narta Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Arkin είπε CL42? Δηλαδη μιση αποδοση απο 3200cl16. Κατα το 2025 παλι καλη αναβαθμιση με 1-2 ενδιαμεσες για gpu. Ακομα δεν εχουμε καν JEDEC spec. Οταν θα βγουν στην αγορα θα εχουν φτασει κανενα 6400 @ CL32 Γρηγορες θα ειναι, αλλα το κυριοτερο ειναι οτι θα δουμε 32gb single side dimm. Imagine the possibilities.... (256gb-512gb @ HEDT ) 1
Arkin Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, narta είπε Ακομα δεν εχουμε καν JEDEC spec. Οταν θα βγουν στην αγορα θα εχουν φτασει κανενα 6400 @ CL32 Γρηγορες θα ειναι, αλλα το κυριοτερο ειναι οτι θα δουμε 32gb single side dimm. Imagine the possibilities.... (256gb-512gb @ HEDT ) Εχουμε δρομο με λιγα λογια. Single dimm 32gb με το καλο να ερθει αλλα να δουμε και το κοστος. Για την ωρα ακομα και τα 32 ειναι πολλα για τους καθημερινους χρηστες. Για productivity ομως θες 128 σιγουρα. 6400 με cl32 ειναι οτι και τα 3200cl16. Οπως ηταν και τα 1600cl8 στις dd3.
ilos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Arkin είπε Εχουμε δρομο με λιγα λογια. Single dimm 32gb με το καλο να ερθει αλλα να δουμε και το κοστος. Για την ωρα ακομα και τα 32 ειναι πολλα για τους καθημερινους χρηστες. Για productivity ομως θες 128 σιγουρα. 6400 με cl32 ειναι οτι και τα 3200cl16. Οπως ηταν και τα 1600cl8 στις dd3. Δεν ισχύει αυτό που γράφεις, εξαρτάται από το workload. Αν απαιτεί καθαρά bandwidth (πχ extract/compress σε συμπιεσμένα αρχεία) όσο μεγαλύτερο έχεις τόσο πιο γρήγορη θα είναι η εργασία. Tα χαμηλότερα cas ελάχιστο λόγο παίζουν αν έχεις χάσει το μισό bandwidth με τις DDR3. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που δε το πιασά ότι τα 32 θα είναι πχ τα generic timings που θα παίζουν οι πιο πολλές DDR5 στη πιάτσα. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2018 από ilos
Arkin Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, ilos είπε Δεν ισχύει αυτό που γράφεις, εξαρτάται καθαρά από το workload. Αν απαιτεί καθαρά bandwidth (πχ extract/compress σε συμπιεσμένα αρχεία) όσο μεγαλύτερο έχεις τόσο πιο γρήγορη θα είναι η εργασία. Tα χαμηλότερα cas ελάχιστο λόγο παίζουν αν έχεις χάσει το μισό bandwidth με τις DDR3. Για την αναλογια συχνοτητας προς cas τα εγραψα. Σε IF συστηματα οπως στους ryzen παιζει μεγαλο ρολο και το cl. Και αρκετες φορες βλεπουμε και αντιθετα αποτελεσματα οσο ανεβαινουμε συχνοτητα και ανεβαινουμε σε cas. Αναλογα το workload ομως και το socket. Για το extract/compress το BN ειναι ο ssd αν μπει ενας nvme με 2.5gb write τοτε παμε και στη μνημη.
ilos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Για την αναλογια συχνοτητας προς cas τα εγραψα. Σε IF συστηματα οπως στους ryzen παιζει μεγαλο ρολο και το cl. Και αρκετες φορες βλεπουμε και αντιθετα αποτελεσματα οσο ανεβαινουμε συχνοτητα και ανεβαινουμε σε cas. Αναλογα το workload ομως και το socket. Για το extract/compress το BN ειναι ο ssd αν μπει ενας nvme με 2.5gb write τοτε παμε και στη μνημη. Εξαρτάται το πόσο compressed είναι το κάθε αρχείο. Στο 99% των περιπτώσεων έχεις δίκιο έχουν "normal" compression και το bottleneck θα είναι πάντα ο δίσκος (ειδικά αν είναι sata3 hd/ssd). Σε περιπτώσεις που χρησιμοποιείς RAM drive ή nvme RAID το bottleneck θα είναι το cpu ή η μνήμη. 2
Arkin Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, ilos είπε Εξαρτάται το πόσο compressed είναι το κάθε αρχείο. Στο 99% των περιπτώσεων έχεις δίκιο έχουν "normal" compression και το bottleneck θα είναι πάντα ο δίσκος (ειδικά αν είναι sata3 hd/ssd). Σε περιπτώσεις που χρησιμοποιείς RAM drive ή nvme RAID το bottleneck θα είναι το cpu ή η μνήμη. Τωρα που το λες οντως υπαρχουν καποια αρχεια που τα συμπιεζουν στο θεο πχ αρχειο 20gb να ειναι 2-3gb εκει θελει τουμπανο cpu και ram. Οπως και να εχει εχουμε πολυ μελλον για ddr5 πιστευω μετα το 2022 θα δουμε σωστες τιμες και ταχυτητες σε σχεση με τις ddr4. Στις gpu θελω να δω 30-40tflops στα υπολοιπα δεν λειπει τιποτα. Για πιο βαρια σεναρια υπαρχει η hedt απο amd μερια με quad channel και 64 lanes φτιαχνεις συστημα που μπορει να αντεπεξελθει στα παντα. Σε mainstream gaming συστημα τα 3200cl16 ειναι υπεραρκετα για την ωρα.
thetiesthatbind Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 26 λεπτά πριν, Arkin είπε Τωρα που το λες οντως υπαρχουν καποια αρχεια που τα συμπιεζουν στο θεο πχ αρχειο 20gb να ειναι 2-3gb εκει θελει τουμπανο cpu και ram. Οπως και να εχει εχουμε πολυ μελλον για ddr5 πιστευω μετα το 2022 θα δουμε σωστες τιμες και ταχυτητες σε σχεση με τις ddr4. Στις gpu θελω να δω 30-40tflops στα υπολοιπα δεν λειπει τιποτα. Για πιο βαρια σεναρια υπαρχει η hedt απο amd μερια με quad channel και 64 lanes φτιαχνεις συστημα που μπορει να αντεπεξελθει στα παντα. Σε mainstream gaming συστημα τα 3200cl16 ειναι υπεραρκετα για την ωρα. Τα 3000@15 να λες ειναι υπεραρκετά :Ρ
Arkin Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, thetiesthatbind είπε Τα 3000@15 να λες ειναι υπεραρκετά :Ρ 3000cl15 ειναι ιδια με 3200cl16. 1
thetiesthatbind Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μαγκες τα speaker ειναι universal? Δηλαδή μπαίνουν σε όλες τις MOBO ανεξαρτήτως προέλευσης; Θέλω να το βάλω πάνω σε μια AORUS Gaming 7, ξέρω έχει το debugger αλλά μαρεσει ο ήχος του boot Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2018 από thetiesthatbind
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Μαγκες τα speaker ειναι universal? Δηλαδή μπαίνουν σε όλες τις MOBO ανεξαρτήτως προέλευσης; Θέλω να το βάλω πάνω σε μια AORUS Gaming 7, ξέρω έχει το debugger αλλά μαρεσει ο ήχος του boot Τα ίδια είναι για όλες τις μητρικές. Παλιές και νέες.
ShooterX Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) https://videocardz.com/newz/asus-rog-strix-z390-i-and-prime-z390-a-motherboards-leaked Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από ShooterX 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις