Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Δεν έχει, αλλά θα έχει το κορυφαίο STP ο 9900Κ..

Ακριβώς το ίδιο που έχει ο 8600K , ο 8700K , o 8086K  που είναι οικονομικοτεροι.

Δεν θα σου δώσει τίποτα παραπάνω ο 9900 με τα 500+€ που θα ζητάει .

Μου μιλάς για STP όταν το προϊόν αυτό το μόνο που δίνει σε σχέση με τους προηγούμενους είναι +2cores  με +200€ σε κόστος.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adtakhs είπε

1950Χ --> νέα τιμή 600€ .

1920X --> νέα τιμή 430€ 

απ' όσο είδα.

Κοστος πλατφορμας με quad channel μνημες; Αυτο το συμπεριλαμβανεις;

Αλλο δινω 450€+150+250=850€ για να αλλαξω επεξεργαστη και αλλο δινω 430€+350€+420€(quad channel)=1200€. Και μην μου πεις παιρνεις 16gb μνημη με TR...

3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

θα έχει το κορυφαίο STP ο 9900Κ..

source or gtfo

με κλανιες αβγα δεν βαφονται, ακομα δεν ειδαμε ουτε leaked επιδοσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, narta είπε

Κοστος πλατφορμας με quad channel μνημες; Αυτο το συμπεριλαμβανεις;

Αλλο δινω 450€+150+250=850€ για να αλλαξω επεξεργαστη και αλλο δινω 430€+350€+420€(quad channel)=1200€. Και μην μου πεις παιρνεις 16gb μνημη με TR...

Αν ο 9900Κ έχει πάνω από 500€ , τότε μια χαρά παίρνεις TR4 μητρική με την διαφορά κόστους. Γιατί και ο 9900 δεν θα θέλει μητρική των 100€ ....

Για την μνήμη ότι θέλει ο κάθε ένας. Αν δεν μπορείς βάλε και 16gb .

Αλλά να συγκρίνεις κόστος σύνθεσης με 16 σε σχέση με σύνθεση με 32gb είναι ψιλο-χοντρο άτοπο.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2
Δημοσ.

Αν κλοκάρει από την μάνα του στα 5ghz, δεν το λες ότι έχει το ίδιο ST με 8600κ, 8700κ. Και αν by defauly πάει τόσο, με oc μπορεί να χτυπάει και 5.4ghz.

Ας δούμε τελικές τιμές πρώτα και μιλάμε.

Εγώ πάντως το ψιλοσκέφτομε για αναβάθμιση πλέον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Λόγω soldered θα πιάνει τα 5.2Ghz για πρωινό ο 9900K. Τα +2 cores θα δώσουν άνεση για streaming. Κοινώς θα 'ναι το καλύτερο CPU για streaming/gaming.

Τα ίδια δεν πιάνετε και εσείς με τον 8700Κ με delid και κορυφαία πάστα  ? 

Νομίζω με liquid metal είσαστε και ελαφρώς καλύτεροι από soldered.

Εγώ σε πολλά βλέπω τον 9900Κ για τα ίδια hz να είναι και ελαφρώς κάτω από 8700Κ λόγω context switching.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Λόγω soldered θα πιάνει τα 5.2Ghz για πρωινό ο 9900K

Θα είναι σε καλύτερο επίπεδο από τους 8700k με delid; Μου φαίνονται πολλά τα 5.2Ghz για 8/16 χωρίς μεγάλο vcore για 24/7. Εκτός αν όλα τα κομμάτια είναι διαλεγμένα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Αν ο 9900Κ έχει πάνω από 500€ , τότε μια χαρά παίρνεις TR4 μητρική με την διαφορά κόστους. Γιατί και ο 9900 δεν θα θέλει μητρική των 100€ ....

Για την μνήμη ότι θέλει ο κάθε ένας. Αν δεν μπορείς βάλε και 16gb .

Αλλά να συγκρίνεις κόστος σύνθεσης με 16 σε σχέση με σύνθεση με 32gb είναι ψιλο-χοντρο άτοπο.

Και 500 να εχει παλι η πλατφορμα ειναι πολυ ακριβοτερη.

Οσον αφορα την μνημη, βγες σε καποιο αξιολογο forum και πες πηρα TR και του εβαλα 4x4gb να πεσουν τα τσιμεντα απο τα γελια.

Δημοσ.

5Ghz θα πηγαίνουν με turbo τα 2 cores του..Λες να μην πιάνει τα 5.2 σε όλα τα cores με λογικό voltage ; Οι φήμες έλεγαν για 5.5Ghz, αλλά όπως είδαμε από τον 9700Κ θες 1.5v+ γι' αυτό τον χρονισμό, κοινώς θα είναι μόνο να τρέξεις κάνα benchmark. Διαφορές με τον 8700Κ δεν θα 'χει σε 1440P και άνω, απλά θα προσφέρει άνεση στο streaming.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Λόγω soldered θα πιάνει τα 5.2Ghz για πρωινό ο 9900K.

Η LM λενε ειναι καλυτερη απο soldered cpu. Οσον αφορα τις συχνοτητες, καθηστε να δουμε. 5.2 all core με 8cores θες οχι απλα αξιολογη ψυκτρα αλλα 280 AIO min. 14nm ειναι αυτα, θελουν και ρευμα και εχουν και θερμοτητα.

Δημοσ.

Ναι η LM λένε είναι ελαφρώς καλύτερη από solder. Εγώ πιστεύω πως με καλή ψύξη θα τα έχει τα 5.2Ghz all-cores ο 9900K. Θα δούμε σε λίγο καιρό αν έχω δίκιο ή όχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 5.1ghz θα τα έχουν σιγουρακι σχεδόν όλοι μέχρι 1.3-1.35v .... like 8086K.... από εκεί και πάνω θα παίξει ρόλο σε τι κομμάτι θα πέσεις για παραπάνω .... 

Επεξ/σία από BabisTs
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Τα 5.1ghz θα τα έχουν σιγουρακι σχεδόν όλοι μέχρι 1.3-1.35v .... like 8086K.... από εκεί και πάνω θα παίξει ρόλο σε τι κομμάτι θα πέσεις για παραπάνω .... 

Και 5 all core να ειναι παιδες δεν ειναι λιγο. Μιλαμε για 8core +30% πυρηνες και μιας και ειναι ιδια αρχιτεκτονικη και λιθογραφια τουλαχιστον +15%-20% heat output. Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα θελουν ΓΕΝΑΙΑ ψυξη.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, narta είπε

Και 5 all core να ειναι παιδες δεν ειναι λιγο. Μιλαμε για 8core +30% πυρηνες και μιας και ειναι ιδια αρχιτεκτονικη και λιθογραφια τουλαχιστον +15%-20% heat output. Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα θελουν ΓΕΝΑΙΑ ψυξη.

Εδω ψυχουμε τωρα τον 8700k με το κακο tim στον 9900k θα κολλησουμε που θα ειναι και soldered?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εδω ψυχουμε τωρα τον 8700k με το κακο tim στον 9900k θα κολλησουμε που θα ειναι και soldered?

Μα το TIM δεν αυξάνει τη θερμότητα που αποβάλλει... Οι +2 πυρήνες με απλά μαθηματικά θα είναι τουλάχιστον άλλο 30% παραπάνω θερμότητα από τον i7 8700k ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...