Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, narta είπε

Αν δεν τιμολογησει πιο κατω η intel δεν νομιζω να εχει και τοση επιτυχια. 450€ για mainstream τσιπακι δεν προκειται να κρτατηθει εκει ουτε με σφαιρες. 380€-400€ ειναι πιο λογικο και εμπορευσιμο.

Θα το δούμε...μακάρι να είναι όπως τα λές.......

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

55 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ναι λες και το Spectre μονο τους intel επεξεργαστες πιανει...Εδω πιανει και τους amd αλλα και μεχρι και αυτους των κινητων τηλεφωνων(και στα laptops/tablets) που πλεον πολλοι κανουν μεσω αυτων τις συναλλαγες τους(web banking και οχι μονο).

Εκει που κατοικοεδρευεις, μπορει οι τρυπες ασφαλειας να ειναι απλα δυο λεξεις, αλλα κατω στα datacenters ιδρωνει πολυς κοσμος. Αυτος που θελει να κανει ζημια, θα την κανει αν σε εχει βαλει στο ματι και αν εσυ γραφεις στα παλαιοτερα των υποδυματων σου της λεξεις Meltdown, Spectre και Forshadow θα την κανει πιο ευκολα. Καποιοι αλλοι εχουν αλλη λογικη απο αυτην. Μιας και εχουν ενδιαφεροντα περα απο το ποσα fps θα πιανει ο νεος τσιπιγιου της Intel με τις καινουριες καρτες.

55 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Και τελος δεν θυμαμαι κανεις να υποχρεωσε κανεναν να παει σε intel. Αφου οι amd ειναι πιο ''ασφαλεις'' οπως λενε και μερικοι ε τοτε ας αγορασουν amd και ας αφησουν το θεμα αυτο κυριως για οσους ενδιαφερονται για τους τελευταιους τρυπιους της μισητης παντα Intel.

Αμα χαλιεσαι τοσο πολυ απο σχετικα με το θεμα σχολια, κλεισε τα ματια, κανε block ή ξερωγωτι. Το "μη μου τους κυκλους ταρατε" πιανει μονο σε απολυτα ιδιωτικους χωρους και οχι σε δημοσια forum

• Like 1

9 λεπτά πριν, narta είπε

Εκει που κατοικοεδρευεις, μπορει οι τρυπες ασφαλειας να ειναι απλα δυο λεξεις, αλλα κατω στα datacenters ιδρωνει πολυς κοσμος. Αυτος που θελει να κανει ζημια, θα την κανει αν σε εχει βαλει στο ματι και αν εσυ γραφεις στα παλαιοτερα των υποδυματων σου της λεξεις Meltdown, Spectre και Forshadow θα την κανει πιο ευκολα. Καποιοι αλλοι εχουν αλλη λογικη απο αυτην. Μιας και εχουν ενδιαφεροντα περα απο το ποσα fps θα πιανει ο νεος τσιπιγιου της Intel με τις καινουριες καρτες.

Αμα χαλιεσαι τοσο πολυ απο σχετικα με το θεμα σχολια, κλεισε τα ματια, κανε block ή ξερωγωτι. Το "μη μου τους κυκλους ταρατε" πιανει μονο σε απολυτα ιδιωτικους χωρους και οχι σε δημοσια forum

Εφόσον περνουμε patches πιστεύω δεν θα έχουμε θέμα. Προσωπικά εκτός τα fps που με νοιαζουν έχω και 30 πορτοφόλια με νομίσματα από mining όπως και ebanking στον υπολογιστή οπότε δεν είναι ότι φαίνεται ο καθένας δεν ξέρετε τι έχει στον υπολογιστή και πόση αξία έχουν. 

3 λεπτά πριν, Mesqal είπε

400 o 9900K? Ονειρο θερινης νυχτος! Στα 599 τον κοβω, δεν την ξερετε καλα την intel 😫

7820x hedt 8/16 πάει και στα 5ghz έχει 470. Αντε day one να έχει 500 μόλις το πάρουν 10 20 καταστήματα θα πάει κάτω από 450 εδώ θα μαστε. Mainstream πλατφόρμα είναι όχι hedt. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, narta είπε

1)Καποιοι αλλοι εχουν αλλη λογικη απο αυτην. Μιας και εχουν ενδιαφεροντα περα απο το ποσα fps θα πιανει ο νεος τσιπιγιου της Intel με τις καινουριες καρτες.

2)Αμα χαλιεσαι τοσο πολυ απο σχετικα με το θεμα σχολια, κλεισε τα ματια, κανε block ή ξερωγωτι. Το "μη μου τους κυκλους ταρατε" πιανει μονο σε απολυτα ιδιωτικους χωρους και οχι σε δημοσια forum

1)Τα ιδια πραγματα εγραφες(και εγω φυσικα) και πριν λιγους μηνες αλλα ολως τυχαιως ρε γαμωτο παλι η ολη κουβεντα παλι στα fps γυρισε.

Αν δεν σε ενδιαφερουν αυτα(επειδη συνεχεια με το παραπονο εισαι που οι περισσοτεροι κοιτανε τα fps)μαλλον εσυ εισαι σε λαθος θεμα γιατι για αλλα πραγματα θες να μιλησεις και βλεπεις για αλλα να μιλανε.

Και οσο για το 2) δεν παει ετσι γιατι ηδη χαρη σε ορισμενους κλειδωθηκαν 2 κεντρικα θεματα των επεξεργαστων(σε τεχνολογικο forum...) και ολως τυχαιως αυτοι που κανουν μια ζωη τις κοντρες ειναι αυτοι που εχουν αντιθετα προιοντα απο αυτα του θεματος που σχολιαζουν ,αλλα οπως λενε και οι ιδιοι ''συμμετεχουν επειδη παρακολουθουν το αθλημα''.

Και ειναι μεγαλη βλακεια να συμμετεχει καποιος(οπως ορισμενοι απο μας)και στο προηγουμενο θεμα πριν καν κυκλοφορησουν οι καφεδες και να το βλεπει να κλειδωνει λογω ορισμενων που ειχαν ορεξη να πεισουν οτι οι amd ειναι καλυτεροι,πιο value for money κλπ

Ουτε βεβαια εγραψα και κατι παραλογο(που για καποιο λογο σε πειραξε).Σε οποιον δεν αρεσει η Intel ας αγορασει amd.

Τι μου την κραζουν ολοι αλλα παλι i5 και i7 αγοραζουν?

Επεξ/σία από Fulgore

2 ώρες πριν, Fulgore είπε

1)Τα ιδια πραγματα εγραφες(και εγω φυσικα) και πριν λιγους μηνες αλλα ολως τυχαιως ρε γαμωτο παλι η ολη κουβεντα παλι στα fps γυρισε.

Αν δεν σε ενδιαφερουν αυτα(επειδη συνεχεια με το παραπονο εισαι που οι περισσοτεροι κοιτανε τα fps)μαλλον εσυ εισαι σε λαθος θεμα γιατι για αλλα πραγματα θες να μιλησεις και βλεπεις για αλλα να μιλανε.

Αναφερομαι στο θεμα ασφαλεια και οχι χρηση. Αλλα δυστυχως οταν κανεις quote out of context για να τα φερεις εκει που θες ετσι γινεται. Πάντα. 

Το οτι η πλειονοτητα ενδιαφερεται για fps ειναι κατανοητο, ετσι γινεται παντου σε ολο το διαδυκτιο μεχρι να ωριμασουν πραγματα και καταστασεις. Γιατι πολυ αμφιβαλω αν θα νοιαζει καποιον με παιδια και 9 to 5 καθημερινοτητα αν θα χασει 10 fps στο τελευταιο ΑΑΑ τιτλο. Απο την αλλη καλλιστα, θα μπορει να παρακολουθει την τεχνολογια γιατι η τεχνολογια εν γενει ειναι κατι πολυ μεγαλυτερο απο τα fps. 

deja vu η συζητηση μου θυμιζει κουβεντα σε γυμναστηριο που ο ενας μιλουσε για την γυμναστικη και τα compound movements και ο διπλα ρωτουσε συνεχεια " και ποσα ειπαμε κανεις καμψεις δικεφαλου με αλτηρες; " 😂

Οσον αφορα το 2) οπως ειπαμε οι τρυπες ειναι υπαρκτες και ανοιγουν καθε εβδομαδα καινουριες, αρα απολυτως σχετικες με το θεμα. Αν δεν κανω λαθος λεει ο τίτλος "Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις" οχι μετρησεις gaming 8th gen intel cpu. 

2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Οι τρύπες ασφαλείας πατσάρονται..Και ακόμα και με τα patches σε NVMe performance και σε gaming είναι μπροστά η Intel.

8th gen cpu δηλαδη ειναι μονο ο 8600k και πανω; Τα φτωχαδακια πιο κατω ειναι 7.5gen πχ; 😛

Για το θεμα ασφαλειας σου ξαναειπα οτι οτι ειτε σε Intel,ειτε σε amd,ειτε στα κινητα υπαρχει θεμα με το spectre τι παραπανω να κανει ο μεσος χρηστης δηλαδη?Και ειναι κατι που συμβαινει και εδω και χρονια,δεν ειναι κατι καινουργιο. Επισης εξυπακουεται οτι στις ιντερνετικες συναλλαγες παντα πρεπει να προσεχει ο αλλος,ποσο μαλλον και σε τι κανει κλικ.

Το αναφερεις συνεχεια λες και μπορει ο κοσμος να κανει κατι συγκεκριμενο ή λες και οτι συναλλαγη και αν κανει ιντερνετικα θα του κλεψουν τα στοιχεια καθε φορα.Πολυ ψειρισμα/υπερβολη παραπανω απο οσο χρειαζεται.

Οι περισσοτεροι παντως αν εχουν πολλες υποχρεωσεις και ελαχιστο χρονο δεν θα γραφτουν στο Insomnia να γραφουν για τα των επεξεργαστων.Στο εξωτερικο ισως να το κανουν,στην Ελλαδα οχι.

Και για το τελευταιο που γραφεις ο τιτλος ειναι αυτος που υπηρχε στο προηγουμενο θεμα που ειχε ανοιχτει πριν την κυκλοφορια των coffeelake απλα προστεθηκε και το z390 μιας και μιλαμε για refresh.

Δεν ειναι μονο το Spectre. Αλλα και μονο αυτο να ηταν πρεπει να το παραβλεψουμε γιατι f common sense.

23 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Οι περισσοτεροι παντως αν εχουν πολλες υποχρεωσεις και ελαχιστο χρονο δεν θα γραφτουν στο Insomnia να γραφουν για τα των επεξεργαστων.Στο εξωτερικο ισως να το κανουν,στην Ελλαδα οχι.

Εχω 10 χρονια και ~800 ποστ και αυτα τα περισσοτερα τον τελευταιο χρονο. Εχεις 5 χρονια και >32.000 ποστ. Ασχολουμαι με την εξελιξη της τεχνολογιας των επεξεργαστων γιατι ειναι μερος της δουλειας μου και πρεπει να ειμαι ενημερωμενος και εσυ με τα fps. Καλα κανεις, αλλα ασε εμας τους υπολοιπους να ασχολουμαστε και με πιο γενικα θεματα εκτος τον fps counter και μην μας δινεις σημασια 😉

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, narta είπε

ασε εμας τους υπολοιπους να ασχολουμαστε και με πιο γενικα θεματα εκτος τον fps counter και μην μας δινεις σημασια 😉

Τα post που εχω παντως δεν ειναι πανω στους επεξεργαστες ή στις καρτες γραφικων αλλα τελος παντως.

Ναι δεν αντιλεγω ρε παιδι μου αλλα μονο εσενα εχω πετυχει να δινει τοση σημασια σε αυτα,που ειναι οι υπολοιποι στους οποιους αναφερεσαι?

Το ιδιο πραγμα ισχυε και πιο παλια που ειχες αναφερει τα περι επεξεργαστικης δυναμης για επαγγελματικη χρηση και σου ειχα απαντησει και τοτε το ιδιο πραγμα.

Που ειναι(στο θεμα αυτο παντα)ολοι αυτοι στην Ελλαδα που αγοραζουν καφεδες(cpu)επειδη τους χρειαζονται κυριως στην δουλεια τους?

Δεν με ενδιαφερουν μονο τα fps αλλα μονο αυτο βλεπω εδω και χρονια στο forum να ειναι το κεντρικο ενδιαφερον της πλειοψηφιας που σχολιαζει καθε φορα.

Ακομα και στις κεντρικες ειδησεις που ανεβαινουν για πολυ πυρηνους επεξεργαστες βλεπεις απο κατω στα σχολια και το πρωτο πραγμα που αναφερουν ολοι ειναι τα παιχνιδια......

Επεξ/σία από Fulgore

3 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Το ιδιο πραγμα ισχυε και πιο παλια που ειχες αναφερει τα περι επεξεργαστικης δυναμης για επαγγελματικη χρηση και σου ειχα απαντησει και τοτε το ιδιο πραγμα.

Που ειναι(στο θεμα αυτο παντα)ολοι αυτοι στην Ελλαδα που αγοραζουν καφεδες(cpu)επειδη τους χρειαζονται κυριως στην δουλεια τους?

Αυτοι που αγοραζουν καφεδες πριζουν εμας που ασχολουμαστε με το αθλημα. Ποσες φορες εχεις δει στις νεες συνθεσεις να ζητανε pc για CAD, photoshop κοκ? Εγω αρκετες. Αυτοι που ρωτανε συνηθως το κανουν εκ μερους καποιου που στηνει καινουρια δουλεια/κανει refresh ή για τους ιδιους. Ερχονται και ρωτανε εξ αναγκης. Εγω απο την αλλη συμμετεχω ενεργα και δεν βγαινω καθε τρις και λιγο να ρωταω τι πρεπει να παρω για το ταδε project. 

6 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Δεν με ενδιαφερουν μονο τα fps αλλα μονο αυτο βλεπω εδω και χρονια στο forum να ειναι το κεντρικο ενδιαφερον της πλειοψηφιας που σχολιαζει καθε φορα.

Ακομα και στις κεντρικες ειδησεις που ανεβαινουν για πολυ πυρηνους επεξεργαστες βλεπεις απο κατω στα σχολια και το πρωτο πραγμα που αναφερουν ολοι ειναι τα παιχνιδια......

Αυτο γινεται στην πλειονοτητα των forum παγκοσμια. Γιατι πολυ απλα το fps counter και τα benchmarks εν γενει δινουν με βαση σταθερες συνθηκες ενα μετρησιμο αποτελεσμα. Ειμαι βεβαιος οτι εσυ προσπερνας τα encoding/rendering/compression αποτελεσματα των reviews στα ψιλα ή ακομα κανωντας skip, οτι δηλαδη κανω εγω με τα παιχνιδια. Το οτι εχουμε διαφορετικα ενδιαφεροντα δεν σημαινει οτι εχει μονο μια χρηση ενας cpu. H εμμονη να εχουμε ενα και μονο μετρο συγκρισης απλα μου φαινεται ανοητη προσωπικα.

9 λεπτά πριν, narta είπε

Ποσες φορες εχεις δει στις νεες συνθεσεις να ζητανε pc για CAD, photoshop κοκ? Εγω αρκετες. Αυτοι που ρωτανε συνηθως το κανουν εκ μερους καποιου που στηνει καινουρια δουλεια/κανει refresh ή για τους ιδιους. Ερχονται και ρωτανε εξ αναγκης. Εγω απο την αλλη συμμετεχω ενεργα και δεν βγαινω καθε τρις και λιγο να ρωταω τι πρεπει να παρω για το ταδε project. 

Ναι αλλα και παλι ρωτανε κατευθειαν για ετοιμη συνθεση στο διπλα θεμα,δεν μπαινουν πχ σε αυτο για να κουβεντιασουν(ή να ρωτησουν) αυτο λεω τοσην ωρα.

Εγραψες πιο πανω αυτο που υποτιθεται πιανει τα ατομα που συμμετεχουν στο παρον θεμα. Δεν σου ειπα οτι κακως δεν μιλας για fps και παιχνιδια.Ειπα οτι η πλειοψηφια(σε φαση 95% ξερω γω)που συμμετεχει στο παρον θεμα μιλαει για παιχνιδια και benchmarks κυριως.

Δεν λεω οτι καλως γινεται αυτο,απλα λεω οτι αυτο τους ενδιαφερει να μιλανε.

45 λεπτά πριν, narta είπε

ασε εμας τους υπολοιπους να ασχολουμαστε και με πιο γενικα θεματα εκτος τον fps counter 😉

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...