Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

31 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ο 8700κ παντως 1 χρονο δεν εχει κλεισει ακομα απο τοτε που κυκλοφορησε στην αγορα για να μιλαμε για πανω απο ενα χρονο χρηση. Οκτωβριο κυκλοφορησε(και αν τον πηρε καποιος day one).

Τι το διαφορετικό είπα ? Όσοι κάνουν την αλλαγή Οκτώβριο-Νοέμβριο και δώσουν τους 8700 για να πάνε στον 9900 δεν θα αγγίζει χρόνο το CPU ?

20 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε

Imo για τη τιμή των μεταχειρισμένων 8700k πιο πολύ ρόλο θα παίξει η τιμή του (8c/8t soldered) i7 9700k παρά του i9 9900k.

Όλα θα παίξουν τον ρόλο τους. Και οι τιμές των coffee στα καταστήματα κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα να έχεις 8700k και να θες να αναβαθμίσεις day one ίσως ειναι λίγο υπερβολή.

Εγώ πάντως θα περιμένω, αν δω ότι ζορίζεται ο 6700k με την 2080 θα το σκεφτώ. Πάντως πιο πολύ για το wow θα το ήθελα. Το τωρινό setup βγάζει 50-60 fps στα raid και αν πήγαινε στα 100 δεν θα πείραζε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ε ναι αυτή είναι η σωστή σκέψη,τώρα από εκεί και πέρα όποιος αναβαθμίσει γρήγορα θα το κάνει για να πάρει τα καλύτερα δυνατόν χρήματα πίσω και επειδή είναι κ@@@νος.. (μαζί και εγώ) :P

μεγαλύτερη ""παγίδα"" τελικά είναι να μπαίνει στο ίδιο soscket - chipset..  χαχαχ

Επεξ/σία από MoviemakerGr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Arkin είπε

Αν παίξει στα 400 σε 2 μήνες ο 9900k και μπορώ να δώσω 8700k με εγγύηση 2 χρόνια ακόμα 280 θα το κανω δεν είναι πολλά 120 για 9900k soldered. Παραπάνω ούτε για αστείο εννοείται. 

Ο 9700Κ που θα έρθει θα είναι δυνατότερος από τον 8700Κ....οπότε ότι τιμή έχει ο 9700Κ τότε στην αγορά υπολόγιζε  γύρω στα -100ευρώ για τον μτχ 8700Κ να πουλήσεις......ο 9900Κ μέχρι να βγούν οι ryzen2 δεν τον βλέπω κάτω από 450 ευρώ.......

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 3

7 ώρες πριν, BabisTs είπε

Ο 9700Κ που θα έρθει θα είναι δυνατότερος από τον 8700Κ....οπότε ότι τιμή έχει ο 9700Κ τότε στην αγορά υπολόγιζε  γύρω στα -100ευρώ για τον μτχ 8700Κ να πουλήσεις......ο 9900Κ μέχρι να βγούν οι ryzen2 δεν τον βλέπω κάτω από 450 ευρώ.......

Παρόμοια τιμή με 8700k θα έχει ο 9700k ίσως λίγο παραπάνω. Σε εφαρμογές παιχνίδια που εκμεταλλευονται καλά τα πολλά threads ίσως είναι και πάνω ο 8700k.

8 ώρες πριν, BabisTs είπε

ο 9900Κ μέχρι να βγούν οι ryzen2 δεν τον βλέπω κάτω από 450 ευρώ.......

Αν δεν τιμολογησει πιο κατω η intel δεν νομιζω να εχει και τοση επιτυχια. 450€ για mainstream τσιπακι δεν προκειται να κρτατηθει εκει ουτε με σφαιρες. 380€-400€ ειναι πιο λογικο και εμπορευσιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, narta είπε

Αν δεν τιμολογησει πιο κατω η intel δεν νομιζω να εχει και τοση επιτυχια. 450€ για mainstream τσιπακι δεν προκειται να κρτατηθει εκει ουτε με σφαιρες. 380€-400€ ειναι πιο λογικο και εμπορευσιμο.

Οπως ειπε και ο Μπαμπης μεχρι να βγουν οι zen 2 δεν θα εχει ανταγωνισμο οποτε δεν την εχω την intel να τον τιμολογει φθηνοτερα ,εδω ο 8086 εχει 400+ ευρω... Οσο για τον 9700k κατι νουμερα που ειχα δει απο sandra ηταν στα ιδια και σε καποια σημεια χειροτερος απο 8700k ,και πολυ πιο κατω απο 2700x οποτε εγω θα περιμενα μια τιμη γυρω στα 350 στο launch και μετα να πεφτει στο 300αρι.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Οπως ειπε και ο Μπαμπης μεχρι να βγουν οι zen 2 δεν θα εχει ανταγωνισμο οποτε δεν την εχω την intel να τον τιμολογει φθηνοτερα ,εδω ο 8086 εχει 400+ ευρω... Οσο για τον 9700k κατι νουμερα που ειχα δει απο sandra ηταν στα ιδια και σε καποια σημεια χειροτερος απο 8700k ,και πολυ πιο κατω απο 2700x οποτε εγω θα περιμενα μια τιμη γυρω στα 350 στο launch και μετα να πεφτει στο 300αρι.

Μιλαμε παντα για πανευρωπαικη τιμολογηση ή στο Ελλαδισταν; Εγω λεω 410€ ο 9900k και 310€ ο 9700k. Δεν γινεται να πουλας τσιπακι με χειροτερες επιδοσεις απο το 8700k πιο ακριβα απ οσο εχει η τρεχουσα τιμη. Ο οποιος 8700k αγγιξε και τα 310€ με μεταφορικα στο Amazon.it

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, narta είπε

Μιλαμε παντα για πανευρωπαικη τιμολογηση ή στο Ελλαδισταν; Εγω λεω 410€ ο 9900k και 310€ ο 9700k. Δεν γινεται να πουλας τσιπακι με χειροτερες επιδοσεις απο το 8700k πιο ακριβα απ οσο εχει η τρεχουσα τιμη. Ο οποιος 8700k αγγιξε και τα 310€ με μεταφορικα στο Amazon.it

Εγω μιλαω για ελλαδισταν καθαρα αλλα δεν διαφερουν και τοσο οι τιμες σου με τις δικες μου.

Επεξ/σία από akoinonitos

Για αρχικες ειναι αρκετη διαφορα. Και το σχολιο περισσοτερο πηγαινε στην τιμη του 8700k μτχ. που μερικοι ονειρευονται να τον δωσουν κοντα στα 280€ σε 2 μηνες 😂 

Αλλαξε το τοπιο πλεον, ο ανταγωνισμος ειναι εδω και αυτο φαινεται καθαρα στην τιμη. Το ακριβως αντιθετο απο οτι στις gpu που η AMD πεταει χαρταετο λογο consoles.

Δεν θα ξεχάσω πριν κάποιο διάστημα τον χαμό που είχε γίνει (και εδώ μέσα) με την "αποκάλυψη" για την διάτρητη αρχιτεκτονική, τα spectre, meltdown, τί κάνουμε ?, πως το διορθώνουμε ?, κατάρες σεισμοί και καταποντισμοί στο καφενείο της Intel, την πήρε η κατρακύλα  πλέον, μόνο AMD από εδώ και πέρα κ.τλ. και εδώ και κάποιο διάστημα βλέπω τον χαμό που γίνετε με την αναμενόμενη νέα γενιά....

3 λεπτά πριν, Vasilis 07 είπε

βλέπω τον χαμό που γίνετε με την αναμενόμενη νέα γενιά....

O χαμος γινεται απο θεμα επιδοσεων. Οι τρυπες ειναι πολυ πραγματικες και επικίνδυνες. Απλα ο μεσος χρηστης εχει το επιπεδο αντιληψης για την διαδυκτιακη του ασφαλεια οσο αντιληψη εχει για την πριζα η εξι μηνων ανηψια μου: Μηδενικη. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω προσωπικα για τις τιμες των μεταχειρισμενων αυτη την στιγμη μιλησα.Σε 2 μηνες δεν μπορω να κανω προβλεψεις(και δεν εχει νοημα κιολας) για αυτο απο την στιγμη που δεν γνωριζουμε επισημα τους νεους επεξεργαστες .

Περαν τουτου το ποιος ονειρευεται,ποιος τελικα αγοραζει,ποιος το ριχνει συνεχεια στην παρλα και απο ουσια μηδεν και τι ακριβως λεει ο καθενας τα βλεπουμε στην πραξη.

18 λεπτά πριν, Vasilis 07 είπε

Δεν θα ξεχάσω πριν κάποιο διάστημα τον χαμό που είχε γίνει (και εδώ μέσα) με την "αποκάλυψη" για την διάτρητη αρχιτεκτονική, τα spectre, meltdown, τί κάνουμε ?, πως το διορθώνουμε ?, κατάρες σεισμοί και καταποντισμοί στο καφενείο της Intel, την πήρε η κατρακύλα  πλέον, μόνο AMD από εδώ και πέρα κ.τλ. και εδώ και κάποιο διάστημα βλέπω τον χαμό που γίνετε με την αναμενόμενη νέα γενιά....

Το ειχα αναφερει πριν λιγους μηνες αυτο που λες οτι απο την μια βλεπεις κλασσικα σε καθε ειδηση/αρθρο που ανεβαινει στο forum κραξιμο για την Intel μετα τα τελευταια(σε καποια σημεια δικαιολογημενο,σε πολλα αλλα υπερβολικο)γιατι ειναι της μοδας στο εν λογω forum να κραζει ο κοσμος τα παντα για να νιωσει καλυτερα,αλλα με το που εσκασε μουρη ο 9900κ και εκανε οτι και ο 8700κ(δηλαδη να ταζει πολλα πραγματα)ολοι τσιμουδια και με τα μουτρα σε αυτον.

Ειναι δειγμα αυτου που λεμε οτι ορισμενοι''κραζουν για να κραζουν''.Ουτε η πρωτη φορα ειναι που συμβαινει αυτο και ουτε και η τελευταια.

Και για τον 7700κ για παραδειγμα το γραφαμε εδω στο forum οτι δεν αξιζει σαν αγορα γιατι ηταν μια απο τα ιδια με τον 6700κ πιο πριν,ο οποιος εν μερη ηταν μια απο τα ιδια με τους προηγουμενους haswell.Ε και παλι μολις βγηκε και τον βαφτιζαν ολοι το απολυτο τοτε cpu απο πλευρας επιδοσεων και λογω του overclock που επαιρνε τοτε,παλι ολοι με τα μουτρα επεσαν.

Γιαυτο και τα forum βασικα δεν εχουν και μεγαλη συμμετοχη τα τελευταια χρονια,γιατι ο καθενας αλλα λεει και αλλα κανει στο τελος.

11 λεπτά πριν, narta είπε

O χαμος γινεται απο θεμα επιδοσεων. Οι τρυπες ειναι πολυ πραγματικες και επικίνδυνες. Απλα ο μεσος χρηστης εχει το επιπεδο αντιληψης για την διαδυκτιακη του ασφαλεια οσο αντιληψη εχει για την πριζα η εξι μηνων ανηψια μου: Μηδενικη. 

Ναι λες και το Spectre μονο τους intel επεξεργαστες πιανει...Εδω πιανει και τους amd αλλα και μεχρι και αυτους των κινητων τηλεφωνων(και στα laptops/tablets) που πλεον πολλοι κανουν μεσω αυτων τις συναλλαγες τους(web banking και οχι μονο).

Αυτο βλεπει ο μεσος χρηστης στην πραξη και οτι τροπος για να διορθωθουν αυτα με ενα patch δεν παιζει αρα αλλη επιλογη δεν εχει. Γιατι ο μεσος χρηστης δεν ειναι μονο ατομα που δεν ξερουν καν πως ανοιγει ο υπολογιστης τους...

Και τελος δεν θυμαμαι κανεις να υποχρεωσε κανεναν να παει σε intel. Αφου οι amd ειναι πιο ''ασφαλεις'' οπως λενε και μερικοι ε τοτε ας αγορασουν amd και ας αφησουν το θεμα αυτο κυριως για οσους ενδιαφερονται για τους τελευταιους τρυπιους της μισητης παντα Intel.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...