Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Τα τωρινά παιχνίδια μέχρι 8 threads βλέπουν, τα παραπάνω είναι άχρηστα. Από 'κει και πέρα θα παίξει ρόλο η συχνότητα του 9900Κ που λογικά θα 'ναι πιο ψηλά, αλλά για να δεις διαφορές θα θες και την αντίστοιχη κάρτα(RTX2080+) και ανάλυση 1080P.

Ναι λογικά μεγάλο ρόλο θα παίξουν τα ρολόγια που θα ανεβάζουν και οι 2 , πάντως και ο 9700 δεν θα ειναι άσχημη επιλογή, θα μου πείς οκ τον αλλον το αγοράζεις και για future proof .

Είδωμεν πάντως λογικα δεν θα αργήσουν τα πρώτα benches leak απο την ημέρα που θα ανακοινωθούν επίσημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά ο 9700K χωρίς HT θα έχει πλεονέκτημα σε ένα παιχνίδι που έχει αρνητικό scaling με HT(Δύσκολο να συμβεί πλέον αυτό βέβαια).

• Like 2

• Moderators
21 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Απλά ο 9700K χωρίς HT θα έχει πλεονέκτημα σε ένα παιχνίδι που έχει αρνητικό scaling με HT(Δύσκολο να συμβεί πλέον αυτό βέβαια).

Το HT απενεργοποιείται πανεύκολα, σιγά. Και επιβεβαιωμένα soldered ε? Και να μην ψάχνεις μνήμες b-die ε? Και να μην επηρεάζεται κάποιο εσωτερικό latency της CPU από αυτές ε?

Η λιγούρα ξεκινάει 😍 χαχα

Και έρχονται και τα νέα GeForce..Ευτυχώς δεν θα μπω σε έξοδα για monitor τώρα αφού πετσοκομμένο HDR monitor με DP 1.4/HDMI 2.0 δεν πρόκειται να αγοράσω.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Και έρχονται και τα νέα GeForce..Ευτυχώς δεν θα μπω σε έξοδα για monitor τώρα αφού πετσοκομμένο HDR monitor με DP 1.4/HDMI 2.0 δεν πρόκειται να αγοράσω.

Κι εμένα με βλέπω για κανένα X34P :( Και σε 6-7 χρόνια που θα έχουν φτιάξει το HDR τα ξαναλέμε... :-( 

Επεξ/σία από GeorgeMan

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερα το αντίστοιχο Dell Alienware, αλλιώς αναμονή για το X35 τα Χριστούγεννα.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχω κι αυτό υπ' όψη, θα τα πούμε μερικά threads παρακάτω αυτά ;) 

Μπορεί να παιχτεί και αναμονή για το monitor, αλλά δε την παλεύω άλλο με το w2448hc...

Επεξ/σία από GeorgeMan

Το ενα απο τα δυο επιβεβαιωθηκε(soldered).Τωρα μενει να επιβεβαιωθει το βασικοτερο ολων δηλαδη αν θα υποστηριζεται ο 9900κ σε z370 μητρικες και παλι σε εξοδα θα μπουμε(ορισμενοι) :(

• Like 1

2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Το ενα απο τα δυο επιβεβαιωθηκε(soldered).Τωρα μενει να επιβεβαιωθει το βασικοτερο ολων δηλαδη αν θα υποστηριζεται ο 9900κ σε z370 μητρικες και παλι σε εξοδα θα μπουμε(ορισμενοι) :(

Μα νομίζω ότι στο σύνολο τους οι κατασκευαστές έχουν δώσει ήδη bios για την καινούργια γενιά , εκτός και αν εννοείς αν οι υπάρχων μητρικές θα είναι αρκετές για υψηλό overclocking για τον 9900κ συγκεκριμένα από θέμα ψύξης vrm ρευμάτων κλπ

Πάρτε GPU μερικοί που χρειάζεται και βλέπετε για 9900k. Εξάλλου αρκετοί παίζετε σε 1440p και ο 8700k overkill ειναι. Προσωπικά μετά από κάνα 2 χρόνια βλέπω να τον χτυπάω τον 9900k ο 8700k κάνει τα πάντα γρήγορα και στα παιχνίδια και σε 2.5k overkill είναι στα FPS που παίζω. Επίσης και Overclock να μην γίνεται σε z370 μητρικές τα 4.7 all core πάλι μια χαρά είναι για το 99% του κόσμου. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Bios εχουν δωσει για 8πυρηνους επεξεργαστες,δεν υπαρχει επισημη ανακοινωση απο την Intel αν και ο i9 θα μπορει να μπει σε αυτους.

Overkill μπορει να ειναι προς το παρον ο 9900κ αλλα προσωπικα θελω να ξεμπερδευω με το κομματι του επεξεργαστη απο τωρα(τελευταιος επεξεργαστης που θα μπαινει σε z370 κοινως)γιατι αργοτερα θα παμε σε ddr5 εποχη που θα θελουν ολα αλλαγη.

Δεν ειπε κανεις οτι ο 8700κ ξαφνικα ειναι για τα σκουπιδια ή τιποτα τετοιο.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Bios εχουν δωσει για 8πυρηνους επεξεργαστες,δεν υπαρχει επισημη ανακοινωση απο την Intel αν και ο i9 θα μπορει να μπει σε αυτους.

Και δηλαδή να είναι η υποστήριξη μόνο για τον 9700 και 9600k ? , δύσκολο το βλέπω αλλα ας περιμένουμε να δούμε επίσημη ενημέρωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυσκολο ναι,απιθανο ομως οχι.Γιαυτο και λεγονται φημες ορισμενα πραγματα,γιατι ειναι πιθανο να μην ισχυουν στην πραξη.

Τελος προσωπικα θελω να παω σε 9900κ γιατι εχω και αναλογη μητρικη ηδη ουτως ή αλλως που θα ειναι λουκουμι για τον 9900k(οπως και ο psycho).

Μελλοντικα σε 3-4χρονια μπορει να το εχω παρατησει το pc και να ειμαι με laptop ή να μην εχω ορεξη/διαθεση(ή χρηματα).

Επεξ/σία από Fulgore

Ο 9900k θα παίζει σίγουρα σε z370 για το αν κλοκαρετε σε αυτές δεν ξέρω. Γιατί μπορεί να παίζουν άνετα στα 4.7 αλλά πχ στα 5 να τραβάει πολύ παραπάνω ρεύμα και να μην τον σηκώνουν. Αν και μητρικές με 10 phases και πάνω δεν έχουν θέμα. Κάτι gigabyte ultra με 4 δεν ξέρω. Αν τον χρειάζεστε προφανώς θα τον πάρετε. Εγώ που βλέπω τον 8700k ούτε 50% usage gaming mining και mkv toolnix ταυτόχρονα ο 9900k θα πάει χαμένος σήμερα. Μελλοντικά που θα τον βρίσκουμε κάτω από 300 σε 2 χρονάκια θα μπει ασυζητητί. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...