Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Μια χαρά μπαίνει σε itx o 8700K.

Το έχεις; Θα με ενδιέφερε να μου πεις κομμάτια, κουτί, κλπ... Γιατί εγώ τον 1700 τον έχω βάλει στο δικό μου και σε oc στα 3,8 χωρίς νεράκι... Μια χαρά το core500 δεν του το είχα όχι χωράει τέτοια ψυκτρα... Εγώ πάλι με το core v1 λίγο μικρότερη παίρνω... Βέβαια ο τύπος δεν παίζει λογικά με oc... Γιατί τον παίρνεις τον 8700k για να τον τσιτωσεις και λίγο ε... Αλλιώς 8700 σκέτο...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Το έχεις; Θα με ενδιέφερε να μου πεις κομμάτια, κουτί, κλπ... Γιατί εγώ τον 1700 τον έχω βάλει στο δικό μου και σε oc στα 3,8 χωρίς νεράκι... Μια χαρά το core500 δεν του το είχα όχι χωράει τέτοια ψυκτρα... Εγώ πάλι με το core v1 λίγο μικρότερη παίρνω... Βέβαια ο τύπος δεν παίζει λογικά με oc... Γιατί τον παίρνεις τον 8700k για να τον τσιτωσεις και λίγο ε... Αλλιώς 8700 σκέτο...

Δεν είναι δικό μου. Αν πας στο pcpartpicker θα βρεις και itx form.factor cases με κλοκια στον 8700Κ

https://pcpartpicker.com/b/c4w6Mp#partlist

To Core500 για να "λάμψει" θελει SFF τροφοδοτικό ή μικρό όσο γίνεται ATX .

Εδώ ένα υπεραναλυτικο review με τη μικρή φαταλιτι

https://forums.hardwarezone.com.sg/hardware-clinic-knowledge-base-33/[review]-asrock-z370-fatal1ty-gaming-itx-ac-5763404.html

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Thanks 1

• Moderators

Σε ITX τύπου bitfenix prodigy κοτσάρεις και μια 240 AIO και κάνεις παπάδες, δεν είναι το ITX το θέμα. Τα μικρότερα (σε όγκο) ούτως ή άλλως προορίζονται για πιο ειδικές χρήσεις (HTPC, εταιρικά PC γραφείων κλπ) που δεν τους ενδιαφέρουν οι unlocked CPU με τα τεράστια TDP.

Το θέμα είναι ότι τώρα είχες να διαλέξεις μεταξύ moar cores (και καλών μάλιστα, όχι σαν των FX) vs τούμπανο STP. Τώρα η Intel θα δώσει επιτέλους και το moar cores και μάλιστα χωρίς επανασχεδιασμό του socket. Άρα και οι απέναντι κάπως πρέπει να απαντήσουν ;)

1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Βρε μπουζούκι (με την καλή έννοια) πάλι την ίδια κουβέντα θα κάνουμε... Ότι και να φέρει η intel σε αυτή την πλατφόρμα που είναι τώρα με αυτό το arch που χρησιμοποιεί, οι απέναντι θα απαντήσουν εύκολα. Έχουν μόλις το 2ο iteration του δικού τους arch... Οπότε τίποτα δεν θα σβήσει... Θα είναι εξαιρετικός φυσικά, αλλά σε παιχνίδια που έχετε κολλήσει δεν θα έχει ιδιαίτερη διαφορά από τον 8700k...σε productivity δεν το συζητάμε θα είναι σούπερ... Άλλο όμως το να σβήσει... Είδες να σβήνει τίποτα ο 8700k που είναι επίσης θηρίο;;; Όχι, γιατί οι απέναντι έχουν το vfm... Και έχουν να απαντήσουν, στην επόμενη κατεβαίνουν στα 7nm...η intel πότε;;; Το έχει ξεζουμίσει το θέμα η μπλε ρε συ και δεν λέει να φέρει νέα αρχιτεκτονική... Επίσης κάτσε να δούμε ψύξη που θα ζητάει... Γιατί 8700k δεν νομίζω να βάζεις ας πούμε σε mini itx κουτί χωρίς νεράκι, 1700/2700 βάζεις κανονικά... Τεσπά μακάρι να βρει σούπερ... Καλό σε όλους μας θα κάνει.

Μα ήδη ο 8700k είναι Best seller παγκοσμίως ανέβηκε και η τιμή του. Ενώ ο 2700x αρκετά πιο κάτω. Ο 9900k θα σβήσει τα πάντα είναι σε stock 30% πάνω από 2700x συμφωνα με 3d mark cpu score. Καλό το vfm αλλά όταν θες το απόλυτο δεν θα τσιγκουνευτεις τα 50 100 ευρώ παραπάνω σε καμία περίπτωση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

GeorgeMan το έπιασες μια χαρά φιλτατε και μπράβο. Όλους μας συμφέρει όλο αυτό που ξεκίνησαν οι ryzen... Εγώ προς το παρόν με τον 1600 μου δεν κουνιέμαι. Μου είναι πολύ παραπάνω από αρκετός. Όμως να πω την αλήθεια θα ήθελα πολύ να απαντήσει δυνατά η amd όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί από αυτούς ξεκίνησε και πάλι η μάχη με τις cpus... Άρα περιμένω 7nm ryzen με την ευχή να μείνω amd, αν δεν έχουν πειστική απάντηση, βλέπουμε... Αν και νομίζω ότι όσο διαρκεί η συγκεκριμένη arch των ryzen θα πηγαίνουμε μια σου και μια μου στους επεξεργαστές με αποτέλεσμα εκεί κοντά στο 20-21 καλά να είμαστε να έχουμε απίθανα πράγματα την mainstream κατηγορία... Θυμάστε μια εποχή που οι gpus είχαν ξεφύγει τελείως σε σχέση με τις απαιτήσεις των games; Ε θέλω να πιστεύω ότι είμαστε στην αρχή της εποχής που οι επεξεργαστές θα ξεφύγουν τελείως σε σχέση με τις απαιτήσεις του software... Βλέπω τον 1600 μου, που σε τίποτε άλλο πλην gaming με gtx 1080 και πάνω, δεν τον ξεζουμίσει μέσος χρήστης...hell βάζω  rendering 1080p με live preview, υπολογισμούς θέσης στο σκάκι, ανοιχτά tabs στον chrome, σπορ live ή ταινία ή netflix και πάλι δεν φτάνω 100% cpu... Θεωρώ οτιδηποτε από 6/6 και πάνω και να πάρει κάποιος σήμερα είναι υπεραρκετό για σχεδόν το 95% αυτών που θα κάνει ένας μέσος χρήστης ακόμη και για gaming 1080p... Μην πω ότι και οι 4/8 εκεί κινούνται σήμερα σε κάλυψη αναγκών...

11 λεπτά πριν, Arkin είπε

Μα ήδη ο 8700k είναι Best seller παγκοσμίως ανέβηκε και η τιμή του. Ενώ ο 2700x αρκετά πιο κάτω. Ο 9900k θα σβήσει τα πάντα είναι σε stock 30% πάνω από 2700x συμφωνα με 3d mark cpu score. Καλό το vfm αλλά όταν θες το απόλυτο δεν θα τσιγκουνευτεις τα 50 100 ευρώ παραπάνω σε καμία περίπτωση. 

Ρε φίλε αλήθεια λυπάμαι που δεν καταλαβαίνεις... Οκ θα σβήσει τα πάντα... Ξύλα πέτρες είναι ο 8700k best seller, όλοι που αγοράζουν intel 8700k παίρνουν... Έλα έλεος... Δεν καταλαβαίνεις ότι οι εταιρείες δεν βγάζουν χρήμα από το απόλυτο αλλά από την  mid range και budget κατηγορία, από τους φορητούς, από τα soc, από τα embeded;;;; Είδες κερδοφορία η amd μετά από πάρα πολλά χρόνια; Επειδή είχε τον ταχύτερο το έκανε ή επειδή μπήκε δυνατά σε όλα με vfm προϊόντα;;; Ή θεωρείς ότι οι κ@υλωμενοι που θέλουν το απόλυτο όπως λες είναι οι περισσότεροι χρήστες;;; Πως θα σβήσει τα πάντα ο i9;;; Οι άλλοι αν είναι να το παρατήσουν, να πάμε σπίτι ρε συ τότε... Να καταλαβαίνουμε τι λέμε.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1

Εφόσον έρθει σε σωστή τιμή πάντα και όπως πρέπει θα το κάνει. Τουλάχιστον μέχρι τους επόμενους ryzen εδώ θα είμαστε να το δούμε. Τώρα αν έρθει με Tim με καθόλου support σε z370 και κάνει 500+ ναι εκεί θα πατωσει.

Αν σε 1 μήνα από την κυκλοφορία του έχει κάτω από 400 είναι soldered πιάνει τα 5ghz άνετα και μπαίνει σε όλες τις Coffee μητρικές γιατί δεν πιστεύεις ότι θα σβήσει τα πάντα στη mid high κατηγορία? Προφανώς οι ryzen πάλι vfm θα είναι αλλά αν με λίγα χρήματα παραπάνω περνεις κατι πολύ ανώτερο παντού δεν θα το κάνεις? Και ο 9700k εφόσον έρθει σε σωστή τιμη θα αντικαταστήσει τον 8600k και θα είναι vfm στα 200 250 ευρώ. 

3 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

200 ευρω ο 9700κ; τι πινεις και δεν μας δινεις ρε heybro...

Απ' το καλο 😂

Αλλα παιζει να ειναι ψεκασμενο με αυτα που λεει 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

200 ευρω ο 9700κ; τι πινεις και δεν μας δινεις ρε heybro...

250 θα έχει 1 2 μήνες μετά την κυκλοφορία του εδώ θα μαστε όπως έχει 243 και ο 8600k σήμερα. 

8600k

280 αρχικη τιμη ειχε πεσει στα 220 στους 3 μηνες. 

8700

340 αρχικη στα 275 στους 3 μηνες

Ο 9700k αν ερθει στα 320-330 μιας και στα 350 παιζει ο ανωτερος 8700k θα πεσει κατω απο 280-270 πολυ γρηγορα. Και λογω πιεσης απο 2700x και νεων ryzen. Αν ριξει λιγο τα μουτρα της η intel παει για full dominance στη mainstream κατηγορια. Πιστευω ξερει οτι δεν την περνει να κανει οτι εκανε τοσα χρονια.

Επεξ/σία από Arkin
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Arkin είπε

250 θα έχει 1 2 μήνες μετά την κυκλοφορία του εδώ θα μαστε όπως έχει 243 και ο 8600k σήμερα. 

8600k

8700

Ο 9700k αν ερθει στα 320-330 μιας και στα 350 παιζει ο ανωτερος 8700k θα πεσει κατω απο 280-270 πολυ γρηγορα. Και λογω πιεσης απο 2700x και νεων ryzen. Αν ριξει λιγο τα μουτρα της η intel παει για full dominance στη mainstream κατηγορια. Πιστευω ξερει οτι δεν την περνει να κανει οτι εκανε τοσα χρονια.

Ρε συγκεντρώσου λίγο έλα με τους ssd το έχεις παραπάνω, πάμε εκεί... Αν, αν, αν... Όχι δεν θα σβήσει τίποτα ξέρεις γιατί; Γιατί αν έχεις δεδομένο φυσιολογικό budget ποτέ μα ποτέ δεν πας στο απόλυτο σε ένα component γιατί θα καταλήξεις σε ανισόρροπο σύστημα πχ 8700k+1060. Εκεί φυσικά θα πας σε vfm λύσεις όσο γίνεται. Δεν λέω φθηνές λύσεις, λέω vfm... Μαντεύεις ότι ο περισσότερος κόσμος έχει ένα μέσο budget ε; Έλα μου και θέλω λιγάκι από το καλό που πίνεις ώρες ώρες φιλτατε (πλακίτσα ε μην στραβώνεις) :-)

Επεξ/σία από dimoskoutr

1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε

Ρε συγκεντρώσου λίγο έλα με τους ssd το έχεις παραπάνω, πάμε εκεί... Αν, αν, αν... Όχι δεν θα σβήσει τίποτα ξέρεις γιατί; Γιατί αν έχεις δεδομένο φυσιολογικό budget ποτέ μα ποτέ δεν πας στο απόλυτο σε ένα component γιατί θα καταλήξεις σε ανισόρροπο σύστημα. Εκεί φυσικά θα πας σε vfm λύσεις όσο γίνεται. Δεν λέω φθηνές λύσεις, λέω vfm... Έλα μου και θέλω λιγάκι από το καλό που πίνεις ώρες ώρες φιλτατε (πλακίτσα ε μην στραβώνεις) :-)

Μα προφανως λεμε για τα ΑΝ ρε συ οπως εγραψα αν ερθουν οπως να ναι η amd θα συνεχισει να ανεβαζει το ποσοστο της. Ολα φημες ειναι ακομα αν επαληθεφτουν ομως θα αλλαξει τελειως το τοπιο. Αν δεις τους τελευταιους 2 μηνες εχουν ανεβει σε τιμες 8600k 8700 8700k. Γιατι γινεται αυτο ειδικα μετα την παρουσιαση του 2700x? Πουλανε τα μαλλιοκεφαλα τους για αυτο η ανοδος τιμων. Στους ssd καλα τα λεγαμε στα cpu καπου διαφωνουμε. Δεν πειραζει ομως σημασια εχει να χαιρομαστε ο καθενας το συστημα που εχει τα αλλα και οι διαφωνιες εχουν και το χαβαλε τους μεχρι ενα σημειο.

• Like 1

2 ώρες πριν, Arkin είπε

Μα προφανως λεμε για τα ΑΝ ρε συ οπως εγραψα αν ερθουν οπως να ναι η amd θα συνεχισει να ανεβαζει το ποσοστο της. Ολα φημες ειναι ακομα αν επαληθεφτουν ομως θα αλλαξει τελειως το τοπιο. Αν δεις τους τελευταιους 2 μηνες εχουν ανεβει σε τιμες 8600k 8700 8700k. Γιατι γινεται αυτο ειδικα μετα την παρουσιαση του 2700x? Πουλανε τα μαλλιοκεφαλα τους για αυτο η ανοδος τιμων. Στους ssd καλα τα λεγαμε στα cpu καπου διαφωνουμε. Δεν πειραζει ομως σημασια εχει να χαιρομαστε ο καθενας το συστημα που εχει τα αλλα και οι διαφωνιες εχουν και το χαβαλε τους μεχρι ενα σημειο.

δυο ποστ πιο πανω δεν γραφειθς οτι εχουν πεσει οι τιμες τους , τωρα λες οτι ανεβηκαν  ; 😳 Αποφασισε 

8 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

δυο ποστ πιο πανω δεν γραφειθς οτι εχουν πεσει οι τιμες τους , τωρα λες οτι ανεβηκαν  ; 😳 Αποφασισε 

Ειχαν πεσει ρε συ πανε δες στο skroutz να δεις τι γινεται. 410 βγηκε ο 8700k αρχικη τιμη επεσε στα 320 και τωρα ξανα ανεβηκε οπως και ο 8600k ειχε πεσει 215 τωρα ξανα 243 ολα τσιμπησαν 30 ευρω απο intel μερια. 

12 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Τα 450 δολαρια μεταφραζονται σε 450 ευρω εδω . Επισης σε gaming που σε ενδιαφερει διαφορα δεν θα δεις μιας και θα εχει τα ιδια κλοκια με τον 8700k οταν τους κλοκαρεις . 

+150 ψύξη έτοιμο το κουστουμάκι  

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Arkin είπε

8600k

8700

Προς το παρόν και σίγουρα και στο μέλλον των 7nm ...

Και το λέει ποιος άλλος ? Ο Intel Tom....

https://www.tomshardware.com/reviews/best-performance-cpus,5683.html

Με τσιτωμένα chip στα 14nm δεν πας πουθενά .....

Αν μιλούσαμε για άλλη αρχιτεκτονική θα άλλαζε το πράγμα, τώρα απλά παίζουν με τα ρολόγια για να αποφύγουν την πανολεθρία που αχνοφαίνεται να έρχεται με τα 7nm ....

Τρέχουν για να προλάβουν.

Επεξ/σία από adtakhs

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...