Razor333 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε Γιατί να μη συγκρίνω core/thread προς core/thread αφού έχουν γραφτεί τόσες και τόσες σελίδες για το πόσο κοντά βρίσκονται οι ryzen στο ipc των coffee/sky/kaby μετά από ram optimizations; Πείτε ότι αυτό απλά δεν ισχύει(σε όλες τις περιπτώσεις) και τότε το σταματάω. Ή και 7500 ακόμα. Και ναι όπως είπα προσφέρουν συγκρίσιμες επιδόσεις. Αφού τέσταρα simulated 7500 στο mafia 3(που ανέφερε ο razor333) και δεν είχα καθόλου drops. Στο origins/WD 2 τα γνωστά, αλλά και πάλι ούτε ο 1400 το 'χει. Στο witcher 3 που είναι καλοδουλεμένο open world φαίνεται καλύτερα η διαφορά και μάλιστα σε 1080p με 1080Ti. Εν τω μεταξύ σε λίγο καιρό βγαίνει η νέα σειρά. Πάντως αυτή η περριτή για σήμερα ισχύς θα φανεί στο future-proofness. Επειδή όμως σου αρέσουν οι συγκρίσεις σε τιμές και δεν σε νοιάζουν τα cores αρκεί να βγαίνει αποτέλεσμα, τα πράγματα έχουν ως εξής. Μπορείς να προσθέτεις cores για να κρύβεις τις όποιες ατέλειες σε STP και γενικότερο ελλιπές optimization μέχρι ενός ορίου. Ορισμένοι(π.χ. pcgameshardware.de) έχουν δείξει ότι υπάρχει μειούμενο κέρδος ακόμα και μέχρι τα 8c/16 σε κάποια games. Μετά άντε να παίρνεις ένα 5% ακόμη στα πιο πρωτοποριακά game engines. Οπότε με τους νέους coffee που θα κοντράρουν πυρήνα προς πυρήνα(βάσει των leaks) τέρμα οι εύκολες λύσεις. Τεσταρε origins με ultra geometry, οπως και το wd2, δεν νομιζω να το εχει και ο 6700 η 7700 που εχεις. Μαλλον δεν καταλαβες οτι τα 4/8 πεθαινουν, σε σωζει προς το παρον η συχνοτητα και σε καλυπτει για τα stp games, αλλα σταδιακα θα ανοιγει η διαφορα στα min κυριως απο τον 8700Κ, αλλα και τον 2700x. Ο 7400 αν βγαζει στο origins με very high settings στα 1080p 77fps avg, να το δωσω αν ειναι να παρω εναν 7400. Το θεμα ειναι οτι εσυ το εχεις οντως το origins; Min πανω απο 60fps; Γιατι εγω γιαυτο μιλαω, οχι για avg, για avg ανετο το 60αρι χαιρω πολυ. Ο 7400 παντως ουτε για avg 60αρι δεν κανει, οχι min. Για το mafia III, θελω screenshot με 4 threads στα 3.6GHz, με max settings, εστω και στα 720p. Θα μου εκανε εντυπωση ενω βλεπω 95% cpu σε διαφορα σημεια για 62-65fps, να εχεις περισσοτερα με 4threads λιγοτερα και μικροτερη συχνοτητα, εκτος και αν εχει bug το παιχνιδι με ryzen. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greg4 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Μην ξεχνάτε πάντως ότι σε αρκετές real - time περιπτώσεις το ST παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο. Και εννοώ σε περιπτώσεις που δουλεύεις σε ένα project. Ιδιαίτερα σε excel και photoshop γίνεται πάρτι στο ST σε αρκετές διεργασίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Ποια 4/8 thread ρε, αυτά είναι προπέρσινα ξινά σταφύλια, εδώ σου λέει ο Pirmen θα βγάλει η Intel 8c/8t, το απόλυτο gaming σύστημα με συχνότητες που θα σε ζαλίσουν, ατέλειωτα frames σε ένα Plug and Play σύστημα των ονείρων σου. Σαν τα ads στο πλαίσιο ένα πράμα 1 λεπτό πριν, greg4 είπε Μην ξεχνάτε πάντως ότι σε αρκετές real - time περιπτώσεις το ST παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο. Και εννοώ σε περιπτώσεις που δουλεύεις σε ένα project. Ιδιαίτερα σε excel και photoshop γίνεται πάρτι στο ST σε αρκετές διεργασίες. Έχουμε κάποιο workload συγκεκριμένα να κάνουμε κάποιες συγκρίσεις ή θεωρητικά? Ο Steve που έκανε κάτι excel benchmarks μια χαρά τα πήγαιναν οι second gen Ryzen. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greg4 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δεν αναφέρομαι σε workload που μπορεί να το τρέχεις ένα λεπτό και να περιμένεις. Πάρε ένα βαρύ layer σε αρχείο >300mb στο photoshop και κούνα το. Θα δεις το Photoshop να χρησιμοποιεί ένα core κυρίως. Και μπορεί να περιμένεις να το εμφανίσει κάποια ms. Ή βάλε ένα pivot σε excel που στηρίζετε σε 30.000+ rows. Ή σε sql queries. Προφανώς εννοώ καθυστερήσεις που είναι αντε 1s αλλά κυρίως ms. Πράγματα όμως που αν δουλεύεις πάνω στο αρχείο 2-3 ώρες μπορεί να σε εκνευρίσουν. Δεν έχω δουλέψει ryzen 2nd gen για να ξέρω. Γενική παρατήρηση είναι υ.γ. στη δουλειά έχω έναν i7 3630qm που τώρα που καλοκαιρίαζει δυσκολεύετε να κρατήσει 3.4ghz boost. Ε την διαφορά την καταλαβαίνεις με τον 6700k στις καθημερινές εργασίες που κάνω για την δουλειά μου. Ιδιαίτερα επειδή χρησιμοποιώ σχεδόν συνέχει 14gb ram δεν ξέρω αν το memory latency σε ryzen θα έπαιζε κάποιο ρόλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 8GB HEVC 4K capture load μέσα στο PS CC 2017 κουνώντας όλη την ώρα το timeline κάνοντας cache νέα stills: 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greg4 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Αχα! Ενδιαφέρον. Εγώ έχω το cs6... Ίσως παίζει και αυτό το ρόλο του καθώς είναι και του 2012... Αλλα σιγά μην σκάσει λεφτά το αφεντικό για νέα έκδοση, εδώ με έχει αφήσει με τον 3630 😜 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 1 hour ago, pirmen56 said: Γιατί να μη συγκρίνω core/thread προς core/thread αφού έχουν γραφτεί τόσες και τόσες σελίδες για το πόσο κοντά βρίσκονται οι ryzen στο ipc των coffee/sky/kaby μετά από ram optimizations; Γιατί ο ένας έκανε 150 ευρώ με ψυκτρα και ο άλλος 350 ευρώ χωρίς. Οι επιδόσεις δεν παίζουν κανένα ρόλο, και πανομοιοτυπες επιδόσεις να είχανε πάλι δεν θα είχε νόημα η σύγκριση. Οταν συγκρίνεις τεχνολογία μεταξύ 2 εταιριών συγκρίνεις τι προσφέρει η καθεμία στην x τιμή, δεν κόβεις και ράβεις για να σου βγουν τα κουκιά επειδή είσαι fanboy. Πάντως διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το πόσο μπροστά είναι clock for clock ο 7700k όταν εχεις optimized ram στους ryzen. Πιστεύω ότι είναι κάτω του 10%. Ή και 7500 ακόμα. Και ναι όπως είπα προσφέρουν συγκρίσιμες επιδόσεις. Και παρόλα αυτά άφησες να εννοηθεί ότι ο razor υποφέρει στα games επειδή πήρε AMD ενώ άμα έπαιρνε intel θα ήταν OK. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί είσαι biased? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Αναφορά σε κείμενο Ή βάλε ένα pivot σε excel που στηρίζετε σε 30.000+ rows. Ή σε sql queries. Από κάποιο μέγεθος και μετά, το excel δεν είναι το κατάλληλο εργαλείο έτσι και αλλιώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, strawman είπε Ξερω οτι πιθανοτατα δεν το εννοεις αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Υπαρχουν εφαρμογες που βλεπεις εως και 70% μπροστα τον 2600. Τετοιες διαφορες βλεπεις μεταξυ i3 και i7 ξερω γω, ειναι απιστευτα τρελη η συνολικη δυναμη που δινει η AMD / € και καποιοι δεν το εχετε κατανοησει. Το οτι μπορει να μην χρησιμοποιειται προσωπικα τοσα threads το καταλαβαινω, αλλα την απαξιωση δεν την καταλαβαινω. Ειδικα ο 1600 οταν κυκλοφορησε, με τον ανταγωνισμο που ειχε, ανετα βγαινει το CPU της 10ετιας. Και πες με biased, I don't mind. Το εννοώ, αφού είχες δίκιο. Για το "70% μπροστά" όμως θα διαφωνήσω. Είναι λίγο υπερβολικό. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2018 από _Theo_ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 1 hour ago, _Theo_ said: Το εννοώ, αφού είχες δίκιο. Για το "70% μπροστά" όμως θα διαφωνήσω. Είναι λίγο υπερβολικό. Ειπα εως και, δεν ειπα οτι γενικα ειναι 70%. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos5800 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 4 ώρες πριν, strawman είπε Ειπα εως και, δεν ειπα οτι γενικα ειναι 70%. το εως 70% σε ποιες εφαρμογες? κατα μεσο ορο οι ryzen 1600/x/2600/x ειναι ενα 30 με 40% ισχυροτεροι σε πολυνηματικες εφαρμογες απο τον 8400 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, pirmen56 είπε Ή και 7500 ακόμα. Και ναι όπως είπα προσφέρουν συγκρίσιμες επιδόσεις. Αφού τέσταρα simulated 7500 στο mafia 3(που ανέφερε ο razor333) και δεν είχα καθόλου drops. Στο origins/WD 2 τα γνωστά, αλλά και πάλι ούτε ο 1400 το Επειδή ο συγκεκριμένος πέρασε από τα χέρια μου, μπορώ να πω ότι αποτελεί μέγα σαπακι... Στο pubg είχα περισσότερο stuttering από ότι με τον xeon 3440....Ο 7500 μου έβγαζε περισσότερα μαξ fps αλλά τι να το κάνεις.... Επεξ/σία 23 Μαΐου 2018 από leros2004 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 27 λεπτά πριν, leros2004 είπε Επειδή ο συγκεκριμένος πέρασε από τα χέρια μου, μπορώ να πω ότι αποτελεί μέγα σαπακι... Στο pubg είχα περισσότερο stuttering από ότι με τον xeon 3440....Ο 7500 μου έβγαζε περισσότερα μαξ fps αλλά τι να το κάνεις.... Καλά το PUBG γονατίζει πολλούς CPU. Άλλο ένα κακογραμμένο game είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δεν φέρνεις ποτέ ως παράδειγμα το PUBG, είναι τέρμα unoptimized. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 17 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Δεν φέρνεις ποτέ ως παράδειγμα το PUBG, είναι τέρμα unoptimized. Καλα δεν ειναι το μονο, ποιος ο λογος να θελεις και 5 GHz και πυρηνες, αν οχι να παιζεις unoptimized παιχνιδια, που θελουν ειτε 5GHz σε 3-4 threads ή θελουν 2 cores μονο για το drm τους; Προφανεστα για την πλειοψηφια των games εκει εξω ενα 4/8 cpu στα 4GHz ειναι κομπλε για το 60αρι min. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις