Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Εδώ και λίγο καιρό ξαφνικά, ο υπολογιστής ανεβάζει θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να κλείνει ξαφνικά! AMD FX9590, Υδρόψηξη CORSAIR 110i. Στα Bios αδικαιολόγητα μου δείχνει 50 βαθμούς!! Ενώ πριν έδειχνε 20-25 πάντα. Σε λειτουργία είχα 30 - 40 βαθμούς πάντα. Τώρα είμαι στους 55-60 όταν ανοίγει και μόλις ανοίξω browser μόνο, ανεβάζει 70 και πάνω και πολλές φορές κλείνει! Έβγαλα επεξεργαστή, έβαλα παστα, ξανά τα ίδια. Σήμερα παρέλαβα και άλλαξα υδρόψηξη (λέω μπας και έχει χάσει το υγρό με τον καιρό (4 χρόνια) αλλά και με την καινούργια το ίδιο!!! Τα έχω πάρει. Καμιά βοήθεια παίδες; Στα bios βλέπω τους ανεμιστήρες και στροφές κλπ ακόμη και το μοτέρ της υδρόψηξης και δείχνουν όλα οκ! Τι άλλο μπορεί να φταίει; Τον φύσηξα, τον καθάρισα, η MB βγήκε τελείως, καθαρίστηκαν όλα, αλλά ...... τίποτα! OC δεν έχω κάνει. Από watt, volt και ampere επεξεργαστή, έχω όργανο ένδειξης, όλα στο όριο

Επεξ/σία από cuprakatos
Δημοσ.

Εδώ και κάνα μισάωρο το έχω αφήσει με prime95 και δουλεύει full load και η θερμοκρασία έχει μείνει στους 71-72 βαθμούς. Όμως κάνει κάτι τρελά ανεβοκατεβάσματα. Κατεβαίνει δηλαδή έως και 40 και ξανανεβαίνει 72 πάντα με prime95 στο 100%. Με το prime πάντα μου δούλευε στους 58-60max και το καλοκαίρι. Λέτε να έχει αρχίσει να τα παίζει ο επεξεργαστής; 

Δημοσ.

Και να μην εχει αρχιζει να τα παιζει, ο 9590 ειναι απο τους πλεον ακαταλληλους cpus που εχουν κυκλοφορησει ποτε. Καιει οσο περιπου ενα εργοστασιο πυρηνικης ενέργειας και ανεβαζει γελοιες θερμοκρασιες ακομα και με custom υδροψυξεις. Κανε την χαρη στον ευατο σου και γενικά στο περιβαλλον και αλλαξε τον.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, cuprakatos είπε

Εδώ και κάνα μισάωρο το έχω αφήσει με prime95 και δουλεύει full load και η θερμοκρασία έχει μείνει στους 71-72 βαθμούς. Όμως κάνει κάτι τρελά ανεβοκατεβάσματα. Κατεβαίνει δηλαδή έως και 40 και ξανανεβαίνει 72 πάντα με prime95 στο 100%. Με το prime πάντα μου δούλευε στους 58-60max και το καλοκαίρι. Λέτε να έχει αρχίσει να τα παίζει ο επεξεργαστής; 

Mηπως εχει αρχισει να τα παιζει η corsair? Κατεβασε του την συχνοτητα και την ταση στα 4ghz και στρεσαρε να δεις τι κανει η υδροψυξη

• Like 1
Δημοσ.
Στις 07/05/2018 στις 8:13 ΜΜ, cuprakatos είπε

Throttle έχεις για αυτό βλέπεις σκαμπανεβάσματα.

Η μητρική προφανώς δεν επαρκεί για αυτόν.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ποια μητρική έχεις;
Συχνά το APM (Application Power Managment) ρίχνει τα ρολόγια.

40C αυτό το CPU δεν γίνεται να είχε παρά μόνο σε πολύ χαλαρές διεργασίες. :)

Δημοσ.

Κατ αρχήν ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. 

Θα απαντήσω στον akoinonitos πρώτα.... Αναφέρω από την αρχή ότι επειδή υποψιάστηκα την υδρόψηξη, την άλλαξα με νέα και πάλι τα ίδια!! Χτές έβαλα την καινούργια!!

Το δουλεύω 3+ χρόνια και δεν ανέβαινε ούτε στα παιχνίδια (crysis η batelfield ή παρόμοια) πάνω από 58 βαθμούς! Χωρίς παιχνίδια το καλοκαίρι έδειχνε πάντα έως 38-42μαχ

Η μητρική είναι τούμπανο, για τον επεξεργαστή αυτόν αλλά και για την εποχή της: https://www.e-shop.gr/mitriki-asus-crosshair-v-formula-z-p-PER.522971?gclid=Cj0KCQjwuMrXBRC_ARIsALWZrIgsXXDeYTRk0Xv3zopzFnr7NvtJrNjMj7sWQEVvqMlgTOhWoI9NqTcaAkKCEALw_wcB

Μάλλον έχει αρχίσει να τα παίζει ο CPU έ; Κάπως έτσι το κόβω, γιατί τα εξάντλησα νομίζω όλα! Δε παίζει για ιος ή παρόμοια. Είναι πεντακάθαρος. Ακόμη και στα BIOS δείχνει 50+ όταν ξεκινά!

Αυτή τη στιγμή έχω το core temp στη δίπλα οθόνη και παίζει από 29 - 56 και ανεβοκατεβαίνει έτσι!!! μόνο με το browser ανοιχτό που γράφω...

Αν τελικά παιδιά, τον ''θάψουμε'' τον cpu θα μου προτείνετε κάποιο νέο σύνολο, mb - cpu - ram τα υπόλοιπα υπάρχουν και είναι καλά. με οροφή στο budget τα 800 ευρώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

από ότι βλέπω ξύπνησε η cpu μαζί με το αδερφάκι της το κιλαουέα στην Χαβαη

δες πως αντιμετωπίζουν την δίδυμη κατάσταση οι χαβανέζοι στις ειδήσεις και κάνε τα ίδια.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Τελικά πήρα αυτά ...

και νομίζω ότι είμαι καλά πλέον :P. Από κει που είχα 50 βαθμούς στα bios τώρα έχω 22. Με φρέσκια εγκατάσταση και περασμένα όλα τα προγράμματα, ρυθμίσεις κλπ, νομίζω ότι πετάει από πολλές απόψεις το σύστημα. Η θερμοκρασία του CPU αυτή τη στιγμή (με ζέστη στην περιοχή μου)  είναι 35 βαθμοί. Η motherboard στους 38. Άμα τον στρεσάρω στο 100% φτάνει τους 74!! Ο AMD στις καλές του εποχές ποτέ δεν έφτανε τόσο!! Λέτε για αρχή να είναι εκεί ο intel και σε κάνα εξάμηνο να βαράει 80άρια + ;

20180518_204912.jpg.d10053f357ca6d674ce0a9bc62952cfb.jpg5b0025e7c605d_4.jpg.459558b1914b8fea68f793eb2dd786d7.jpg

Δημοσ.

Ο καινούριος σου επεξεργαστής έχει όριο τους 100° και όχι τους 70° που είχε ο παλιός, οπότε μην αγχώνεσαι αν σε πλήρες φορτίο βλέπεις 70+.

Μακροπρόθεσμα καλό είναι να μην ξεπερνάει τους 85, από κει και έπειτα όσο πιο κάτω, τόσο καλύτερα.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...