Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, kalogeros είπε

Τι ηλικία/βάρος/ύψος έχει ο γιος σου;

Τώρα είναι 19 μηνών και 12 κιλά.

Το χρησιμοποιούμε από 15 μηνών ( μετά από προτροπή του παιδιάτρου ).

• Like 1
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 ώρες πριν, kalogeros είπε

Μιας που ξεθάψατε το θέμα, ας ρωτήσω κι εγώ.

Η κόρη μου είναι 4,5 χρονών, γύρω στα 19-20 κιλά και αρκετά ψηλή για την ηλικία της (είναι στην τελευταία καμπύλη). Κάνει κάποιο κάθισμα αυτού του τύπου ή θα την πνίγει η ζώνη ασφαλείας 

Τα καθίσματα αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα..Μη το πάρεις..

Τα Booster της Britax που έβαλες, με την πλάτη, τα έχω στα παιδιά μου...Εξαιρετικά και σε πολύ καλή τιμή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Τώρα είναι 19 μηνών και 12 κιλά.

Το χρησιμοποιούμε από 15 μηνών ( μετά από προτροπή του παιδιάτρου ).

αγαπητέ liakjim επειδη τα μικρά μας ειναι στην ιδια ηλικία ακριβώς σου έχω ερώτηση: Με τι φορά βάζετε το μωρο στο αυτοκίνητο; 

Εμείς μέχρι πριν μια εβδομάδα έχοντας ένα Toyota Yaris τον βαζαμε με φορά backwards (το joie everystage fx από το οποίο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος είναι και για τις δύο φορές και ζώνη/isofix δέσιμο)

Την προηγούμενη εβδομάδα αγοράσαμε αυτοκίνητο, οπότε εξ ου και η πρόθεση για αγορά δευτερου καθίσματος για να το βάλουμε στο Yaris με το οποίο μάλλον μικρές διαδρομές θα κάνει max όπως προανέφερα κανά μπάνιο (διαδρομή 20'-30'). Το θέμα (γιαυτό και σε ρωτάω) είναι ότι κάνοντας την πρώτη μας βόλτα με το καινούριο μας αυτοκίνητο, βάλαμε το κάθισμα να κοιτάει εμπρός οπότε ο μικρός έκανε την πρώτη του βόλτα κοιτώτας εμπρός.. Έκανε εμετό όμως (δεν έιχε κάνει εμετό Π Ο Τ Ε ούτε σαν νεογέννητο), μπορεί να ήταν σύμπτωση, αλλά το σκέφτομαι, μήπως ήταν νωρίς να τον αλλάξω στο κάθισμα..

Ενώ είμαι οπαδός της joie αυτό που έχεις δεν το είχα παρει χαμπάρι..

Εγώ χάζευα αυτά τα τρία..

https://www.skroutz.gr/s/22002680/Lorelli-Magic-SPS-Total-Black.html?from=account_favorites

https://www.skroutz.gr/s/22184257/Foppapedretti-Dinamyk-Ocean.html?from=account_favorites

https://www.skroutz.gr/s/8046415/Joie-Elevate-Cherry.html?from=account_favorites

Έχεις άποψη καθόλου για αυτά;

Ο μικρός μας θα είναι 20 μηνών σε μια βδομάδα και ειναι τώρα 11 kg.

Επεξ/σία από UlveRz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, UlveRz είπε

αγαπητέ liakjim επειδη τα μικρά μας ειναι στην ιδια ηλικία ακριβώς σου έχω ερώτηση: Με τι φορά βάζετε το μωρο στο αυτοκίνητο; 

Εμείς μέχρι πριν μια εβδομάδα έχοντας ένα Toyota Yaris τον βαζαμε με φορά backwards (το joie everystage fx από το οποίο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος είναι και για τις δύο φορές και ζώνη/isofix δέσιμο)

Την προηγούμενη εβδομάδα αγοράσαμε αυτοκίνητο, οπότε εξ ου και η πρόθεση για αγορά δευτερου καθίσματος για να το βάλουμε στο Yaris με το οποίο μάλλον μικρές διαδρομές θα κάνει max όπως προανέφερα κανά μπάνιο (διαδρομή 20'-30'). Το θέμα (γιαυτό και σε ρωτάω) είναι ότι κάνοντας την πρώτη μας βόλτα με το καινούριο μας αυτοκίνητο, βάλαμε το κάθισμα να κοιτάει εμπρός οπότε ο μικρός έκανε την πρώτη του βόλτα κοιτώτας εμπρός.. Έκανε εμετό όμως (δεν έιχε κάνει εμετό Π Ο Τ Ε ούτε σαν νεογέννητο), μπορεί να ήταν σύμπτωση, αλλά το σκέφτομαι, μήπως ήταν νωρίς να τον αλλάξω στο κάθισμα..

Ενώ είμαι οπαδός της joie αυτό που έχεις δεν το είχα παρει χαμπάρι..

Εγώ χάζευα αυτά τα τρία..

https://www.skroutz.gr/s/22002680/Lorelli-Magic-SPS-Total-Black.html?from=account_favorites

https://www.skroutz.gr/s/22184257/Foppapedretti-Dinamyk-Ocean.html?from=account_favorites

https://www.skroutz.gr/s/8046415/Joie-Elevate-Cherry.html?from=account_favorites

Έχεις άποψη καθόλου για αυτά;

Ο μικρός μας θα είναι 20 μηνών σε μια βδομάδα και ειναι τώρα 11 kg.

Δεν έχω τα άλλα που λες. Βλέπω όμως ότι δεν έχουν ADAC.

Το κάθισμα που έβαλα ως λινκ μπαίνει με μπροστινό προσανατολισμό. Δεν είχαμε κάποιο θέμα.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Λένε ότι μέχρι τα 3 είναι καλό να έχει πίσω προσανατολισμό, γιατί δεν είναι πολύ δυνατός ο αυχένας. Στην Νορβηγία τα έχουν προς τα πίσω και σε πιο μεγάλες ηλικίες...εμείς νομίζω από τα 2 αλλάξαμε καρεκλάκι και βάλαμε αυτό που κοίταζε μπροστά. Δεν είχαμε ούτε εμείς πρόβλημα σε κανένα από τα 2 παιδιά, ίσα ίσα! Δεν θα ξεχάσω την μεγάλη μου κόρη, καμάρι που είχε όταν κάθισε πρώτη φορά κοιτώντας μπροστά!!! :)

Δημοσ.

Μπορεί να ήταν σύμπτωση που ο.μιμρος τα έβγαλε, είχε μόλις φάει φρούτα, πορτοκαλαδα, τον βαραγε ο ήλιος στο αμάξι και ίσως ζοριστηκε.. 

Θα τσεκαρω αυτό που έχεις @liakjim και βλέπουμε.. Γνώμη γενικά κάποιος για τα καθισματακια που έχω στο.παραπανω ποστ;;

Δημοσ.
Στις 28/5/2021 στις 6:45 ΠΜ, liakjim είπε

Προσωπικά έχω πάρει αυτό

https://www.skroutz.gr/s/24562762/Joie-Trillo-Shield-Ember.html
Πολύ καλή επίδοση στο ADAC, ποιοτικό για τα λεφτά του, οικονομικό, προσαρμόζεται σε ύψος, μπαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα isofix ή όχι.
Είχα μια ανησυχία για το μαξιλάρι και αν θα το δεχτεί ο μικρός που είναι λίγο ταλιμπαν αλλά κανένα πρόβλημα.

@liakjim όπου το κοιτάξω σαν να θέλει isofix εννοω εστω τις υποδοχές (δε δένει με top tether μεν αλλά θέλει τις υποδοχές) σωστά κατάλαβα;; σε ενοχλώ ξανά γιατι σαν να με κέρδισε το καθισματάκι σου.. αλλά πρέπει να τοποθετηθει με ζώνες στο yaris μου..

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, UlveRz είπε

@liakjim όπου το κοιτάξω σαν να θέλει isofix εννοω εστω τις υποδοχές (δε δένει με top tether μεν αλλά θέλει τις υποδοχές) σωστά κατάλαβα;; σε ενοχλώ ξανά γιατι σαν να με κέρδισε το καθισματάκι σου.. αλλά πρέπει να τοποθετηθει με ζώνες στο yaris μου..

Κάνει και για μη isofix αυτοκίνητα.

Ουσιαστικά χρησιμοποιεί το μαξιλάρι μπροστά σαν τρόπο στηρίγματος του παιδιού.

Έχει isofix αλλά είναι ιμάντες . Ουσιαστικά είναι για να μη φύγει το άδειο κάθισμα σε κάποιο φρενάρισμα. Δεν παίρνει εκεί τις δυνάμεις.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα ειμαστε σε αναζητηση για επομενο καρεκλακι αυτοκινητου , η μικρη μας ειναι 12 μηνων 10 κιλα και κοιταω απο 9 εως 36 . αξιζει να δουμε για εως 18 η δεν εχει νοημα?

να κοιταξουμε κατι με ανακληση πιστευετε ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dvlsakos είπε

καλησπερα ειμαστε σε αναζητηση για επομενο καρεκλακι αυτοκινητου , η μικρη μας ειναι 12 μηνων 10 κιλα και κοιταω απο 9 εως 36 . αξιζει να δουμε για εως 18 η δεν εχει νοημα?

να κοιταξουμε κατι με ανακληση πιστευετε ?

Δεν έχει νόημα να κοιτάξεις για εως 18.

Εαν σκοπεύετε να έχετε το κάθισα με προσανατολισμό προς μπροστά η μόνη λυση είναι καθισματάκι με μαξιλαράκι τύπου Cybex. Δεν έχει μόνο η Cybex τέτοιου τύπου. Επειδή το σωστό είναι να κοιτάει πίσω ότι και να πάρεις για αυτή την ηλικία το σύστημα με το μαξιλαράκι είναι το μόνο που με βάση τις δοκιμές είναι ίσως το μοναδικό που μπορεί να κάνει δουλειά. Εγώ γιαυτό το επέλεξα.

• Like 1
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 26/5/2021 στις 3:16 ΜΜ, UlveRz είπε

bump!

Καλησπέρα σε όλους όλες ελπίζω να είστε όλοι καλά να έχετε υγεία..

Ψάχνω για ένα καθισματάκι αυτοκινήτου (για δεύτερο) για τοποθέτηση σε αυτοκίνητο που θα κάνει μικρές διαδρομές ο μικρός.. Δηλαδή s/market άντε καμία βόλτα maximum κανά μισάωρο διαδρομής.. Θέλω κάτι αξιόπιστο μεν αλλά φτηνό όσο γίνεται δε.. Το αυτοκίνητο που προορίζεται είναι μικρό (toyota yaris 2000)  και δεν έχει υποδοχές isofix. O μικρούλης είναι 20 μηνών τώρα και σίγουρα θέλουμε κάτι μόνιμο δηλαδή μάλλον 9-36 kg. To βασικό μας καρεκλάκι είναι το joie everystage fx (απλά το αναφέρω)

Θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις σας..

Καλησπέρα 

Εδώ θα πρέπει να επισημάνω ότι το Toyota yaris 2000 εχει υποδοχές isofix .Το ανακαλύψαμε πολύ πρόσφατα μιας κ είμαστε σε αναζήτηση βρεφικού καθίσματος. Οι συγκεκριμένες υποδοχές βρίσκονται κρυμμένες με "χρατς" κ πρέπει να ψιλαφισεις για να τις καταλάβεις!Δε γράφουν φυσικά isofix αλλά είναι οι ίδιες μεταλλικές προεξοχες.

Ευχαριστώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...