Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 ώρες πριν, liakjim είπε

Απλά δεν έχει δοκιμαστεί . Προσωπικά δεν θα το χρησιμοποιούσα.

Απλά δεν έχει δοκιμαστεί από τον συγκεκριμένο φορέα (ο οποίος δοκίμασε 22 καθίσματα όλα κι όλα).

Καλύτερα να δει κανείς στον Adac Γερμανίας, που δοκιμάζει το σύνολο των καθισμάτων που κυκλοφορούν στην Γερμανία κάθε χρόνο.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/5/2018 στις 1:10 ΜΜ, pug_f_e είπε

ψαχνω παιδικο καθισματακι, ISOFIX 

λεω να παρω καποιο 9-36 ή και 0-36 ισως.

αν καποιος εχει καποια προταση/ιδεα σχολιο κλπ ας μου πει

βρηκα αυτο  σε αγγλικο  site αρκετα πιο φτηνα. αν το ξερει καποιος ας μου πει. αν εχει να προτεινει κατι αλλο παλι ας μου πει

https://www.skroutz.gr/s/12594763/Joie-Every-Stage-Fx.html

https://www.uberkids.co.uk/prams-travel-solutions/all-car-seats/joie-every-stage-fx-group-0-1-2-3-car-seat-dark-pewter

'Εχω αυτό σε άριστη κατάσταση άμα θες (μαύρο χρώμα). Κοιτάει πίσω μέχρι 3-4 ετών και μετά μπροστά. Εχει 3 θέσεις ανάκλισης, αφαιρούμενο και πλενόμενο κάλυμμα, isofix προς τα πίσω και ζώνη μπροστά, με τα αξεσουάρ του (σφήνα στο μπρος και αντίσταση στο πίσω), οδηγίες χρήσης, αχτύπητο εννοείται και με τις καλύτερες αξιολογήσεις.

https://www.skroutz.gr/s/6040805/BeSafe-iZi-Combi-X4-ISOfix.html?from=catspan&keyphrase=besafe+x4

Επεξ/σία από idomeneas7
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται ένα παιδί 3 χρόνων να χωρά σε κάθισμα που κοιτάζει πίσω... Είναι τοπ από ασφάλεια, αλλά τα πόδια του που τα βάζει;;;; Έχουν μακρύτερος βραχίονες τα isofix από άλλα;

Δημοσ.

Δεν ξέρω αλλά χωράνε. Αμα το έχεις και στην ανάκλιση, το παιδι ειναι πολύ άνετα.

Να προσθέσω εδώ και τον καθρέφτη besafe για να βλέπεις το παιδι, δωρεάν με την αγορά του καθίσματος.

• 1 μήνα μετά...
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια χαρα παιδια, επειδη ειμα ισε φαση αγορας καθισματος και το ψαχνω λιγο, βλεπω να αναφερεται συχνα τα τεστ που κανει οργανισμος ADAC, εχει βρει κανεις αποτελεσματα απο τα τεστ????

εχω φαει το ιντερνετ και δε βρισκω τιποτα, ουτε ADAC ουτε καποιου αλλου οργανισμου...αν καποιος εχει βρει κατι ας ριξει ενα λινκ.

ευχαριστω!!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kosni79 είπε

Γεια χαρα παιδια, επειδη ειμα ισε φαση αγορας καθισματος και το ψαχνω λιγο, βλεπω να αναφερεται συχνα τα τεστ που κανει οργανισμος ADAC, εχει βρει κανεις αποτελεσματα απο τα τεστ????

εχω φαει το ιντερνετ και δε βρισκω τιποτα, ουτε ADAC ουτε καποιου αλλου οργανισμου...αν καποιος εχει βρει κατι ας ριξει ενα λινκ.

ευχαριστω!!

Εδώ https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx

Κάτω έχει download pdf. Το επισυνάπτω

Kindersitztest_ 2018_Fruehjahr_1272 kb_321751.pdf

Δημοσ.
Στις 29/5/2018 στις 12:38 ΜΜ, james01gr είπε

επειδή ψάχνω για μεγαλύτερη ηλικία όπως είπα, είμαι ανάμεσα στο cybex pallas και στο recaro sport. το ένα έχει μπάρα προστασίας το άλλο όχι. αυτό που με προβληματίζει είναι εάν όντως η μπάρα προστατεύει και κυρίως δεν κάνει το παιδί να ''ασφυκτιά'' όταν είναι στο κάθισμα. αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

Η γυναίκα έλεγε ότι θα ασφυκτιά. Εγώ επέμενα και πήραμε κάθισμα με μπάρα προστασίας.

τελικά του μικρού (3 ετών) του αρέσει αφού το βλέπει σαν διάδρομο απογείωσης για τα παιχνίδια του.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

bump!

Καλησπέρα σε όλους όλες ελπίζω να είστε όλοι καλά να έχετε υγεία..

Ψάχνω για ένα καθισματάκι αυτοκινήτου (για δεύτερο) για τοποθέτηση σε αυτοκίνητο που θα κάνει μικρές διαδρομές ο μικρός.. Δηλαδή s/market άντε καμία βόλτα maximum κανά μισάωρο διαδρομής.. Θέλω κάτι αξιόπιστο μεν αλλά φτηνό όσο γίνεται δε.. Το αυτοκίνητο που προορίζεται είναι μικρό (toyota yaris 2000)  και δεν έχει υποδοχές isofix. O μικρούλης είναι 20 μηνών τώρα και σίγουρα θέλουμε κάτι μόνιμο δηλαδή μάλλον 9-36 kg. To βασικό μας καρεκλάκι είναι το joie everystage fx (απλά το αναφέρω)

Θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις σας..

Δημοσ.
21 ώρες πριν, UlveRz είπε

bump!

Καλησπέρα σε όλους όλες ελπίζω να είστε όλοι καλά να έχετε υγεία..

Ψάχνω για ένα καθισματάκι αυτοκινήτου (για δεύτερο) για τοποθέτηση σε αυτοκίνητο που θα κάνει μικρές διαδρομές ο μικρός.. Δηλαδή s/market άντε καμία βόλτα maximum κανά μισάωρο διαδρομής.. Θέλω κάτι αξιόπιστο μεν αλλά φτηνό όσο γίνεται δε.. Το αυτοκίνητο που προορίζεται είναι μικρό (toyota yaris 2000)  και δεν έχει υποδοχές isofix. O μικρούλης είναι 20 μηνών τώρα και σίγουρα θέλουμε κάτι μόνιμο δηλαδή μάλλον 9-36 kg. To βασικό μας καρεκλάκι είναι το joie everystage fx (απλά το αναφέρω)

Θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις σας..

Αν ήταν πιο μεγάλος (5+) θα σου έλεγα για 2ο booster, αλλά για μικρό εγώ προσωπικά δεν προτείνω τίποτα λιγότερο από κάποια αξιόπιστη εταιρεία με full δεσίματα, τύπου booster με την καμία πάντως! Κι ας είναι για μικρές διαδρομές άσε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο! ΥΓ. Το να έχει isofix δεν είναι πανάκεια, είχα κάθισμα της besafe που έδενε με την ζώνη με τέτοιο τρόπο που ήταν πιο γερό ακόμα και από isofix!

Δημοσ.

Μιας που ξεθάψατε το θέμα, ας ρωτήσω κι εγώ.

Η κόρη μου είναι 4,5 χρονών, γύρω στα 19-20 κιλά και αρκετά ψηλή για την ηλικία της (είναι στην τελευταία καμπύλη). Κάνει κάποιο κάθισμα αυτού του τύπου ή θα την πνίγει η ζώνη ασφαλείας και θα πρέπει να πάρω ένα κανονικό και πλήρες καρεκλάκι, όπως αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά έχω πάρει αυτό

https://www.skroutz.gr/s/24562762/Joie-Trillo-Shield-Ember.html
Πολύ καλή επίδοση στο ADAC, ποιοτικό για τα λεφτά του, οικονομικό, προσαρμόζεται σε ύψος, μπαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα isofix ή όχι.
Είχα μια ανησυχία για το μαξιλάρι και αν θα το δεχτεί ο μικρός που είναι λίγο ταλιμπαν αλλά κανένα πρόβλημα.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Προσωπικά έχω πάρει αυτό

https://www.skroutz.gr/s/24562762/Joie-Trillo-Shield-Ember.html
Πολύ καλή επίδοση στο ADAC, ποιοτικό για τα λεφτά του, οικονομικό, προσαρμόζεται σε ύψος, μπαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα isofix ή όχι.
Είχα μια ανησυχία για το μαξιλάρι και αν θα το δεχτεί ο μικρός που είναι λίγο ταλιμπαν αλλά κανένα πρόβλημα.

Τι ηλικία/βάρος/ύψος έχει ο γιος σου;

Δημοσ.
21 ώρες πριν, kalogeros είπε

Μιας που ξεθάψατε το θέμα, ας ρωτήσω κι εγώ.

Η κόρη μου είναι 4,5 χρονών, γύρω στα 19-20 κιλά και αρκετά ψηλή για την ηλικία της (είναι στην τελευταία καμπύλη). Κάνει κάποιο κάθισμα αυτού του τύπου ή θα την πνίγει η ζώνη ασφαλείας και θα πρέπει να πάρω ένα κανονικό και πλήρες καρεκλάκι, όπως αυτό;

Δεν είναι θέμα η ζώνη, αφού και στο κανονικό-πλήρες καρεκλάκι, πάλι με την ίδια ζώνη θα δένεται. Αλλά το πλήρες παρέχει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια. Εμένα ήταν στο πλήρες από τα 4.5 μέχρι τα 9 άνετα (ρυθμίζαμε μόνο το ύψος της πλάτης/μαξιλαριού). Τώρα το έχω βάλει στην μικρή.
Εμείς είχαμε πάρει αυτό: https://www.skroutz.gr/s/1796946/BeSafe-iZi-Up-X3-Fix-Fresh-Black-Cab.html?from=catspan#specs

Το απλό booster είναι σαν να έχεις βάλει ένα μαξιλαράκι σκέτο, στον ποπό του παιδιού, δεν κάνει τίποτα...τέτοιο έχω μόνο για το μικρό αμάξι που την πηγαίνω νηπιαγωγείο, 500m απόσταση...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...