Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω αυτο  

Θεωρώ ότι η περιστροφή της βάσης είναι πολυ βολική. Υπάρχουν και σε αλλες μαρκες αναλογα μοντελα

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βγάζει και η joie τέτοιο περιστρεφομενο, joie spin 360 λέγεται, αλλά ο ενδοιασμός μου είναι ότι δεν βγαίνει για να κουμπώσει σε σασί καροτσιου σε σχέση με άλλο καθισματακι. Οπότε εκεί τι γίνεται; το αφήνεις μόνιμα μέσα στο αυτοκίνητο;

Δημοσ.

Φίλε μου η άποψη είναι αρχικά  να προτιμήσεις ένα κάθισμα που να κοιτάει προς τα πίσω στην κατηγορία 0-13kg.

Σε πολύ μικρή ηλικία και σε χαμηλό βάρος τα βρέφη έχουν αδύναμο αυχένα κ αρκετά βαρύ κεφάλι σε σύγκριση με το συνολικό τους βάρος, με αποτέλεσμα ο αυχένας τους να μην μπορεί να συγκρατήσει ικανοποιοτικα το κεφάλι τους. Με λίγα λόγια σε περίπτωση σύγκρουσης αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού μόνο κ μόνο λόγω της ανατομίας κ της θέσης τους. 

Εγώ για αυτά τα κιλά προτίμησα το Concord Air, ένα από τα καλύτερα της κατηγορίας βάσει βαθμολογίας Adac. 

Οταν η κόρη μου ξεπέρασε το συγκεκριμένο βάρος πήραμε ένα Cybex M pallas, το καλύτερο στην κατηγορία του βάσει Adac και πολυμορφικο, αφού μπορείς να το κρατήσεις ως την ηλικία των 12 ετών. 

Γενικά κ από τα δύο καθίσματα είμαι πολύ ευχαριστημένος. 

Ρίξε κ μια ματιά στο site της Adac να πάρεις μια ιδέα κ για άλλες μάρκες κ μετά αποφασίζεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Με οσα έχω ψαξει, τα έβαλα κατω και αποφασισα ότι δε θελω το καθισμα αυτοκινητου να κουμπωνει στο καροτσι. Αυτου του είδους τα καθισματα απο ότι μου είπε η παιδιατρος είναι για χρήση μέχρι 2 ώρες, οποτε θεώρησα λαθος να βγαίνω πχ έξω και να παίρνω μονο τον σκελετο του καροτσιου. Στο καροτσι καλύτερο είναι η θεση να είναι ξαπλωτη. Το spin της joie το είδα απο κοντά. Και αυτο μια χαρα φαινόταν απλα μου άρεσε περισσοτερο το britax dualfix. Τώρα για γρήγορες βολτες πχ στον παιδιατρο ίσως μια λύση είναι ο παρσιπος, που αγορασα και απο αυτον αλλά δεν  καταφέραμε ακομα να τον συνηθίσουμε (είχε και 80€ !!!)

Δημοσ.

Κι εμείς πάντως που πήραμε σετ να εφαρμόζει στο καρότσι δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμα και δεν βλέπω να το χρησιμοποιούμε και ποτέ. Είναι πιο άβολο το κάθισμα του αυτοκινήτου και το παιδί σφηνώνει στη θέση ενώ στο καρότσι μπορεί να είναι πιο χαλαρό - άνετο.

Όσο για το αν ένα αυτοκίνητο έχει isofix αναφέρεται και στο www.euroncap.com στα αποτελέσματα των tests που κάνουν

Δημοσ.
Στις 27/5/2018 στις 8:24 ΠΜ, Curtis76 είπε

Με οσα έχω ψαξει, τα έβαλα κατω και αποφασισα ότι δε θελω το καθισμα αυτοκινητου να κουμπωνει στο καροτσι. Αυτου του είδους τα καθισματα απο ότι μου είπε η παιδιατρος είναι για χρήση μέχρι 2 ώρες, οποτε θεώρησα λαθος να βγαίνω πχ έξω και να παίρνω μονο τον σκελετο του καροτσιου. Στο καροτσι καλύτερο είναι η θεση να είναι ξαπλωτη. Το spin της joie το είδα απο κοντά. Και αυτο μια χαρα φαινόταν απλα μου άρεσε περισσοτερο το britax dualfix. Τώρα για γρήγορες βολτες πχ στον παιδιατρο ίσως μια λύση είναι ο παρσιπος, που αγορασα και απο αυτον αλλά δεν  καταφέραμε ακομα να τον συνηθίσουμε (είχε και 80€ !!!)

Η λογική σε αυτά είναι ότι πας κάπου με το μωρό για λίγες ώρες. Οπότε αντί να το βάζεις στο καροτσάκι, να το σηκώσεις από αυτό και μετά στο καθισματακι αυτοκινήτου, το βάζεις εξ'αρχής στο κάθισμα του αυτοκινήτου που κουμπώνει στο σασί και μετά στο αμάξι. Βγαίνεις από το αυτοκίνητο να πας στο παιδίατρο, κουμπώνεις πάλι το καθισματακι στο σασι.

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν ξέρω κατά πόσο βολικά είναι να πάρεις σετ ή να πάρεις ξεχωριστά καθισματακι αυτοκινήτου που πιθανόν να σε βγάλει περισσότερο καιρό.

Δημοσ.

Εγω τα πήρα ξεχωριστά. Θεωρώ ότι αν μπορούσα ίσως θα ήθελα να έχω και τις δύο επιλογες (καθισμα που κουμπωνει στο καροτσι και καθισμα καθαρά αυτοκινήτου). Σιγουρα θα υπήρχαν περπτώσεις που θα ήθελα είχα την εύκολη λύση του καθίσματος που παει στο καροτσι, αλλα΄θα είναι ελαχιστες τέτοιες φορες. Αν ομως πρέπει να επιλέξεις σε μια απο τις δύο λυσεις τότε το ξεχωριστό καθισμα είναι κλασεις ανωτερο απο το λεγόμενο αυγο. Το παιδί καθεται και πιο ανετα και σίγουρα έχει περισσότερες πιστοποιήσεις προστασίας. Απο την άλλη ενα εχω να πω, εχουμε μπλεξει στα παιχνιδια των μαγαζιων που προσπαθουν να δημιουργούν συνεχως αναγκες. Το παιδι μου ειναι 3 μηνων και οποτε παω στα γνωστα μαγαζια μου παρουσιαζουν ως απαραιτητα, πραγματα που σιγουρα δεν ειναι ή είναι καλά για ελαχστο διαστημα. Είναι βεβαιο ότι θα κανουμε και λαθος αγορες αλλά τουλαχιστον να μην αφορουν την ασφαλεια. Στο καθισμα αυτοκινήτου η αγορά πρεπει να ειναι η καλυτερη δυνατή, τα 3-1 δεν ειναι τετοια.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/5/2018 στις 10:24 ΠΜ, Curtis76 είπε

Τώρα για γρήγορες βολτες πχ στον παιδιατρο ίσως μια λύση είναι ο παρσιπος, που αγορασα και απο αυτον αλλά δεν  καταφέραμε ακομα να τον συνηθίσουμε (είχε και 80€ !!!)

Ποοοοοο τι μου θυμίσες!!! Τα πιο πεταμένα 80€ της ζωής μου ένα babasling που είχαμε πάρει, ευτυχώς την ψιλιαστήκαμε κατευθείαν ότι η μπέμπα δεν θα το βολολευτεί και το γυρίσαμε πίσω!

Δημοσ.

Αστα να πανε. Ευχομαι τουλαχιστον να κανουμε χαρουμενη καποια μαμα που θα το παρει δωρο. Σαν καγκουρο ηταν η γυναικα. Το μωρο δε, ειχε διπλωσει σα μπαλα, δε νομιζω να ηταν και πολυ ανετα. Να ναι καλα τα διαφορα φορουμ που μπορουμε να συζηταμε και να ανταλλασουμε εμπειριες.

Δημοσ.

δύο πράγματα μιας και εγώ ψάχνω για κάθισμα αλλά 9-36 κιλά αλλά έχω δοκιμάσει αυτά της πρώτης ηλικίας. το πρώτο κάθισμα που θα πάρετε, είναι ευκολία εάν μπορεί να μπει στο καρότσι (στην αρχή) εφόσον το μωρό θα κοιμάται για παράδειγμα ή να μπορείτε να το βγάλετε από το αυτοκίνητο μαζί του. έως τα 7 κιλά ας πούμε πως αυτό γίνεται. μετά το μωρό γίνεται πολύ βαρύ να το μετακινείται με το κάθισμα για έναν φυσιολογικό πατέρα. για την μητέρα ούτε λόγος να σηκώσει το μωρό μαζί με το κάθισμα. εννοείται όμως πως τα καθίσματα δεν είναι για να κάθεται το μωρό με τις ώρες καθώς το μωρό κάθεται πολύ ψηλά.

επειδή ψάχνω για μεγαλύτερη ηλικία όπως είπα, είμαι ανάμεσα στο cybex pallas και στο recaro sport. το ένα έχει μπάρα προστασίας το άλλο όχι. αυτό που με προβληματίζει είναι εάν όντως η μπάρα προστατεύει και κυρίως δεν κάνει το παιδί να ''ασφυκτιά'' όταν είναι στο κάθισμα. αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

Δημοσ.

Το λοιπόν... το σίγουρο είναι οτι έως 1,5 ετών το καλύτερο είναι (το απαραίτητο μάλλον) να κάθεται σε κάθισμα που κοιτάζει προς τα πίσω.

Απο εκεί και πέρα το βλέπεις. Ήδη έχεις ακούσει ένα σωρό απόψεις που μάλλον σε μπέρδεψαν περισσότερο ήδη. Καταρχήν όλα εξαρτώνται από το budget σου.
Υπάρχουν σίγουρα διάφορα καλά brands που πρέπει να προτιμήσεις από τα "φθηνιάρικα" γιατί σίγουρα μιλάμε για την ασφάλεια του παιδιού σου (δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνωι γι'αυτό). Ωστόσο κατά την ταπεινή μου γνώμη υπάρχουν και brands που βγάζουν πολύ overrated προϊόντα όπως π.χ. η BeSafe (είχα διάφορα τέτοια προϊόντα, όχι μόνο κάθισμα οπότε ναι, έχω άποψη). Όπως και να έχει πρέπει να κοιτάξεις το κάθισμα να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Να είναι από καλά υλικά
2. Να έχει μεγάλη ασφάλεια στα πλαϊνά του κεφαλιού και στα πόδια (side)
3. Να είναι πρακτικό και να έχει εργονομία για να μην απηυδήσεις
4. Το υλικό του υφάσματος/δέρματος ώστε να είναι πιο ανεκτικό για το παιδί σε όλες τις εποχές.
5. Να είναι όσο γίνεται ανεκτό από το παιδί και να του είναι άνετο.

Το κάθισμα που κοιτάει προς τα πίσω θα το έχεις για λίγο καιρό επομένως θα κοιτάξεις να έχει σίγουρα ασφάλεια και στα υπόλοιπα μπορείς να συμβιβαστείς.
Για αργότερα που θα παρεις κάθισμα για περισσότερο καιρό, θα τα κοιτάξεις/αναλύσεις πολύ καλά όλα τα παραπάνω.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, james01gr είπε

δύο πράγματα μιας και εγώ ψάχνω για κάθισμα αλλά 9-36 κιλά αλλά έχω δοκιμάσει αυτά της πρώτης ηλικίας. το πρώτο κάθισμα που θα πάρετε, είναι ευκολία εάν μπορεί να μπει στο καρότσι (στην αρχή) εφόσον το μωρό θα κοιμάται για παράδειγμα ή να μπορείτε να το βγάλετε από το αυτοκίνητο μαζί του. έως τα 7 κιλά ας πούμε πως αυτό γίνεται. μετά το μωρό γίνεται πολύ βαρύ να το μετακινείται με το κάθισμα για έναν φυσιολογικό πατέρα. για την μητέρα ούτε λόγος να σηκώσει το μωρό μαζί με το κάθισμα. εννοείται όμως πως τα καθίσματα δεν είναι για να κάθεται το μωρό με τις ώρες καθώς το μωρό κάθεται πολύ ψηλά.

επειδή ψάχνω για μεγαλύτερη ηλικία όπως είπα, είμαι ανάμεσα στο cybex pallas και στο recaro sport. το ένα έχει μπάρα προστασίας το άλλο όχι. αυτό που με προβληματίζει είναι εάν όντως η μπάρα προστατεύει και κυρίως δεν κάνει το παιδί να ''ασφυκτιά'' όταν είναι στο κάθισμα. αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

Κάτοχος cybex pallas. Το δοκίμασα στη μικρή τις περασμένες μέρες μιας κ είναι οριακά σε αυτά τα κιλά (8700). 

Την πρώτη φορά έγινε πόλεμος. Τρομερή γκρίνια κ φωνές από τη μικρή. Ήμουν έτοιμος να το βγάλω να το πετάξω έτσι όπως έκανε. Με τα πολλά ηρέμησε κ πήγαμε την πρώτη μας βόλτα. Συνολικά γράψαμε 4 βόλτες κ κάθε μία ήταν πιο ήρεμη. 

Δεν θα σου πω ψέμματα κ μενα η μπάρα μου έδωσε την αίσθηση ότι το πνίγει το παιδί. ΩΣΤΌΣΟ δεν εφάπτεται με τη μικρή. Έχει χώρο δηλαδή. Η μικρή κοιμήθηκε σε όλες τις βόλτες οπότε ξάπλωσα το κάθισμα (το μόνο αρνητικό του γιατί θέλει κόπο ως προς αυτό κ ίσως το παιδί ξυπνήσει). Την τελευταία φορά έπαιζε με το μαξιλάρι, το είδε σαν παιχνίδι δηλαδή. 

Είναι αρκετά εύκολο στην τοποθέτηση κ σίγουρα σου δίνει μια αίσθηση ασφάλειας. Φαντάζομαι με τον καιρό θα το συνηθίσει ακόμα περισσότερο. Για την ώρα το αυγό το παιδικό μέχρι 13 κιλά κάνει τη δουλειά του για το αγροτικό του παππού της μιας κ είναι στο χωριό. 

Δύο φιλικά μας ζευγάρια που έχουν το ίδιο κάθισμα μας είπαν ότι με τον καιρό θα το λατρέψει. Ίδωμεν! 

Δημοσ.
Στις 28/5/2018 στις 8:34 ΜΜ, Πανος999 είπε

Δηλαδη εμενα που δν ειναι καν στη λιστα? Για πεταμα? 

Απλά δεν έχει δοκιμαστεί . Προσωπικά δεν θα το χρησιμοποιούσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...