Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ψαχνω παιδικο καθισματακι, ISOFIX 

λεω να παρω καποιο 9-36 ή και 0-36 ισως.

αν καποιος εχει καποια προταση/ιδεα σχολιο κλπ ας μου πει

βρηκα αυτο  σε αγγλικο  site αρκετα πιο φτηνα. αν το ξερει καποιος ας μου πει. αν εχει να προτεινει κατι αλλο παλι ας μου πει

https://www.skroutz.gr/s/12594763/Joie-Every-Stage-Fx.html

https://www.uberkids.co.uk/prams-travel-solutions/all-car-seats/joie-every-stage-fx-group-0-1-2-3-car-seat-dark-pewter

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω την καλύτερη γνώμη για την BeSafe. Τι ηλικίας είναι το παιδάκι; Θυμάμαι είχα πάρει της μεγάλης μου κόρης αρχικά ένα της Chicco, το οποίο ήταν γυρισμένη η πλάτη προς τα πίσω, και πάνω στον χρόνο περίπου (14 μηνών ίσως!), το αλλάξαμε με αυτό https://www.skroutz.gr/s/437490/BeSafe-iZi-Comfort-X3-Isofix.html
το παλιό μοντέλο, χωρίς ISOFix.

Τώρα για το Isofix: Όσο είναι μικρό το παιδί είναι μια χαρά και χωρίς isofix. Το ανωτέρω που είχα πάρει χωρίς isofix τότε, έδενε τόσο γερά με την ζώνη ασφαλείας του οχήματος, που αν προσπαθούσες να το κουνήσεις κουνιόταν όλο το αμάξι μαζί. ΑΛΛΑ κάθε τόσο η ζώνη λόγω χρήσης βάλε-βγάλε το παιδί, χαλαρώνει και θέλει τέντωμα...Τώρα που ξέρεις αν την έχεις τεντωμένη καλά και σωστά τοποθετημένη, ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ (ω μη γένοιτο) ΦΟΡΑ, που θα χρειαστεί το κάθισμα να κάνει την δουλειά του.
Γι' αυτό καλύτερα αν μπορείς πάρε με ISOFIX ένα καλό και επώνυμο κάθισμα...Jumbo κλπ ΞΕΧΝΑ - ΤΑ...

Τώρα μετά από 3-4 χρόνια πάλι θα το αλλάξεις για κάτι πιο μεγάλο, που θα δένεται το παιδί με την ζώνη του αυτοκινήτου, και όχι με τα ζωνάκια του καθίσματος, εκεί για εμένα το isofix ήταν must και αδιαπραγμάτευτο, οτιδήποτε άλλο απλά δεν κάνει! 

Δημοσ.

Πως σκατά καταλαβαίνεις ότι το αυτοκίνητο σου διαθέτει υποδοχή isofix;

Στο δικό μας οικογενειακό - το micra lol - βλέπω στο πίσω κάθισμα μια σήμανση για παιδικό κάθισμα αλλά δεν λέει isofix.

Αν ένα παιδικό κάθισμα είναι isofix μπαίνει και σε οχήματα που δεν το υποστηρίζουν; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chill είπε

Πως σκατά καταλαβαίνεις ότι το αυτοκίνητο σου διαθέτει υποδοχή isofix;

Στο δικό μας οικογενειακό - το micra lol - βλέπω στο πίσω κάθισμα μια σήμανση για παιδικό κάθισμα αλλά δεν λέει isofix.

Αν ένα παιδικό κάθισμα είναι isofix μπαίνει και σε οχήματα που δεν το υποστηρίζουν; 

Έχει κάτι υποδοχές που μέσα μπαίνουν οι δαγκάνες του isofix, πάνω στο κάθισμα.

isofix.jpg

μπορεί και να μην το γράφει επάνω αλλά θα το λέει στο manual του αμαξιού.

Ναι υπάρχουνε και με isofix που οι δαγκάνες μαζεύουν και τοποθετείται, αλλά θα πρέπει να έχει δυνατότητα να δεθεί με την ζώνη. Στην ουσία αν το αμάξι έχει isofix παίρνεις isofix κάθισμα να τελειώνεις!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αυτό στο οποίο έχω καταλήξει μετά από ενδελεχή έρευνα είναι το cybex pallas M-fix, το οποίο υποστηρίζει και isofix και ζώνη. Θα δω το manual του αυτοκινήτου λογικά κάπου θα το χει η γυναίκα να δω για isofix.

Πάντως τα καθίσματα από μόνα τους δεν λένε κάτι. Και το καλύτερο κάθισμα να πάρεις αν το χώσεις σε κανένα atos ή 500αράκι κλαιν μαιν, μηδέν.

Η ασφάλεια είναι συνδυασμός οχήματος και καθίσματος. 

Δημοσ.

Εννοείται αυτό. Επίσης το atos ή το 500ράκι του 2018, είναι καλύτερο από άποψη ασφάλειας, από μεγαλύτερα οχήματα του 2000!

Το κάθισμα το βάζεις με δεδομένο το όχημα, να προστατέψεις όσο καλύτερα μπορείς αυτό που είναι ότι πιο πολύτιμο έχεις :)

Δημοσ.

ολα τα παραπανω καλα και σωστα, αλλα εμενα οι αποριες μου ηταν αλλες?

1. αν ξερετε το εν λογβ σαιτ ή καποιο αλλο απο εξωτερικο για φτηνοτερα

2. και αν εχετε να προτεινετε καποιο καθισμα ISOFIX, 9-36 ή 0-36 . 

ο μικρος είναι 5 μηνων, 9 κιλα σχεδόν

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνε στο ίντερνετ για καθίσματα extended rear facing, μόνο έτσι είναι τα παιδιά πραγματικά ασφαλή. Εμείς έχουμε το joie stages, πολύ ποιοτικά και άνετα καθίσματακια. Οι Σουηδοί μέχρι 4 ετών τα παιδιά τα έχουν να κοιτούν ανάποδα και γενικά για εκεί παει το πράμα. Αλλιώς σε αυτά τα λεφτά πας για κάποιο cybex, 5 μηνών απαραίτητα να κοιτάει πίσω, είναι νωρίς ακόμα να γυρίσει μπροστά. Τα cybex αντί για ζώνες έχουν το μαξιλαράκι το οποίο φαίνεται άβολο αλλά κάνει δουλειά γιατί μεγαλώνοντας όλα θέλουν να βγάζουν τα χέρια από τις ζώνες. 😁https://www.uberkids.co.uk/prams-travel-solutions/all-car-seats/joie-stages-group-0-1-2-car-seat

Επεξ/σία από tsiro7
Επισκέπτης
Δημοσ.

0-1-2 να πάρεις, 3 δεν χρειάζεται γιατί θα το αλλάξεις μετά.

Για το isofix μην τρελαίνεσαι άμα δεν το αλλάζεις αυτοκίνητα.

Από έξω πχ Amazon uk μην κοιτάς γιατί εκεί δεν έχει φπα το κάθισμα όποτε θες +30% με τα μεταφορικά. Εκτός άμα βρεις site που δεν σου βάζει ελληνικό φπα.

Britax είχαμε πάντα.. Καλά καθίσματα φτου φτου δεν χρειάστηκε να τα δοκιμάσουμε

Δημοσ.

Ειναι αστειο να συζητατε για καθισμα μη isofix...νομιζω οτι ολα τα αυτοκινητα απο το 2000+ εχουν isofix απλα συνηθως ειναι "κρυμμενα"1.jpg

Κοιταξτε ratings για adac baby car seat

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Δεν έχω διαβάσει όλα τα παραπάνω μηνύματα, ωστόσο αν μου επιτρέπεται θα πω ότι δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα isofix, υπάρχει όμως Οδηγία για τα αυτοκίνητα από το 2002 και μετά να έχουν εγκατεστημενες υποδοχές. Συνήθως τα γαλλικά αυτοκίνητα έχουν ταμπέλα κι που γράφει isofix εάν αυτά εχουν, τα γερμανικά συνήθως έχουν πλαστικό κάλυμμα. Σε καθε περίπτωση όμως είναι ΑΣΦΑΛΈΣΤΑΤΟ κάθισμα και κυριολεκτικά δεν κουνιέται σε αντίθεση με την ζώνη που ψιλό παίζει. Έχω δύο καθίσματα της Britax ένα 9-18 και το άλλαξα με 15-36. Για πιο μικρό παιδί εμπιστεύομαι καλύτερα την καλαθουνα. Η δική μου καλαθουνα αν και δεν είχε τις δαγκάνες isofix εφάρμοσα ένα ιμάντα με isofix και έκανα τη δουλειά μου.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/5/2018 στις 5:43 ΜΜ, pug_f_e είπε

ολα τα παραπανω καλα και σωστα, αλλα εμενα οι αποριες μου ηταν αλλες?

1. αν ξερετε το εν λογβ σαιτ ή καποιο αλλο απο εξωτερικο για φτηνοτερα

2. και αν εχετε να προτεινετε καποιο καθισμα ISOFIX, 9-36 ή 0-36 . 

ο μικρος είναι 5 μηνων, 9 κιλα σχεδόν

Είχα αγοράσει το 2014 το CYBEX Pallas 2-Fix από Γερμανία και είχα γλυτώσει περίπου 60€ από Ελληνικό κατάστημα (μέση τιμή από skroutz) ειναι με isofix και ειμαστε υπερ-ευχαριστημενοι (γονεις + παιδι). Ριξε μια ματια για συγκριση: http://www.babymarkt.de

http://cybex-online.com/en/carseats/pallas2fix.html

Επεξ/σία από greekparot
Δημοσ.

Και εγώ έχω πάρει το cybex pallas M-fix. Είναι πολύ καλό κάθισμα, το οποίο θα το ακολουθεί μέχρι να αρχίσει να χρησιμοποιεί την κανονική ζωνη δλδ για 12 χρόνια περίπου. Επίσης έχει πάρει και  καλή βαθμολογία σε test της ADAC.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...