fysikos Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 καλημέρα. έχω κλείσει για αύριο 2 εισητήρια με την ryanair απο θεσσαλονίκη για Μπέργκαμο και χτες το απόγευμα μου εστειλαν sms/email ότι η πτήση ακυρώνεται. Προφανώς χάνω και τα χρήματα που έχω δώσει για το ξενοδοχείο κτλ. Επικοινώνησα με το live chat για να μου δώσουν άλλη επιλόγη και μου είπαν από θεσσαλονίκη για Ρώμη . Βέβαια από Ρώμη για Μιλάνο πρέπει να κλείσω τρένο που μου είπαν οτι δεν εγγυώνται ότι θα μου καλύψουν τα έξοδα; τι μπορώ να κάνω;
gregdel Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Για ξενοδοχείο δες την πολιτική ακύρωσης... μερικά έχουν ακύρωση ακόμα και την ίδια μέρα που πηγαίνεις... Δες εδω: https://gr.skyscanner.com/news/ti-apozemiose-dikaiouste-gia-akurose-e-kathusterese-pteses Μιλάει για αποζημίωση αν η πτήση ακυρωση λιγοτερο από 7 μερες πριν... (αρκει να μην εχει καμμια απεργια) Ας πει και καποιος που εχει παρει αποζημιωση Επεξ/σία 7 Μαΐου 2018 από gregdel
fysikos Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Για την διαμονή (airbnb) εχω επιστροφή του 50%. Για τα εισιτήρια μου δινουν επιλογη για refund. Μενει λοιπον να παρω το 50% της διαμονής. Το θεμα ειναι ομως οτι μου κατεστρεψαν το ταξιδι αρα εκει πρεπει να δω τι δικαιούμαι. Το να μου δωσουν τα χρήματα των εισητηρίων δεν μου λεει τίποτα
haris_216 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Πιστεύω ότι αν το ερώτημα είχε τεθεί εδώ θα υπήρχαν περισσότερες απαντήσεις
fotodv7 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Ρε παιδιά δεν είναι μόνο τα εισιτήρια ή το ξενοδοχείο. Σκεφτείτε να παλεύεις να πάρεις 5 μέρες άδεια από τη δουλειά σου για να πας ένα ταξιδάκι σαν άνθρωπος και ξαφνικά να περνάς σούπερ 5ημερο στο σπίτι σου... Κι όλα αυτά επειδή μια εταιρεία αποφάσισε να ακυρώσει τις πτήσεις της. 4
Niki2 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Αν ακυρώθηκε χωρίς λόγο λογικά θα μπορέσεις να βρεις κάποιο παραθυράκι γα να σου επιστρέψουν τα χρήματα σου. Ψάξε στις πολιτικές ακύρωσης. Η ryanair μου έχει επιστρέψει χρήματα λόγω μεγάλης αναμονής, οπότε για εσένα που στο ακύρωσαν εντελώς δεν μπορεί κάτι θα γίνει.
angmar Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Η πτήση δεν ακυρώθηκε χωρίς λόγο. Υπάρχουν απεργίες στα Ιταλικά αεροδρόμια. Έχουν επηρεαστεί πολλοί carriers. Εδώ πάντως έχει κουμπί apply for refund. Δεν ξέρω βέβαια τι θα γίνει εφόσον δεν υπάρχει υπαιτιότητα της Ryanair.
fysikos Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 δεν υπήρχε καμια εξήγηση για την ακύρωση. δεν ειμαι υποχρεωμένος να ψάχνω στην ιταλικη ειδησογραφία για να δω τι συνέβη. Αν διαβάσουμς την eu261 θα δούμε ότι είναι έκθετη. άρα αν κάποιος έχει εμπειρία από διεκδίκηση αποζημίωσης, ας την αναφέρει ώστε να κινηθώ ανάλογα.
Predatorkill Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, fysikos είπε δεν υπήρχε καμια εξήγηση για την ακύρωση. δεν ειμαι υποχρεωμένος να ψάχνω στην ιταλικη ειδησογραφία για να δω τι συνέβη. Αν διαβάσουμς την eu261 θα δούμε ότι είναι έκθετη. άρα αν κάποιος έχει εμπειρία από διεκδίκηση αποζημίωσης, ας την αναφέρει ώστε να κινηθώ ανάλογα. Δες και τουτο: https://www.airhelp.com/el/ Επεξ/σία 9 Μαΐου 2018 από Predatorkill
angmar Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Μου φαίνεται ανόητο εκ μέρους τους να μη σας ενημερώσουν για το λόγο ακύρωσης, ειδικά αφού δε φταίνε αυτοί. Η οδηγία πάντως ξεκάθαρα αναφέρει πως οι περιπτώσεις απεργιών εξαιρούνται της υποχρέωσης αποζημίωσης. ( #14 ) Αν μπορείτε να πατήσετε στο ότι δεν ενημερωθήκατε για το λόγο, και μπορέσετε να διεκδικήσετε κάτι, καλή φάση.
pOLoS Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 αν υπάρχει ακύρωση λόγο απεργίας ή κακοκαιρίας πέρα από το refund δε πρόκειται να δώσει κάποια άλλη αποζημίωση η Ryanair υπάρχουν δεκάδες site https://www.google.gr/search?q=flight cancel claim για να διεκδικήσεις αποζημίωσή για ακυρώσεις και καθυστερήσεις, μπορείς να δοκιμάσεις αν δικαιούσαι αποζημίωση
l337 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 20 ώρες πριν, fysikos είπε δεν υπήρχε καμια εξήγηση για την ακύρωση. δεν ειμαι υποχρεωμένος να ψάχνω στην ιταλικη ειδησογραφία για να δω τι συνέβη. Αν διαβάσουμς την eu261 θα δούμε ότι είναι έκθετη. άρα αν κάποιος έχει εμπειρία από διεκδίκηση αποζημίωσης, ας την αναφέρει ώστε να κινηθώ ανάλογα. Από την στιγμή που οφείλεται σε απεργία δεν προβλέπεται αποζημίωση, κάτι που είναι απόλυτα λογικό. Θα πρέπει όμως ο λόγος απόρριψης να γίνει σαφής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα