Προς το περιεχόμενο

Blue Screen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια μου εδωσε το λαπτοπ της μια φιλη επειδη κατι ψιλοξέρω απο υπολογιστες. Το προβλημά της είναι πως της βγαίνει ένα blue screen με error code 0x0000007E. Όταν ξεκινάω το λαπτοπ δεν μπορώ να πάω στο setup και με πάει κατευθειαν στις εξής επιλογές: εναρξη ασφαλής λειτουργειας, έναρξη ασφαλής λειτουργίας με υποστήριξη δικτύου, έναρξη ασφαλής λειτουργίας με command line και κανονική εκκίνηση. Σε όποιο από τα 3 και να επέλεξα πάει να ξεκινήσει κανονικά και μου λέει πως υπήρξε κάποιο πρόβλημα στην ενημέρωση των windows (windows 7 home premium), μην κλεισετε τον υπολογιστη. Και ενώ ξεκινάει να κάνει την επιδιόρθωση από μόνο του μου σκάει το blue screen. Έχετε καμία ιδέα τι μπορώ να κάνω;

Δημοσ.

Λογικά κάτι πήγε στραβά όταν εγκαθιστουσε τα Windows. Αν δε σ αφήνει να κάνεις τπτ τότε μόνο τι format σκεφτομαι. Το blue screen θα μπορούσε να οφείλεται και σε ελαττωματική ράμ.

Δημοσ.

απ' ότι κατάλαβα είχαν ενημέρωση τα 7αρια. Γιατί πριν η κοπέλα το χρησιμοποιούσε κανονικά... Δεν είχε κάνει κάτι εκείνη. Λέτε το update να πήγε στραβά; Η μόνη λύση είναι το φορμάτ;

πως ανοιγει το command line? ισως να δοκιμαζα κάτι από εκεί; επισης η κοπέλα έχει μέσα εργασία για την σχολή της, πώς θα σώσω την εργασία της όταν καλά καλά δεν μπορώ να το ανοίξω;

μπορώ να το τραβήξω και βίντεο αν θέλετε να σας δείξω ακριβώς τι συμβαίνει...

Δημοσ.

Την εργασία μπορείς να την πάρεις. Κατέβασε το hirens boot cd, κάψτο σε  cd/dvd και μπούταρε από αυτό. Μπες σε live xp και πάρε την εργασία. Αλλιώς με live linux π.χ. lubuntu, linux live κτλ

Δημοσ.

ναι αλλά σου λέω δεν μπαίνει στο setup ώστε να το βάλω να μπουτάρει από cd. δοκίμασα όλα F κουμπιά μπας και γίνει κάτι. Εγώ να το κατεβάσω και να το κάψω, αλλά θα μπουτάρει από το cd?

Δημοσ.

Ποιο λάπτοπ είναι; Μερικές φορές η προεπιλεγμένη επιλογή για την χρήση των f keys είναι σαν multimedia και θέλει να κρατήσεις πατημένο το Fn πλήκτρο για να λειτουργήσουν σαν F Keys. Κάποια lenovo και hp θέλουν να κρατήσεις πατημένο κάποιο πλήκτρο όταν τα ξεκινάς.

Δημοσ.

ειναι το lenovo G50-30 δοκιμασα το Fn και επιασε, αυτή τη στιγμή λειτουργεί ένα διαγνωστικό μνήμης των windows. θα δω τι άλλο μπορώ να κάνω και αν τελικά θα γίνει η δουλειά μου, σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων. Θα ξαναστείλω αν χρειαστώ κι άλλη βοήθεια.

παιδια το εβαλα να κάνει εκκινηση από τη τελευταια γνωστή σωστη  ρύθμιση παραμέτρων και άρχισε να ξανακάνει την ρύθμιση μέχρι που βγήκε πάλι το blue screen. εδώ στο μενού που βρήκα μου έχει τις εξής επιλογές:

1) ασφαλής λειτουργία (δοκιμασμένο, δεν έπιασε)

2)ασφαλής λειτουργία με υποστηριξη δικτύου (δεν έπιασε)

3) ασφαλης λειτουργια με γραμμη εντολών (δεν προλαβαινω να πατήσω κάτι και μου σκάει παλι blue screen (δεν έπιασε))

4)ενεργοποίηση καταγραφής ενεργειών εκκίνησης

5)ενεργοποιηση βιντεο χαμηλης αναλυσης

6) τελευταια γνωστή σωστη  ρύθμιση παραμέτρων  (κατι άρχισε να κάνει αλλά δεν πρόλαβε)

7)κατάσταση επαναφοράς υπηρεσιων καταλόγου

8) κατάσταση εντοπισμού σφαλμάτων

9) απενεργοποιηση αυτοματης επανεκκινησης  μετα την αποτυχια συστηματος

10) απενεργοποιηση  επιβολης υπογραφης των προγραμματων οδηγησης

11) κανονικη εκκινηση windows

Τι να κάνω;

Δημοσ.
Στις 7/5/2018 στις 11:16 ΠΜ, micos000 είπε

Την εργασία μπορείς να την πάρεις. Κατέβασε το hirens boot cd, κάψτο σε  cd/dvd και μπούταρε από αυτό. Μπες σε live xp και πάρε την εργασία. Αλλιώς με live linux π.χ. lubuntu, linux live κτλ

εβαλα το hirens σε φλασακι και παλι μου πεταει το blue screen... απελπισία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό τώρα μπορεί και να είναι θέμα μνήμης ram τελικά. Στο hirens, τρέξε από την αρχική οθόνη το memtest και άστο να κάνει 1-2 κύκλους μέχρι το 100% (το σύνολο, όι τα επιμέρους τεστ, μπορεί να πάρει και ώρες). Αν βγάλει κόκκινα σημαίνει ότι φταίει η μνήμη. Αν δε βγάλει σφάλμα τότε θα το δούμε αλλού.

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...