aristos26 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, rofl είπε ναι αν ειναι θερμοκρασιες φυσημα με αερα και fans θα λυσουν το θεμα. αν οχι τοτε μαλλον και γω στο τροφοδοτικο θα πηγαινα. να σ πω... επειδή τόσα χρόνια με ενα fan το εχω στην πίσω μεριά (exaust) πρεπει να είναι 40mm ...δέν ξέρω αν παίρνει μεγαλύτερο...40mm είναι μικρό...τι (mm) να πάρω για μπροστά? παίρνει μεγαλύτερο πίσω? Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από aristos26
rofl Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 40mm ειναι 4 εκατοστα. το συνηθες ειναι 120 mm / 12 εκατοστα μπορεις να τον μετρησεις αν και θα δεις με το ματι αν ειναι ιδιος η μεγαλυτερος απ τον δικο σου Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από rofl
aristos26 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, rofl είπε 40mm ειναι 4 εκατοστα. το συνηθες ειναι 120 mm / 12 εκατοστα μπορεις να τον μετρησεις αν και θα δεις με το ματι αν ειναι ιδιος η μεγαλυτερος απ τον δικο σου σωστός...και μπροστά? πόσα mm?
rofl Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 το ιδιο. μπορεις να το δεις και μονος σου. οι τρυπες για τις βιδες θα ειναι ακριβως στην ιδια αποσταση με τον πισω.
Apostol. Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 53 λεπτά πριν, aristos26 είπε Σε 2 ερχεται όρθια photo Οριστε το προβλημα σου... τροφοδοτικο. Στο 12v rail ειναι απραδεκτο 11.4 χωρις φορτιο
aristos26 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, rofl είπε το ιδιο. μπορεις να το δεις και μονος σου. οι τρυπες για τις βιδες θα ειναι ακριβως στην ιδια αποσταση με τον πισω. thanks για όλα φίλε! 3 λεπτά πριν, Apostol. είπε Οριστε το προβλημα σου... τροφοδοτικο. Στο 12v rail ειναι απραδεκτο 11.4 χωρις φορτιο έχεις να μου προτείνεις κάποιο φτηνό αλλά να κάνει δουλειά? Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από aristos26
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 8/5/2018 στις 2:02 ΠΜ, aristos26 είπε thanks για όλα φίλε! έχεις να μου προτείνεις κάποιο φτηνό αλλά να κάνει δουλειά? Όχι φίλε δεν είναι απαράδεκτη αυτή η απόκλιση!!! Στα 12 Volts το 0.6 είναι αστεία απόκλιση! Εξάλλου τα 12 volts δεν πάνε straight μέσα στην κατανάλωση των κυκλωμάτων... Η μητρικές έχουν κυκλώματα που κάνουν σταθεροποίηση πριν πάνε προς κατανάλωση! Κι η δική μου μητρική, τα 12V είναι περίπου στα 11,5! Πέρα από τον ελλειπή αερισμό του case (που δεν είναι πάντα ο κύριος λόγος, εκτός αν η CPU ανεβαίνει πάνω από τους 80 βαθμούς και τότε αρχίζει να ανεβάζει θερμοκρασίες ΚΑΙ η ίδια η πλακέτα η μητρική) παίζουν διάφοροι παράγοντες ρόλο. Εγώ υποψιάζομαι πολύ σοβαρά την ίδια την μητρική του! (Συχνότατα έχω διαπιστώσει ότι τα αλλοιωμένα thermal pads στα chipsets, ευθύνονται για crashαρίσματα). Ένας ακόμη σοβαρός λόγος που κρασάρουν οι μητρικές, είναι οι αλλοιωμένοι πυκνωτές διαφυγής στην τροφοδοσία της CPU! Ειδικά στα laptops, οι πυκνωτές στη CPU είναι η κατά 90% η βασική αιτία που σβήνουν, κρασάρουν ή κάνουν bootloops!!!!!!! Η δεύτερη σκέψη που κάνω, είναι να τα έχει παίξει η VGA!!! Το τροφοδοτικό του πάντως, είναι αρκετά σοβαρό ποιοτικά (Corsair) για να τα έχει φτύσει σε τόσο σύντομο χρόνο! Οι δε καταναλώσεις (τα ρεύματα που τραβάνε η CPU ή η κάρτα γραφικών) που έχει το συγκεκριμένο σύστημα είναι χαμηλές για να δικαιολογείται "γονάτισμα" του τροφοδοτικού! Ωστόσο σε γενικές γραμμές, δεν ξέρω αν έχει κάποιο νόημα ν' ασχοληθεί περισσότερο με ένα 2πύρηνο μηχανάκι το παλικάρι ή να ξοδέψει χρήμα πλέον για ένα παρωχημένο σύστημα!!! Αν μένει κοντά στον Πειραιά, θα μπορούσα να του έλυνα όλες τις απορίες μέσα σε ένα 24ωρο... Υπάρχουν διαθέσιμα τα πάντα για να τσεκαριστεί το σύστημά του και να βγει ένα συμπέρασμα ασφαλές. Καλή επιτυχία του εύχομαι, αλλά ίσως να ήρθε η ώρα να αρχίσει να σκέπτεται ν' αντικαταστήσει το στήσιμο αυτό! Επεξ/σία 12 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
aristos26 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, Criss_X είπε Όχι φίλε δεν είναι απαράδεκτη αυτή η απόκλιση!!! Στα 12 Volts το 0.6 είναι αστεία απόκλιση! Εξάλλου τα 12 volts δεν πάνε straight μέσα στην κατανάλωση των κυκλωμάτων... Η μητρικές έχουν κυκλώματα που κάνουν σταθεροποίηση πριν πάνε προς κατανάλωση! Κι η δική μου μητρική, τα 12V είναι περίπου στα 11,5! Πέρα από τον ελλειπή αερισμό του case (που δεν είναι πάντα ο κύριος λόγος, εκτός να η CPU ανάβει πάνω από τους 80 ανέβει) Εγώ υποψιάζομαι πολύ σοβαρά την ίδια την μητρική του! (Συχνότατα έχω διαπιστώσει ότι τα αλλοιωμένα thermal pads στα chipsets, ευθύνονται για crashαρίσματα). Ένας ακόμη σοβαρός λόγος που κρασάρουν οι μητρικές, είναι οι αλλοιωμένοι πυκνωτές διαφυγής στην τροφοδοσία της CPU! Ειδικά στα laptops, οι πυκνωτές στη CPU είναι η κατά 90% η βασική αιτία που σβήνουν, κρασάρουν ή κάνουν bootloops!!!!!!! Η δεύτερη σκέψη που κάνω είναι να τα έχει παίξει η VGA!!! Το τροφοδοτικό του πάντως, είναι αρκετά σοβαρό ποιοτικά (Corsair) για να τα έχει φτύσει σε τόσο σύντομο χρόνο! Οι δε καταναλώσεις (τα ρεύματα που τραβάνε η CPU η κάρτα γραφικών) που έχει το συγκεκριμένο σύστημα είναι χαμηλές για να δικαιολογείται "γονάτισμα" του τροφοδοτικού! Ωστόσο σε γενικές γραμμές, δεν ξέρω αν έχει κάποιο νόημα να ασχοληθεί περισσότερο με ένα 2πύρηνο μηχανάκι το παλικάρι ή να ξοδέψει άλλο χρήμα για ένα παρωχημένο σύστημα!!! Αν μένει κοντά στον Πειραιά, θα μπορούσα να του έλυνα όλες τις απορίες μέσα σε ένα 24ωρο... Υπάρχουν διαθέσιμα τα πάντα για να τσεκαριστεί το σύστημά του και να βγει ένα συμπέρασμα ασφαλές. Καλή επιτυχία του εύχομαι, αλλά ίσως να ήρθε η ώρα να αρχίσει να σκέπτεται να αντικαταστήσει το στήσιμο αυτό! μωρέ πέταμα στον κάδο θέλει,αλλά δεν παίζουν λεφτά για νέο στήσιμο ...και οχι δεν είπα ότι έχω τέτοιο psu...ένα παλιό είναι
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 10 λεπτά πριν, aristos26 είπε μωρέ πέταμα στον κάδο θέλει,αλλά δεν παίζουν λεφτά για νέο στήσιμο ...και οχι δεν είπα ότι έχω τέτοιο psu...ένα παλιό είναι Λες να μη σε νιώθω βρε Αρίστο;;; 100% θα σου έλεγα!!! Που είσαι βρε παλικάρι;;; Που εδρεύεις;;; Αν είσαι κοντά φέρ' το να το μαζέψουμε, μέχρι να μαζέψεις τα ευρά και να στήσεις ένα άλλο! Αρκεί να μη μου πεις ότι είσαι Λάρισα, Πάτρα Θεσσαλονίκη!!! χαχαχαχα Εγώ είμαι κοντά στον Πειραιά! Φάγαμε ένα μεροκάματο χρόνο συζητώντας εδώ για ένα θέμα που λύνεται!!! χαχαχαχαχα
aristos26 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, Criss_X είπε Λες να μη σε νιώθω βρε Αρίστο;;; 100% θα σου έλεγα!!! Που είσαι βρε παλικάρι;;; Που εδρεύεις;;; Αν είσαι κοντά φέρ' το να το μαζέψουμε, μέχρι να μαζέψεις τα ευρά και να στήσεις ένα άλλο! Αρκεί να μη μου πεις ότι είσαι Λάρισα, Πάτρα Θεσσαλονίκη!!! χαχαχαχα Εγώ είμαι κοντά στον Πειραιά! Φάγαμε ένα μεροκάματο χρόνο συζητώντας εδώ για ένα θέμα που λύνεται!!! χαχαχαχαχα hahahaha άσε είμαι μακριά
aristos26 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 PSU : https://www.skroutz.gr/s/5604285/Corsair-VS-Series-VS650.html (650/550/450) ποιο να βάλω στο κουτί μου?...μου αρέσει αυτό,είναι και οικονομικό...τι λέτε? !!! πόσα Watt στην περίπτωση μου? thanks!
aristos26 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 καλημέρα...650 Watt είναι οκ για το pc μου σωστά? + θα μου μείνει σε μελλοντική αναβάθμιση...
aristos26 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, aristos26 είπε καλημέρα...650 Watt είναι οκ για το pc μου σωστά? + θα μου μείνει σε μελλοντική αναβάθμιση... thanks radio...
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Στις 8/5/2018 στις 2:42 ΜΜ, aristos26 είπε PSU : https://www.skroutz.gr/s/5604285/Corsair-VS-Series-VS650.html (650/550/450) ποιο να βάλω στο κουτί μου?...μου αρέσει αυτό,είναι και οικονομικό...τι λέτε? !!! πόσα Watt στην περίπτωση μου? thanks! Εντέλει προέκυψε διάγνωση ότι φταίει το τροφοδοτικό Αρίστο;;; Είχα μέρες να μπω κι έχασα επεισόδια... Αποφάσισες τελικά αλλάξεις το τροφοδοτικό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα