The_Skyfaller Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2004 @Sebu Φυσικά και κανείς αλάθητος, γι' αυτό άλλωστε είπα και εγώ ότι "νομίζω" πως οφείλεται σε irq conflicts. Μάλιστα, όταν βλέπω ότι δεν έχουν αποτέλεσμα οι πιο συνηθισμένες λύσεις, πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι διάφορα "κουφά" κόλπα @greeneye, NeTeD Τελικά και με ένα stickάκι τη φορά κόλλησε. Ασχέτως της θέσης στην οποία τα έβαλα (1η, 2η, 3η). Οπότε προχωρώ στον έλεγχο με μνήμη άλλης μάρκας για να δω μπας και όλο αυτό οφείλεται σε ασυμβατότητα μεταξύ Epox & Kingston. Η μνήμη που δοκιμάζω ανήκει στις no-name. Λες....?
The_Skyfaller Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Κάποιος εκεί πάνω κάνει χοντρό χάζι με την περίπτωσή μου.... Δοκίμασα όπως είπα και με no-name ram και κόλλησε και με αυτήν. Φυσικά μετά την τσέκαρα με memtest μπας και έχει πρόβλημα, αλλά ήταν ok. Λέτε απλά να έχει ασυμβατότητα και με τις no-name? Ρε μπας και βγάζει η epox μνήμες να πάω να πάρω δυο-τρεις ...??? Αυτό που ακολουθεί, είναι να δοκιμάσω την πρόταση του sebu (1η pci ελεύθερη), μετά (αφού φορτίσει το καινούριο μου ups) θα δοκιμάσω μήπως και είναι πρόβλημα σταθερότητας παροχής ρεύματος (να γελάσω ή να κλάψω?), και αν αποτύχουν αυτά, clean install των xp pro πάλι, μόνο με drivers & ud, μήπως και δω φως.... Τώρα θα αναρωτιέστε γιατί σας τα λέω. Για δύο λόγους: 1) Πρέπει να τα πω και γω κάπου να ξεσκάσω :twisted: 2) Αν τελικά βρεθεί η λύση, να υπάρχει το "ιστορικό" για τους επόμενους. :idea: I'll be back ....
Spyrus Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Eμένα μου μυρίζεται πρόβλημα θερμοκρασίας CPU και σταθερότητάς της. Δύο δοκιμές κάνε: 1)Χαμήλωσε τη συχνότητα του επεξεργαστή. 2)Βάλε τον ανεμιστήρα να φυσάει δυνατότερα ή άνοιξε το κουτί και βάλτο σε κανά παράθυρο κοντά. ΛΟΛ εντάξει και μακρυά από το παράθυρο. Αν δεν κολλήσει ή αργήσει να κολλήσει περισσότερο (άντι 3 ώρες ας πούμε 7 ή 8 ) έχω πέσει μέσα.
The_Skyfaller Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2004 @Spyrus Δίκιο έχεις να πηγαίνει εκεί το μυαλό σου αλλά επειδή στις άπειρες φορές που έχει παγώσει η οθόνη είχα αφήσει να τρέχει και πρόγραμμα ελέγχου θερμοκρασίας, είδα ότι την στιγμή που κολλούσε, η θερμοκρασία δεν ξεπερνουσε τους 45C. Τώρα για την σταθερότητα της cpu, τι να πω. Έχω βάλει τον επεξεργαστή στις default ρυθμίσεις από bios (=αναγνωρίστηκε σαν 1.15GHz αντί 1.91GHz που είναι) και δεν κόλλησε για 2.5 μέρες που το άφησα. Ξανά στα 1.91GHz και κόλλησε. Τον έκανα επίτηδες underclock (τον έβλεπε σαν 2500+) και πάλι κολλούσε. Υπάρχει άλλος τρόπος να ελέγξω την cpu, εκτός από το να δοκιμάσω μία άλλη? Το ξεκαθαρίζω γιατί άλλη cpu δε μπορώ να βρω με τίποτα, και ούτε έχω γνωστό με athlon για να δοκιμάσω τη δικιά μου εκεί. Δυστυχώς.... Μία παρατήρηση: Αν είναι θέμα cpu, ότι ανεβάζει θερμοκρασία δηλαδή, και τρέχεις μόνο ένα πρόγραμμα που την στρεσσάρει συνεχώς στο 100%, τότε δε θα έπρεπε να κολλάει πάνω κάτω μετά την πάροδο περίπου ίσων χρονικών διαστημάτων (σε επίπεδο "ωρών") ? Γιατί σε μένα μπορεί να κολλήσει τη μια στις 3 ώρες και την άλλη μετά από 1,5-2 μέρες. Δοκίμασα και την ελεύθερη 1η pci, αλλά καμία αλλαγή.
NeTeD Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Αρκετά περίεργα τα πράγματα ρε συ.. Από hardware πλευρά φένεται να το έχεις εξαντλήσει το θέμα(δοκίμασες μόνο με τη vga πάνω?) Aπό software είσαι εξασφαλισμένος? Κανένας περίεργος driver, κανένα περίεργο πρόγραμμα ή τίποτα τέτοιο? Επίσης κάτι ψιλοτραβηγμένο, δεν ανοίγεις έτσι από περιέργεια το τροφοδοτικό μπας και έχει σκάσει κανας πυκνωτής ή τίποτα άλλο και στο προκαλεί από εκεί? Το λέω γιατί έχω τύχει σε παρόμοια περίπτωση, σκασμένο τροφοδοτικό που επηρέαζε το κύκλωμα τροφοδοσίας της agp και τα γραφικά ήταν εντελώς corrupted και φυσικά freezαρε. Χμμμ τώρα που το ξανασκεύτομαι ίσως να μην είναι και τόσο τραβηγμένο αλλά πολύ πιθανό
The_Skyfaller Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Λοιπόν... Φόρτισε και το ups αλλά καμία βελτίωση. Άρα μάλλον δεν οφείλεται στη ΔΕΗ. Έκανα format και επανεγκατάσταση των xp pro & sp1. Εγκατέστησα drivers για -mobo, -vga, -crypto isdn modem. Από προγράμματα μόνο -prime95, -ud, -ud-monitor, -firewall. Παρατήρησα ότι uncertified από τη microsoft drivers, εγκαταστήθηκαν οι εξής: -SATA controller (Silicon Image) που είχε σε δισκέτα η mobo -Κάτι drivers για την ενσωματωμένη κάρτα ήχου (πάλι με τη mobo ήρθαν) -Οι drivers για το modem. Κατέβασα τον τελευταίο SATA controller από το site της mobo και είναι παλιότερος από αυτόν που είχε το πακέτο...!!! Οι τελευταίοι drivers για το modem, πάλι uncertified είναι. Από προγράμματα έχω τα ελάχιστα άρα μάλλον δεν οφείλεται σ' αυτά. Συνεχίζει να κολλάει και στο Prime95 & στο ud. @NeTeD Θα δοκιμάσω σήμερα το βράδυ να βγάλω το modem και να μείνει πάνω μόνο η vga. Αλλά αν οφείλεται στον SATA controller, που μπορώ να βρω ένα certified? Άλλος με την ίδια μητρική (Epox 8RDA3+) να βοηθήσει???
NeTeD Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Το αν έχει βαρέσει το τροφοδοτικό όμως δε το κοίταξες!
The_Skyfaller Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 @ NeTeD Το τροφοδοτικό είναι καινούριο, Enermax, και δε διακινδυνεύω την εγγύηση του & την ασφάλειά μου (με το φορτία που διατηρούνται & μετά την αποσύνδεση του) βασιζόμενος σε μία τραβηγμένη (όπως είπες &συ) υπόθεση. Πάντως ευχαριστώ για τη βοήθεια! Αν είχε σκάσει πυκνωτής, δε θα φαινόταν και κάπου αλλού, ας πούμε στις τάσεις που δίνει & φαίνονται με το αντίστοιχο (...αναξιόπιστο) software? Το δούλεψα και μόνο με vga. Τα ίδια.... Κάποιος για certified SATA controller σε Epox 8RDA3+?
NeTeD Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Α τότε εντάξει! Πάντως οι uncertified drivers δε μου φένονται πρόβλημα. Ότι SATA/RAID driver έχω βάλει οπουδήποτε uncertified ήταν.
LL_NEO Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 Για την ιστορία: Η epox συνιστά να βάζουμε τις κάρτες μας στην 8rda+ στις θύρες 3-4-5 ενώ στην 8rda3+ στις θύρες 3-4 και τελευταία στη 2 Είδα ότι όταν έβαλες το fsb στα 100 το σύστημα δεν κόλλησε. Αυτό πέραν της απλής υπόθεσης ότι ο επεξεργαστής δουλεύοντας πιο χαλάρα, δε φρικάρει, μπορεί να σημαίνει ότι και το northbridge ψιλοχοντρομαλακίζεται. Για αρχή για τσέκαρε αν η ψήχτρα του Northbridge στέκεται καλά πάνω της. Αν ο Barton σου είναι απο τους παλιούς και έχει ξεκλείδωτο multi, Προσπάθησε να κρατήσεις σταθερό το fsb και να ανεβάσεις το multi και κοίτα τι θα γίνει. Ααααααα δε θυμάμαι ρε παιδιά, αυτό το revision της 8rda3+ έχει υποδοχή για 12V? Αν έχει κοίτα ότι το έχεις βάλει το σχετικό βήσμα. (δε σε περνάω για μαλάκα, απλώς σε όλους κολλάει το μάτι). Πολύμετρο έχεις; Αν ναι πάρε ένα απο τα βύσματα τροφοδοσίας του τροφοδοτικού(ξέρεις απο αυτά που βάζουμε στα cdrom) και τσέκαρε τις μετρήσεις +12 και +5 Και όπως λέει και ο Neted κανένα πρόβλημα με τους uncertified drivers
The_Skyfaller Δημοσ. 2 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2004 Λοιπόν..... -Άλλαξα και θέσεις στις pci (modem) αλλά συνεχίζει. -Η ψύκτρα κάθεται μια χαρά. -Έχει υποδοχή για 12V και είναι (φυσικά ) συνδεδεμένη. -Με (αναλογικό) πολύμετρο οι ενδείξεις είναι σωστές. Αν προλάβω σήμερα θα πάρω τηλ. για να την στείλω Αθήνα. Αλλιώς αύριο... Δε νομίζω να μου φέρουν αντιρρήσεις (αφού τους πω τι έχω δοκιμάσει).... Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια!
Nfountou Δημοσ. 3 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2004 Den diavasa olo to topic alla na orismenes idees: 1) IRQ Conflicts: Kapoies pci kartes xrhsimopoioun to idio irq. Vale vgale mexri na ginei kati eite apenergopoihse kapoia serial port... To manual tha leei an kapoia pci xrhsimopoioun koino irq. 2) PSU: Oi Epox einai ligo apaithtikes. Me thn palia mou 8KHA+ to 350W enermax pou eixa eixe provlhma. Des an to +5V einai sta8ero otan to mhxanaki stresaretai. 3) Asimvatotha mnhmhs: PARA polles fores to exw dei auto... H mnhmh mporei na mhn exei provlhma alla me to sugekrimeno montelo na mhn douleuei ok. Dokimase na katevaseis th suxnothta ths h dokimase allh mnhmh. Gia auto kai mono edw kai arketa xronia agorazw Crucial (Micron). EInai ligo pio arges alla einai eguhsh! 4) Diskos opws eipe kapoios: An exei vgalei bad sectors kai den ta exei onomasei tote opote paei na grapsei h na diavasei epanw tha kolaei. 5) ... den mporw na skeftw tipota allo Elpizw na vreis akrh.... EDIT: Certified drivers gia ton sata controller tha vreis sto site ths sillicon image proswpika omws exw doulepsei arketo kairo me tous drivers tou cd rom kai den exei provlhma. An sou alaksoun telika to mobo pes tous na sou steiloun to kainourio revision nomizw einai to 2.1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.