Προς το περιεχόμενο

Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή! (Epox 8RDA3+ ...)

The_Skyfaller

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

(Μπορεί να είναι αντιδεοντολογικό να postάρεις το ίδιο πρόβλημα και σε άλλο τεχνολογικό forum. Η απόγνωση όμως θολώνει την κρίση....)

Προ διμήνου έκανα αναβάθμιση, και τώρα έχω το ακόλουθο σύστημα:

Epox 8RDA3+ (ver.1.0)

Amd AthlonXP 2600+

2*256MB DDR Kingston

Seagate 120GB SATA

Ati 9200

Teac CDR,Hitatchi DVD,Crypto isdn, WinFast tuner

WinXP Pro English

:arrow: Το πρόβλημα

Άρχισε να κολλάει το σύστημα (πάγωμα οθόνης) και να μην επανέρχεται παρά μόνο με restart. Το παρατηρούσα το πρωί, αφού έτρεχε το ud agent (πρόγραμα τύπου SETI) όλο το βράδυ. Από το ρολόι στο systray έβλεπα ότι κολλούσε αφού έτρεχε για 2-3 ώρες. Επειδή δεν μου το έκανε σε άλλο πρόγραμα υπέθεσα ότι ίσως έφταιγε το ud και το έβγαλα.

Πρόσφατα έτρεξα stressing tests (Stability Test, Heavy Load) χωρίς πρόβλημα, αλλά στο Prime95 μου κόλλησε κατευθείαν στο Torture Test και συγκεκριμένα σ' αυτό που χρησιμοποιεί την ram (blend) και όχι σε αυτό που ελέγχει κυρίως cpu (small FFT's).

Επίσης μου έχει κολλήσει στο παιχνίδι NFS Underground, και στο Adobe Premiere Pro

:arrow: Τι έχω δοκιμάσει εγώ...

--Πρόβλημα θερμοκρασιών δεν υπάρχει.

--MemTest98 για μια μέρα, αλλά δεν έδειξε σφάλμα.

Δοκίμασα με ένα dimmάκι κάθε φορά. Πάλι 0 σφάλματα.

--Restore Defaults από το bios (αναγνωρίστηκε σαν 1.15GHz αντί 1.91GHz που είναι) & δεν κόλλησε στο συγκεκριμένο test. Το ξαναέβαλα στα 1.91GHz, και ξανακόλλησε με τη μία.

--Bios Update. Δεν βελτιώθηκε.

--Chipset Update. Καμία αλλαγή.

--Από το μαγαζί που την πήρα, μου είπαν ότι μάλλον πρέπει να είναι πρόβλημα κάρτας γραφικών, & να βάλω τους 3.8 drivers που είναι αποδεδειγμένα σταθεροί.

Μειώθηκε η συχνότητα κολλήματος (με το ud) αλλά συνεχίζει, όπως και συνεχίζει να κολλάει σε χρόνο dt με το Prime95.

Τέλος, τις προάλλες, έβλεπα τηλεόραση με tv-tuner & έτρεχε & το ud από πίσω. Κόλλησε η εικόνα αλλά ο ήχος συνέχιζε να ακούγεται κανονικά. Επαναφορά δε έγινε παρά μόνο με restart.

:arrow: Ζητάω...

...να μάθω που πάει το μυαλό σας μετά από όλα αυτά.

Mobo? Gpu? Κάτι άλλο?

Αν είναι πρόβλημα mobo, ίσως μου την αλλάξουν αλλά πρέπει να το ξεστήσω (που χρόνος?) & να τη στείλω από Σέρρες-->Αθήνα, & χρειάζομαι το pc στη δουλειά μου καθημερινά. Ας είναι αυτή η έσχατη λύση.

Ευχαριστώ που με διαβάσατε!

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχω δει το ίδιο πρόβλημα με bad sectors στο σκληρό που δεν τους αναγνώριζαν τα XP (ίσως 'επαιζε ρόλο και το ότι ήταν σε fat32) και διορθώθηκε το πρόβλημα με το utility της WesternDigital. Τα συμπτώματα ήταν εντελώς τυχαία κολλήματα. Δεν χάνεις τίποτα αν βρεις και τρέξεις το αντίστοιχο της Seagate.Πιστεύω να υπάρχει.

Δημοσ.

file The_Skyfaller,

eixa kai egw paliotera ena idio problima.

Stin dikia mou periptwsh ginotan kapoio conflict me tous drivers tis kartas hxou kai tou tv tuner. opote ebgaza to tuner douleue roloi to pc kai molis to ksanabaza, kollage i eikona kai o hxos epaize, h' kamia fora kollage i eikona kai o hxos ekane ena makrosurto mougkrisma pou den stamatage ean den patages to magiko koumpaki tou reset...

Eyxomai na boi8isa

Filika

N1ghtW0lf

PS. Mia aporia: To UD ti einai???????

Δημοσ.

@LIVE7

Κατέβασα από το site της Seagate ένα utility, αλλά δεν το χρησιμοποίησα καθώς έλειπα το Σ-Κ. Θα το βάλω και θα postάρω αποτελέσματα.

@LuNaTiC

Όταν λες "χτυπάει" τι εννοείς? (ξύπνησε ο ΑΣΧΕΤΟΣ μέσα μου :P )

GPU παλεύω να βρω. Μπορεί να πέσει στα χέρια μου μία αύριο, οπότε θα τη δοκιμάσω και βλέπουμε.

Στο ud είμαι στην ομάδα insomnia.gr. Εκεί που ήσουνα και συ κάποτε ... :wink:

@N1ghtW0lf

Επειδή η κάρτα είναι παλιά και τους drivers της δεν τους εμπιστεύομαι, πλέον την έχω αφαιρέσει για να είμαι σίγουρος ότι δεν φταίει αυτή. Συνεχίζει όμως να κολλάει...

Α, και ud (United Devices Cancer Research Project, Phase II) είναι ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί την περισσευούμενη υπολογιστή ισχύ του pc σου για να ελέγχει μόρια πρωτεϊνών, προκειμένου να βρει (κάποια στιγμή, ...ίσως, ... πρώτα ο θεός...) θεραπεία για τον καρκίνο.

Για περισσότερα βλ. http://www.grid.org/about/

Αν ασχοληθείς, απλά απενεργοποίησε από τις επιλογές το Anthrax Research Project, έτσι ώστε να αφιερώνεται αποκλειστικά στη θεραπεία κατά του καρκίνου)

(&δες εδώ http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=304716&highlight=ud για ένα χρήσιμο προγραμματάκι)

@EXSARXEIA_CITY

Λες να φταίει το ud, το NFS Underground, το Prime & το Premiere και να είναι τελικά ο υπολογιστής μου τέρας σταθερότητας...??? :shock:

Και μία ακόμη ερώτηση...

Τα windows xp έχουν καμία default επιλογή να κάνουν επανεκκίνηση κάθε x(=2,3,..) μέρες από μόνα τους όταν δεν κάνεις εσύ?

Δημοσ.

re su mastora. ta apla ta exeis kanei syntheta. aplopoihse ligo ta pragmata. exeis balei ena soro pragmata trexeis programmata sto backround kai erxesai kai rotas giati den doyleyei stosta to systhma? ego tha aporoysa an doyleye sosta to systhma. ena format tha diorthosei pantos to systhma soy. kai mhn peis oti den to epithymeis. opos ta ekanes tora einai h moni lusi....

Δημοσ.

@xsterg

Ποια είναι τα πολλά ρε αρχηγέ? :shock:

Προγράμματα στο background είναι μόνο o Νόρτονας....

Το ud το τρέχω μόνο του (και κολλάει) και όχι μαζί με NFS, Premiere, ή έστω κάποιο πρόγραμμα για τηλεόραση....

Περισσότερα έτρεχα στο προηγούμενο σύστημα και ας ήταν 866MHz....

& πετάξτε επιτέλους την καραμέλα του format (με το που έχεις σετάρει το σύστημα με τα απαραίτητα)....

Μήπως δεν κατάλαβες κάτι καλά?

Φιλικά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...