Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα , μετα απο πρόβλημα της μητρικής μου που αναφερω εδω  θα αντικατασταθεί με  νεα ( λογικά αφου δεν υπάρχει διαθέσιμη πια ) .
Νέες μητρικές με chipset Β85 οπως είναι αυτή που εχω τωρα [ Gigabyte GA-B85M-HD3 R4  ] δεν υπαρχουν παρα μονο με Β81 και λογικά θα πάω σε αυτήν    ASUS H81M-PLUS RETAIL  που έχει το κιτρινομαγαζο που ειχα αγοράσει αυτη που εχω τωρα .

Στο σύστημα μου εχω windows 10x64 , εαν αλλαξω την μητρική θα πρεπει να γινει υποχρεωτικά φορματ ?
Υπάρχει αλλος τρόπος να μπουν/αντικατασταθούν οι οδηγοί και να παίξει με την καινούργια ?
Δεν θελω να χάσω οτι έχω εγκατεστημένο πχ με Sysprep .
Με εκκίνηση σε safe mode γίνετε τιποτα ?

Υγ: Για τα windows τον ξερω τον τροπο το εχω ξανακανει

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ.

Αφαιρείς από το Device Manager ότι έχει σχέση με συσκευές που έχει η μητρική σου. Τους drivers δηλ. Δες την μητρική μου. Αυτά που έχω ανοίξει τα κάνεις uninstall. Από τα System Devices και Universal Serial Bus Controllers απεγκαθιστάς ότι έχει σχέση με chipset βασικά. Καλό είναι αν αφαιρέσεις και τα usb 3.0 και γενικά ότι άλλο μπορείς.

device_manager.png.d526ada13f7aedfa0ada2adf6412ae72.png

Δημοσ.

Οχι τα win 10 κάνουν πολύ καλή δουλεια, ότι και να τους ρίξεις οι εφιαλτικές μέρες που oi bsods ήταν κανόνας σε τέτοιο attempt, και το φορματ winxp απαραίτητο έχουν τελειώσει, δοκιμασμένο πολλάκις

Το πιο ακραίο ήταν WIN10  από ssd σε σαβουρο netbook με ιντελ atom σε xeon  me X5460, μετά από καλιμπράρισμα του λειτουργικού και επανεκκίνηση όλα κομπλέ, το ίδιο σε ssd από desktop με Χ99, μπήκε σε λαπτοπ με ι5 πρώτης γενιά και όλα κομπλέ, ούτε απεγκατάσταση οδηγών ούτε τίποτε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε μηχανημα στη δουλεια η αλλαγη δεν πετυχε .Κολλαγε σε διαφορα. Ηθελε εγκατασταση απο την αρχη

Επεξ/σία από Diskimpex
Δημοσ.

Πιθανότατα θα λειτουργήσει.

Όμως, όταν παίρνεις ένα σκληρό με λειτουργικό και τον χρησιμοποιείς σε μια άλλη μητρική με διαφορετικό chipset, ακόμα και στο ίδιο socket, πάντα υπάρχει η πιθανότητα για κάποιο πρόβλημα, ακόμα και αν δεν παρουσιαστεί άμεσα.

Όσο και αν τα μετά XP λειτουργικά αντιμετωπίζουν με πολύ καλύτερο τρόπο ένα τέτοιο εγχείρημα, το format ειναι πάντοτε η σωστότερη και ασφαλέστερη λύση.

Θα σου πρότεινα να ψάξεις για κάποια μτχ Β85 στις αγγελίες, κυκλοφορούν κάμποσες, κάθε τόσο, γύρω στα 50-60 ευρώ... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...