Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

A ok Τωρα κατάλαβα.

Νομιζα έχει μπρίζα και ολα ειναι output. 

Αφου θα dimmαρεις καθε ταινια απο αλλο dimmer, δεν σε πειραζει να δωσεις σε 2 dimmer ας πουμε απο καθε εξοδο. Αρκει τα Ampere που εχει εξοδο να καλυπτουν τις αναγκες των ταινιων led.. 

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, nick#18 είπε

Αφου θα dimmαρεις καθε ταινια απο αλλο dimmer, δεν σε πειραζει να δωσεις σε 2 dimmer ας πουμε απο καθε εξοδο. Αρκει τα Ampere που εχει εξοδο να καλυπτουν τις αναγκες των ταινιων led.. 

ωραια. Αυτο θα κάνω.

Πένα θα παρω ενα 15 αμπερ και θα κουμπώσω πάνω όλα.

Dimer θα βάλω σε κάθε χρώμα διαφορετικά απλά για να ειναι οργανομένα θέλω κάθε dimer να έχει ένα χρώμα μονο το λευκό ειναι το θέμα γιατί θα βάλω εκει 15 μέτρα,δεν θέλω να βάλω πχ 2 dimer μονο για το λευκό. τα άλλα χρώματα θα βάλω απο 10 μετρα, με αυτο το τροφοδοτικό ομος λυνονται πολά προβλήματα και με ενα 13αρι ευρό το πολυ΄καθάρισα θα το ψάξω και σκρούτζ να το πάρω απο Ελλάδα αν συμφέρει αλιώς δεν βιάζομαι κιόλας.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Φίλε μου δεν γίνεται έτσι η εγκατάσταση

Θα χρειαστεί ανάμεσα στο τροφοδοτικό και την ταινία να βάλεις ένα amplifier 

Το τροφοδοτικό σου είναι 

12ν*1Α=12watt

Όταν θα αγοράσεις την ταινία θα ρωτήσεις πόσα μέτρα και ανάλογα θα βάλεις ένα η παραπάνω τροφοδοτικα ανάλογα το πώς σε βολεύουν στον χώρο αλλά η σύνδεση δεν είναι σε σειρά αλλά με γέφυρες αλλιώς αν δεν κάψει κάτι θα έχεις άλλη ένταση στην αρχή κι άλλη στο τελος

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σε λεντοταινια για να την τροφοδοτησω θέλω τροφοδοτικό να πάρω και λέει υποστηρίζει 5v DC αν βάλω 12v τροφοδοτικό θα δουλέψει;

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αν μπορεί κανείς να βοηθήσει παρακαλώ

Θέλουμε να συνδέσουμε λεντοταινία 230v 7,5watt χρωμα θερμό λευκό 3000 

(χωρίς μετασχηματιστή) για κρυφό φωτισμό εντοιχισμένης βιβλιοθήκης

Αν και στην αρχή ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι γίνεται και έχουμε αφήσει τις αντίστοιχες αναμονές ΄τώρα που είμαστε στην υλοποίηση διαπιστώσαμε ότι οι περισσότερες λεντοταινίες 220-230v

κόβονται στο μέτρο μόνο. Το κάθε ράφι βιβλιοθήκης όμως είναι 1,4 μέτρο με αποτέλεσμα να μένει μεγάλο κενό :(

Να βάλουμε μετασχηματιστή δεν είναι εύκολο (λόγω έλλειψης χώρου) αλλά και λίγο επικίνδυνο γιατί ζεσταίνονται πολύ και θα είναι ανάμεσα σε βιβλία (φυσικά δεν θέλω να φαίνεται) 

Μήπως έχει βρει κανείς λεντοταινία 230v που να κόβεται έστω ανά μισό μέτρο? 

ή κάποια άλλη ιδέα τι θα μπορούσαμε να κάνουμε?

Λογικά κάτι θα υπάρχει - βρήκα αυτή αλλά είναι πολύ φωτεινή = https://ledmagonisstore.gr/led-strip-220v/LED-14,4W-5050-60SMD-220V-ww

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό  το dimer για να μειώσεις την φωτεινότητα 

Καταλαβαίνω καλά ότι το συγκεκριμένο dimmer μπαίνει εσωτερικά στον διακόπτη στον τοίχο?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Έτσι όπως φαίνεται ναι, και παίρνει εντολή από διακόπτη πλήκτρο επαναφοράς (όπως αυτά στα κλιμακοστάσια).

Δεν βρήκα κάποιο πιό εύχρηστο dimmer (για 230V) να σου προτείνω. Για 12-24 V υπάρχουν πολλά. 

Περίμενε λίγο μήπως κάποιος άλλο μέλος μπορεί να βοηθήσει περισσότερο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...