orck Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε Άμα τις συνδέσεις σε σειρά θα θέλεις 36 βολτ, όχι 12 Δεν παιζει να τις συνδεσεις σε σειρα, εσυ και εγω οταν λεμε σειρα εννουμε την συνδεση σειρα στα ηλεκτρονικα, εδω σειρα εννοει οτι θα βαλει την μια λεντοταινια μετα την αλλη στην σειρα, αυτο ειναι παραλληλη συνδεσμολογια στις ταινιες αυτες, λογω του τροπου που ειναι κατασκευασμενη. Οποτε θελεις ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ (και οχι μετασχηματιστη) 12V τουλαχιστον 3Α. Ολοι λενε ομως να μην τροφοδοτεις με οριακα συστηματα, οποτε ψαχνεις ενα τροφοδοτικο 12Α 5Α. Εισαι ομως σιγουρος οτι η λεντοταινια σου τραβαει ειναι οντως 12W/5μετρα; 1
mastoras007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δέν ξέρω ποσα watt ειναι δέν βγάζω ακρη δέν ειναι ιδια με αυτην που ποσταρατε γιατί ειναι άλλου τυπου οχι 5050 και επίσης εχει 60 λεντ ανα μέτρο και οχι 30. Εχετε δίκιο δεν θα συνδεθει σε σειρα δεν μου ειχε περάσει απο το μυαλό αυτο παράλληλα ειναι.οι γνώσεις μου στα ηλεκτρολογικά ειναι ελειπής και με μπερδευουν οι ωρολογίες, Ακόμα ομος δέν εχω καταλάβει τι ρόλο παίζουν τα watt κανενα απο τα τροφοδωτικά που εχω τώρα δέν αναφερει πάνω watt.. μηπος μπερδευτικες εκει που λές 12w/5 μετρα? αν εννωείς 12V/5μέτρα ναι ειμαι σίγουρος
orck Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 51 λεπτά πριν, mastoras007 είπε Δέν ξέρω ποσα watt ειναι δέν βγάζω ακρη δέν ειναι ιδια με αυτην που ποσταρατε γιατί ειναι άλλου τυπου οχι 5050 και επίσης εχει 60 λεντ ανα μέτρο και οχι 30. Εχετε δίκιο δεν θα συνδεθει σε σειρα δεν μου ειχε περάσει απο το μυαλό αυτο παράλληλα ειναι.οι γνώσεις μου στα ηλεκτρολογικά ειναι ελειπής και με μπερδευουν οι ωρολογίες, Ακόμα ομος δέν εχω καταλάβει τι ρόλο παίζουν τα watt κανενα απο τα τροφοδωτικά που εχω τώρα δέν αναφερει πάνω watt.. μηπος μπερδευτικες εκει που λές 12w/5 μετρα? αν εννωείς 12V/5μέτρα ναι ειμαι σίγουρος Μας λες στην αρχη οτι ολοκληρη η σειρα των 5 μετρων δουλευει σωστα (εντος προδιαγραφων υποθετω) με τροφοδοσια 12V και 1Α. Αυτο εαν το πολλαπλασιασεις μας δινει την ισχυ, 12W Αυτο προσπαθησα να γραψω, οτι ειναι 12W και τα 5 μετρα μαζι.
mastoras007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 ΟΚ. Τροφοδοτικό μενει να βρώ, εχω κάτι παλια πο λάπτοπ αλλα ειναι 19 volt.αν δεν βρώ στην αποθήκη θα παραγγειλω
Moderators Inuyasha Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 15 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Άμα τις συνδέσεις σε σειρά θα θέλεις 36 βολτ, όχι 12 Καινούργιο είναι αυτό? 12v τροφοδοτικό χρειάζεται αν βάλει 36 που προτείνεις θα τα κάψει στα ηλεκτρολογικα αν δεν γνωρίζεται μην γράφετε ότι νάνε θα σκοτώσετε κανέναν
orck Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Καινούργιο είναι αυτό? 12v τροφοδοτικό χρειάζεται αν βάλει 36 που προτείνεις θα τα κάψει στα ηλεκτρολογικα αν δεν γνωρίζεται μην γράφετε ότι νάνε θα σκοτώσετε κανέναν Σωστό είναι αυτό που είπε. Εάν βάλεις το + της πρώτης λεβτοταινιας στο - της επόμενης αυτό είναι συνδεσμολογία σειρά. Επειδή είναι ίδιες καταναλώσεις (λεντοταινιες) η τάση θα μοιραστεί στις 3 διαθέσιμες. Δηλαδή από τα 36v θα πάνε 12v σε κάθε μία. Και θα δουλέψει μια χαρά. Αλλά έτσι όπως είναι φτιαγμένες οι ταινίες αυτές δύσκολο να κάνει κανείς τέτοια συνδεσμολογία.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, orck είπε Σωστό είναι αυτό που είπε. Εάν βάλεις το + της πρώτης λεβτοταινιας στο - της επόμενης αυτό είναι συνδεσμολογία σειρά. Επειδή είναι ίδιες καταναλώσεις (λεντοταινιες) η τάση θα μοιραστεί στις 3 διαθέσιμες. Δηλαδή από τα 36v θα πάνε 12v σε κάθε μία. Και θα δουλέψει μια χαρά. Αλλά έτσι όπως είναι φτιαγμένες οι ταινίες αυτές δύσκολο να κάνει κανείς τέτοια συνδεσμολογία. Αν βάλεις το;+της πρώτης στο - της δεύτερης τότε η δεύτερη δεν θα ανάψει (τα led είναι δίοδοι οπότε έχουν πολικότητα, η σύνδεση είναι το + στο +, το - στο - αν τα μπερδέψεις κάποιο κομμάτι δεν θα ανάβει καν Αν σε ledstripe 12v βάλεις 36v τροφοδοτικό θα τα κάψεις μόλις συνδεθεί δώσεις ρεύμα Πρακτικά τα led είναι συνδεμένα παράλληλα ώστε και κάποιο να κάρο μην σβήσει όλη η σειρά Επεξ/σία 7 Μαΐου 2018 από Inuyasha
cthulhucarbide Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 19 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Καινούργιο είναι αυτό? 12v τροφοδοτικό χρειάζεται αν βάλει 36 που προτείνεις θα τα κάψει στα ηλεκτρολογικα αν δεν γνωρίζεται μην γράφετε ότι νάνε θα σκοτώσετε κανέναν Καθόλου καινούριο. Έτσι γίνεται με όλα τα ηλεκτρονικά όταν τα συνδέεις σε σειρά, από πάντα. Τώρα αν οι λεντοταινίες συγκεκριμένα έχουν κάποιο μηχανισμό ώστε αν τις κολλάς μαζί να μπαίνουν παράλληλα, είναι άλλο θέμα
orck Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 24 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Αν βάλεις το;+της πρώτης στο - της δεύτερης τότε η δεύτερη δεν θα ανάψει (τα led είναι δίοδοι οπότε έχουν πολικότητα, η σύνδεση είναι το + στο +, το - στο - αν τα μπερδέψεις κάποιο κομμάτι δεν θα ανάβει καν Αν σε ledstripe 12v βάλεις 36v τροφοδοτικό θα τα κάψεις μόλις συνδεθεί δώσεις ρεύμα Πρακτικά τα led είναι συνδεμένα παράλληλα ώστε και κάποιο να κάρο μην σβήσει όλη η σειρά Ας πουμε οτι το εξηγησα εγω λαθος. Δες το σχηματακι. Στην συνδεσμολογια σειρα το καθε κουτακι ειναι το + και το - της καθε λεντοταινιας. Και φυσικα οι ημιαγωγοι LED εχουν πολικοτητα και φυσικα θα αναψουν ολοι μαζι. Γιατι η καθε ταινια βλεπει θετικο και αρνητικο εκει που πρεπει. Λιγο θεωρητικη η συζητηση καθως δεν νομιζω να υπαρχουν ετοιμα τροφοδοτικα 36V επειδη οπως ειπα πιο πανω δεν βολευει πουθενα κατι τετοιο. Αλλα απο αποψη ηλεκτροτεχνιας και θα αναψει και δεν θα καει τιποτα και δεν θα σκοτωθει κανεις. Σιγουρα.
nick#18 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Οι ταινιες led κοβονται συνηθως ανα 3 led. καθε 3αδα ειναι παραλληλα συνδεμενη με την επομενη ωστε αν καει η μια να συνεχισει να δουλευει η επομενη κλπ κλπ. Σε καθε μια απο αυτες τις 3αδες φτανει λοιπον 12v. Οποτε λοιπον δεν ειναι σε σειρα η συνδεση πολλων μετρων αλλα παραλληλη. Για να βαλεις και 2ο, 3ο πανταμετρο η οσα μετρα θελεις να εχεις, βαζεις + με + - με - ωστε να συνεχισει το κυκλωμα. Τωρα. Στα 15 μετρα πολυ πιθανο να χρειαστει ενίσχυση το ολο κυκλωμα οποτε καπου στη μεση του ολου μηκους, κολλας 2 καλωδια τροδοφοδοσιας που προερχονται απο το dimmer η το τροφοδοτικο κατευθειαν οπως και στην αρχη της. Ως προς την καταναλωση. Η ταινια στο ebay φαινεται να εχει 30led ανα μετρο αρα 7,2w ανα μετρο οπου 7,2w/12v=0,6A Αρα για 5 μετρα 0,6A*5m= 3A για καθε 5 μετρα. Ομως στην περιγραφη λεει για 60led ανα μετρο οποτε παμε στα 14,4w ανα μετρο δηλαδη 14.4w/12v=1.2A, 1.2A*5m=6A για τα 5 μετρα. Ακριβως το διπλασιο. Η καλυτερη περιπτωση θα ηταν ο φιλος να μας μετρησει με ενα πολυμετρο τι καταναλωση υπαρχει στο 1 μετρο στα 12v η ωστε να γινει ο ακριβης υπολογισμος γιατι υπαρχουν καποια ερωτηματικα για το τι καταναλωση εχει αυτη η ταινια (υπαρχουν απο 3.6w ως 18w ανα μετρο) ωστε να γινει ακριβης υπολογισμος για το τι τροφοδοτικο χρειαζεται οπου κατα 99% θα χρειαστει καποιο "βιομηχανικου" ας πουμε τυπου σε μεταλλικο κουτακι σαν καποιο απο αυτα.. https://www.ebay.com/itm/DC-12-24V-Power-supply-2-3-5-8-15-20-50A-Universal-Regulate-Driver-For-LED-Strip/231888936644?hash=item35fda85ec4:m:mFgM1Jc_OpjSQUEIv7z9fkQ Επεξ/σία 7 Μαΐου 2018 από nick#18 1
Fubar.gr Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Αυτό που λέει ο @nick#18 απο πάνω. Και μία σχηματική αναπαράσταση του πώς είναι συνδεδεμένα τα LED μέσα στη λεντοταινία: Ο μόνος τρόπος δηλαδή να συνδεθούν πραγματικά σε σειρά, είναι να κοπεί η λεντοταινία σε όλα τα σημεία που επιτρέπεται (κάθε 5 - 10 cm συνήθως) και αυτά τα μικρά κομματάκια να συνδεθούν το - του ενός στο + του επόμενου. 1
mastoras007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 6 ώρες πριν, nick#18 είπε .. https://www.ebay.com/itm/DC-12-24V-Power-supply-2-3-5-8-15-20-50A-Universal-Regulate-Driver-For-LED-Strip/231888936644?hash=item35fda85ec4:m:mFgM1Jc_OpjSQUEIv7z9fkQ Αυτο συνδέετε πάνω σε μπρίζα? Βλέπω εχει 6 υποδοχές μπορώ πάνω εκει να συνδέσω 3 λεντοταινίες πχ?οχι 3 μαζί 3 διαφορετικές? επιδή μ εδωσες μια πολύ καλή ιδέα, εγώ παρήγειλά διάφορες λεντοταινίες, λευκές πράσινες κόκκινες και μπλέ. δεν πήρα rgb γιατί θέλω να της περάσω πάνω στα dimerακια *(πήρα και 5 dimerakia) και γενικά το rgb δεν με βολευει σε αυτο που θέλω να κάνω. αν μπορώ πάνω σε αυτο να συνδέσω όλες μαζί με βγάζει απο πολλά προβλ'ηματα, της περνάω στο ταβάνι όλλες τραβάω καλώδια συνδέω ντιμερ και ξανατραβάω καλώδια μέχρι την λεντοταινία.
orck Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 5 ώρες πριν, Fubar.gr είπε Αυτό που λέει ο @nick#18 απο πάνω. Και μία σχηματική αναπαράσταση του πώς είναι συνδεδεμένα τα LED μέσα στη λεντοταινία: Ο μόνος τρόπος δηλαδή να συνδεθούν πραγματικά σε σειρά, είναι να κοπεί η λεντοταινία σε όλα τα σημεία που επιτρέπεται (κάθε 5 - 10 cm συνήθως) και αυτά τα μικρά κομματάκια να συνδεθούν το - του ενός στο + του επόμενου. @fubar.gr εαν δεις την καθε λεντοταινια σαν καταναλωση (ασε στην ακρη πως ειναι μεσα συνδεσμολογημενα, οντως ανα 3αδες πανε) μπορεις 3 λεντοταινιες να τις συνδεσεις σε σειρα σε 36V τροφοδοτικο. Εχω χρειαστει να το κανω αυτο με 24V τροφοδοτικο, προφανος με δυο λεντοταινιες. Το παρακατω λεω, δουλευει μια χαρα. @mastoras007 καλυτερα πηγαινε σε ενα καταστημα που πουλανε led, τροφοδοτικα και ζητα συγκεκριμενα πραγματα και να σου εξηγησουν απο κοντα γιατι απο οσο καταλαβαινω μαλλον δεν εισαι σιγουρος ουτε τι θες να κανεις ουτε πως συνδεεται ενα τροφοδοτικο. Μην παθεις κατι κακο.
nick#18 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 8 λεπτά πριν, mastoras007 είπε Αυτο συνδέετε πάνω σε μπρίζα? Βλέπω εχει 6 υποδοχές μπορώ πάνω εκει να συνδέσω 3 λεντοταινίες πχ?οχι 3 μαζί 3 διαφορετικές? επιδή μ εδωσες μια πολύ καλή ιδέα, εγώ παρήγειλά διάφορες λεντοταινίες, λευκές πράσινες κόκκινες και μπλέ. δεν πήρα rgb γιατί θέλω να της περάσω πάνω στα dimerακια *(πήρα και 5 dimerakia) και γενικά το rgb δεν με βολευει σε αυτο που θέλω να κάνω. αν μπορώ πάνω σε αυτο να συνδέσω όλες μαζί με βγάζει απο πολλά προβλ'ηματα, της περνάω στο ταβάνι όλλες τραβάω καλώδια συνδέω ντιμερ και ξανατραβάω καλώδια μέχρι την λεντοταινία. Εχει 2 pin/βιδες οπως θες πες τα για το input των 220v και 4 (2+, 2-) που βγαζουν 12V 3 λεπτά πριν, orck είπε @fubar.gr εαν δεις την καθε λεντοταινια σαν καταναλωση (ασε στην ακρη πως ειναι μεσα συνδεσμολογημενα, οντως ανα 3αδες πανε) μπορεις 3 λεντοταινιες να τις συνδεσεις σε σειρα σε 36V τροφοδοτικο. Εχω χρειαστει να το κανω αυτο με 24V τροφοδοτικο, προφανος με δυο λεντοταινιες. Το παρακατω λεω, δουλευει μια χαρα. @mastoras007 καλυτερα πηγαινε σε ενα καταστημα που πουλανε led, τροφοδοτικα και ζητα συγκεκριμενα πραγματα και να σου εξηγησουν απο κοντα γιατι απο οσο καταλαβαινω μαλλον δεν εισαι σιγουρος ουτε τι θες να κανεις ουτε πως συνδεεται ενα τροφοδοτικο. Μην παθεις κατι κακο. Δεν εχω λογο να διαφωνησω για τη συνδεση σε σειρα με τον τροπο αυτο, θα λειτουργησει, αλλα γιατι να κανει καποιος τη συνδεσμολογια αυτη ενω μπορει να το κανει με 12V? Ενας λογος που μπορω να σκεφτω ειναι τα "λιγοτερα" καλωδια που θα πρεπει να περασεις αλλα απο οτι καταλαβαινω θελει να βαλει διαφορετικα χρωματα ο topic starter.
mastoras007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 55 λεπτά πριν, nick#18 είπε Εχει 2 pin/βιδες οπως θες πες τα για το input των 220v και 4 (2+, 2-) που βγαζουν 12V A ok Τωρα κατάλαβα. Νομιζα έχει μπρίζα και ολα ειναι output.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα