Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θέλω να συνδέσω σε σειρά  15 μέτρα λεντοταινια και να τα τροφοδωτήσω με ρευμα, επιδή εχω  ξαναχρησιμοποιήσει ξέρω οτι η συγκεκριμένη  5μετρη δουλευει με 12V 1A οποτε οι 3 5μετρες θα δουλέψουν με 12V 3A? Θέλει παραπάνω? αν βάλω παραπάνω Αμπέρ θα καεί? 

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ποιο να καει?η λεντοταινια?οχι δεν καιγεται

τον μετασχηματιστη σου να δεις μεχρι ποσα αμπερ ειναι

Δημοσ.

Μετασχηματιστή δέν εχω ακόμα, Γιαυτο ρωτάω για να πάρω (ΛΟΛ).

Watt Δέν ξέρω, καλή ερώτηση. Αυτη εδώ ειναι η λεντοταινία

εχω ηδη μια 5μετρη την οποια την συνδεσα σε παλιό μετασχηματιστή 12V 1A  απο ρούτερ και ενδιάμεσα εχω βάλει ενα ντίμερ  Και δουλευει ρολόι και συνεργάζετε αψογα με το ντιμερακι.

Δεν μιλάμε για RGB.

Επιδή μου άρεσε θέλω να βάλω και σε έναν άλλο χόρο απλά θέλω να συνδέσω 3 5μετρες στην σειρα να της περάσω απο το ντίμερ και να δώσω ρευμα.

Δημοσ.

αν η μια 5 μετρη καταναλωνει 1Α για να συνδεσεις τις τρεις στη σειρα θα χρειαστει να αγορασεις ενα μετασχηματιστη τουλαχιστον 3Α (5Α θα ελεγα για ασφαλεια).το υπαρχον πιθανον να στο καψει

Δημοσ.

Οκ.

Για να καταλάβω λίγο, τα Αμπέρ αν ειναι πολλά τι αλλάζει αν πχ πάρω 15 αμπέρ αλλά οι λεντοταινίες θέλουν 3 θα δουλέψουν κανονικά?τι ειναι αυτο που πρεπει να προσέξω για να μην της κάψω?μονο τα Volt? 

Δημοσ.

αυτο που θελουμε ειναι τα αμπερ του μετασχηματιστη να υπερκαλυπτουν τα αμπερ της λεντοταινιας για να μην υπερθερμανθει ο μετασχηματιστης και καει

ναι αν παρεις μετασχηματιστη των 15 Α ανετα θα αναβει τα λεντ των 3 Α

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε καταναλώνει 1Α,ο μετασχηματιστή μπορεί να βγάλει στην έξοδο του μέχρι 1Α.Για να επιλέξεις μετασχηματιστή πρέπει να ξέρεις τα W/m της λεντοταινίας.

π.χ. αν είναι 7,2w/m τότε 7,2*15=108w.Δηλαδή θες έναν μετασχηματιστή 120w.

Επεξ/σία από bapel
Δημοσ.

αφου ειπε πριν οτι η λεντοταινια ειναι 1Α

Αν η λεντοταινια ειναι 1Α  τοτε θα καταναλωνει 1Α τιποτα λιγοτερο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν είπε αυτό.είπε ότι την σύνδεσε σε μετασχηματιστεί 12v 1A και δουλεύει.1Α είναι μεγάλη ένταση για μια 5μετρή λεντοταινία.

Επεξ/σία από bapel
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, bapel είπε

δεν είπε αυτό.είπε ότι την σύνδεσε σε μετασχηματιστεί 12v 1A και δουλεύει.1Α είναι μεγάλη ένταση για μια 5μετρή λεντοταινία.

Ναι οντος αυτό ισχύει, Δεν ξέρω πόσα αμπέρ ειναι, απλά την εχω συνδέσει σε μετασχηματιστη που βγάζει 1 αμπερ και δουλευει κομπλέ.

Τα watt ομος πώς θα τα βρω δέν γράφει στην περιγραφή

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Καλησπέρα.

ξέρω οτι η συγκεκριμένη  5μετρη δουλευει με 12V 1A 

στο πρωτο ποστ ειπε αυτο

πιθανον να το καταλαβα εγω λαθος

οντως και μενα μου φανηκε παραξενο  μια λεντοταινια να καταναλωνει 1Α

ας μας εξηγησει ο ιδιος αυτο το ρημαδι 1Α :D σε τι αναφερεται....στο μετασχηματιστη ή στην λεντοταινια? :D

Δημοσ.

Οπότε αν κατάλαβα καλά με ενα μετασχηματιστη 5Α τουλάχιστον θα ειμαι καλυμένος.

Τωρα ομος εχω απορία με τα watt γιατί ουτε ξέρω ποσα ειναι ούτε γράφουν πάνω οι μετασχηματιστές που έχω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...