Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους :)

Εδώ και μήνες ψάχνω για 55 4k tv και μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στην samsung ue55mu9002 . Ο προβληματισμός μου είναι πως σε πολλά ξένα site τα reviews αφορούν είτε το μοντέλο με την επίπεδη οθόνη , είτε το un . Σήμερα δε είδα και τις Sony xe 8577 και 8596 και είχαν κι αυτές εξαιρετικές κριτικές με αποτέλεσμα πλέον να χρειάζομαι περαιτέρω βοηθεια επι του θέματος . Το budget μου οριακά φτάνει μέχρι τα 950 ευρώ και θα ήθελα γνώμες από τους πιο έμπειρους και ειδήμονες για τις ανωτέρω τηλεοράσεις .

Ευχαριστω εκ προοιμίου :) 

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ως πρώην κάτοχος μιας 50αρας Samsung 50mu6102 με va panel direct led 4K hdr και ως κάτοχος τώρα μιας Sony 55xe7096 va edge led 4K hdr θα σου πω ότι είναι η μέρα με την νύχτα. 

Βέβαια αυτή που έχω δεν έχει καλό σμαρτ αλλά αυτή που θες έχει Android. 

Σε θέμα εικόνας η Sony είναι πολύ ανώτερη. Πολύ ωραία χρώματα τρομερή αντίθεση και πολύ ωραίο μαύρο. Λεπτομέρεια και καθαρότητα άλλου επιπέδου. 

Δες τις σονυ λίγο καλύτερα. 

Γνωμη μου πάντα. Ο καθέ ένας βλέπει την εικόνα διαφορετικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, LSZ1988 είπε

Καλημέρα σε όλους :)

Εδώ και μήνες ψάχνω για 55 4k tv και μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στην samsung ue55mu9002 . Ο προβληματισμός μου είναι πως σε πολλά ξένα site τα reviews αφορούν είτε το μοντέλο με την επίπεδη οθόνη , είτε το un . Σήμερα δε είδα και τις Sony xe 8577 και 8596 και είχαν κι αυτές εξαιρετικές κριτικές με αποτέλεσμα πλέον να χρειάζομαι περαιτέρω βοηθεια επι του θέματος . Το budget μου οριακά φτάνει μέχρι τα 950 ευρώ και θα ήθελα γνώμες από τους πιο έμπειρους και ειδήμονες για τις ανωτέρω τηλεοράσεις .

Ευχαριστω εκ προοιμίου :) 

Ο καθένας θα σου πει και κάτι διαφορετικό.Εγω ψάχνω πολύ καιρό και έχω καταλήξει είτε σε αυτήν την Samsung που αναφέρεις είτε στην 8000.Πολυ όμοιες τηλεοράσεις με την διαφορά της κυρτοτητας(9000).Εγώ θα πήγαινα σε Samsung και επειδή στα μάτια μου είναι αυτό ακριβώς που ζητάω και επειδή αν το δούμε και συνολικά σαν πακέτο, γιατί δεν είναι και λίγα τα λεφτά,η Samsung προσφέρει και πολύ καλύτερο aftersales support σε σχεση με την Sony που με βάση διάφορες συζητήσεις που έχουν προκύψει κατά καιρούς στο site,πολλά μέλη αν όχι τα περισσότερα που έχουν αγοράσει προϊόντα της έχουν απογοητευτεί με την αντιμετώπιση που ελαβαν αν είχαν κάποιο προβλήμα.Για μένα παρεμπιπτόντως η σειρές αυτές της Samsung είναι κορυφαίες σε σχέση χαρακτηριστικων-τιμης.

Επεξ/σία από ben3os
Δημοσ.
2 ώρες πριν, alexakos89 είπε

Ως πρώην κάτοχος μιας 50αρας Samsung 50mu6102 με va panel direct led 4K hdr και ως κάτοχος τώρα μιας Sony 55xe7096 va edge led 4K hdr θα σου πω ότι είναι η μέρα με την νύχτα. 

Σε θέμα εικόνας η Sony είναι πολύ ανώτερη. Πολύ ωραία χρώματα τρομερή αντίθεση και πολύ ωραίο μαύρο. Λεπτομέρεια και καθαρότητα άλλου επιπέδου. 

θα σταθω στο τελευταιο που λες,ειχα την Sony 55xe7096 και την εδωσα γιατι με απογοητευσε σε σχεση με την Samsung 50mu6102 που εχει συγγενης μου και την ειχαμε παρει μαζι στα BF.Πολυ ποιο ζωντανα χρωματα και ποιο φωτηνη η εικονα της samsung,εμενα στα δικα μου ματια ειναι πολυ ανοτερη.Αντε βγαλε ακρη τωρα.Πηγαινε δες απο κοντα καλητερα και περνεις οποια σου αρεσει στα δικα σου ματια γιατι τελικα ειναι υποκειμενικο και δεν εχει να κανει τοσο με τα spec.

Δημοσ.

Η Sony έχει και Android TV, που είναι όπως το Android TV σε ένα Nvidia Shield ή Xiaomi Mi box, και μάλιστα ενσωματωμένο στην τηλεόραση.

Στην πράξη σημαίνει ένα κόστος που το εξοικονομείς από το να πάρεις έξτρα και ένα οποιοδήποτε εξωτερικό Android TV box (και το οποίο θα πρέπει να είναι είτε φτηνό του κιλού είτε σοβαρό box αλλά πανάκριβο).

Και βάλε επιπλέον την ευκολία του all-in-one και τη χρήση με το ένα τηλεχειριατήριο.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, martin27 είπε

θα σταθω στο τελευταιο που λες,ειχα την Sony 55xe7096 και την εδωσα γιατι με απογοητευσε σε σχεση με την Samsung 50mu6102 που εχει συγγενης μου και την ειχαμε παρει μαζι στα BF.Πολυ ποιο ζωντανα χρωματα και ποιο φωτηνη η εικονα της samsung,εμενα στα δικα μου ματια ειναι πολυ ανοτερη.Αντε βγαλε ακρη τωρα.Πηγαινε δες απο κοντα καλητερα και περνεις οποια σου αρεσει στα δικα σου ματια γιατι τελικα ειναι υποκειμενικο και δεν εχει να κανει τοσο με τα spec.

τελικά δεν γίνεται στις τηλεοράσεις να έχεις γενική άποψη του τι είναι καλύτερο. Μόνο προσωπική. 

Δημοσ.

Σε αυτα τα λεφτα ειναι εξαιρετικη επιλογη, καλυτερη ειναι μονο η xe9005 αλλα προς το παρον ακριβοτερη, λογικα θα πεσει μιας και εχει βγει στην αγορα το επομενο μοντελο το xf9005. Eμενα προσωπικα με ενοχλει το curved. 

Για review μην σκας 8000/9000 δεν εχουν ουσιαστικες διαφορες, οτι ισχυει για την μια ισχυει και για την αλλη. Δες αυτο το review:

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/mu9000#comparison_1919

Aρκετα αξιοπιστο site και επειδη εχω αλλαξει αρκετες τηλεορασεις οτι διαβαζω εκει ισχυει και γενικα.

Σχετικα με το android (μιας και εχω την 9305) ειμαι λιγο διχασμενος, απο την μια ισχυουν ολα τα καλα (χειριστηριο all in one) μια συσκευη λιγοτερη κτλ κτλ αλλα γενικα στις σονυ δεν ειναι τοσο σταθερο, ουτε τοσο γρηγορο οσο σε ενα boxακι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι Sony έχουν 2GB RAM όσο και ένα καλό box. Τη διαφορά μάλλον την κάνει το bloatware της Sony, το οποίο μπορείς και να απενεργοποιήσεις και πάει μια χαρά. Και επειδή είναι και Android, μπορείς να το πειράξεις και να πηγαίνει σφαίρα στην κυριολεξία (πχ περιορισμός διεργασιών παρασκηνίου).

Όσο για τη στεθερότητα δε θα έπρεπε να υπάρχει αμφιβολία ότι το μέσο box είναι χειρότερο από το Android TV της Sony. Υπήρχαν παλιότερα κάποια προβλήματα, αλλά οι τηλεοράσεις της Sony πλέον εχουν πάρει και μια αναβάθμιση σε Nougat (που δεν την έχουν πάρει τα πολλά boxάκια) και η οποία αναβάθμιση τρέχει καλύτερα από το Marshmellow.

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν οι δύο τηλεοράσεις δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία αφού η mu9000 είναι ανώτερη. Καλύτερης ποιότητας va panel, πολύ μεγαλύτερη φωτεινότητα και το βασικότερο η  mu έχει ένα ικανοποιητικό σύστημα dimming σε σύγκριση με το frame dimming της 8589 το οποίο αποτελεί ντροπή για την κατηγορία εν έτη 2018. Τέλος πολύ ανώτερη απόδοση hdr η mu σε σύγκριση με το basic της Sony. 

Φιλική συμβουλή να μην βασίζεσαι σε απόψεις σκουτζ, φόρουμ κλπ γιατί τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζεις το επίπεδο εμπειρίας, γνώσεων κλπ του ατόμου που τις γράφει. 

Στο φόρουμ επίσης βρίσκεις και ακραίες απόψεις όπως το ότι η μετριότατη xe7096 είναι μέρα με την νύχτα με την samsung mu6100. Τα ίδια άτομα επίσης βλέπουν και εκπληκτικο hdr στην 7096 η οποία δεν έχει ούτε τα βασικά για να το υποστηρίξει. 

Τέλος με το tizen os θα κάνεις τα βασικά netflix, youtube, media player, browsing χωρίς πρόβλημα αφού η mu9000 φοράει αρκετά δυνατό soc. Τα ταιβαβεζικα soc της mediatek που φοράνε οι sony αν και έχουν βελτιωθεί αρκετά ακόμα έχουν τα προβλήματα τους. Στο Android βέβαια θα έχεις περισσότερες δυνατότητες αλλά το θέμα είναι τι χρειάζεσαι πραγματικά. Τρέχουν Android tv και όχι το απλό. Οπτικά μοιάζουν με ένα nvidia shield με αρκετά ποιο αδύναμο hardware φυσικά. Η εμπειρία sony σίγουρα όμως είναι καλύτερη από ένα μέσο out of the box κινεζικο. 

Η sony έχει παρουσιάσει εξαιρετικές προτάσεις φέτος αλλά δυστυχώς η 8596 δεν είναι μια από αυτές. 

Edit :H mu9000 σε σύγκριση με την 8000 είναι ελαφρώς  καλύτερη με μικρό διαφορές στο dimming αλλά και την ύπαρξη antiglare φίλτρου . Το curved design δεν έχει και ιδιαίτερο αποτέλεσμα σε κάτω από 65 ίντσες οπότε εσύ αποφασίζεις. 

Επεξ/σία από Rebel21
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Rebel21 είπε

Καταρχήν οι δύο τηλεοράσεις δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία αφού η mu9000 είναι ανώτερη. Καλύτερης ποιότητας va panel, πολύ μεγαλύτερη φωτεινότητα και το βασικότερο η  mu έχει ένα ικανοποιητικό σύστημα dimming σε σύγκριση με το frame dimming της 8589 το οποίο αποτελεί ντροπή για την κατηγορία εν έτη 2018. Τέλος πολύ ανώτερη απόδοση hdr η mu σε σύγκριση με το basic της Sony. 

Φιλική συμβουλή να μην βασίζεσαι σε απόψεις σκουτζ, φόρουμ κλπ γιατί τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζεις το επίπεδο εμπειρίας, γνώσεων κλπ του ατόμου που τις γράφει. 

Στο φόρουμ επίσης βρίσκεις και ακραίες απόψεις όπως το ότι η μετριότατη xe7096 είναι μέρα με την νύχτα με την samsung mu6100. Τα ίδια άτομα επίσης βλέπουν και εκπληκτικο hdr στην 7096 η οποία δεν έχει ούτε τα βασικά για να το υποστηρίξει. 

Τέλος με το tizen os θα κάνεις τα βασικά netflix, youtube, media player, browsing χωρίς πρόβλημα αφού η mu9000 φοράει αρκετά δυνατό soc. Τα ταιβαβεζικα soc της mediatek που φοράνε οι sony αν και έχουν βελτιωθεί αρκετά ακόμα έχουν τα προβλήματα τους. Στο Android βέβαια θα έχεις περισσότερες δυνατότητες αλλά το θέμα είναι τι χρειάζεσαι πραγματικά. Τρέχουν Android tv και όχι το απλό. Οπτικά μοιάζουν με ένα nvidia shield με αρκετά ποιο αδύναμο hardware φυσικά. Η εμπειρία sony σίγουρα όμως είναι καλύτερη από ένα μέσο out of the box κινεζικο. 

Η sony έχει παρουσιάσει εξαιρετικές προτάσεις φέτος αλλά δυστυχώς η 8596 δεν είναι μια από αυτές. 

Edit :H mu9000 σε σύγκριση με την 8000 είναι ελαφρώς  καλύτερη με μικρό διαφορές στο dimming αλλά και την ύπαρξη antiglare φίλτρου . Το curved design δεν έχει και ιδιαίτερο αποτέλεσμα σε κάτω από 65 ίντσες οπότε εσύ αποφασίζεις. 

Επειδή είχα και την mu6102 και τώρα έχω την 7096 είναι η μέρα με την νύχτα στην εικόνα. Και είπα την γνώμη μου πάνω σε αυτό. Όπως είχα και lg της ίδιας κατηγορίας όπου ήταν η χειρότερη όλων. Αν δεν έχει η 7086 καλό hdr που έστω είναι και hdr10 τι νομίζεις πως έχει η Samsung με απλό hdr και 8 bit panel. Επειδή από τι φαίνεται δεν είχες στην κατοχή σου καμία από τις 2 η απλά τις είδες σε κάποιο κατάστημα για καμία ώρα μην λες πράγματα που δεν στέκουν.

μην πούμε ότι για να πάρεις το πάνελ που θες σε σαμαουνκ ήταν σαν παίζεις κινο. 

Η καταπληκτικη εικονα της SAMMY

https://ibb.co/gaateS
https://ibb.co/hCZVR7
https://ibb.co/jjnjm7
https://ibb.co/mmXTDn
https://ibb.co/kKqRzS
https://ibb.co/nnoDeS
https://ibb.co/i7zrYn
https://ibb.co/gPfn67
https://ibb.co/bOprYn
https://ibb.co/gMeEm7
https://ibb.co/b0kbzS

Αλλο τι λενε τα χαρτια και τα review και αλλο real life test

Επεξ/σία από alexakos89
Δημοσ.
5 ώρες πριν, alexakos89 είπε

Ευχαριστώ φίλε για τον χρόνο σου .Η αλήθεια είναι πως οι σονυ σίγουρα έχουν εξαιρετικό motion flow και καλύτερη ομοιομορφία σε κάποια πράγματα . Αν δεν πάω να τις δω από κοντά μάλλον δεν θα καταλήξω κάπου 

2 ώρες πριν, ben3os είπε

Ο καθένας θα σου πει και κάτι διαφορετικό.Εγω ψάχνω πολύ καιρό και έχω καταλήξει είτε σε αυτήν την Samsung που αναφέρεις είτε στην 8000.Πολυ όμοιες τηλεοράσεις με την διαφορά της κυρτοτητας(9000).Εγώ θα πήγαινα σε Samsung και επειδή στα μάτια μου είναι αυτό ακριβώς που ζητάω και επειδή αν το δούμε και συνολικά σαν πακέτο, γιατί δεν είναι και λίγα τα λεφτά,η Samsung προσφέρει και πολύ καλύτερο aftersales support σε σχεση με την Sony που με βάση διάφορες συζητήσεις που έχουν προκύψει κατά καιρούς στο site,πολλά μέλη αν όχι τα περισσότερα που έχουν αγοράσει προϊόντα της έχουν απογοητευτεί με την αντιμετώπιση που ελαβαν αν είχαν κάποιο προβλήμα.Για μένα παρεμπιπτόντως η σειρές αυτές της Samsung είναι κορυφαίες σε σχέση χαρακτηριστικων-τιμης.

Προσωπικά θεωρώ πως οι συγκεκριμένες (8000 και 9000 ) εκτός ότι αισθητικά εμένα με καλύπτουν πλήρως και από αποψη χαρακτηριστικών μου φαίνονται εξαιρετικές και μου βγάζουν την φινέτσα τηλεοράσεων που αν μη τι άλλο δεν είναι τελείως entry level . Αν έχεις δει την 8000 κάτω από τα 949 € που βρίσκω την 9000 παρακαλώ κάνε έναν κόπο να μου δώσεις κάποιο παραπάνω info 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ben3os είπε

support εχει καλυτερο η Sammy θα συμφωνησω. οι σειρες 7000 και πανω ηταν τρομερες.η σειρα 6000 μετρια εως κακες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, LSZ1988 είπε

Προσωπικά θεωρώ πως οι συγκεκριμένες (8000 και 9000 ) εκτός ότι αισθητικά εμένα με καλύπτουν πλήρως και από αποψη χαρακτηριστικών μου φαίνονται εξαιρετικές και μου βγάζουν την φινέτσα τηλεοράσεων που αν μη τι άλλο δεν είναι τελείως entry level . Αν έχεις δει την 8000 κάτω από τα 949 € που βρίσκω την 9000 παρακαλώ κάνε έναν κόπο να μου δώσεις κάποιο παραπάνω info 

Δεν την έχω βρει κ εγώ πουθενα κάτω από 1000ρικο πλην στον Κωτσόβολο που έπαιζε σε εκθεσιακή.Ειναι κορυφαίες όντως.Δεν μου δίνεις εσύ το λινκ που βρήκες τόσο την 9000?😀

Επεξ/σία από ben3os
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Rebel21 είπε

Ευχαριστώ :) 

Η μόνη μου αναστολή είναι για τη διάρκεια ζωής της τηλεόρασης . Από φίλο που έχω που επιδιορθώνει τηλεόρασης μου λέει πως οι περισσότερες που φτιάχνει αφορούν Samsung αλλα όχι τόσο νέα μοντέλα όπως η 9000 . Αυτή είναι και η μόνη μου μεγάλη φοβία καθώς αν τα σκάσω και σε δυόμιση χρόνια μου μείνει στα χέρια θα την πετάξω από το μπαλκόνι σαν γλάστρα πέρα από το ότι θα νιώσω ηλίθιος που δεν πήγα σε σονυ που όσες είχα (παλαιες ) πραγματικά δουλεύουν ακόμη και τώρα . Η 9000 είναι ερωτεύσιμη στα μάτια μου και η σονυ είναι σαν έναν παλιό γνωστό που έχεις εξαιρετικές αναμνήσεις ...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, LSZ1988 είπε

Ευχαριστώ :) 

Η μόνη μου αναστολή είναι για τη διάρκεια ζωής της τηλεόρασης . Από φίλο που έχω που επιδιορθώνει τηλεόρασης μου λέει πως οι περισσότερες που φτιάχνει αφορούν Samsung αλλα όχι τόσο νέα μοντέλα όπως η 9000 . Αυτή είναι και η μόνη μου μεγάλη φοβία καθώς αν τα σκάσω και σε δυόμιση χρόνια μου μείνει στα χέρια θα την πετάξω από το μπαλκόνι σαν γλάστρα πέρα από το ότι θα νιώσω ηλίθιος που δεν πήγα σε σονυ που όσες είχα (παλαιες ) πραγματικά δουλεύουν ακόμη και τώρα . Η 9000 είναι ερωτεύσιμη στα μάτια μου και η σονυ είναι σαν έναν παλιό γνωστό που έχεις εξαιρετικές αναμνήσεις ...

δεν γινεται να φτιαχνει τοσο νεα μοντελα εχουν εγγυηση. αν παρεις τβ με κανενα 1000αρικο δωσε κατι παραπανω για την εγγυση των 5 ετων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...