SOCRATIS1000 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Χρειαζομαι την βοηθεια σαςδεν ξερω τι να κανω Εχω συνδεση τον ρουτερ με καλωδιο με ενα ρουτερ που εχω κατω [της vodafone το ενα και το κατω ειναι ενα tplink] Τι ακριβως καμω για να δωσω ιντερνετ στο κατω ρουτερ?Εχω μπερδευτει,αλλαζω καποια ip?Αποσυνδεω το dhcp?Βαζω στατικη?Μια βοηθεια ,καθομαι εδω και 2 ωρες και παλευω με τις ip ,δινω και στατικες στο Pc αλλα τα εχω χαμενα
rofl Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) ειναι 2 Modem router, η ενα Modem router κι ενα router? αν ειναι το 2ο, ενα Modem router κι ενα router--- αλλαξε την ip του ενος απο τα 2 σε κατι διαφορετικο. πχ αν το vf ειναι 192.168.1.1 το ρουτερ καντο 192.168.2.1 στις βασικες ρυθμισεις του router θα εχει επιλογη τυπου συνδεσης. εκει θα βαλεις pppoe > τους κωδικους του ιντερνετ και ετοιμος. και θα τα συνδεσεις ολα στο ρουτερ. αν ειναι και τα 2 modem/router γραψε τι μοντελα εχεις, αν εχεις voip η οχι. για να δουμε πιο ειναι το βελτιστο και ποιο συμφερει να βαλεις μπροστα και ποιο πισω. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2018 από rofl
SOCRATIS1000 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Ειναι και τα 2 modem router Το πρωτο της vodafone ειναι το κυριο,δεν εχει πολλα πολλα οποτε το κραταω για βασικο,και το αλλο το tp link ειναι το δευτερο που εχει να το κανω 3g/4g ,bridge modem router .Να αλλαξω sto tp link την ip?ειναι το w8970 Να πω οτι στο παρελθον πριν 1 χρονο το ειχα φτιαξει καπως,δηλαδη σιγουρα γινεται αλλα ξεχασα πως το εκανα και μου εχουν βγει τα ματια τωρα Το εφτιαξα,εβαλα dhcp το δευτερο ρουτερ σε 192.168.2.15 [απο 1.1] και εδωσα στατικη ip στο pc και δουλευει.Ερωτηση τωρα,το πανω o modem router ειναι vdsl 50,to κατω ειναι απλο ρουτερ μεχρι 24 ,αλλα μπορει να πιασει μεχρι 300 mbs.Θα κατεβαζω κανονικα η θα κατεβαζει σαν adsl2?Λογικα αφου παιρνει με ip απο το modem θα κατεβαζω με την μαξ ταχυτητα ,σωστα?
rofl Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) ναι αμε κανε και δοκιμες να δεις. επισης πρεπει το καθενα να παιρνει αλλη ip απο την vodafon, δηλαδη να ειναι αυτονομο. αν το 8970 παιρνει δικη του εξωτερικη ip εχεις τελειωσει. αν οχι, βλεπω οτι εχει ενα operation mode στο tplink γυρνα το σε Wireless Router Mode το μονο αλλο οπως σου ειπα να μην ειναι και τα 2 στο 192.168.1.x και μετα στις βασικες ρυθμισεις του router θα εχει επιλογη τυπου συνδεσης. εκει θα βαλεις pppoe > τους κωδικους του ιντερνετ και ετοιμος. και απο συσκευες θα τα συνδεσεις ολα στο ρουτερ. ετσι θα κανει το tplink δικη του κληση στο internet. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2018 από rofl
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα