Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ziaba είπε

286 έχει το honor 9 είσαι σίγουρος γιαυτα που γράφεις ? ... δώσε κάποιο επίσημο λινκ κάτι?

Το honor 8 όπως και το P9 είχαν ακριβώς την ίδια κάμερα με την μόνη διαφορά ότι το πρώτο δεν έγραφε Leica.. Το οποίο είναι επίσης "π..παριά" καθώς sony imx 286 ήταν οπότε πρακτικά η Leica το μόνο που είχε βάλει ήταν (ας πούμε δλδ) η "ρύθμιση" (NR over Sharpening και την λήψη ασπρόμαυρης φώτο κατ' ευθείαν από τον ασπρόμαυρο σένσορα). Ούτε ο συνδιασμός των δύο ειδόλων της ασπρόμαυρης/εγχρωμης δεν ήταν πατέντα της Leica για αυτό το είχε και το honor 8.Το honor 8 το μόνο που έκανε διαφορετικό ήταν ότι ενώ είχε ακριβώς την ίδια υλικό και μάλλον ρύθμιση (NR, sharpening κτλ) δεν μπορεί απλά να λάβει απ' ευθείας ασπρόμαυρο είδωλο και να το βγαλει σε φωτο (raw ή jpeg) αλλά μπορεί μόνο να αποχρωματίσει το "υβριδικό" έγχρωμο. 

Τες πα να μην τα πολυλογούμε το P10 έχει ακριβώς το ίδιο υλικό με το P9 όσον αφορά τον έγχρωμο σενσορα (imx 286) με διαφορά στον ασπρόμαυρο και στο OIS. Αλλάξανε επίσης την ρύθμισης (κακώς κάκιστα) και έτσι το P10 σε αντίθεση με το p9 βγάζει πιο "ελαιογραφίες" φωτογραφίες τα βράδια (επιθετικό NR) χαλώντας το texture (όσο μπορεί να έχει ένας μικρός αισθητήρας). To έκαναν αντιλαμβάνομαι γιατί είναι πιο "πιασάρικο" στο μάτι και πολλοί (μη σχετικοί) το προτιμούν.. Το p9 μπορεί να είχε περισσότερο θόρυβο αλλά προς όφελος του texture που το θέλουμε οι φωτογράφοι. To P9 είναι πιο καλά ρυθμισμένο από το p10 αν ρωτάς εμένα σαν "φωτογράφο" ειδικά στα υψηλά iso. Στα χαμηλά (μέρα) ίσως είναι καλύτερο το P10 ως ρύθμιση και λόγω της 2ης b/w 20άρας που βοηθάει στην οξύτητα στα χαμηλά iso (το p9 έχει 12άρα deyterh)) αλλά δεν έχω αποφανθεί καθώς δεν έχω δει αρκετά δείγματα. Όπως είπα είναι ισοδύναμα καθώς έχουν ΙΔΙΟ sensorα και δεν μπορούν να έχουν πραγματικές "διαφορές" και το OIS δεν είμαι σίγουρος πόσο δουλειά κάνει στο P10 (τα OIS fyi είναι παράγοντες απώλειας οξύτητας για αυτό και σε χαμηλά iso οι φωτογράφοι τα απενεργοποιούν όταν δεν απαιτείτε λόγω φωτός σταθεροποίηση). 

Το honor 9 έχει ακριβώς το ίδιο υλικό με το P10 με την διαφορά ότι δεν γράφουν πουθενά ότι είναι sony imx!!! Ιδια mp ίδιο στήσιμο ίδια ποιότητα στα τεστ αλλά "τσιμουδιά" ότι είναι ΙΔΙΟ το υλικό (του honor 8 δλδ με αλλαγμένο την ασπρόμαυρη να έχει περισσότερα mp). Ο λόγος που δεν το λένε αυτή τη φορά είναι για να μην την πατήσουν όπως με το honor 8 που έκοψε πωλήσεις από το p9. Είναι ίδιες με άλλη ρύθμιση όμως (wb πχ που νομίζω είναι θερμότερο και πιο ψεύτικο στο honor 9). 

Τώρα όποιος νοιώθει καλύτερα με το p10 μαγκιά του καθώς το placebo effect είναι αποδεδιγμένο ότι λειτουργεί και σε βοηθάει να νοιώθεις καλύτερα ή χειρότερα. ΟΜΩΣ όπως την πάτησα εγώ με το P9 αντί honor 8 έτσι την πατάς με το P10 vs honor 9. Πληρώνεις παραπάνω 100€ για το p10 για να α) χάσεις τις IR και άρα την ευκολία τηλεχειρηστηρίων β) δεν είναι δικαρτο εκτός αν το πάρεις έτσι ενώ το honor 9 είναι πάντα και γ) χάνεις τα off screen κουμπιά του honor 9 για να τα έχεις μόνο onscreen στο p10 εκτός αν βολεύεσαι με το gestures στο fingerprint sensor και... κερασάκι δ) δεν έχει θήκη δώρο μέσα το p20 όπως το honor 9 που μέχρι να σου έρθει η δικιά σου από ebay τρέμεις μη σου πέσει.. 

Αυτά.. Καλή αγορά σε όποιον το πάρει.  Νομίζω την άποψή μας την είπαμε. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο. Εγώ αν έχανα το p9 σήμερα (φτου φτου φτου) νομίζω θα το αντικαθιστούσα με honor 9 γιατί πάνω από 300 δε δίνω για κινητό (κάμερες έχω αρκετές και φακούς για κινητόcamera του honor 9 με καλύπτει στην τιμή που δίνω). 

Επεξ/σία από keysmith
Δημοσ.

Το p10 έχει ois που σε χαμηλό φωτισμό ρίχνει το shutter σε 1/4 αυτόματο. Το honor 9 δεν έχει και ως εκ τουτου τραβάει σε 1/17. Μιλάμε για 2 στοπ διαφορά. Δηλαδή είναι αδύνατο να χουν ίδια ποιότητα... Άσε που ούτε και το p10 έχει καμιά τρελή κάμερα.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Antretng είπε

Το p10 έχει ois που σε χαμηλό φωτισμό ρίχνει το shutter σε 1/4 αυτόματο. Το honor 9 δεν έχει και ως εκ τουτου τραβάει σε 1/17. Μιλάμε για 2 στοπ διαφορά. Δηλαδή είναι αδύνατο να χουν ίδια ποιότητα... Άσε που ούτε και το p10 έχει καμιά τρελή κάμερα.

Σωστά αλλά κάτι πρέπει να έχει παραπάνω και αυτό για να κάνει 100€ παραπάνω..  Να προσθέσω ότι έχει και gorilla glass καλύτερο από το HONOR 9. Επίσης είναι με μεταλλική πλάτη (που κάποιοι το προτιμούν)

Το θέμα είναι αν αξίζουν αυτά τα δύο +100€ ενώ είπαμε ότι χάνει και κάποια (πχ ir, off screen buttons και ανάλογα μπορεί και dual sim). Νομίζω δεν αξίζει τα +100€.. Νομίζω εγώ.. Άλλος το βλέπει αλλιώς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι καμερες σε ολα τα midrange κινητα <400 ευρω ειναι μετριοτατες, για να υπαρχει λογος πωλησης των ακριβων κινητων. Η καμερα ναυαρχιδας τριετιας π.χ. galaxy S6 ακομα να μπει σε κινητο midrange. Πολλες φορες παιρνουν το πακετο αισθητηρας-διαφραγμα-OIS απο ακριβοτερο μοντελο και κανουν μια μικρη αλλαγη (βγαζουν το OIS ή χειροτερο διαφραγμα) ωστε να μη βγαζουν τις ιδιες φωτο. Τεχνολογια με το σταγονομετρο για να αγοραζουμε ακριβα...

Επεξ/σία από gpapadakis
Δημοσ.

Μάλλον μιλάς έχοντας υπόψην την πολιτική της samsung. Στη huawei δεν είναι τόσο αυστηρά τα πράγματα. 

Δεν έχουν δραματικές διαφορές οι κάμερες των κινητών γιατί ακόμα και στα "καλά" ο αισθητήρας είναι πάλι μικρός (είναι μεγαλύτερος αλλά όχι "μεγάλος" από τα μικρότερα μοντέλα). Οι διαφορές υπάρχουν αλλά είναι σε επίπεδο pixel (pixel peeping) και δεν νομίζω αξίζουν τα έξτρα πολλά χρήματα οι τοπ ναυαρχίδες. Δεν είναι δλδ πως άμα την πάρεις θα βγάζεις αυτόματα wow φωτογραφίες που με το άλλο το πιο μικρομεσαίο δεν έβγαζες..

Το p10 το κανονικό (Leica) κατατάσσεται σε κατηγορία ναυαρχίδας (περσινής) και το ίδιο και η κάμερά του και ακόμα και αν το samsung s8 να ήταν καλύτερη (που είναι λίγο στα σκοτεινά λόγω λίγο καλύτερου f και εμβαδού pixel) δεν σημαίνει ότι του p10 η κάμερα είναι κακή ή θα απογοητεύσει. Και αφού του p10 δεν θα απογοητεύσει δε θα απογοητεύσει ούτε του honor 9 (που είναι ίδια εκτός OIS που προσωπικά βλέποντας reviews έχω επιφυλάξεις πόσο καλά την αξιοποιούν).

Αν θέλετε καλές φωτογραφίες αγοράστε τη σωστή φωτογραφική (μέγεθος/βάρος/χρήμα) αντί να αγοράζεται το ακριβότερο κινητό. Το κινητό νομίζω αρκεί απλά να τραβά ικανοποιητικά συγκρινόμενο με τα υπόλοιπα. Δε χρειάζεται να είναι ΤΟ "καλύτερο" που και να είναι δεν απέχει δραματικά από το 2ο (πλην εξαιρέσεων πχ nokia 808). 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...