sopas Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 15 λεπτά πριν, Lied είπε Ρε Sopa αγορινα μου που επιμένεις, περα απο 2 video του Jay εχεις καμια αλλη ιδέα που επιμένεις? Μισο να σε κανω λιγο quote "Διαβάζω τα σχόλια και πραγματικά αναρωτιέμαι αν γράφoυμε σε σελίδα φιλοσοφική ή τεχνολογική???" Γιατι σιγουρα εχεις πιασει τη φιλοσοφια εσυ. Ποια issues εχει η πλατφορμα μπορεις να μας πεις? Και για να ξεκινησω να σου απαντάω για τις ram. To Intel Extreme Memory Profile ή XMP στις RAM μαντεψε για ποια CPUs ειναι γραμμένο και σετταρισμένο απο τους ram manufacturers;; (The Intel® certification program lets memory vendors test their products for compatibility against Intel® Extreme Memory Profile (Intel® XMP). You can view compatible memory DIMMs from leading vendors.) Οποιος ήθελε να εφαρμώσει Intel OC profile σε AMD IMC με ενα κλικ ας περίμενε. ΠΑΡΑΥΤΑ στα καλα motherboards οχι μονο παιζανε, αλλα παιζουνε και με ποιο σφιχτά subtimings. Δεν ηταν θεμα πλατφορμας ή CPU, ειναι θεμα mobo και RAM manufacturer. Επόμενο, περιμένω. Και ψαχνοντας να τα βρεις, γιατι δεν ψαχνεις τι κανει το Χ99 και Χ299 platform? Δωσε μου μισο να σε ξαναβοηθήσω. Σε mobo που βγήκε το 2014 ποσο καιρο φτίαχνουν το stability του. Version 3402 2016/12/05 X99-E-WS Formal BIOS 3402 release. 1. Improve system performance and stability. Ρε Lied αγορίνα μου που λες ότι επιμένω επειδή είπα μια γνώμη, να σου κάνω μια ερώτηση! Διαβασες το αρχικό μου σχόλιο? Είπα ότι η ΑΜ4 πλατφόρμα είναι οπωσδήποτε κάτι το θετικό και γω ο ίδιος ήμουν έτοιμος να αγοράσω απλά βρήκα σε καλή τιμή έναν Ι7 και τον πήρα. Επίσης ξεκαθαρισα ότι δεν είμαι κολλημένος με καμια εταιρεία. Μήπως έχετε αρχίσει όλοι εσείς και κολλατε με την AMD και εξελίσσεστε σε φανατικούς?? Μαλλον. Έχετε γεμίσει το ίντερνετ με σχόλια εναντίων όσων διαλέγουν Ιντελ για δικούς τους λόγους. Μπράβο κατηγορείτε εμας ως φανατικούς ενώ είστε εσείς. Χαχα 1
Lied Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 12 λεπτά πριν, sopas είπε Ρε Lied αγορίνα μου που λες ότι επιμένω επειδή είπα μια γνώμη, να σου κάνω μια ερώτηση! Διαβασες το αρχικό μου σχόλιο? Είπα ότι η ΑΜ4 πλατφόρμα είναι οπωσδήποτε κάτι το θετικό και γω ο ίδιος ήμουν έτοιμος να αγοράσω απλά βρήκα σε καλή τιμή έναν Ι7 και τον πήρα. Επίσης ξεκαθαρισα ότι δεν είμαι κολλημένος με καμια εταιρεία. Μήπως έχετε αρχίσει όλοι εσείς και κολλατε με την AMD και εξελίσσεστε σε φανατικούς?? Μαλλον. Έχετε γεμίσει το ίντερνετ με σχόλια εναντίων όσων διαλέγουν Ιντελ για δικούς τους λόγους. Μπράβο κατηγορείτε εμας ως φανατικούς ενώ είστε εσείς. Χαχα Ούτε καν και με συγχωρείς αν ακουστηκα καπως απότομος, το πρωτο σχολειο σου μου εχει διαφήγει, οπως και εγω κρίνω με την τσεπη μου, οταν πηρα τον 1700 δεν υπήρχε ο 8700Κ. Αν αγοραζα τοτε θα έπερνα 8700Κ, βεβαια δε υπήρχε ο 2700x οταν βγήκε ο 8700Κ αν αγοραζα σήμερα θα επαιρνα 2700x. Ακομα και σήμερα φτιαχνω pc για φιλους και γνωστους με Intel αναλογα με το workflow τους. Το προβλημα που εχει για εμένα αμαυρώσει την AMD ειναι ακομα μια φορα σαπια motherboards με τους ιδιους τους manufacturers να δηλώνουν οτι "θελουν να δουν πως θα πάει" και αποτέλεσμα αυτου μεχρι και σήμερα δίαφορα mobo με x370 να μην μπορουν να πιάσουν 3200CL14 γιατι δεν κανουν τον κοπο να testαρουν και να φτιάξουν προφιλ. Αλλα θέμα stability δεν υπάρχει που να ευθύνεται 100% η AMD. Θα μπορουσε να ειχε κανει καλύτερο launch με τους πρωτους Ryzen, με μεγαλύτερο διαστημα προετοιμασίας και να στείλει mechanics στους manufacturers για να βοηθήσουν με τα Bioses.
Retromaniac Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Σημασία δεν έχει ποιος ευθύνεται, η αν τελικά κάποια mobo παίζουν, ή αν το xmp είναι για την Intel κτλ. Σημασία έχει το τελικό αποτέλεσμα και αυτό προσπαθώ να καταλάβω από αυτά που λέτε. Δεν ισχυρίζομαι ότι το ξέρω. Τελικά υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας με περιφερειακά ή πιο εξειδικευμένα με μνήμη σε amd σε μεγαλύτερο βαθμό από την intel ή όχι; Και ξαναλέω ανεξαρτήτως ποιος φταίει. 1
~Palpatin~ Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, Retromaniac είπε Σημασία δεν έχει ποιος ευθύνεται, η αν τελικά κάποια mobo παίζουν, ή αν το xmp είναι για την Intel κτλ. Σημασία έχει το τελικό αποτέλεσμα και αυτό προσπαθώ να καταλάβω από αυτά που λέτε. Δεν ισχυρίζομαι ότι το ξέρω. Τελικά υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας με περιφερειακά ή πιο εξειδικευμένα με μνήμη σε amd σε μεγαλύτερο βαθμό από την intel ή όχι; Και ξαναλέω ανεξαρτήτως ποιος φταίει. Όχι, μονολεκτικά για εύκολη κατανόηση. PS και τα ποντίκια δουλεύουν άψογα μιας και έκανες αναφορά σε περιφερειακά!!!
primeragt Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δηλαδη το οτι τα XMP στις μνημες δεν παιζαν αψογα εξαρχης στα Ryzen ενω ειναι spec της Intel φταιει η amd γιαυτο? Ο χρηστης δεν φταιει δηλαδη? Το οτι αναγραφει καθε motherboard τι μνημες ειναι 100% συμβατες και εμεις κανουμε τα δικα μας φταινε οι εταιρειες γιαυτο?
sopas Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 6 ώρες πριν, Lied είπε Ούτε καν και με συγχωρείς αν ακουστηκα καπως απότομος, το πρωτο σχολειο σου μου εχει διαφήγει, οπως και εγω κρίνω με την τσεπη μου, οταν πηρα τον 1700 δεν υπήρχε ο 8700Κ. Αν αγοραζα τοτε θα έπερνα 8700Κ, βεβαια δε υπήρχε ο 2700x οταν βγήκε ο 8700Κ αν αγοραζα σήμερα θα επαιρνα 2700x. Ακομα και σήμερα φτιαχνω pc για φιλους και γνωστους με Intel αναλογα με το workflow τους. Το προβλημα που εχει για εμένα αμαυρώσει την AMD ειναι ακομα μια φορα σαπια motherboards με τους ιδιους τους manufacturers να δηλώνουν οτι "θελουν να δουν πως θα πάει" και αποτέλεσμα αυτου μεχρι και σήμερα δίαφορα mobo με x370 να μην μπορουν να πιάσουν 3200CL14 γιατι δεν κανουν τον κοπο να testαρουν και να φτιάξουν προφιλ. Αλλα θέμα stability δεν υπάρχει που να ευθύνεται 100% η AMD. Θα μπορουσε να ειχε κανει καλύτερο launch με τους πρωτους Ryzen, με μεγαλύτερο διαστημα προετοιμασίας και να στείλει mechanics στους manufacturers για να βοηθήσουν με τα Bioses. Ωραία. Συμφωνούμε εν μέρει. Αλλά τον καταναλωτή τον νοιάζει τι? Αν πάρει εναν φοβερό επεξεργαστή και του κάνει θεματακια μετά σαν σετ? Εμενα προσωπικά με νοιάζει να μην μπω καν στον κόπο να στείλω πίσω κάτι ή να το αντικαταστήσω. Και δε λέω κάτι αρνητικό για την Amd. Ίσα ίσα, η επόμενη μου αναβάθμιση από τον 7700 θα είναι λογικά σε ΑΜ4. Αλλά με εκνευρίζει που ξαφνικά θα βγάλουμε άχρηστη την Ιντελ που τόσα χρόνια είναι σταθερά πρωτη.
Lied Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 38 λεπτά πριν, sopas είπε Ωραία. Συμφωνούμε εν μέρει. Αλλά τον καταναλωτή τον νοιάζει τι? Αν πάρει εναν φοβερό επεξεργαστή και του κάνει θεματακια μετά σαν σετ? Εμενα προσωπικά με νοιάζει να μην μπω καν στον κόπο να στείλω πίσω κάτι ή να το αντικαταστήσω. Και δε λέω κάτι αρνητικό για την Amd. Ίσα ίσα, η επόμενη μου αναβάθμιση από τον 7700 θα είναι λογικά σε ΑΜ4. Αλλά με εκνευρίζει που ξαφνικά θα βγάλουμε άχρηστη την Ιντελ που τόσα χρόνια είναι σταθερά πρωτη. Και να την βγαλουμε άχρηστη την Intel Θα συνεχίσει να πουλάει περισσότερο απο την AMD. Και αχρηστη να γινει κυριολεκτικα, παλι θα συνεχίσει να πουλαει. Οταν στην Ασια δεν υπάρχει καθολου η παρουσια της AMD η intel πουλαει με το τσουβάλι οτι και να εχει. Η AMD επισημα στοχευει σε ενα 25% του consumer market share να φανταστεις και ειναι τραγικο γιατι τα προιόντα τις ειναι πολύ καλα, τα υπολοιπα ειναι θεμα marketing και αναγνωρισιμότητας του brand.
sopas Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 20 λεπτά πριν, Lied είπε Και να την βγαλουμε άχρηστη την Intel Θα συνεχίσει να πουλάει περισσότερο απο την AMD. Και αχρηστη να γινει κυριολεκτικα, παλι θα συνεχίσει να πουλαει. Οταν στην Ασια δεν υπάρχει καθολου η παρουσια της AMD η intel πουλαει με το τσουβάλι οτι και να εχει. Η AMD επισημα στοχευει σε ενα 25% του consumer market share να φανταστεις και ειναι τραγικο γιατι τα προιόντα τις ειναι πολύ καλα, τα υπολοιπα ειναι θεμα marketing και αναγνωρισιμότητας του brand. Συγγνώμη αλλά για κάποιο λόγο ήταν δεύτερη τόσα χρόνια. Είχα phenom ii x4 και ήταν πραγματικά περίεργο σύστημα. Είχε αρκετά θεματάκια γενικά. Οπότε η Ιντελ εδραιώθηκε όχι μονο λόγω μάρκετινγκ αλλα και λόγω καλύτερου πακέτου.
adtakhs Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sopas είπε Συγγνώμη αλλά για κάποιο λόγο ήταν δεύτερη τόσα χρόνια. Είχα phenom ii x4 και ήταν πραγματικά περίεργο σύστημα. Είχε αρκετά θεματάκια γενικά. Οπότε η Ιντελ εδραιώθηκε όχι μονο λόγω μάρκετινγκ αλλα και λόγω καλύτερου πακέτου. Ti θέματα είχε ο phenom 2 ? Γιατί σε επίπεδο πλατφόρμας είναι περισσότερα θετικά από το σάπιο 1156 SOCKET της τότε εποχής, που έπρεπε να κλείσεις τον SATA III Controller για να δουλέψει η 2η PCI-E θύρα και να κλείσεις τον USB 3.0 controller για να δουλέψουν όλα τα Sata .... Επεξ/σία 7 Μαΐου 2018 από adtakhs
sopas Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 14 λεπτά πριν, adtakhs είπε Ti θέματα είχε ο phenom 2 ? Γιατί σε επίπεδο πλατφόρμας είναι περισσότερα θετικά από το σάπιο 1156 SOCKET της τότε εποχής, που έπρεπε να κλείσεις τον SATA III Controller για να δουλέψει η 2η PCI-E θύρα και να κλείσεις τον USB 3.0 controller για να δουλέψουν όλα τα Sata .... Θυμάμαι μου έκανε συχνά θέματα στα παιχνίδια κυρίως, με την 7850 που ειχα τοτε και ηταν πραγματικα θηριο για τα λεφτα της.
Lied Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 15 ώρες πριν, sopas είπε Θυμάμαι μου έκανε συχνά θέματα στα παιχνίδια κυρίως, με την 7850 που ειχα τοτε και ηταν πραγματικα θηριο για τα λεφτα της. Τον X4 955 ειχα και εγω, απο την 6770 του εβαλα την RX480 και επαιζα Witcher 3 Ποτε δε μου εκανε περίεργα πραγματα. Ποιο mobo? Και ναι απο οταν εβγαλε την core αρχιτεκτονικη η intel ειναι μπροστα, αλλα ποιο πριν με τους athlon που ηταν πισω(η intel), παλι η Intel πουλαγε με το τσουβαλι τους σαπιους P4. (Εχω και εναν απ αυτούς)
sopas Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 25 λεπτά πριν, Lied είπε Τον X4 955 ειχα και εγω, απο την 6770 του εβαλα την RX480 και επαιζα Witcher 3 Ποτε δε μου εκανε περίεργα πραγματα. Ποιο mobo? Και ναι απο οταν εβγαλε την core αρχιτεκτονικη η intel ειναι μπροστα, αλλα ποιο πριν με τους athlon που ηταν πισω(η intel), παλι η Intel πουλαγε με το τσουβαλι τους σαπιους P4. (Εχω και εναν απ αυτούς) Εγώ είχα τον ΙΙ Χ4 965 με μια Gigabyte 970 DS3, αρκετά καλή μητρική. Τέλος πάντων, η AMD ήταν πάντα πιο φιλική προς τον χρήστη, σ' αυτό δε χωράει συζήτηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα