Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω τα σχόλια και πραγματικά αναρωτιέμαι αν γράφoυμε σε σελίδα φιλοσοφική ή τεχνολογική???

Το λυπηρό είναι οτι δε βλέπω κανένα να αναφέρεται σε θέμα σταθερότητας και αυτό που λέμε plug n' play.

Έχω δει αρκετά βίντεο και σχόλια σε φόρουμ οπού νέα συστήματα με Ryzen είτε δε δουλεύουν είτε κάνουν κάτι τρελά και είναι αρκετά ασταθή.

Ενώ εγώ με Intel τα τελευταία χρόνια δεν εχω δει ούτε BSOD, ούτε τα παλαβά που διαβάζουμε σήμερα.

Καλές οι επιδόσεις και τα benchmarks αλλά άμα κάνει ο υπολογιστής επανεκκινήσεις κτλπ τι να το κάνω?

Υ.Γ. Παιδιά, ειλικρινά ούτε κάνα 15χρονο είμαι ούτε κανένα Αμερικανάκι που κράζει εταιρείες σάμπως ανήκουν στον πάτερα του. χαχα:P

Ίσα ίσα που θεωρώ την AMD καλύτερη εταιρεία απο την Intel που πίνει το αίμα του κοσμάκη τη τελευταία δεκαετία. Θα πήγαινα εύκολα σε Ryzen απλά είδα αρκετά και προτίμησα την σίγουρη λύση.

Επεξ/σία από sopas
Επισκέπτης
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sopas είπε

Έχω δει αρκετά βίντεο και σχόλια σε φόρουμ οπού νέα συστήματα με Ryzen είτε δε δουλεύουν είτε κάνουν κάτι τρελά και είναι αρκετά ασταθή.

Ενώ εγώ με Intel τα τελευταία χρόνια δεν εχω δει ούτε BSOD, ούτε τα παλαβά που διαβάζουμε σήμερα.

Τέτοιο σχόλιο δεν περίμενα να ακούσω ούτε από το άθλιο PR της Intel...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 λεπτά πριν, VChris είπε

Τέτοιο σχόλιο δεν περίμενα να ακούσω ούτε από το άθλιο PR της Intel...

χαχαχα!

Ας δούλευα στο PR Dept. της Intel και ας μας χαρακτήριζες εσύ ΜΕΓΙΣΤΕ ΔΙΑΝΟΗΤΗ ''άθλιο''.....

:-)

Επεξ/σία από sopas
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sopas είπε

Διαβάζω τα σχόλια και πραγματικά αναρωτιέμαι αν γράφoυμε σε σελίδα φιλοσοφική ή τεχνολογική???

Το λυπηρό είναι οτι δε βλέπω κανένα να αναφέρεται σε θέμα σταθερότητας και αυτό που λέμε plug n' play.

Καλές οι επιδόσεις και τα benchmarks αλλά άμα κάνει ο υπολογιστής επανεκκινήσεις κτλπ τι να το κάνω?

Υ.Γ. Παιδιά, ειλικρινά ούτε κάνα 15χρονο είμαι ούτε κανένα Αμερικανάκι που κράζει εταιρείες σάμπως ανήκουν στον πάτερα του. χαχα:P

Ίσα ίσα που θεωρώ την AMD καλύτερη εταιρεία απο την Intel που πίνει το αίμα του κοσμάκη τη τελευταία δεκαετία. Θα πήγαινα εύκολα σε Ryzen απλά είδα αρκετά και προτίμησα την σίγουρη λύση.

περα απο προβληματα με τη συχνοτητα των ραμ που ειχε/εχει (δεν ξερω αμα τα ελυσαν με bios) η πρωτη γενια τα μονα αλλα προβληματα που χω ακουσει ειναι θεμα software (bugs) ή μαπα μητρικης. ουσιαστικα αμα διαβαζεις τα σχολια πριν αγορασεις μητρικη τοτε αμφιβαλω οτι θα συναντησεις αυτο που λες, σε 2 φιλους μου παντως που το καναμε ετσι δεν εχουν θεμα

Δημοσ.
18 ώρες πριν, nhzt είπε

Να προχωρήσεις στην αγορά, αλλά όχι του 1600... εγώ θα σου έλεγα αν επιμένεις για AMD να δώσεις 13€ παραπάνω και να πάρεις τον Ryzen  2600 box με 193€. Φυσικά αν σ ενδιαφέρουν οι multi core επιδόσεις, δηλ να τρέχεις πολλές εφαρμογές μαζί.

Αν τρέχεις λίγες εφαρμογές ή για gaming τότε οι Intel είναι μονόδρομος. π.χ. με i5-8600 και με 210€ θα έχεις τουλάχιστον 15% καλύτερες επιδόσεις σε single core και gaming.

Για μένα ο καλύτερος και φθηνότερος intel για gaming είναι ο i5 8600K με περίπου 223€ box.

Για gaming κυρίως το φτιάχνω το PC και έχω πάρει ήδη την mobo οπότε έχω κλειδώσει στο AM4. :P

Ο 2600 που λες είναι 43€ πάνω απο τον 1600 στο skroutz. Όχι 13€. Και αυτά τα 43€ αντιπροσωπεύουν 200MHz παραπάνω και το Zen+. Αξίζει;

Γενικά διαβάζω οτι ο 1600 είναι η πιο VfM επιλογή atm γι' αυτό και κατέληξα εκεί.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, adtakhs είπε

Χαζούλη, ο ZEN είναι SOC και όλα τα δυνατά νέα χαρακτηριστικά είναι πάνω στον επεξεργαστή και όχι στο chip μητρικής ....

Δεν είναι soc... έχει απλά τις συνδέσεις της RAM μέσα  στο die του επεξεργαστή που παλιότερα ήταν στο northbridge φυσικά και παίζει ρόλο τι τσιπάκια έχει η μητρική για όλα τα υπόλοιπα (sata/lan/wifi/usb2,usb3/ήχο κτλ ) 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

περα απο προβληματα με τη συχνοτητα των ραμ που ειχε/εχει (δεν ξερω αμα τα ελυσαν με bios) η πρωτη γενια τα μονα αλλα προβληματα που χω ακουσει ειναι θεμα software (bugs) ή μαπα μητρικης. ουσιαστικα αμα διαβαζεις τα σχολια πριν αγορασεις μητρικη τοτε αμφιβαλω οτι θα συναντησεις αυτο που λες, σε 2 φιλους μου παντως που το καναμε ετσι δεν εχουν θεμα

Πέρα από τα αρνητικά σχόλια σε Σκρουτζ κτλπ είδα βίντεο του jayz2cents νομίζω που έλεγε ότι το ΑΜ4 Ryzen 2 σύστημα του αδυνατούσε να ξεκινήσει.

Καλά όπως και να χει απλά ανέφερα οτι και η σταθερότητα και η συμβατότητα είναι σημαντικός παράγοντας. Είτε λόγω κακού προγραμματισμού είτε λόγω κακής τεχνολογίας. Εμείς κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Δεν είναι soc... έχει απλά τις συνδέσεις της RAM μέσα  στο die του επεξεργαστή που παλιότερα ήταν στο northbridge φυσικά και παίζει ρόλο τι τσιπάκια έχει η μητρική για όλα τα υπόλοιπα (sata/lan/wifi/usb2,usb3/ήχο κτλ ) 

Το ότι λέει και χαζούλη τον άλλον, πώς να αισθάνεται τώρα που έγραψε κάτι τόσο λάθος; Έχει κάνεις την τσίπα σε αυτό το forum να ζητήσει  συγγνώμη που μίλησε άσχημα; Που δεν θα έπρεπε να το κάνει ακόμη και αν είχε δίκιο.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 2
Δημοσ.

χ

1 λεπτό πριν, sopas είπε

Πέρα από τα αρνητικά σχόλια σε Σκρουτζ κτλπ είδα βίντεο του jayz2cents νομίζω που έλεγε ότι το ΑΜ4 Ryzen 2 σύστημα του αδυνατούσε να ξεκινήσει.

Καλά όπως και να χει απλά ανέφερα οτι και η σταθερότητα και η συμβατότητα είναι σημαντικός παράγοντας. Είτε λόγω κακού προγραμματισμού είτε λόγω κακής τεχνολογίας. Εμείς κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.

Πότε έγινε αυτό; έχεις το βίντεο; 

Όπως και να έχει δεν υπάρχει κανένα υπαρκτό ζήτημα λειτουργίας με τα προϊόντα της AMD απο εκει και πέρα το αν ειναι καλύτερα για συγκεκριμένες ανάγκες συγκεκριμένων χρηστών ειναι προς συζήτηση αλλά το μόνο σίγουρο ειναι ότι θα δουλέψουν απροβλημάτιστα.

Και αν δεν δουλέψουν (όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εταιρίες) υπάρχει εγγύηση αντικατάστασης. 

Οπότε δεν καταλαβαίνω το σχόλιο περι σταθερότητας επειδή είδες ένα άτομο (που εγώ προσωπικά δεν βρήκα το βίντεο αλλά δεν έψαξα και όλο το net οπότε αν μπορείς να το βρεις εσύ μοιράσου το σε παρακαλώ να δούμε τι συμβαίνει)  πήρε ένα προιόν και δεν δούλεψε... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, adtakhs είπε

Χαζούλη, ο ZEN είναι SOC και όλα τα δυνατά νέα χαρακτηριστικά είναι πάνω στον επεξεργαστή και όχι στο chip μητρικής ....

Το "χαζούλη" θα το παραβλέψω, αν και βλέπω ότι εκτός από είρωνας, είσαι και επιδειξιομανής βλέποντας την υπογραφή σου.... μόνο που δεν μας γράφεις τι μάρκα πλυντήριο έχεις και τι χρώμα σλιπάκι φοράς ...

Στο θέμα μας όμως, η απάντησή μου σαφώς δεν αφορά το  chip της μητρικής και ούτε γράφω για μητρική, διότι η ερώτηση αυτού που απάντησα ήταν " Αγοράζεις ένα σύστημα ΑΜ4 τώρα και το 2020 που θα βγεί η τελευταία γενιά του socket βάζεις τον top of the line και είσαι κομπλέ για μια πενταετία "

Εσύ πιστεύεις ότι αν κρατήσεις ένα soc μέχρι το 2020 θα είσαι οκ με τις νέες αρχιτεκτονικές που θα βγουν μέχρι τότε; ή ότι η AMD δεν θα αλλάξει τα χαρακτηριστικά του soc μέχρι τότε; Γι αυτό γράφω ότι το να μην  αλλάξεις το socket, δεν είναι πλεονέκτημα, αλλά μειονέκτημα !!! Γι αυτό το πράγμα  μιλάμε ....  χαζούλη !!!

Την απάντηση σ αυτό που λες εσύ στην δίνει ο TopicStrarter πιο πάνω.

7 ώρες πριν, adtakhs είπε

1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Το ότι λέει και χαζούλη τον άλλον, πώς να αισθάνεται τώρα που έγραψε κάτι τόσο λάθος; Έχει κάνεις την τσίπα σε αυτό το forum να ζητήσει  συγγνώμη που μίλησε άσχημα; Που δεν θα έπρεπε να το κάνει ακόμη και αν είχε δίκιο.

Ειλικρινά θα με πείραζε το "χαζούλη" αν το έλεγε κάποιος σοβαρός συντοπίτης και θα ζητούσα να διαγραφεί από τους moderators με αναφορά.

Όμως από τον εν λόγω, τι να περιμένω... δες την υπογραφή του και θα καταλάβεις επίπεδο .... επιδειξίας και ξερόλας.

Μην ασχολείσαι....

Επεξ/σία από nhzt
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

χ

Όπως και να έχει δεν υπάρχει κανένα υπαρκτό ζήτημα λειτουργίας με τα προϊόντα της AMD απο εκει και πέρα το αν ειναι καλύτερα για συγκεκριμένες ανάγκες συγκεκριμένων χρηστών ειναι προς συζήτηση αλλά το μόνο σίγουρο ειναι ότι θα δουλέψουν απροβλημάτιστα.

Και αν δεν δουλέψουν (όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εταιρίες) υπάρχει εγγύηση αντικατάστασης. 

Οπότε δεν καταλαβαίνω το σχόλιο περι σταθερότητας επειδή είδες ένα άτομο (που εγώ προσωπικά δεν βρήκα το βίντεο αλλά δεν έψαξα και όλο το net οπότε αν μπορείς να το βρεις εσύ μοιράσου το σε παρακαλώ να δούμε τι συμβαίνει)  πήρε ένα προιόν και δεν δούλεψε... 

Μην ψαξεις καν να το δεις το βιντεο. Αυτο που δειχνει δεν ειναι προβλημα απο το cpu/motherboard αλλα ενα προβλημα που αντιμετοπισε με το να μην ξεκιναει καν το συστημα γιατι ενα καλωδιο sata τροφοδοσιας ηταν εκτος spec και εκανε shutdown το συστημα και παραλιγο να του καψει το δισκο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Έλεος είπε

Για gaming κυρίως το φτιάχνω το PC και έχω πάρει ήδη την mobo οπότε έχω κλειδώσει στο AM4. :P

Ο 2600 που λες είναι 43€ πάνω απο τον 1600 στο skroutz. Όχι 13€. Και αυτά τα 43€ αντιπροσωπεύουν 200MHz παραπάνω και το Zen+. Αξίζει;

Γενικά διαβάζω οτι ο 1600 είναι η πιο VfM επιλογή atm γι' αυτό και κατέληξα εκεί.

Θεώρησα ότι εννοούσες τον 1600Χ με 180€ γι αυτό λέω ότι με τον 2600 που έχει 193€, έχουν διαφορά 13€ . Τέλος πάντων αφού κατέληξες σε AMD no problem.

Αυτό για το vfm μην τα πιστεύεις και πολύ. Το vfm το δικό μου, διαφέρει πολύ από το δικό σου.

Πάντως να ξέρεις ότι ειδικά για gaming, δες πρώτα τι απαιτήσεις έχουν τα παιχνίδια που παίζεις και μετά επέλεξε την cpu. Γιατί μπορεί αν έχεις μια καλή gpu και έναν όχι τόσο καλό επεξεργαστή όπως ο 1600 που λες, να αντιμετωπίσεις πρόβλημα bottleneck και να πάνε τζάμπα τα χρήματα που έδωσες.

Κάνε ένα τεστάκι εδώ να δεις που περίπου βρίσκεσαι για τα παιχνίδια που παίζεις και τι cpu χρειάζονται. Στο περίπου ...

Δημοσ.

Μπράβο στην AMD που κατακλύζει την αγορά με νέα μοντέλα επεξεργαστών. Ευτυχώς για εμάς, θα γίνει μακελειό με την Intel.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

χ

Θα συμφωνήσω στα περισσότερα.

Αλλά τα τόσα προβλήματα με τις ασυμβατότητες στις ραμ κτλπ που υπήρχαν και μέχρι πριν λίγες εβδομάδες τι ήταν? Μεμονωμένα?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sopas είπε

Θα συμφωνήσω στα περισσότερα.

Αλλά τα τόσα προβλήματα με τις ασυμβατότητες στις ραμ κτλπ που υπήρχαν και μέχρι πριν λίγες εβδομάδες τι ήταν? Μεμονωμένα?

Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τις RAM υπήρχε (όπως σε κάθε άλλη περίπτωση) μιας λίστα συμβατότητας και κάποιοι χρήστες απλά αγοράσανε ram χωρίς να δουν αυτή την λίστα που βρίσκεται σε κάθε σελίδα προϊόντος του κατασκευαστή online. 

• Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...