Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aggeloszog93 είπε

Χαχα φίλε μου μου έφτιαξες τη μέρα ειλικρινά. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ αυτό πιστευω, ότι βρίσκομαι κάπου κοντά στο να γίνει η "αναγέννηση". Κι αυτο γιατι α)πλεον εχω συμφιλιωθει με την παθηση, β)η ψυχολογια μου βελτιώθηκε πολύ, γ)προσέχω τη διατροφή μου και αθλούμαι..

Πιστεύω ότι μία θεραπεία με χάπια κορτιζόνης θα σε βοηθούσε πραγματικά Εγώ πάντως άλλαξα <<τρίχωμα>> μέσα σε τρείς μήνες.Μαλλιά,γένια,φρύδια κτλ,κτλ.Στην αρχή τα μαλλιά μου έβγαιναν άσπρα αλλά επανήλθαν 100%.

Δημοσ.

Χαχα παιδιά μάλλον έκανα τις παραθέσεις ανάποδα, PM θα στείλω στον pier και τη μερα μου την έφτιαξε ο jgeorgiou με την κέτσαπ που είπε :P

Pier88 θα σου στείλω μήνυμα σε λίγο.

Δημοσ.

Πριν 4.5 χρόνια ξεκίνησε η αλωπεκία και μενα από μούσι. Το αντιμετώπισα με κορτιζόνης αρχικάωμετα από συμβουλή γιατρού που ενδείκνυται για ήπιας μορφής. Δυστυχώς προχώρησε και στους κροτάφους και σε κάποια φάση έχασα το60 με 70 τις εκατό των τριχών μου. Τα ξύρισμα όλα για να ησυχάσω. Σταμάτησα οποιαδήποτε θεραπεία και προσπάθησα να το αντιμετωπίσω μόνος. Να συμπληρώσω ότι όταν συνέβη αθλουμουνα εντατικά αλλά είχα τεράστιο άγχος. Ξεκίνησα μετά από κάποιο καιρό άλλη θεραπεία που ενδείκνυται για πιο εκτεταμένες περιπτώσεις λέγεται dpcp. Είδα κάποια βελτίωση καθώς βγήκαν στο κέντρο της κεφαλής μαύρες τρίχες αλλά ακόμη και τώρα δεν έχω πάνω από το 50 τις εκατό των τριχών πάνω στο σώμα μου. Οι γι; τροι προτείνουν αυτά που σύμφωνα με τις έρευνες δίνουν ικανοποιητικό ποσοστό βελτίωσης αναλόγως την έκταση. Και καλά κάνουν. Να επισκεφτείς και άλλο γιατρόεγω δεν δοκίμασα ομοιοπαθητικο αλλα επισκέφθηκα διάφορους γιατρούς να ενημερωθώ για την ασθένεια πολύπλευρα. 

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Φίλε έχω και εγω το ιδιο πρόβλημα αλλα δεν μου έχουν φύγει  ολα τα μαλλιά απλως εχω μερικές τρίπες  επίσης εχω κοκκινιλες  πολλες. Τελικά  σε βοήθησαν  στο συγγρος

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους ειμαι και εγω παθων απο μικρη ηλικια δοκιμασα τα παντα τελικα ειπα να το ψαξω μονος μου και να κανω ερευνα. Επειδη ειμαι και στον ιατρικο χωρο πιστευω πως ηξερα να φιλτραρω 5 πληροφοριες. Κατεληξα λοιπον οτι η καλυτερη θεραπεια ειναι η επιθετικη δηλ. να προκαλεις εσυ φλεγμονη στο τριχωτο. Ειπα στο φαρμακοποιο μου εφτιαξε μια κρεμα και τα μαλλια μου βγηκαν σε 3 μηνες ολα. 

Δημοσ.

Εγω αν και ειχα πριν 5 χρονια  μια μικρη εμπειρια επι του θεματος νομιζω εβγαλα καποια συμπερασματα.

Μετα απο κουρεμα κανονικου μεγεθους μαλλιων σε πολυ κοντο  καλοκαιρινο παρατηρησα μια τρυπα μεγεθους μικρου ρεβυθιου  στο πισω μερος του κεφαλιου που δε φαινοταν πριν με τα μαλλια πιο μακρια.

Το προηγουμενο διαστημα διενυα περιοδο μεγαλου αγχους λογω δουλειας και καποιου τροχαιου που ειχε προηγηθει. Για μερικους μηνες μου ειχε γινει εμμονη ιδεα αν θα ξαναβγουν μαλλια αλλα η τρυπα  παντα εκει (ευτυχως δεν ειχα πουθενα αλλου). Τελικα  κ αφου ειχα συνηθισει στην ιδεα και την ειχα ξεχασει παρατηρησα απλα καποια μερα  μετα απο 5-6 μηνες οτι ειχε εξαφανιστει χωρις να το καταλαβω.

Τα συμπερασματα μου ειναι οτι κυριως το προβλημα το ευνοει-προκαλει το αγχος και οτι δεν ειναι κατι μονιμο απλα πρεπει να βρεις τροπο να το ξεχασεις και να βελτιωσεις διατροφη ψυχολογια κλπ.

Μακαρι και τα παιδια που ειχαν σοβαρο θεμα να εχουν αποκτησει πισω τις τριχες τους μετα απο τοσο καιρο και θα ειχε ενδιαφερον αν ξαναεγραφαν τι εξελιξη ειχαν.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά να σας πω και εγώ τη δικιά μου εμπειρία εμένα ξεκίνησε η γυροειδης αλωπεκία στα 25 μου με μια πολύ μικρή βλάβη στο πίσω μέρος του κεφαλιού ήταν τόσο μικρή που στην αρχή νόμιζα ότι ήταν από τη μηχανή του κουρέα μόλις είδα ότι δεν υποχωρούσε πήγα κατευθείαν στον δερματολόγο μου είχε πει τότε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και μου έδωσε μινοξιδιλη και όπου έβαζα συστηματικά παρόλα αυτά εμφάνισα και άλλες βλάβες και έβλεπα ότι η μινοξιδιλη δεν έχει αποτέλεσμα.Επειτα από αυτό ο γιατρός μου έδωσε αλοιφές κορτιζόνης που επίσης δεν είχαν αποτέλεσμα μετά πήγα σε ένα φαρμακείο το οποίο είχε μια συνταγή για την αλωπεκία ένα "κοκτειλ" το οποίο ήταν ιδιαίτερα καυστικό και επίπονο παρόλα αυτά ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα είχα φτάσει σε σημείο να έχω 5-6 βλαβες στο κεφάλι και 2-3 στα γένια όταν ξαναπήγα στο γιατρό μου μου σύστησε έναν άλλο γιατρό καθηγητή πανεπιστημίου της δερματολογικης (δεν θα πω όνομα για ευνόητους λόγους) εκεί λοιπόν στον επόμενο γιατρό δοκιμάσαμε κορτιζόνη (medrol συγκεκριμένα) όσο έπαιρνα κορτιζόνη η αλωπεκία σταματούσε που ήταν βέβαια σε σταθερή έξαρση αφότου σταματούσα την κορτιζόνη (γιατί κορτιζόνη παίρνει κάποιος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να παίρνει εις αεί) η αλωπεκία συνέχιζε να προχωράει δυσαρεστημένος λοιπόν ξεκίνησα αλλού είδους θεραπεία την κυκλοσπορινη τα οποία είναι ανοσοκατασταλτικά και όσο τα παίρνεις πρέπει να κάνεις κάθε 20 μέρες εξετάσεις για ουρία και κρεατινίνη αφού λοιπόν έκανα τη θεραπεία είδα ότι η αλωπεκία ήταν σε ύφεση και ότι υπήρχε και επανεκφυση αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ αλλά μόνο τους 3 πρώτους μήνες μετά από 9 που έπαιρνα κυκλοσπορινη μου είχαν πέσει όλες οι τρίχες σχεδόν από το σώμα εκτός από λίγες που είχαν μείνει στα φρύδια και ελάχιστες στο πίσω μέρος του κεφαλιού εκεί αποφάσισα ότι έπρεπε να σταματήσω την κυκλοσπορινη γιατί παιδιά σε εμένα είχε παρενέργειες όσο την έπαιρνα είχα χαμηλό αιματοκρίτη και ένιωθα μεγάλη αδυναμία και δεν άντεχα αυτή τη ταλαιπωρία να μου γράφουν φάρμακα και να πηγαίνω στο ΙΚΑ να τα παίρνω γιατί είναι και πολύ ακριβά για να τα πάρεις μόνος σου και να δίνω αίμα κάθε 20 μέρες.Ετσι λοιπόν σταμάτησα τη κυκλοσπορινη και έκανα κάποιες ενέσεις κορτιζόνης για να πω στον εαυτό μου ότι τα δοκίμασα όλα έκανα και ενέσεις λοιπόν χωρίς κανένα αποτέλεσμα και έφτασα στο σημείο να μην έχω ούτε μια τρίχα στο σώμα μου.Πηγα σε έναν άλλον δερματολόγο και του είπα τι είχα κάνει και γύρισε και μου είπε επί λέξη "αγόρι μου δεν χρειάζεσαι γιατρό χρειάζεσαι ψυχολόγο αυτό το αυτοάνοσο που έχεις ναι μεν αλλάζει την εικόνα σου αλλά δεν είναι επίπονο ούτε έχει επιπτώσεις στην υγεία σου ρώτα και εμένα είπε που έχω αυτοάνοσο στο έντερο και υποφέρω που κάθε φορά που αφοδευω βγάζω αίμα και τι δεν θα έδινα να έχω ένα αυτοάνοσο σαν το δικό σου" εκεί λοιπόν κατάλαβα ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα είπα δόξα τω Θεώ που έχω αυτό και δεν έχω τίποτα χειρότερο και ξεκίνησα να αποδέχομαι τον εαυτό μου όπως ειμαι.Ε λοιπόν θα σας πω τη σημερινή μου πορεία χωρίς διατροφές χωρίς θεραπείες έπειτα από 3 χρόνια καθολικής αλωπεκίας σε εμένα υπάρχει επανεκφυση σιγά σιγά έβγαλα κάποια γενιά κάποια μαλλιά φρύδια ματόκλαδα και βγάζω τρίχες σχεδόν παντού στο σώμα μου και όσο πάει η ύφεση της αλωπεκίας προχωράει και ελπίζω κάποια στιγμή σε πλήρη επανεκφυση.

Σας εξομολογληθηκα λοιπόν την ιστορία μου για να μην απογοητεύεστε και να μην αγχώνεστε αποδέχτηκε τον εαυτό σας περάστε καλά με τους ανθρώπους σας και τρίχες και τέτοια χαζά φεύγουν και έρχονται η ζωή όμως που χάνετε οχι και να θυμάστε όλα γίνονται ακόμα και του σπανού τα γένια.Για να είμαι όμως ακριβής δεν λέω να μην κάνετε θεραπεία η εξετάσεις εννοείται ότι πρέπει να πάτε σε γιατρό γιατί ο γιατρός συνήθως μας στέλνει για εξετάσεις όπως πχ εξέταση θυρεοειδούς (hashimoto) η για ελικοβακτηριδιο στο στομάχι αλλά αν δεν έχετε τίποτα από αυτά να μην ανησυχείτε και γνώμη μου είναι να μην κάνετε θεραπείες που οι παρενέργειες είναι πιο επιβλαβείς από το ίδιο το πρόβλημα μην ξεχνάτε ότι είναι τρίχες χαλαρώστε δείτε το όσο πιο θετικά μπορείτε.Αυτά από μένα γεια σας !

Επεξ/σία από Steerf
  • Like 3
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 5/8/2019 στις 10:02 ΜΜ, Papman7 είπε

Καλησπερα σε ολους ειμαι και εγω παθων απο μικρη ηλικια δοκιμασα τα παντα τελικα ειπα να το ψαξω μονος μου και να κανω ερευνα. Επειδη ειμαι και στον ιατρικο χωρο πιστευω πως ηξερα να φιλτραρω 5 πληροφοριες. Κατεληξα λοιπον οτι η καλυτερη θεραπεια ειναι η επιθετικη δηλ. να προκαλεις εσυ φλεγμονη στο τριχωτο. Ειπα στο φαρμακοποιο μου εφτιαξε μια κρεμα και τα μαλλια μου βγηκαν σε 3 μηνες ολα. 

Καλησπερα.τι κρεμα ήταν αυτη που σας εδωσε ο φαρμακοποιός σας;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...