Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες,

Έχω εδώ και (σχεδόν) δύο χρόνια μια ανοιχτή μάχη με το θέμα του λαϊκιστί "τριχοφάγου", για όσους δε γνωρίζετε είναι μια αυτοάνοση κατάσταση που προσβάλλει τους θήλακες. 

Το "πρόβλημά' μου αρχικά ξεκίνησε στα γένια, συνέχισε στα μαλλία (πέρυσι τον απρίλη) και πλέον αφου έχει "φάει" όλα τα γένια και το 80% των μαλλιών και της περιοχής γύρω από τα μάτια, έχει προσβάλλει και άλλα διάσπαρτα σημεία του σώματος.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, ξεκίνησα με αλοιφές κορτιζόνης και μινοξιδιλη, συνέχισα με ενέσεις στο κεφάλι (πόνος αφόρητος), έπειτα το παράτησα, έβαλα κάποια βότανα και αιθέρια έλαια, συνέχισα και πάλι με τη συμβατική ιατρική.Αποτέλεσμα κανένα. Μόνο μια περίοδο είχαν βγει κάποιες τρίχες και χάρηκα αλλά δυστυχώς πέσανε.

Το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι ότι δυστυχώς και η ιατρική δε μπορεί να με βοηθήσει, έχω αρχίσει να πιστεύω πως "τσάμπα" υπερφορτώνομαι με κορτιζόνες, εξάλλου το θέμα αυτό ειναι 0% παθολογικό και είναι κρίμα επιβαρύνω τον οργανισμό μου για "τρίχες".

Τώρα είμαι στο σημείο που πλησιάζει το 2ο μου ραντεβού στο ΣΥΓΓΡΟΣ και είμαι σε δίλλημα να το ακυρώσω και να τα σταματήσω όλα, μιας και επόμενο ιατρικό βήμα είναι είτε αυξημένη δόση κορτιζόνης (χάπια-ενέσεις) είτε ανοσοκατασταλτικά.

Από οικείες περιπτώσεις γνωστών έχω πάρει το συμπέρασμα ότι το τελικό στάδιο της ίασης είναι να τα παρατήσεις όλα και να μην το σκέφτεσαι.

Οπότε είπα κι εγώ να γράψω στο αγαπημένο μου forum την "πάθηση" μου μήπως βρω 2-3 άτομα με χρήσιμες συμβουλές. Ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από aggeloszog93
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αφού πήγες σε σωστούς γιατρούς και στο Συγγρός και δεν βλέπεις βελτίωση προσωπικά εγώ θα προσπαθούσα να βελτιώσω ποιότητα ζωής/διατροφής

α) αποφυγή άγχους

β) καλύτερη διατροφή - μείωση/εκμηδενισμός ετοιματζιδικων/τυποποιημένων γευμάτων/σνακ (τα κλασικά λιγότερο κρέας/γλυκα & περισσότερο  ψαρια/αυγα/σαλατες/χορτα/φρουτα/όσπρια/κτλ)

γ) αθλητισμός , περπάτημα , όποια σωματική δραστηριότητα σε ευχαριστεί και σου φτιάχνει την διάθεση

δ) πιθανή ψυχολογική υποστήριξη αν είσαι αγχώδης ή/και κακοδιάθετος.

ΥΓ1

Κάνε μια γενικότερη ανασκόπηση στην ζωή σου , τις σχέσεις με οικογένεια-φίλους και προσπάθησε να ηρεμήσεις και να φτιάξεις την διάθεση σου , να μειώσεις αρνητικές επιρροές και να γίνεις ποιο θετικός στον τρόπο σκέψης/αντιδράσεις/αισθήματα κτλ. Πιθανό κάποια τέτοια γενικότερη ανισορροπία να σε χτυπάει εκεί σαν καμπανάκι αλλαγής τρόπου ζωής. 

ΥΓ2

Δεν είμαι ειδικός!

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.

@jgeorgiou Μέσα έπεσες πολύ.. Όσο αφορά στο Β, έχω ήδη αρχίσει να προσέχω ιδιαίτερα, βέβαια για τα αυτοάνοσα πολλοισυνιστούν μια ειδική δίαιτα που επαναφέρει το πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, βασισμένη στην παλαιολιθική. Με λίγα λόγια δεν τρως τίποτα από τα φαγητά του 2018 :P

Συμπερασματικά, θα με παρότρυνες στο να σταματήσω κάθε "θεραπεία" και να βασιστώ στη δική μου ανασυγκρότηση, αφήνοντάς το να περάσει με τον καιρό;

Σε ευχαριστώ πολύ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σταματα να το σκεφτεσαι και κοψε το αγχος και θα δεις θαυματα

το θεμα ειναι ψυχολογικο και η θεραπεια ειναι οχι στενοχωριες και αγχος

Επεξ/σία από postfire
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η διατροφή και η άθληση ΠΑΝΤΑ είναι ο πυρήνας επιλυσης τέτοιων προβληματων

φαγητά , πράγματι πρέπει να γυρίσεις 30-40 χρόνια πισω και να ρωτήσεις τους δικούς σου τι έτρωγαν και πως το μαγείρευαν

ΜΑΚΡΥΑ από σνακς-ατοιματζιδικα-βιομηχανοποιημένα

επίσης παση θυσία βρες άθλημα να σε ευχαριστεί και ξεκινα συστηματικά

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Ομοιοπαθητική δοκίμασες;

Γιατί να δοκιμάσει κάτι που αποδεδειγμένα είναι snake oil?

• Like 2
Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστω όλους για το ενδιαφερον σας. Άθληση κανω καλή, διατροφή αρκετά καλή πλέον, τα έχωκόψει όλα..Τώρα από στρες το παραδεχομαι δεν ειμαι και ο πιο χαλαρός..

Ομοιοπαθητικη δοκιμασα αλλα όχι με γιατρό αλλά με φαρμακοποιό. 

Αν πάρω τώρα την απόφαση να μην πάω ΣΥΓΓΡΟ, ίσως επισκευτω έναν ομοιοπαθητικό έτσι για να δω τι έχει να πει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Δεν έχει τίποτα να χάσει.

Όταν 1800 μελέτες και μια meta-analysis καταρρίπτουν τον μύθο της ομοιοπαθητικής, δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος να χάνει τον χρόνο του. Νερό μπορεί να πιει και από την βρύση άμα θέλει.

Όταν ο FDA στην Αμερική βγάζει όλα τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα σαν illegal και θα τα κάνει ban όπως και ο NHS στο UK και το ίδιο στην Γερμανία, δεν χρειάζεται καν θέμα συζήτησης για το αν δουλεύει στο ελάχιστο.

Σόρρυ για το off-topic.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για εμένα , πήγαινε στο ΣΥΓΓΡΟΣ , συζήτα με τον ειδικό γιατρό και πες του ότι θέλεις να κόψεις τα φάρμακα και να επικεντρωθείς σε διατροφή/αθλητισμό/βελτίωση ψυχολογίας

πιστεύω ότι ο γιατρός θα σε καταλάβει και θα σου δώσει ανάλογες συμπληρωματικές οδηγίες.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

για εμένα , πήγαινε στο ΣΥΓΓΡΟΣ , συζήτα με τον ειδικό γιατρό και πες του ότι θέλεις να κόψεις τα φάρμακα και να επικεντρωθείς σε διατροφή/αθλητισμό/βελτίωση ψυχολογίας

πιστεύω ότι ο γιατρός θα σε καταλάβει και θα σου δώσει ανάλογες συμπληρωματικές οδηγίες.

Από την πρώτη εμπειρία που είχα στο Συγγρός νομίζω ότι δε θα με καταλάβει, ούτε θα μου δώσει οδηγίες..Βρίσκομαι και 400 χιλιόμετρα μακριά από Αθήνα και το θεωρώ τσάμπα κόπο να πάω αν όντως δε θέλω να συνεχίσω με φάρμακα. Θα πάω μόνο αν πάρω απόφαση να ακολουθήσω πιστά ότι μου υποδείξει ο θεράποντας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aggeloszog93 είπε

Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες,

Έχω εδώ και (σχεδόν) δύο χρόνια μια ανοιχτή μάχη με το θέμα του λαϊκιστί "τριχοφάγου", για όσους δε γνωρίζετε είναι μια αυτοάνοση κατάσταση που προσβάλλει τους θήλακες. 

Το "πρόβλημά' μου αρχικά ξεκίνησε στα γένια, συνέχισε στα μαλλία (πέρυσι τον απρίλη) και πλέον αφου έχει "φάει" όλα τα γένια και το 80% των μαλλιών και της περιοχής γύρω από τα μάτια, έχει προσβάλλει και άλλα διάσπαρτα σημεία του σώματος.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, ξεκίνησα με αλοιφές κορτιζόνης και μινοξιδιλη, συνέχισα με ενέσεις στο κεφάλι (πόνος αφόρητος), έπειτα το παράτησα, έβαλα κάποια βότανα και αιθέρια έλαια, συνέχισα και πάλι με τη συμβατική ιατρική.Αποτέλεσμα κανένα. Μόνο μια περίοδο είχαν βγει κάποιες τρίχες και χάρηκα αλλά δυστυχώς πέσανε.

Το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι ότι δυστυχώς και η ιατρική δε μπορεί να με βοηθήσει, έχω αρχίσει να πιστεύω πως "τσάμπα" υπερφορτώνομαι με κορτιζόνες, εξάλλου το θέμα αυτό ειναι 0% παθολογικό και είναι κρίμα επιβαρύνω τον οργανισμό μου για "τρίχες".

Τώρα είμαι στο σημείο που πλησιάζει το 2ο μου ραντεβού στο ΣΥΓΓΡΟΣ και είμαι σε δίλλημα να το ακυρώσω και να τα σταματήσω όλα, μιας και επόμενο ιατρικό βήμα είναι είτε αυξημένη δόση κορτιζόνης (χάπια-ενέσεις) είτε ανοσοκατασταλτικά.

Από οικείες περιπτώσεις γνωστών έχω πάρει το συμπέρασμα ότι το τελικό στάδιο της ίασης είναι να τα παρατήσεις όλα και να μην το σκέφτεσαι.

Οπότε είπα κι εγώ να γράψω στο αγαπημένο μου forum την "πάθηση" μου μήπως βρω 2-3 άτομα με χρήσιμες συμβουλές. Ευχαριστώ πολύ.

Πέρασα ακριβώς αυτά που αναφέρεις πριν 2 χρόνια,έχασα όλα μου τα μαλλιά και τα γένια μέσα σε 2 μέρες.Το μόνο που έκανα ήταν μία θεραπεία με χάπια κορτιζόνης 2 φορές από 5 μέρες στη αρχή κάθε μήνα (ιούνιο-Ιούλιο).Στο τέλος του καλοκαιριού είχα πλήρη επανέκφυση κι έτσι ήμουν μέχρι τώρα 2 Χρόνια μετά δλδ (σαν να μην είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα)Πριν 3 μέρες εμφανίστηκαν πάλι 2 μικρές πλάκες στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου,ελπίζω να μην το ξαναπεράσω.

Δημοσ.

η απόσταση πράγματι είναι ανασταλτικός παράγοντας

οι "συμβατικοί" γιατροί συχνά ακολουθούν τις "στανταρ" μεθόδους γιατί φοβούνται ότι θα κατηγορηθούν αν δεν υπάρξει βελτίωση.

Οπότε λένε , προχώρα στην περπατημένη ακόμη και αν δεν πιστεύουν ότι θα βοηθήσει.

Αν έχεις καλή σχέση με γιατρό και έχει δείξει καποιος συγκεκριμένος ενδιαφέρον , τότε πήγαινε 400χλμ μακρυα και "απελευθερωσε" τον λέγοντας του να κινηθήτε εξωσυμβατικά.

Αν όμως σε έχουν αντιμετωπίσει σαν "γενικό" περιστατικό και σε βλέπει κάθε φορά όποιος τύχει , τότε πράγματι ίσως δεν έχει νόημα να τρέχεις.

Ολα αυτά θέλουν τον χρόνο τους , ίσως με την βελτίωση του τριδύμου διατροφη/αθληση/ψυχολογία σιγά-σιγά έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Καμια φορά οι καταστάσεις λειτουργούν σαν το μπουκάλι του κέτσαπ , παλιά που ήταν γυαλινα , το βαράγαμε μια ώρα ανάποδα , ήταν γεμάτο αλλά δεν έβγαινε ....... αλλά ξαφνικά πραφ και έπεφτε όλο μαζί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, pier88 είπε

Πέρασα ακριβώς αυτά που αναφέρεις πριν 2 χρόνια,έχασα όλα μου τα μαλλιά και τα γένια μέσα σε 2 μέρες.Το μόνο που έκανα ήταν μία θεραπεία με χάπια κορτιζόνης 2 φορές από 5 μέρες στη αρχή κάθε μήνα (ιούνιο-Ιούλιο).Στο τέλος του καλοκαιριού είχα πλήρη επανέκφυση κι έτσι ήμουν μέχρι τώρα 2 Χρόνια μετά δλδ (σαν να μην είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα)Πριν 3 μέρες εμφανίστηκαν πάλι 2 μικρές πλάκες στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου,ελπίζω να μην το ξαναπεράσω.

φίλε μου θα σου στείλω pm αν δεν έχεις πρόβλημα.

6 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

η απόσταση πράγματι είναι ανασταλτικός παράγοντας

οι "συμβατικοί" γιατροί συχνά ακολουθούν τις "στανταρ" μεθόδους γιατί φοβούνται ότι θα κατηγορηθούν αν δεν υπάρξει βελτίωση.

Οπότε λένε , προχώρα στην περπατημένη ακόμη και αν δεν πιστεύουν ότι θα βοηθήσει.

Αν έχεις καλή σχέση με γιατρό και έχει δείξει καποιος συγκεκριμένος ενδιαφέρον , τότε πήγαινε 400χλμ μακρυα και "απελευθερωσε" τον λέγοντας του να κινηθήτε εξωσυμβατικά.

Αν όμως σε έχουν αντιμετωπίσει σαν "γενικό" περιστατικό και σε βλέπει κάθε φορά όποιος τύχει , τότε πράγματι ίσως δεν έχει νόημα να τρέχεις.

Ολα αυτά θέλουν τον χρόνο τους , ίσως με την βελτίωση του τριδύμου διατροφη/αθληση/ψυχολογία σιγά-σιγά έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Καμια φορά οι καταστάσεις λειτουργούν σαν το μπουκάλι του κέτσαπ , παλιά που ήταν γυαλινα , το βαράγαμε μια ώρα ανάποδα , ήταν γεμάτο αλλά δεν έβγαινε ....... αλλά ξαφνικά πραφ και έπεφτε όλο μαζί.

Χαχα φίλε μου μου έφτιαξες τη μέρα ειλικρινά. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ αυτό πιστευω, ότι βρίσκομαι κάπου κοντά στο να γίνει η "αναγέννηση". Κι αυτο γιατι α)πλεον εχω συμφιλιωθει με την παθηση, β)η ψυχολογια μου βελτιώθηκε πολύ, γ)προσέχω τη διατροφή μου και αθλούμαι..

Επεξ/σία από aggeloszog93
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...