Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα φροντισμένο Lenovo S205, όταν λέω φροντισμένο, εννοώ με SSD και 4GB ram. Το πρόβλημα είναι ότι έχει βαρύνει πλέον, τα 10άρια κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά αυτή η APU E-450 μάλλον δείχνει την ηλικία της, κοντεύει 7 χρονών!.. Ψάχνω για κάτι σύγχρονο και αντίστοιχο. Οθόνη 11.6 ή βαριά 13,3" αν έχει λεπτά πλαίσια, σίγουρα τουλάχιστον 4GB ram, δίσκος δεν με ενδιαφέρει, όσο καλύτερη οθόνη γίνεται. Δεν με ενδιαφέρουν υβριδικές λύσεις τύπου android ή Chrome OS, αποσπώμενα πληκτρολόγια, οθόνες που περιστρέφονται σε όλους τους άξονες και άλλα τέτοια φαντεζί, θέλω ένα στιβαρό εργαλείο δουλειάς.Προφανώς δεν μπορώ να κινηθώ στα εξωπραγματικά HP Spectre, Dell XPS και άλλα των €1000+, ίσως να διαθέσω γύρω στα €450-500, για κάτι πραγματικά αξιόλογο. 

Αυτά που βλέπω να κυκλοφορούν σε αυτές τις ίντσες έχουν επεξεργαστές σίγουρα καλύτερους από αυτόν ή γενικά να μην ελπίζω ότι θα δω μεγάλες διαφορές; Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Voodooman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Comic maniak είπε

Refurbished lenovo x230 και καθαρισες.Ειναι σωστο τερας😁

Καθόλου άσχημο, αλλά υπερβολικά παλιό και αυτό, ίδιας εποχής με το δικό μου. Κάτι πιο φρέσκο;

Επεξ/σία από Voodooman
Δημοσ.

δες και σε dell latidute e6230 και νεοτερα μοντελα μεταχειρισμενα υπαρχουν και στις αγγελιες και σε τιμες λογικες. εγω εχω παρει ενα dell latidute e6230 και με ssd και παει σφαιρα.

Δημοσ.

Επειδή έχω το ίδιο αλλά χωρίς SSD να σου πω πως κακώς δουλεύεις 10αρια σε τέτοιο μηχάνημα. Με 7αρια είναι αρκετά γρηγορότερο. Πριν πας σε οτιδήποτε άλλο δοκίμασε 7αρια. Έχω πάνω φορτωμένα 7/10/Linux. 

Κατά σειρά προτεραιότητας τα λειτουργικά ως προς την ταχύτητα:

Linux Mint/Windows 7 και τελευταία τα 10 με διαφορά όμως.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, vision είπε

Επειδή έχω το ίδιο αλλά χωρίς SSD να σου πω πως κακώς δουλεύεις 10αρια σε τέτοιο μηχάνημα. Με 7αρια είναι αρκετά γρηγορότερο. Πριν πας σε οτιδήποτε άλλο δοκίμασε 7αρια. Έχω πάνω φορτωμένα 7/10/Linux. 

εχεις καποιο οδηγο πως να βαλεις windows kai linux mint?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bebis4 είπε

εχεις καποιο οδηγο πως να βαλεις windows kai linux mint?

Στήνεις πρώτα win7 και μετά σε άλλο partition Linux Mint.

Δημοσ.
Στις 5/5/2018 στις 9:08 ΜΜ, vision είπε

Αρχικά είχα 7άρια, αλλά ούτε με εκείνα την πάλευε. Και για να πω την αλήθεια, το βασικότερο από τα προβλήματά του είναι ο Chrome, αργεί πάρα πολύ να ξεκινήσει και για 4-5 λεπτά είναι πολύ αργός. Μετά στρώνει κάπως, αλλά και πάλι δεν πάει όσο καλά θα έπρεπε.

Γενικά, από τότε που έβαλα 10άρια, το μηχάνημα το ένιωσα καλύτερο σε όλα, εκτός από τον Chrome. Και δεν έχω ιδιαίτερη διάθεση να βάλω πιο ελαφρά λειτουργικά ή πιο ελαφρείς browsers, θα ήθελα να δουλεύει καλά με αυτά που του δίνω!..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Voodooman είπε

Αρχικά είχα 7άρια, αλλά ούτε με εκείνα την πάλευε.

Με το ιδιο hardware?

Επεξ/σία από webparts
Δημοσ.
6 ώρες πριν, webparts είπε

Με το ιδιο hardware?

Ναι. Εχθές το βράδυ κάθησα να το ξαναδουλέψω μια και εγώ το χρησιμοποιώ σπανιότερα και μόνο στη δουλειά, το χρησιμοποιεί κυρίως η γυναίκα μου στη δουλειά της και δεν γκρινιάζει. Λοιπόν, στην εκκίνηση είναι ΟΚ, ξεκινάει και είναι έτοιμο γρήγορα. Στο chrome είναι που αργεί, ζορίζεται αρκετά μέχρι να φορτώσει τις σελίδες στην αρχή και στη συνέχεια δεν είναι ορεξάτος. Μήπως να φταίει η WiFi κάρτα του; Επιπλέον, από την αρχή είχα πρόβλημα με την οθόνη του, ήταν κακή ακόμη και τότε, πόσο μάλλον τώρα.

Όπως και να'χει, αυτό που πρότεινε ο DevilMayCare μοιάζει να είναι καλός διάδοχος αυτού που έχω, κάτι τέτοιο ψάχνω.

Δημοσ.

Οχι φταιει η cpu για την αργοπορια του, καθως ακομη και η περιηγηση στο διαδικτυο σημερα,
δεν εχει σχεση με την αντιστοιχη εστω μολις 4 χρονια πριν = την εχουν βαρυνει παρα πολυ..:cry:
https://www.insomnia.gr/forums/topic/675376-αναβάθμιση-laptop-ram-ssd/

Για να την παλευε, ο Ε-450 θα επρεπε να χρονιζε > = 2.8-3.0 GHz, πραγμα απλως αδυνατον

• Like 1
Δημοσ.

Στο συγκεκριμένο μηχάνημα, ο μόνος συνδυασμός που αξίζει με τα 10άρια είναι με τον Edge (όχι 10άρια με Chrome), καθώς ο Edge είναι αρκετά γρήγορος στο E-450 σε σημείο που να λέω πως ίσως τον προτιμούσα για browsing ακόμα κι από Linux\Opera (στο ίδιο μηχάνημα μιλάμε πάντα).

Αν έχεις σχετικά καθαρά λειτουργικά, θα έπρεπε τα 7άρια να ήταν γρηγορότερα overall, στα 10άρια δουλεύει ο δίσκος ακατάπαυστα (και χωρίς λόγο) με αποτέλεσμα να πάνε όλα πιο αργά...βέβαια είπες έχεις βάλει ssd οπότε εγώ που είμαι με κανονικό δίσκο αυτό βλέπω.

Για Browsing σου απάντησα τι είναι πιο γρήγορο, ο επεξεργαστής είναι παλιός, χρειάζεται να προσαρμοστείς εσύ για να πάρεις αποτέλεσμα.

Εφόσον πας σε νέο μηχάνημα, θα πρότεινα Acer Swift 3 (14άρι light) με 8ης γενιάς i5 8250 που ..θα δέρνει για χρόνια. Βρες τρόπο να τον πάρεις φτηνότερα. O N3450 είναι Celeron, δεν θα τον πρότεινα.

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...