Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum. Μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσα στο χωριό το TP-LINK CPE210 2.4GHZ 300MBPS 9DBI OUTDOOR CPE για repeater στο χωριό ώστε να πιάνω το wifi γειτονικού σπιτιού. Τελευταία κάνει νερά και γίνονται συχνές αποσυνδέσεις. Σε περίπτωση που δε σώζεται, θέλω προτάσεις μέχρι 90€.

Δημοσ.

δειτε τι δινει η ubiquiti για εξωτερικους χωρους. επισης και Mikrotik αλλα θα ειναι δυσκολα στο σεταρισμα λιγακι με σχεση πχ τα ubiquiti.

On 4/5/2018 at 20:13, JohnJohn3484 said:

Καλησπέρα στο forum. Μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσα στο χωριό το TP-LINK CPE210 2.4GHZ 300MBPS 9DBI OUTDOOR CPE για repeater στο χωριό ώστε να πιάνω το wifi γειτονικού σπιτιού. Τελευταία κάνει νερά και γίνονται συχνές αποσυνδέσεις. Σε περίπτωση που δε σώζεται, θέλω προτάσεις μέχρι 90€.

On 4/5/2018 at 21:35, nzeppos said:

Ακριβώς ίδια περίπτωση κι εγώ, περιμένω για προτάσεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τα Ubiquiti προφανώς ισχύει πως ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Τα MikroTik από την άλλη δεν τα λες και plug-and-play. Αλλά οι περίπλοκες ή έτοιμες λύσεις των 70-100 ευρώ είναι μάλλον λίγο overkill για "το χωριό", εκτός πια κι αν κάποιος το θέλει για δουλειά ή ανεβοκατεβαίνει κάθε Σαββατοκύριακο. Μέχρι πρότινος είχα ένα Airlive 5470 με εξωτερική κεραία και γενικά δούλευε αξιοπρεπώς (αν και ήθελε restart 1-2 φορές τη μέρα), αργότερα το άλλαξα με ένα TP Link RE210 που βγήκε ψιλομπάζο με άπειρα προβλήματα.

Τελικά αποφάσισα ότι (αναλόγως τη λήψη αλλά και τις απαιτήσεις) αν δεν τα σκάσεις, δεν θα δεις άσπρη μέρα. Το προφανές πρόβλημα είναι πως δεν θέλω να τα σκάσω αφού στο χωριό κατεβαίνω στη χάση και στη φέξη. Πιθανώς θα κοιτάξω για τη φθηνότερη δυνατή λύση με Ubiquiti (προτάσεις για μοντέλο ευπρόσδεκτες).

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
Δημοσ.
18 hours ago, nzeppos said:

Με τα Ubiquiti προφανώς ισχύει πως ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Τα MikroTik από την άλλη δεν τα λες και plug-and-play. Αλλά οι περίπλοκες ή έτοιμες λύσεις των 70-100 ευρώ είναι μάλλον λίγο overkill για "το χωριό", εκτός πια κι αν κάποιος το θέλει για δουλειά ή ανεβοκατεβαίνει κάθε Σαββατοκύριακο. Μέχρι πρότινος είχα ένα Airlive 5470 με εξωτερική κεραία και γενικά δούλευε αξιοπρεπώς (αν και ήθελε restart 1-2 φορές τη μέρα), αργότερα το άλλαξα με ένα TP Link RE210 που βγήκε ψιλομπάζο με άπειρα προβλήματα.

Τελικά αποφάσισα ότι (αναλόγως τη λήψη αλλά και τις απαιτήσεις) αν δεν τα σκάσεις, δεν θα δεις άσπρη μέρα. Το προφανές πρόβλημα είναι πως δεν θέλω να τα σκάσω αφού στο χωριό κατεβαίνω στη χάση και στη φέξη. Πιθανώς θα κοιτάξω για τη φθηνότερη δυνατή λύση με Ubiquiti (προτάσεις για μοντέλο ευπρόσδεκτες).

1-2 φορες την ημερα ειναι λιγο εκνευριστικο.παραξενο γιατι γενικα τα air live καλα παιζουν.μηπως κανα παλιο firmware? ναι το κακο με τα Mikrotik ειναι οτι αμα δεν ξερει θα πρεπει να του τα σεταρει καποιος.απο την αλλη αμα βαλει κατι καλο θα εχει το κεφαλι του ησυχο παρα να κανει reboots και να τρεχει.επισης κακο ειναι οτι δεν μπορει να επεμβει στο σημειο που ειναι το Internet για να φτιαξει ενα καλυτερο link.καλα ναι ολα ειναιαναλογα του τι θες.απο την αλλη το να σκασει πολλα λεφτα εφοσον δεν μπορει να αλλαξει εξοπλισμο στην πλευρα που ειναι το ιντερνετ δεν εχει νοημα.τι να το κανεις πχ το Mikrotik ή κατι ακριβο οταν ο αλλος εχει πχ ενα Zte 108 να σου δινει.θα ειναι Overkill.αλλο τοσο για μια φορα στα 1000 αν πας εκει.

Η φτηνη λυση ειναι παλι καποιο tp link αλλιως μετα κανα Ubiquiti nanostation m2 ή nanostation loco m2

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...